Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Je li ovo onaj isti "insider" što je "pogodio" na 31k neki dan?
To se neki klinac za**bava... Pali masu, a masa se prima..

Neka me neko ispravi ako gresim....zar 2017 posle pika BTC altovi nisu podivljali bas skroz na skroz? Zar nisu cene skakale nenormalno tih 10-15 dana? Ok, vidim pad sa 60% na 40% i sada dominaciju, da li sto pratim samo svon coin pa i ne marim za druge mnogo... nesto mi se bisu razleteli u 10-15 dana da kazes wau.... ili mi malo u očima 🤣🤣🤣
Sem Eth koji je pokidao i ETC... ostali su skakali ali svepostepeno, nista naglo u par dana, ili nisam dobro gledao.
Nekako ih sada ima daleko vise a dominacija na 40% bila. Pa ako udjemo u bear sta ce ostati od svih altova? Ima da ode na 80% a Dash, Ltc, etc... svi bi mogli da se vrate na cene od pre godinu do dve dana... jer nisu puno ni otisli kad pogledas.
Ne znam....sta da mislim.... al kud sam do sad jeo *****.... necu ni sad da postim.... ne prodajem....butik zatvoren do daljnjeg!

Je li ovo onaj isti "insider" što je "pogodio" na 31k neki dan?
Nesto i ne verujem u ovo. Kao da je taj neko longovao pola miliona btc-a pa ce da ga love i obaraju ceo market zbog njega. A taj sto toliko longuje, valjda zna i za sl.

Neka me neko ispravi ako gresim....zar 2017 posle pika BTC altovi nisu podivljali bas skroz na skroz? Zar nisu cene skakale nenormalno tih 10-15 dana?
Ne grešiš, ali ovo nije početak bear marketa. Tu jedino grešiš.
Put do 100-150k nije baš toliko jednostavan kako je izgledalo pre nekoliko dana.

A taj sto toliko longuje, valjda zna i za sl.
@Slaven
Nema ništa od te priče, još jedan fud u nizu :)

Evo ti plastičan primer:

Ako je neko longovao recimo 100000 btc-a ( lupio sam, možda i više ), na ceni od 35k i sl. mu je recimo na 28k, cena samo ako dođe do 28k, automatski se puni i kreće market sell svih tih 10000btc-a, i ode cena još par hiljada na dole. Na tom putu na dole će uzput likvidirati ili aktivirati još gomilu sl i kreće prodaja još X btc-a od ostalih, i ode cena još dole... i tako može otići do 0.

Nadam se da nije previše konfuzno ovo što sam napisao, ali ta priča ne pije vodu :D

EDIT:

Previše ljudi bilo u plusu, tj. svako ko god je kupio kripto do pre nedelju -dve, i sada je otresanje u toku.

Poslednja izmena:
Nije konfuszno.
Sjeti se flash crasha ETH-a na, ako nije i 5 USD, nekad čini mi se druga polovina 2017. Trajalo je par sec.

Uglavnom, drugi odbijanac od nekih cca 33k u par dana. Nešto mi zvoni da je Cowen neki dan spominjao da je 50 MWA, pa ako se probije 42k, tj. 20 MWA, da je ovo novi support?

Nije konfuszno.
Sjeti se flash crasha ETH-a na, ako nije i 5 USD, nekad čini mi se druga polovina 2017. Trajalo je par sec.

Uglavnom, drugi odbijanac od nekih cca 33k u par dana. Nešto mi zvoni da je Cowen neki dan spominjao da je 50 MWA, pa ako se probije 42k, tj. 20 MWA, da je ovo novi support?
Ne znam ko je Cowen :)

Preključe je low bio oko 28500, a sada je bio na 33500. Ako se to potvrdi kao higher low, čekamo higher high ( iznad 42500 ), i to je naznaka promene trenda, i vraćamo se gore polako.
Ako popusti tih 33500 od malopre, ićiće sigurno retest 28500 i onda neće valjati nikako, jer ako pukne, ode još dole, i onda imamo lower low, a to znači nastavak down trenda.

Ovaj drugi slučaj je malo verovatan, ali svakakao moguć i ne treba ga isključivati.

Za sada je sve ok, dokle god imamo higher low ( 33500 ) - novi support.

edit:

To za eth je drugo. To je dešavalo na Kraken-u više puta, jer je mali volume na toj menjačnici. Dešavalo se više puta do sada, ne samo jednom.
Ovo sa btc-m nije tako lako izvodljivo :) debeli su orderbook-ovi.

Poslednja izmena:
Da,sta kaze komsija,da prodajemo?
Crypto crash se i desio a ti gledaj na to kako god hoces. A sta ti radis to me ni malo ne zanima da li si majner ili miner u vojsci.

