Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel imao neko danas problem sa placanjem ?
2 puta mi otkazali narudzbinu sa kuponom .

Na jednom od naloga smo preterali sa kuponima
i vec par dana odbijaju svaku narudzbinu gde se unese kupon.

msp.jpg

Mislim da nije do kupona .
Kad pokusam da ponovo ubacim artikle u korpu iz order stranice jedan nece 1.png
Doduse izbacio sam i kupon za svaki slucaj

out.jpg

Ima svakakvih primera .
Danima stoji ponuda , a kada se naruci onda ili traze otkazivanje porudzbine ili nude drugi model :(

Meni se isto desilo za par narudžbina da traže da otkažem jer je "out of stock", mada ih i dalje drže kao dostupne. Nisam koristio kupone ali mi je na dve bilo Aliexpress Savings za zlatnike.

Dali neko ima problem zadnjih 30 dana sa Refund , imam nekoliko a nikako da legne

Kako sada funkcioniše isporuka prekl Ali Expressa? Našla sam dosta stvari sa Free Shippigom koje mi trebaju , pa me zanima za kolimo stiže pošiljka , da ne dodje do neke pogrešne narudžbine, dosta vidim sada pišu ljudi...??

Ови или су се нешто убрзали или ја поручујем такву робу... 2 маске за Xiaomi Mi A3, требало доћи 02.07. а данас ми већ било у сандучету.

Jel imao neko danas problem sa placanjem ?
2 puta mi otkazali narudzbinu sa kuponom .
Mene od utorka zeza, ni danas ne prolazi. Ako je do kupona cemu onda sluze? Imam dva kupona na kupovini, jedan onaj od Coupon Pals i jedan od radnje. Ovako izbaci:
IMG_20210611_153527.jpg
Nekad uzme pare pa vrati a nekad ne uzima.

U zadnja 2 dana tačno 10 kupovina i sve prošle bez problema, kupone ne koristim moguće da je do njih

Da li je moguce da ponistim kupovinu na aliexpressu? Kupio sam nesta slucajno ali nebih taj proizvod. Nije zbog novca nego ne zelim da saradjujem sa tim prodavcem.

Mozes da podneses zahtev za otkazivanje porudzbine pre nego je poslata ali prodavac mora da prihvati taj zahtev .

Nisam siguran da su mi novac vratili jer je novac veoma mali i nisam primetio na racunu promenu, ali posiljka je stornirana.
A sta se dogadja ako porucim 2 razlicita paketa od iste osobe u isto vreme,da li onda postoji mogucnost da ce biti carine nebitno sto je paket veoma mali? Prodavac je spakovao paket u medjuvremenu i nisam stigao da porucim jos nesta sta sam hteo,zeli da spakuje jos jedan i da posalje ali se bojim da ce biti carine.

U slucaju otkazivanja narudzbine za koju je rezervisan novac ,
rezervacija se brise posle 3-5 dana , a onda posle toga za 3-20
dana se novac pojavi na racunu.

( imas par svezih primera da nisu prihvaceni kuponi i ceka se povracaj novca )

Za sitne posiljke ( narocito za one bez pracenja ) nece biti carine.
Ako bas bude to ce biti neka sica.

Ma netreba mi novac,samo mi je bitno da je otkazana porudzbina,necu da saradjujem sa tim prodavcem ali sam slucajno kupio. Hteo sam od drugog da kupim isti je proizvod ali nisam video od koga kupujem.
Stvar je u tome sto prva poruzbina je manja od 200din a druga ce biti oko 80din,i sad da mi stignu u isto vreme 2 paketa od iste osobe bice sumnjivo. Naplatice mi bar otvaranje paketa. Da je sve u jedan spakovano ogromne su sanse da nece ni da ga otvore.

A sta se dogadja ako porucim 2 razlicita paketa od iste osobe u isto vreme,da li onda postoji mogucnost da ce biti carine nebitno sto je paket veoma mali? Prodavac je spakovao paket u medjuvremenu i nisam stigao da porucim jos nesta sta sam hteo,zeli da spakuje jos jedan i da posalje ali se bojim da ce biti carine.
Nemoj da brineš o tome uopšte, ti paketići što si naručio je sića, carina to neće ni gledati. Meni je pre 15 dana poštar doneo 18 tih jeftinih paketića za mene + 11 za suprugu, nikakav problem, to ni ne gledaju. Ta gomila je stigla ako ne isti dan onda u roku od 2-3 dana. Carina gleda skuplje stvari i pošiljke većeg gabarita. To tvoje od 100-200 dinara samo prođe sa pečatom Oslobođeno od carine.

