Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo su mi govorili da ne prelazim u drzavne banke, a ja pojurio u mts i jos sam trubio na sva usta kako je to najpovoljnija banka(kurs, nema provizija, svi bankomati, besplatno odrzavanje)... I sad kad su sve ove beneficije izgubljene treba da se pokrijem usima i predjem u normalnu banku :(
 
Razmisljam da promenim odmah da mi novac legne u posti kao i pre. Jos nemogu da se oporavim od udara groma mislim da necu ni moci dok ne raskinem ugovor. Koliko je skocila cena toliko ni kengur nemoze da skoci.
 
Lepo su mi govorili da ne prelazim u drzavne banke, a ja pojurio u mts i jos sam trubio na sva usta kako je to najpovoljnija banka(kurs, nema provizija, svi bankomati, besplatno odrzavanje)... I sad kad su sve ove beneficije izgubljene treba da se pokrijem usima i predjem u normalnu banku :(
oni koji su koristili mts banku od 2017. ili malo kasnije mislim da su zadovoljni iskustvom pa makar i cela priča trajala samo 4 godine max. kao i svaka žurka, oni koji zakasne uglavnom ne budu previše zadovoljni.
Ako se uzme u obzir celokupno stanje u zemlji iluzorno je očekivati da će dešavanja na bankarskom tržištu ići u nekom pozitivnom smeru za krajnje korisnike. Trenutno principi prave konkurencije mislim da postoje i važe samo u trgovini široke potrošnje i to samo i isključivo zahvaljujući poslovanju nekih stranih kompanija koje ne stupaju u oligopole i kartelske dogovore. Na svakom drugom tržištu uslovi po krajnjeg korisnika mogu samo ići u pravcu negativnih promena.
 
Ja sam izgleda bas sakasnio :D Dosao sam u 5 do 12 i zurka je gotova 😷
Taman sam lepo krenuo sa kupovinom na aliexpressu i sad opet nista. Alternativu ne vidim bar u mom slucaju.
 
Ne znam sta ti je prioritet od usluga, ali ako pogledas sta ce mts nuditi i dalje za 250 dinara u okviru tog racuna i dalje je jedna od povoljnijih ponuda, nemas neki veliki izbor u tom cenovnom rangu. Imas gore par postova vec napisane alternatine sa slicnim ponudama i najblizom cenom. (Aik Start A 250, Kombank Aktiv 310, Mobi Progressiv+ 300). Uglavnom tendencija kod svih ce biti samo da idu na gore sa cenama.
 

@Badpixel

Unicredit je zgodan jedino što imaju malo ekspozitura a bankomate su imali na nekim NIS pumpama. Meni je zgodna banka jel leže plata na račun i skoro uopšte nemam kontakt sa ekspoziturom. Imali su selektor račun sa 3 kartice (Dina, Visa i MC) trošak manji od 300 din mesečno, 20 din svako plaćanje na račun a da li još nude taj paket ne znam.
 
Moj slucaj verujem da je jedistven. Bukvalno mi treba samo za kupovinu sa aliexpress i slicnih sajtova. Neko mi je predlozio prosle godine da uzmem internet karticu u telenoru ja mislim,500din izrada kartice odrzavanje racuna nema. Ali pitanje je sada da li je i dalje tako. Mislim realno da bacam 25e godisnje na odrzavanje racuna da bih potrosio 20,30 eura godisnje na kupovinu samo mislim da nije korektno. Treba da postoji neki paket za nezaposljenje.
 
Da li RF Virtuon moze da se uzme zasebno? Neko je pominjao da postoji ta opcija za 50 dinara mesecno. Ako moze onda ti je to verovatno najjeftinija opcija za to sto tebi treba.
 
nznm šta ocrniste kad je i dalje najpovoljnija banka, sta ce biti posle videcemo i retko ko nudi neke stvari koje se nude ovde
 

@Miki_

Imaš u PŠ Visu internet uz namenski devizni račun i izrada kartice 100 din +150 godišnje za održavanje računa. Taman si naučio da aktiviraš karticu i odma ode sve u aut.
 
Bukvalno mi treba samo za kupovinu sa aliexpress i slicnih sajtova
Imas onda i opciju Osnovni racun u Kombank za 200 din uz koji mozes da trazis otvaranje besplatnog deviznog kao i izdavanje Visa Debit kartice (besplatno je i ne placa se odrzavanje) a koja moze da se veze i za dinarski i devizni, nema provizije za placanja u inostranstvu. (Dobijas i aktivaciju Web banking po zahtevu free, a 15 din je provizija po nalogu), sms free. To je sve za 200 din mesecno.

