Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Ne tvrdim da znam ali toliko sam telefona imao i bilo je dovoljno da se usb samo bocne i to je to.

Da li origi kabel koristis?
Ako koristis, opet probaj s drugim...ko zna

Ima komplikacija neka... Prvo moras da otkljucas developer opciju (to znas ono klikanje 10 puta na verziju sistema). Onda udjes tu (udes na one additionaadditional) i cekiras USB debuging i Install via USB i odaberes pod ono Deafult USB configuration - USB Teathering. Nakon toga spojis tel sa kompjuterom. Udjes na windows pa na INF pa nadjes wpdmtp.inf. Kliknes na njega desnim pa na install. Kada to zavrsi. Skini tel sa usb, pa ga ponovo spoj. Tada bi trebalo da ti sve ponudi.

Da li neko ima problem nakon update-a na 12.1.1.0 global stable?
Deluje mi kao da nema animacija prilikom tranzicije izmedju aplikacija, takodje layout notifikacija je poremecen tipa za wa, viber, tipa reply dugme je slepljeno skroz uz levu ivicu itd.
Prilikom spustanja aplikacije, vidim da se pojavljuju u gornjem levom uglu ikonica same aplikacije, ne znam koja je poenta ovoga.

A ne da mi se da radim reset telefona.

Biće verovatno do kraja maja za Global uređaje, a možda i ranije.

Samo da li ce ikada resiti na ovom telefonu proximity senzor?

Samo dakle jos da docekamo Global 12.5 i super.
Aj videcemo i to, jer ako su resili onda je ovo best buy i bez greske fon za te pare.
Jer ovo opasno nervira.

Da ga ne ureknem - na XEU Stabile stvarno radi bez greške. Nadam se da neće nešto krenuti po zlu.

• Like
Reagovanja: god
Ne tvrdim da znam ali toliko sam telefona imao i bilo je dovoljno da se usb samo bocne i to je to.
I ja sam imao taj problem da nisam mogao da povežem mobilni sa računarom. Evo ovaj telefon i redmi note 9 pro. Na računaru imam neki usb port a kada priključim neki usb 2.0 na komp pa na taj usb priključim mobilni, sve je ok. Probaj tako. Inače koristim telefon mi 10 T pro 4 meseca i sve radi kako treba. Uzet u VIP-u. Nisam neki zahtevan korisnik ali Vanced, bluetooth, video pozive često koristim i veoma sam zadovoljan baterijom.

O ovome sam pisao...

Prilozi

• IMG_20210505_192532.jpg
    IMG_20210505_192532.jpg
    243.7 KB · Pregleda: 14
Imam Pixel 2XL star dve godine i doslo je vreme za zamenu. Razmisljam da mozda ovo uzmem kao naredni telefon. Vidim da je taj proximity senzor najcesci problem. Moze li jos neko da potvrdi da li je to reseno poslednjim updejtom? Nekako mi je logicno da fix tog tipa bude u firmware-u.

Kakva je kamera u poredjenju sa mi 9t pro? Imam ga kao sekundarni telefon i kamera na njemu je sasvim pristojna ali ipak bolja na matorom pixelu.

jel ima potrebe davati 25k vise kod operatera za mi 11, u odnosu na mi 10t pro?

Imam Pixel 2XL star dve godine i doslo je vreme za zamenu. Razmisljam da mozda ovo uzmem kao naredni telefon. Vidim da je taj proximity senzor najcesci problem. Moze li jos neko da potvrdi da li je to reseno poslednjim updejtom? Nekako mi je logicno da fix tog tipa bude u firmware-u.

Kakva je kamera u poredjenju sa mi 9t pro? Imam ga kao sekundarni telefon i kamera na njemu je sasvim pristojna ali ipak bolja na matorom pixelu.
Na žalost mislio sam da je rešen na XEU Stabile ali izgleda da nije. Opet mi se jutros upalio ekran tokom razgovora.