Jutros mi je covek rekao da se ocekuje da od sada sve bude u redu, i da nece biti "crush-eva" eto to mi je zadnje rekao. I rekao je ako hocu da malo i rizikujem uplatim na Doge u stilu ako verujes Elonu Masku uplati 500$ na Doge :)

Pa eto sad ti opet razmisljaj da li je u pravu

Evo šta kaže komšija. Da nije tužno, bilo bi smešno.
Ono, nije problem staviti lika na ignore, nego je problem što će neko bez iskustva da poveruje...

Rizican je vikend, sa manjim volume-om lakse mogu da dumpuju (naravno i obrnuto).
Bilo bi odlicno da se odbije sad preko 40 i dodje nekako do 20 WMA.

Nego se Ltc topi, pade ispod 0.005. I Neo se raspao, valjda ljudi culi za China fud pa prodaju kineski coin.
Ako bude jos padao odnos prema btc-u to su mi dva pika za kupovinu. Deo btc uskoro menjam u ova dva.
Mozda deluje glupo ali dokle god se bude gledala, tj poredjivale cene po boldu, uvek ce biti ovako. Toliko dobrih projekata (coina) svi su bolji od BTC i onda BTC ljosne a svi ti odlicni projekti propadnu. Pa ako su dobri zasto propadnu.

Zinula drzavi guzzaa za lovu ... Aj da se ljudi kockaju sa njihovim novcem … ma katastrofa.
Ako npr. uzmem XRP za 0.86 dal ga prodati za 1$ ako se ukaze prilika , ili ga holdovati npr. 1.3 - 1.7 ?

Poslednja izmena:
Nisam u panici, pošto nisam skoro uložio lovu, ali ipak nisam ni srećan trenutnim razvojem. Najviše me muči što nisam spreman dočekao pad. Čitam mesecima unazad o stepenastoj prodaji i dokupljivanju i opet nisam imao skoro ništa usdt-a slobodnog. Verujem da većina forumaša ima sličan problem. Ne možeš se naterati da prodaš dok cena ide gore, i onda kad padne, ne preostaje ti ništa nego da čekaš.

Ovo me podrseca na tao leto 2018-te, kad su danima krvarili altovi. Padali su po 20-25 % i to je trajalo i trajalo.
evo,agonija se nastavlja.

Nisam u panici, pošto nisam skoro uložio lovu, ali ipak nisam ni srećan trenutnim razvojem. Najviše me muči što nisam spreman dočekao pad. Čitam mesecima unazad o stepenastoj prodaji i dokupljivanju i opet nisam imao skoro ništa usdt-a slobodnog. Verujem da većina forumaša ima sličan problem. Ne možeš se naterati da prodaš dok cena ide gore, i onda kad padne, ne preostaje ti ništa nego da čekaš.
Pa moras da imas neki realan target za deo portfolia. Ne moze sve beskonacno da skace...
Ja sam na primer na neke trejdove planirao 30%, bukvalno mi je za dan dolazilo ali nikad nisam odustajao od plana, iako mi ponekad ne bude svejedno kad ode mnogo vise. Medjutim ako pocnem da odstupam, znajuci kakav sam, ne bi bilo dobro.

posle ovog masakra ogrejace nas sunce, ali to je za one koji prezive.
ovo je treci talas, jos jedan ili dva da ljudi totalno odlepe i krecemo, valda.
Dajte vraceve, da palimo logorsku vatru, da igtamo oko vatre. Vracevi da nam gledaju u kosti, da rasteramo ovu crnu magiju.

Zar se ne bojite da drzite pare u USDT ? mislim realno ima mnogo prica da oni imaju do max 10% toga da isplate brzo. Ako krene krah i ljudi krenu da vuku pare imam neki utisak da ce USDT vredeti ko RSD.

Opet krvavo jutro 😲

Ja sam jos uvijek optimista i bez brige, ide BTC na novi ATH do ljeta ili do kraja godine.
Iako imam finu cifru ulozeno, ja kupujem dip sa ovo usd sto sam uzimao profit iznad 50k.

90% sam siguran da ovo nije kraj bulla, a ako grijesim nije mi problem da cekam koju godinu do sledeceg ciklusa.
Duze sam u kryptu od Elona i kod mene su ruke jace od dijamanata, kod mene su ruke od Adematiuma 😄

Chart-ovi u cryptu za vecinu koina deluju kao da se sprema pravi dump, potop, booldbath ovde pre svega mislim na BTC koji ce povuci i ostale. Moj trade account je sav u dolarima izasao sam iz svih koina (osim onih koje cuvam za long run). Samo oprezno, ako je ovaj bounce na zdravoj osnovi ja cu se lako prikljuciti vozu, za sada sam u maximalnom oprezu.

