Šta je novo?

Banka Intesa

Pokušavam da se ulogujem u Intezin BizOnline, ali ne dobijam polja za login, je taj deo beo i ovako izgleda:

Šta da radim?

Do login polja se dolazi nakon što klikneš na dugme "Prijava". Preduslovi za to su priključen čitač kartice sa karticom za elektronsko bankarstvo, kao i instalirani pluginovi i sertifikati po upustvu koje može da se nađe na njihovom sajtu.

Ma znam, isto i kod mene.
No mi nelogično zamišljeno 😒

Do login polja se dolazi nakon što klikneš na dugme "Prijava". Preduslovi za to su priključen čitač kartice sa karticom za elektronsko bankarstvo, kao i instalirani pluginovi i sertifikati po upustvu koje može da se nađe na njihovom sajtu.

Rešio u međuvremenu, do drajvera je bio problem, tj. nisu bili dovoljni oni koje sam imao instalirane, a bilo mi je sumnjivo to što Intesa neće, jer sam normalno ulazio na eUpravu. Hvala svakako.

Pitanje u vezi virtuelne kartice. Napravio sam virtuelnu karticu koja je vezana za dinarsku karticu. Cena je bila u evrima. Po kom kursu oni obracunavaju tu cenu? Na internet kartici, koju sam ugasio, imao sam evre i skidali su mi sa racuna koliko je ta neka stvar kostala. A sada je virtuelna vezana za dinarsku karticu.

Verovatno najgorem, onom kojeg vidis na sajtu banke.

Što se kursa tiče, verovatno se koristi isti kurs kao za obične kartice. Skoro sam nešto plaćao u Grčkoj. Iako sam imao evre na računu, skidali su mi dinare, verovatno zbog nekog podešavanja ili ne znam čega. Sve u svemu, kurs je bio bolji nego za kupovinu evra u onlajn banci, negde oko 117.88.

Jel za izdavanje internet kartice mora da se ide u ekspozituru ili moze online da se podnese zahtev?

Jel u Magnifica se internet kartica ne naplaćuje dodatno?

Mislim da se naplacuje jer to nije osnovna devizna partija.

Pitanje u vezi virtuelne kartice. Napravio sam virtuelnu karticu koja je vezana za dinarsku karticu. Cena je bila u evrima. Po kom kursu oni obracunavaju tu cenu? Na internet kartici, koju sam ugasio, imao sam evre i skidali su mi sa racuna koliko je ta neka stvar kostala. A sada je virtuelna vezana za dinarsku karticu.
Mislim da se koriste kursevi Vise, odnosno MasterCarda, u zavisnosti koja je kartica.

Mislim da se naplacuje jer to nije osnovna devizna partija.
Sama kartica ne bi trebalo da se naplaćuje korisnicima. Što se računa tiče (za koji je kartica vezana), navodno se gleda samo stanje poslednjeg dana u mesecu, bez obzira na promet. Ako je 0, nema naplate.
Javiću za dve nedelje

Ja je imam, nije stanje 0 jer je koristim. Naplatili su mi izradu, jednokratno ali ce naplacivati 120 din mesecno. Ne znam odakle to tumacenje da ce nece biti naplate ako je stanje 0 a bilo je prometa u toku meseca. Meni to ne pije vodu.

Pije-ne pije, meni tako odgovorili kada sam pitao :rolleyes: Što kaže kolega iznad, videćemo na kraju meseca, a verujem da i zaposleni u Intesi isto čekaju taj kraj meseca da vide kako se naplaćuju nove naknade jer ni oni nemaju pojma izgleda 😁

Javite. Ja znam da ga necu ravnati na nulu i da ce mi naplatiti a bas me interesuje ovo kako ce ici. Naravno da ni oni nemaju pojma, gledace svoje racune pa ce saznati kako stoje stvari🤣🤣

Ne znam odakle to tumacenje da ce nece biti naplate ako je stanje 0 a bilo je prometa u toku meseca. Meni to ne pije vodu.
Ovo im piše u izmenama tarife:
Naknada za vođenje platnog računa se naplaćuje iz raspoloživih sredstava, bez obzira da li je po računu u toku meseca bilo finansijskih promena. Ukoliko na platnom računu na dan naplate naknade klijent nema obezbeđena sredstva za naplatu u celosti, Banka neće formirati potraživanje za iznos dospele nenaplaćene naknade, tj. naknada za taj mesec neće biti naplaćena.

Znači da naplata ne zavisi od toga da li si imao promet ili ne.

To je podlozno malverzacijama, cemu smo inace skloni, pa ako i je tako, nece dugo potrajati. Videcemo na kraju meseca.

Cek, zar se virtuelna kartica ne moze vezati za devizni (EUR) racun/karticu?

Dobio sam obaveštenje na mejl da od sada mogu da kupujem na rate i debitnom karticom. Iznos koji mi je odobren je 36759 din. Neverovatno.

Dobio sms da mogu i debitnom da placam na rate bez kamate. Jel i na debitnoj moram ceo iznos kupovine da imam raspoloziv ili samo iznos jedne rate? Na kreditnoj rezervisu ceo iznos kupovine, pa rate dospevaju na naplatu svakog meseca, negde sam procitao da na debitnoj nije tako, sad ne mogu da nadjem gde.

Meni to nema poente. Zar nije svrha kupovina na rate da uzmeš nešto za šta inače nemaš para da odjednom platiš..

Izvinjavam se sto pitam na ovoj temi ali pretpostavljam da se dosta vas razume u finansije. :)

Da li novac koji ja odem i uplatim sebi na racun u banci ulazi u oni 2.900.000 din za proreze? Ili u to ulazi samo zarada koju dobijam mesecno od posla i svi ostali prilivi koje dobijam a nisam ja sam uplatio u banci?

Hvala!

Треба проверити по ком основу су дефинисали овај максимално расположиви износ за дебитне картице и плаћање на рате без камате.
Генерално не видим и даље поенту како су и зашто ово увели, свакако ћу као и досад користити кредитне картице за плаћање на рате, где већ постоји устаљена пракса употребе истих и плаћања доспелог дуга сваког месеца.

Ja mislim da su videli koliki su nam mesečni prihodi i procenili limit za kupovinu na rate debitnom karticom. Ne verujem da će rezervisati ceo iznos u startu.

I ja isto. Samo mi nije jasno kako to funkcioniše. Jel skidaju/rezervišu ceo iznos odjednom ili ratu po ratu 🤔
Ne znam. Piše u mejlu "u maksimalno raspoloživom iznosu od toliko i toliko", pretpostavljam da je to limit i da se za taj iznos zadužuje račun. Ne vidim poentu ovoga pored kreditne kartice.

Vrh Dno