Po mom mišljenju, pre će biti da ne mogu, nego da ne umeju. Svesni su oni verovatno da je ovo veliki problem kod određenog broja modela, i da to se ogroman broj korisnika žali na to. U interesu im je valjda da to reše nekim update-om, ukoliko je softverski moguće rešiti. Dakle, moje je mišljenje i dalje da je ovo hardverski problem, ne softverski (odnosno da se softverski ne može "ulickati"). Da je obrnuto, do sada bi to poodavno moralo biti rešeno, nije im ovo prvi model koji ima taj problem. A i ne bi smeo Xiaomi da se zeza sa poverenjem korisnika sa takvom jednom "sitnicom" toliko dugo, pogotovu ne sada kada su postali veliki igrač.
Većina nas se uzdala u taj 12.5 update, i da će se sa tim rešiti ovaj problem, ali očigledno da nije tako (iskreno ja sam od početka sumnjao u to). Ali hajde da sačekamo još malo, potrebno je mnogo više od jednog feedback-a da bi se doneo konačan sud. Nadam se da grešim i da ću na kraju pojesti svoje reči. :D

Ma ja sam se ponadao jer je covek rekao da nema paljenje ekrana i reko konacno sredise kad ono medjutim.
Stalno sa svakim apdejtom sto na stranim sto na nasim forumima citam sredjeno i nikad do sad nije a verovatno niti ce jer izgleda je problem HW prirode ili prirode samog proximity-ja tog nekog ultrasonicnog koje koriste u ovom modelu i nekim drugim modelima.
Zaista je katastrofa ako se ovo ne moze resiti jer tako dobar i povoljan telefon su napravili a znam dosta ljudi koji nece da predju na Xiaomi upravo zbog toga.

Ma ja sam baš danas onako malo žešće nastupio na Xiaomi communityu, iako sam iz početka onako pristojno postavio pitanje.
Ali živcira me što uvijek ide ista priča, proxy kalibracija, koju verziju MIUI-a koristit i sl.
Mislim wtf., problem je jako dobro znan, jer ne piše se o njemu prvi put, dali će se riješit ili ne, nema razloga pričat bajke.
A moje mišljenje je isto kao kod kolege gore, bojim se da tu rješenja nema.

Ja osobno nemam toliko problema kao neki, ali s vremena na vrijeme desi se i meni.
Najviše me živcira predstavljanje Xiaomia u smislu ''stalo nam je do korisnika'', jer njima svima je stalo do novaca i do ničeg drugog.
Ako je problem hardvera, onda bi bilo u redu da se to kaže i da nam se da mogućnost zamjene za neki sličan model koji nema navedenih problema.
Jer realno, koliki god problem bio, nekom manji, nekom veći, problem je problem.

Sreca pa ja ne koristim.toooliko telefon za razgovore...a i kada koristim, krajem oka pazim na ekran hahahaah. Inace, imam garanciju... Mogao bih ga vratiti da zelim

Ma imam i ja garanciju, ali mi se neda cimat sa slannjem na servis, pa čekanjem, a znam da će ga vratit sa obrazloženjem ''sve uredno''.
Ja sam sve bliže tome da prodam telefon i uzmem nešto drugo.
Nekad je bolje imat i lošiju bateriju, ali da telefon radi bez greške.

Ne javlja se ni kod mene prečesto ovaj problem ali se ipak javlja. Kao što rekoh nekoliko dana se nije pojavio nijednom, od jutros opet dva puta. Ranije mi se problem najčešće javljao kada bi me neko zvao.. Prislonim slušalicu na uho - ekran ostane upaljen. Veoma retko se ekran palio tokom samog razgovora. Jutros sam imao dva poziva i kada sam prislonio slušalicu uhu ekran se normalno ugasio kao i prethodnih nekoliko dana. Ali tokom samog razgovora ekran se upalio dva puta. Šta da se radi, šta je tu je. Nadam se da se problem neće često pojavljivati.

Opet ga nisu resili, dakle jel moguce da ne umeju da rese to?
Ne mogu da reše, jer je hardverski problem. Kad potroše svih onih 200 miliona proxy senzora koje su kupili onda će početi novije da stavljaju koji će da rade.

Ne mogu da reše, jer je hardverski problem. Kad potroše svih onih 200 miliona proxy senzora koje su kupili onda će početi novije da stavljaju koji će da rade.
Ako je tako, onda su potrosili jer su od 11 krenuli obicne proximity senzore da stavljaju i resili su problem, ako je to sto kazes.

Vrh Dno