Oba targeta su dosla, 44k i 42k. Sad mali skok (potpuno ocekivano) do levela cca 46k (+-1.000$) i onda nastavljamo da padamo. Verujem da nismo nasli dno, sentiment je jos uvek previse optimistican. Sledeca 2 levela koja posmatram su 39k i 37k. Potpuna kapitulacija bi mogla da bude negde na ovim nuvoima uz potencijano spustanje do 35k.

Oba targeta su dosla, 44k i 42k. Sad mali skok (potpuno ocekivano) do levela cca 46k (+-1.000$) i onda nastavljamo da padamo. Verujem da nismo nasli dno, sentiment je jos uvek previse optimistican. Sledeca 2 levela koja posmatram su 39k i 37k. Potpuna kapitulacija bi mogla da bude negde na ovim nuvoima uz potencijano spustanje do 35k.

Ovako nesto smo ocekivali, ne moze da bude samo moon i zelene svece iz nedelje u nedelju iz meseca u mesec. Zao mi je svih koji su usli na visokim cenama, najbolji savet za njih je da ugase market na par nedelja dok se situacija ne popravi. Market ce uraditi sve da vas natera da prodate u crvenom i gledajuci chartove koji su iz sata u sat u crvenom moze samo da izazove emocionalnu reakciju da prodate sa gubitkom.
Prihvatimo svi da imamo privremeni gubitak u dolarima i to je OK, cekamo da se market okrene.
Btc je i mene iznenadio ocekivao sam max.do 35k da ce ici, sve kupovine koje sam radio su bile na ovim cenama, potrosio sve $ i sad cekam, kao i svi ostali (svi su trenutno u dolarskom minusu u odnosu na pre mesec dana, svi koji imaju long term hold)

Pisao sam o sentimentu prethodni put da je previse optimistican, danas vec situacija deluje skroz drugacija. Bear market, sta ako se ne vrati, ovo je bio top, hoce li jos padati, nismo nasli dno...
Za 2 meseca ce biti ehhh da sam znao i da sam kupovao u maju danas bih bio.... Stalno i iznova jedna te ista prica.

Altove koje sam kupio "na popustu" i cene koje sam platio:
SFP - 1,20 $
XEM - 0,18 $
LSK - 3,50 $
ETC - 45,07 $
OMG - 4,38 $
LTC - 159,08 $
XRP - 0,86 $

Svaki od ovih novcica ima potencijal od 10X. Ne mislim da su ovi altovi najbolji ali oni su bili na radaru prethodnih dana i zato sam se odlucio za njih.
Oko SFP imam stalno taj neki FOMO da nemam dovoljno novcica, mozda nisam u pravu, mozda nece biti nista od njega ali sve mi lici da ce ga pumpati opasno.

Pa nije se bunio, zato sto btc nije bio 60k 20 dana ranije.

A čekaj, jesu li bile prognoze sa više strana (i to sasvim smisleno obrazlagane) da će biti korekcije...jesu, e al takvi nisu bili poželjni za slušanje.
A za one neuke (evo ja sam prvi), zar nije bilo dovoljno malo proučiti istoriju kretanja na berzi i to ne samo kripto nego uopšte pa da se sklope kockice.
A za one dibidus neuke bilo je upozorenja tipa: "čim vidiš da se čistačica u preduzeću interesuje za kripto znaj da je kraj". Pa skoro tu neko napisa da mu je automehaničar tražio da mu ovaj podesi wallet, market i ostalo dok je čekao servis vozila :) .

Prošao sam ja sve i svašta sa kojekakvim ulaganjima, potopima banaka itd, i teško sam naučio jednu prostu stvar: imaš samo ono što gledaš u šakama! To što vidiš na ekranu to su samo bitovi i bajtovi, tek onda bajo moj kada rukama izbrojiš te šuške (ili se upišeš u katastar kao vlasnik nekretnine) to je stvarno tvoje. Pa ni auto na parkingu ispred zgrade nije skroz tvoj već samo onda kada sedneš u njega, ume da preko noći promeni vlasnika.

Nisam na to mislio konkretno, vec na tvoju konstataciju da se niko nije bunio tad kad je btc bio 32k, nego se bune sad kad je ta cifra opet. Samo sam rekao da tad, btc nije pao duplo u odnosu na ono sto je bilo 20 dana ranije. Ne sporim uopste da cena varira i da je to kod kripta normalno i ocekivano i da treba biti spreman.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno