Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Pa normalno, sve ostalo su priče za malu decu i botove...
I kod mene ista situacija posle najnovijeg softverskog ažuriranja.

Ako je tako, onda su potrosili jer su od 11 krenuli obicne proximity senzore da stavljaju i resili su problem, ako je to sto kazes.
Problem je kombinacija ovog senzora i IPS-a. Nije problem ovaj senzor i AMOLED.

Eto sad ispade da Djilkos ne zna, znaci ko zna sta je zaista tacno
Imali neka kalibracija tog ziroskopa ili sta god kako bi se resio problem?
Nije valjda da su iz tel u tel pravili jednu te istu gresku, malo verovatno..

Ne mora niko da vas uverava, udjite u test meni, nadjite kalibraciju proximity senozora i videcete da je kalibracija nemoguca jer senzor ni ne postoji.

Test meni je zvezdica#zvezdica#6484#zvezadica#zvezdica ako se dobro secam.

Nece nesto simbol zvezdice da otkuca ovde. 😁

Evo sad sam video kod burazera.... Moguc je test, ranije nije bilo. Isto ima taj AI.

1. Kucajte u dialeru pomenuto za meni
2. Opcija 14 (barem kod njega) za senzor
3. I ako je AI ima dve vrednosti - 5.0 i 0

5.0 je kada se telefon normalno drzi, a kada ga primaknete uhu vrednost bi trebalo da ide na 0.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: god
Pa sad mislim da nisi u pravu, kalibracija radi i pise mi pass za proximity, samo se spominje infrared distance senzor kao da mu je infrared ustvari proximity

Uiopste se ni ne stavljalju hardverski senzori u ove telefone. To je AI "senzor" koji koristi slusalicu, mikrofon i ziroskop.
Eto jos bolje, nema senzora, nema ljutnje sto ne radi telefon za sta sluzi da bude telefon. Kupis telefon koji ima proxy senzor i razgovaras kao covek.

Samo pitanje... A1, A2, Redmi note 5/6/7/8/9 isto imaju taj AI senzor ili imaju proxy senzor ali isto radi kao i ovaj u Mi10T/Pro odnosno ne radi?

Pa sad mislim da nisi u pravu, kalibracija radi i pise mi pass za proximity, samo se spominje infrared distance senzor kao da mu je infrared ustvari proximity

Pa jel ti menja vrednost kada prekrijes rukom gornji deo ekrana ili samo ako ga primakens uhu?

Buraz ima Mi Note 10, i njemu se vrednost menja samo kada ga primakne uhu.

Ovo traje na xy modela unazad. Moja oba Xiaomi, A1 i Redmi 5+ su imali problem, a to je neka 2017 godina, tako da svi koji se nadaju da ce biti reseno nekim azuriranjem, mogu da smanje ocekivanja. Ono sto pamtim od tada je da se telefon smiri nakon svakog restarta i par dana deluje kao da je sve ok, a onda krece ponovo zezanje. Ovde sam pristojno naduvan zbog pobune oko toga, jer stvarno do tada nisam imao ni jedan tel da se tako ponasa, pa sam batalio i presao na nesto drugo. Cak su bili i komentari da mnogo ocekujem za tel od 200 eur..dobro, evo sada imamo tel od 500 eur skoro 5 godina kasnije i opet ista stvar. Realno, svako prema svojoj potrebi treba da oceni koliko mu taj problem smeta..nekome ni malo, nekome kida zivce..nismo svi isti.

Koliki je to problem kada te neko pozove ili ga pozoves da se stisne dugme za iskljucivanje i nema problema sa proximiti senzorom?

Samo pitanje... A1, A2, Redmi note 5/6/7/8/9 isto imaju taj AI senzor ili imaju proxy senzor ali isto radi kao i ovaj u Mi10T/Pro odnosno ne radi?

Nisam siguran... Dok sam radio u malorodaji samo znam da se xy ljudi zalilo na rad senzora konkretno na RN telefonima... Bas, bas cesto. Mislim da je na tim ranijim bio klasican jer su tada jos imali notch i jasno se video senzor pored selfie kamere.
Koliko znam #1 problem za Xiaomi je upravo senzor blizine otkad postoje.

Secam se da smo tada kupcima na listu mesta pokazivali taj meni pa ih upucivali da ga kalibrisu s vremena na vreme. To je kao pomagalo.

Brat je kupio prosle god Mi Note 10, pa mu je trokirao isto tako sa senozrom, pa kad smo otisli u taj meni, nista nije moglo, pa smo tako saznali da koristi kao taj AI koji izgleda nije nista srecnije resenje od obicnih.

Pa jel ti menja vrednost kada prekrijes rukom gornji deo ekrana ili samo ako ga primakens uhu?

Evo sad ne menja nikako, zabagovao se ali se secam da je radio bar na prinos uhu toga se secam sad cu da ga restartujem da probam ponovo.

Ne menja se vrednost kada se prekrije rukom gornji deo ekrana, samo kada se prekrije vrh telefona, jer je tu senzor. Ali kada se prisiloni na uho, radi prikazuje nulu, verovatno senzor detektuje kosu uli vrh uha :D tako da zavisi kako se drži telefon, zbog pozicije senzora.

Evo restartovao sam i tek svaki 5 recimo put smanji vrednost na 0.0, znaci proximity toliko ne radi da je tuzno, tako mi se ukljuci ekran u toku razgovora i da bih ga ugasio moram bukvalno da promukam telefon i tek se tad ugasi a nekad ni tad.
Ne znam da li ima svrhe da nosim na reklamaciju uzeo ga u Mtsu?
Ili da se pomirim sa sudbinom sestrom?

Ne menja se vrednost kada se prekrije rukom gornji deo ekrana, samo kada se prekrije vrh telefona, jer je tu senzor. Ali kada se prisiloni na uho, radi prikazuje nulu, verovatno senzor detektuje kosu uli vrh uha :D tako da zavisi kako se drži telefon, zbog pozicije senzora.

Ja ako sam razumeo kako bi to trebalo da radi... Telefon prvo pomocu ziroskopa detektuje sam pokret ruke privlacenja telefona ka uhu, sto je signal za slusalicu da emituje zvucne talase niske frekvencije koje zatim mikrofon kupi kako bi potvrdio da se odbijaju o bliznu glave, tj. uha. pa ekran drze iskljucenim.
Zato rekoh, ako je regularni hardverski senzor u telefonu, test meni ce prikazivati promenu vrednosti dok recimo stoji na stolu i prekrivas vrh ekrana, tj. telefona. a ako je ultrasonicni promena vrednosti ce se inicirati tek pokretom ka uhu tj. uopste nece regaovati ako pokrivas vrh.

Dobar dan,
Imam Mi 10T Pro, i od poslednjeg update-a ne mogu da kačim dokumenta u e-mail. Kada hoću da ubacim neki dokument u e-mail pita me da izaberem dokument i kada ga izaberem samo me vrati na e-mail ali ne okači dokument. Isto to mi se dešava kada hoću na neki sajtu da pošaljem neki dokument. Pored toga, dešava mi se bag kada hoću da postavim sliku na neki sajt ili aplikaciju, to ne znam kako bih opisao, al evo videa Link kao objašnjenje. Da li neko zna kako ovo mogu da rešim?
Post automatically merged:

Dobar dan,
Imam Mi 10T Pro, i od poslednjeg update-a ne mogu da kačim dokumenta u e-mail. Kada hoću da ubacim neki dokument u e-mail pita me da izaberem dokument i kada ga izaberem samo me vrati na e-mail ali ne okači dokument. Isto to mi se dešava kada hoću na neki sajtu da pošaljem neki dokument. Pored toga, dešava mi se bag kada hoću da postavim sliku na neki sajt ili aplikaciju, to ne znam kako bih opisao, al evo videa Link kao objašnjenje. Da li neko zna kako ovo mogu da rešim?

Imam ovaj tel 15ak dana i da, pali se ekran u toku razgovora, ok, ne vidim šta je tu problem, može li neko da pojasni?
Mislim, razgovor teče i dalje normalno, ne shvatam u čemu je fazon...

Pa fazon je da treba da bude ugašen ekran u toku razgovora pomoću senzora koji detektuje da je telefon na uhu, da nebi slučajno nešto pritisnuo tokom razgovora. Ali to na Xiaomi telefonima ne funkcioniše najbolje, jedina opcija za sada je da se ručno zaključa telefon.

Imam ovaj tel 15ak dana i da, pali se ekran u toku razgovora, ok, ne vidim šta je tu problem, može li neko da pojasni?
Mislim, razgovor teče i dalje normalno, ne shvatam u čemu je fazon...
Pa treba da bude ugasen jelte, meni se upali i onda ispritiskam sve zivo jednom sam jedan kontakt izbrisao tako, da ne pricam sto mi se YT u toku razgovora ukljuci pa onda kazem sagovorniku cekaj sek, pa iskljucujem itd...
Jel tebi to normalno u toku razgovora?

Pa treba da bude ugasen jelte, meni se upali i onda ispritiskam sve zivo jednom sam jedan kontakt izbrisao tako, da ne pricam sto mi se YT u toku razgovora ukljuci pa onda kazem sagovorniku cekaj sek, pa iskljucujem itd...
Jel tebi to normalno u toku razgovora?
Naravno da ne ali stvarno nisam imao te momente, svetli i to je to... mislim kapiram ja sta vi pricate ali ne vidim to kao problem, bar meni ne smeta...

Pa sto bi ti smetalo ako ti se nista ne desava osim sto se ukljucuje ekran, nekog to nervira neko je tu flegma, ali kad pocne da ti brise brojeve, pusta YT ili druge app TikTok itd onda poludis jer te ometa u normalnom razgovoru.

Izgleda da je jedino resenje da koristimo slusalice za razgovor 😁
Salu na stranu zar je moguce da Xiaomi sve ove godine nije u stanju da kupi jedan telefon(bilo kog proizvodjaca pa i nekog najgoreg, recimo neki najeftiniji budjoni model) i ukrade tehnologiju prokletog senzora.
Sad me zanima da li je moguce iskljuti senzor, anulirati ga totalno i pri svakom pozivu sam iskljuciti displej? Ja ga iskljucim kad se upali ali on se iritantno pali i pali...
Inace imaju srece da su zabranjeni u Americi inace bi takvu kolektivnu tuzbu dobili da bi morali svima da vrate kes, dok sa ostatkom sveta mogu da se sprdaju.

Ne mogu da ukradu neciji patent jer je to povreda prava i osoba ako je svoj patent zastitila i neko ne plati licencu za njihovo koriscenje ide tuzba zbog kradje patenta. A to xiaomi-ju ne treba.

Ako sam dobro razume ne zele da plate licencu pa sve ove godine prodaju telefone sa svojim resenjem koje ne radi kako treba?

Liku je normalno da se pali ekran u toku razgovora...razgovor ide dalje. A sta kad licem prekines razgovor? 🤣

Vrh Dno