Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Ja sam pre par dana presao sa rn10 pro na F3 i mogu preruciti svakom ko se dvoumi da zaista vredi dobaciti koji evro preko za ovu masinu. Neuporedivo brzi telefon (i to ne mogu dovoljno naglasiti jer sam se sa rn bas napatio), kamera ni izbliza tako losa kao sto se pricalo, cak naprotiv, ja kao laik i ne primetim neku veliku razliku u korist RN.
Proximity mi je ovde malo bolji mada i ovde imam problema prilikom razgovora.
Dimming je resen u 12.5 na oba telefona ali i juce i danas mi se desilo da mi je zakucao brightness u jednom trenutku na suncu

Može mala pomoć oko xiaomi poco f3 telefona?
Kupio sam crni model od 256/8 (da stigli su kod nas) i sviđa mi se dosta...
xiaomi gura neki minimalistički fazon, njihov miui ne izgleda šljašteće uopšte plus dosta podseća na originalnu google zamisao kako android treba da izgleda.

u njemu je bio miui 12.0.4.0 koji se brzo ažurirao na 12.0.5.0.

E sad! pitanje: video sam da je to miui za evropsko tržište ili tako nešto. U kini, za njihove sopstvene potrebe koriste mnogo novije verzije i generalno se više trude da sve ispeglaju i doteraju.

Postoji romovi sa xiaomi.eu sajta koji su nalik kineskim ali prilagođeni za nekineze.. Da li je to oficijelni projekat ili nešto poput xda-dev? Isplati li se prelaziti na taj rom ili čekati da xiaomi ponudi oficijelno 12.5 svima?

Nešto na tu temu, mogu i linkovi na teme koje se bave ovom materijom. Ako ima na ovom forumu, još bolje.
Koja je procedura oko otključavanja bootloadera i svih tih stvari. Šta sve da pripremim osim roma?

Moram da odlučim na vreme, još nisam podesio telefon u potpunosti i prebacio podatke sa starog telefona. Ne isplati mi se da sve instaliram pa da posle moram ponovo.
ti romovi sa xiaomi.eu, mogu li da se instaliraju preko ovih sa kojima telefon stiže i da li se kasnije može raditi "dirty flash" preko postojećih podešavanja?

Prvo da te dugo i lepo sluzi.

Nije MIUI Launcher upitanju nego je njihovo POCO Launcher e sada nisam siguran jel 2.0 ili je novi 3.0. Ostalo je MIUI.

Sto se tice samog roma XEU, to ti je zvanicno jer ta grupa na Xiaomi.eu sajtu uzima oficijalni kineski rom i sredi ga da bude kao global rom bez kineskih slova, znakova i drugih stvari. E sada razlika je u tome sto imas Stable rom i Weekly, razlika je sto Stable dobija nadogradnje jednom u par meseci ili vec kako dok Weekly dobija svakog cetvrtka uvece nadogradnju koju mozes da instaliras a ne moras.

Sam proces odkljucavanja moraces da vidis na netu kako se radi i da vidis jel ces morati da cekas 168 sati ili ce ti odkljuca odmah, ali da znas kada budes ubacivao da li Stable ili Weekly rom moraces sve da brises a posle mozes da radis Dirty Flash. I mozes da prelazis izmedju romova ali se podrazumeva da ces morati sve ispocetka da stelujes pa sada odluci jel ides na Stable ili Weekly.

Mada mislim da bi trebao ubrzo da dobijes Global update na 12.5.0 verziju koja ispravlja dosta stvari. Sada kada je to tacno ne znam, moze da bude sat, dan, nedelja upitanju.

pa to me zanima.. ako global update prati kineske updateove ali malo sporije, nije to neki problem.. Mislio sam da ga vozim oficijelno neko vreme pa onda kasnije da pređem na kuvane romove i sl. ovi sa xiaomi.eu su u suštini jako dobri kuvari za xiaomi. Čim je potreban otključan bootloader i twrp recovery, to znači da iza njih ne stoje kinezi direktno.

Kao sto si reko, sve prvo izadje na kineskom romu i uglavnom su to ovi weekly romovi koji se testiraju jel ima nekih bagova i problema a tek posle ko zna koliko vremena i raznoraznih verzija izadje stable verzija za global rom kada se utvrdi da je ok da ga puste u svet.

Pa da bi ista mogo menjati u telefonu moras mu odkljucati bootloader i ubaciti twrp jer drugacije ne moze da se ubaci kuvani rom, evo ja na moja dva mi 9t i pro verziju imam xeu custom rom od kada su uzeti i ni jedan problem nisam imao.

Sada da li stoje kinezi iza njih ili ne ne znam ali pre ce biti da je ovo necija dobra volja i naravno uz donacije da radi to sto radi. Ali jako puno ljudi koristi njihove verzije. Mana ovoga je sto su podrzani samo neki telefoni za koje se misli da ce da budu bas dobri.

Kao sto si reko, sve prvo izadje na kineskom romu i uglavnom su to ovi weekly romovi koji se testiraju jel ima nekih bagova i problema a tek posle ko zna koliko vremena i raznoraznih verzija izadje stable verzija za global rom kada se utvrdi da je ok da ga puste u svet.

Pa da bi ista mogo menjati u telefonu moras mu odkljucati bootloader i ubaciti twrp jer drugacije ne moze da se ubaci kuvani rom, evo ja na moja dva mi 9t i pro verziju imam xeu custom rom od kada su uzeti i ni jedan problem nisam imao.

Sada da li stoje kinezi iza njih ili ne ne znam ali pre ce biti da je ovo necija dobra volja i naravno uz donacije da radi to sto radi. Ali jako puno ljudi koristi njihove verzije. Mana ovoga je sto su podrzani samo neki telefoni za koje se misli da ce da budu bas dobri.
to oko unlockovanja bootloadera, može li nekako jednostavnije. ono oem unlock u developers nije problem ali onaj deo posle sa unlock tool i dopisivanje sa xiaomi preko accounta me nervira. Kažu da to ne mora sa svim xiaomi telefonima već samo sa onima kod kojih je bootloader zaista zaključan.. e sad, da li je to slučaj i sa f3, nisam siguran

Ja se nisam dopisivao sa njima. A ti mozes da odes ovde pa isprati sta i kako samo ne znam sto se tice drajvera jel to isto ili nije.

Ako negde zapnes vidi na google mora da je neko nesto pisao za taj telefon. Ja licno jos uvek vagam sta da radim da li da porucim F3 ili da idem na Mi 11 Lite 5G.

Evo sad čitam da su iz global verzije roma morali da izbace njihove dialer/sms/contacts i da ubace googlove. Google je pretio da će im oduzeti licencu kao i huawei-u, zbog kršenja međunarodnih zakona, bla bla bla... Nije to neki veliki problem ali xiaomi dialer je imao opciju da snima razgovore dok kod googlea toga nema.. Mogu li se te xiaomi aplikacije ponovo nabudžiti u telefon, bez da se instalira xeu rom

Evo sad čitam da su iz global verzije roma morali da izbace njihove dialer/sms/contacts i da ubace googlove. Google je pretio da će im oduzeti licencu kao i huawei-u, zbog kršenja međunarodnih zakona, bla bla bla... Nije to neki veliki problem ali xiaomi dialer je imao opciju da snima razgovore dok kod googlea toga nema.. Mogu li se te xiaomi aplikacije ponovo nabudžiti u telefon, bez da se instalira xeu rom
Ne mogu, samo na XEU romu to mozes da imas. Mislim mozes da imas ali ne od Xiaomi nego neke tamo sa prodavnice sto skines. Ima ih jedna ili dve koje su ok ali nije to to.

Da li jos neko ima problem sa "green tint"-om? Znam da se ovaj problem javlja kod novih amoleda, pa ne znam da li je ovo prihvatljivo, ili da im trazim novac nazad. Na 120Hz slikano, na 60Hz bar duplo bolje, ali to nije bitno.
Kupio sam od nekih sa KP, sa 12 meseci garancije, pa nemam onaj lepi rok od 14 dana bezuslovnog povrata novca.

Prilozi

• IMG_20210605_090357.jpg
    IMG_20210605_090357.jpg
    74.8 KB · Pregleda: 140
  • IMG_20210605_090649.jpg
    IMG_20210605_090649.jpg
    92.2 KB · Pregleda: 137
  • MVIMG_20210603_223610.jpg
    MVIMG_20210603_223610.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 139
Traži novac nazad. Kada je Peca radio unboxing F3, u komentarima, javio se čovek koji je takođe imao green tint. Očigledno im je loša kontrola kvaliteta.

Traži novac nazad. Kada je Peca radio unboxing F3, u komentarima, javio se čovek koji je takođe imao green tint. Očigledno im je loša kontrola kvaliteta.
На основу два наведена случаја, трећег произвођача телефона на свету, ти износиш закључак?
Како су са тако лошом контролом квалитета обманули стотине милиона купаца, да ми је знати?

Nisam rekao da su ikoga obmanjivali i drugo ne verujem da je veliki broj F3 prodat u Srbiji. No dobro, neka im je kontrola kvaliteta sjajna, čovek treba da traži novac nazad.

Traze da ga posaljem, pa da nose u servis, da servis utvrdi da li je kvar, pa ako jeste, onda vracaju novac, ako ne, vracaju telefon. Je l ima neko mozda slicno iskustvo, da li postoji sansa da servis to prihvati kao kvar, ili da se ne cimam?

Ne mogu da verujem će ti neko reći da je to normalno i vratiti očigledno defektan telefon.