Svatio sam ja to nego sam mislio kad su 2 paketa od iste adrese. I meni su poceli da stizu vise paketa odjednom i do sad nisam platio nista.

Ja sam za do sada kupljenih ~500 proizvoda platio carinu samo na njihov kineski X96Max 5EUR pre par godina, a placen je recimo 50. Narucio sam bar 50 proizvoda koji su bili 100EUR ili vise. Ne znam kako ti to zamisljas nasu postu, ali odprilike su na nivou poste iz 19. veka :D I ko god misli drugacije imam argumente da podkrepim tu tvrdnju :D
Do sada mi nije stigla samo jedna posiljka i poprilicno sam siguran da je zbog pogresne nalepnice jer sam dobio pogresnu porudzbinu. Na primljenom predmetu sam nakon odlepljene nalepnice Litvanske poste nasao nalepnicu na nekog Litvanca, Estonca ili koga vec.
Meni licno porudzbine u poslednjih 2 meseca stizu u proseku za 25 dana. Jedino je u "najzescem trenutku korone" se cekalo po 2-3 meseca ali mi je sve stizalo.

Porucio sam narukvice za Miband i sad, stigle su u Srbiju jos pre dva meseca ( tako kaze aplikacija na sajtu ali-ja) a meni ne stizu i dalje, prvo sam isao na dispute pa me prodavac zamolio da cancelujem dispute, pa reko aj nema smisla pa sam cancel ali mi i dalje ne stizu, ne znam da li da zovem nekog ili sta se obicno radi u tim slucajevima? Naravno nije veliki novac u pitanju 5-6e ali me nervira.
2021-04-07 21:10

H500aa15a28e84fc8b66fdfd9000d5e337.png

Delivering
Serbia, Arrived at destination country airport
Ovo je poruka sa Aliexpress-a

Imaš temu praćenje pošiljki i tamo objašnjeno sve. Ta pošiljka je tek stigla u neku tranzitnu zemlju. Moraš da čekak istek roka zaštite da bi pokrenuo dispute.

Rip.

Nema sada više pomoći, zeznuo te kinez za dispute (jer si cancel-ovao, sada ne može ponovo da se otvori). Ako nije registrovano praćenje, oprosti se od para a i verovatno i od narukvica (ako ne budu stigle uopšte) kad-tad.

Možeš da otvoriš dispute ponovo ako još uvek traje zaštita. Ako je istekla zaštita onda ne možeš ponovo da otvoriš dispute.

Porucio sam narukvice za Miband i sad, stigle su u Srbiju jos pre dva meseca ( tako kaze aplikacija na sajtu ali-ja) a meni ne stizu i dalje, prvo sam isao na dispute pa me prodavac zamolio da cancelujem dispute, pa reko aj nema smisla pa sam cancel ali mi i dalje ne stizu, ne znam da li da zovem nekog ili sta se obicno radi u tim slucajevima? Naravno nije veliki novac u pitanju 5-6e ali me nervira.
2021-04-07 21:10

H500aa15a28e84fc8b66fdfd9000d5e337.png

Delivering
Serbia, Arrived at destination country airport
Ovo je poruka sa Aliexpress-a
Meni isto stoji, ali od 10.04. a status posiljke se promenio na Finished. Verovatno se zaglavilo negde u istom paketu. Cimao sam prodavca i poslao mi je tracking da je jos u tranzitu

Punjac me zanima kvalitetniji za telefon.
2A iskljucivo ali da bude 2A, imam neki sada na kome pise 2A ali puni svega 1.5A i bas je vruc.
Necu namerno da koristim Xiaomijev brzi punjac koji je bas brz i mnogo bude telefon vruc to jest baterija prilikom punjenja, sto je degradira.
Pa bih kupio neki od realnih 2A a da bude ok sa kvalitetom pa jel neko sta uzimao i ima li da preporuci ?

ndr.jpg

"bug in system" - i tako oni danima vec verifikuju uplatu i......
Ne pomaze ni Eva live podrska - zahtev je primljen , kada ce greska biti
uklonjena niko nema pojma.

Je li se nekom desilo da neki proizvod koji košta npr. 1,5$ verovatno greškom stave da je 0,24$, i da zatim kad naručim 5 komada neće da pošalju? Prave se ludi potpuno, a ja produžavam vreme za slanje. Da li mogu da tražim da mi pošalju ako već imaju na stanju? Nisam ja kriv što su oni pogrešili. Bar da mi jave da neće poslati pa da je okej. Male su pare, ali me nervira to. Postoji li mogućnost da biraju kome će da pošalju, a kome ne?

Nazad
Vrh Dno