На основу два наведена случаја, трећег произвођача телефона на свету, ти износиш закључак?
Како су са тако лошом контролом квалитета обманули стотине милиона купаца, да ми је знати?
Xiaomi je priznao da postoji problem sa displejem Poco F3 i obećali su da će apdejtom rešiti problem. Tako da je malo više od 2 slučaja i uopšte su im displeji na ovogodišnjim midrejndžerima lošeg kvaliteta. Mi 11 lite ima black crush koji nisu ni priznali kao problem, Redmi Note 10 pro ima tint problem i digitajzer koji otkazuje i sad i Poco F3 sa tint problemom.

^ I izgleda da je problem u hardveru i da će oni pokušati, koliko toliko, da ga softverski ispeglaju.

Da li jos neko ima problem sa "green tint"-om? Znam da se ovaj problem javlja kod novih amoleda, pa ne znam da li je ovo prihvatljivo, ili da im trazim novac nazad. Na 120Hz slikano, na 60Hz bar duplo bolje, ali to nije bitno.
Kupio sam od nekih sa KP, sa 12 meseci garancije, pa nemam onaj lepi rok od 14 dana bezuslovnog povrata novca.
Ne postoji garancija od 12 meseci. Po zakonima države Srbije garancija je minimum 24 meseca a može biti i duža.
Ti samo imaš papir, koji se ne priznaje ni u jednom ovlašćenom servisu da imaš garanciju.

ne znam, ja nisam primetio ništa od toga što ste napisali.. doduše imam ga od petka.. Meni je fokus više na softweru, kom romu se prikloniti.. otključavati odmah bootloader ili ga malo koristiti onako kako je poco zamislio pa se posle igrati sa kuvarima i hakovanjem...

Izašao je oficijelni miui 12.5.1.0 za naš Poco F3. Nažalost još ne za sve zemlje u svetu..
Uspeo sam da pronađem ota rom update zip za prelazak sa 12.0.5.0 (koji većina imamo, ko nije rootovao i flashovao custom romove) na 12.5.1.0 bez gubitka podataka...
fajl se zove miui-blockota-alioth_eea_global-V12.0.5.0.RKHEUXM-V12.5.1.0.RKHEUXM-8a9056221b-11.0.zip i velik je malo više od 400Mb. Nađite ga na netu...

Malo sam se namučio oko instalacije ali mi je jedan ortak pokazao foru.. A aplikaciji za ažuriranje nema opcije za instalaciju iz zip fajla ali ako 10ak puta pipnete logo, pojaviće se dodatne opcije a jedna od njih je "install from package"... Ovaj gore update je samo ako imate 12.0.5.0.. Ako imate neki drugi miui, nađite drugi ota rom zip ili probajte full update od 3gb (nisam siguran da li u tom slučaju podaci ostaju sačuvani)

Ja ga imam vec desetak dana, global rom.
Da li je neko na XEU i ako jeste da li bi mogao da napise proceduru flesovanja?
Ne postoji zvanicni twrp, vec kuvani, pa mi tu bas nije najjasnije sta radi a sta ne, kao i samo botovanje na twrp, pa flesh twrp image iz istog

Rešavam da kupim 8/256 verziju... Da li je proximity sensor i green tint generalna boljka ili kako se kome zalomi? Ima li neko da je bez ovih problema?

Rešavam da kupim 8/256 verziju... Da li je proximity sensor i green tint generalna boljka ili kako se kome zalomi? Ima li neko da je bez ovih problema?

Sto se tice green tint, sudeci po prijavama na drugim mestima, tipa XDA, Redditu, kocka je... Neko ima, drugi nema.

Cinjenica je da je XIaomi u poslednje vreme na vise modela sa amoled ekranima ili stavio panele loseg kvaliteta, ili je kontrola kvaliteta dovela do losih tura, ili oba slucaja.

Onda jedino da ga poručim online pa ako primetim da nešto ne valja u dve nedelje da ga vratim i odustanem od kockanja...

Ako kupujes u ovlascenoj maloprodaji onda definitivno je najbolje online da porucis. Mada koliko sam video Xiaomi je najavio fix za taj problem.

Doduse, ja koliko znam green tint je hardverski defekt panela, i softverski moze samo da se zamaskira i to nimalo lako. Primer OP 8 Plus recimo.

^Recimo Samsung je na S10 lite softverski prilicno dobro zamaskirao green tint... Mozda ce i Xiaomi na F3...

Ja sa tintom nemam problem ali proximity ubi, non stop mutujem ljude u konverzaciji ili palim neke poxadinske app

Skoro pa mogu to predstaviti kao feature da proximity ne radi, jer već 6 godina ne mogu da ga reše, a u poslednje 2 godine se trude da baš stave taj koji ič ne radi.

Nazad
Vrh Dno