Imas i u Mobi banci Starter paket multivalutni za 150 din gde dobijas MC debit (500 din izdavanje), ali kod njih ide 1% ptovizije za placanje karticom u inostranstvu i mogo drugh usluga se dodatno placa.
 
50din nije skupo ako moze. Mada u telenoru je bilo povoljnije,500din kartica koja vazi 3 godine. Na mesecnom nivou ispadne dzaba.
Nemam ja nista protiv mts to stoji da su povoljniji za sad od ostalih ali nacin na koji su to uradili je krajnje bezobrazan.
 
Imaš u PŠ devizni tekući, free visa i 50 din mesečno samo kada ima prometa a namenski devizni kao što sam gore napisao trošak je za 3god. 550 din
 
To mora da je ovo
ps.png

Ako sa tim racunom mogu da kupujem bez provizije i da placam racune jer koliko vidim i tu nema naknade onda je to za mene. Sad ne znam kako uplacujem novac dinare pa oni pretvore u evre ili moram sam.
 
Tebe u sustini i ne zanima provizija za inostrana placanja. Posto si rekao da trosis oko 30 evra godisnje, cak i da ima provizije ona se moze zanemariti. :)
 
To je devizni tekući račun i dobijaš visa elektron a uplaćuješ devize i 50 din skidaju sa deviznog dela.
Ti tražiš i dinarski i devizni račun i to teško da nadješ ispod 250 din mesečno zato sedi di jesi i plaćaj račune bez provizije.
 
@Miki_
Ako je samo moguce otvoriti devizni bez dinarskog, znaci ako imas samo devizni racun onda samo mozes da uplacujes i drzis devize na njemu. Kad placas karticom u inosranstvu ako npr na racunu imas EUR i cena je u EUR skida ti toliko eur koliko si i platio, ako placas drugom valutom u odnosu na onu koju imas na racunu, ili placas/kupujes kod nas nesto u dinarima tom karticom koja je vezana samo za devizni, tada banka, po verovatno ne sjajnom kursu, ti konvertuje tvoje devize u dinare pri placanju i skine taj iznos u devizama po njihovom kursu.
 
Kome treba devizna kartica za kupovinu, uz Fleksi štednju Aik banke na zahtev ide MasterCard besplatno uz ebank za proveru stanja i sms. Slično je kao kod Inteze, s tim što za potrošnju u zemlji i podizanje sa bankomata se primenjuje MC kurs, tako da je i po tom pitanju bolja opcija.
 
Da to si u pravu,i da ima provizija za inostrana placanja ona je zanemarljiva za toliko mali iznos.
Nemoram da placam racune tako da bi uzeo samo devizni bez dinarskog. A da li mogu evre da uplatim u posti?
 
Teško u pošti jedino u poštanskoj štedionici. Nisam siguran za to, raspitaj se kada prodju praznici, utrčiš u prvu poštu i pitaš
 
Inace najjeftiniji dinarski + devizni (EUR) racun koji sam ja uspeo da nadjem, sa ukljucenom Debit karticom (MC ) bez naknade izdavanja i odrzavanja, za placanje u zemlji i inostranstvu, i ostalim ukljucenim besplanim uslugama m/e-bank, nalozi bez provizije,)
je ovaj mRacun Addiko banke za 150 din mesecno, otvara se online (putem aplikacije), kartice salju postom.
Tarifnik:
E sad nemam pojma kakva je to banka, a mislim da nemaju uplatne eur bankomate tako da treba ici u ekpozituru da bi uplatio devize, a pitanje je koliko imaju ekspozitura.
 
Niko se ne pita šta će biti sa računima MTS banke kada se pripoje?
Ne mogu nam ostati isti računi kada se pripoje.
 
@bakara
Lepo je objašnjeno u Obaveštenju MTS banke, treba čitati.
Ваше платне рачуне који се воде код Банке као динарски текући рачуни можете да наставите да користите као и до сада. Бројеви рачуна се неће мењати.

Ваше платне рачуне који се воде код Банке као девизни текући рачуни можете да наставите да користите као и до сада. Бројеви рачуна се неће мењати али ће се променити S.W.I.F.T. адреса Банке. Нова S.W.I.F.T. адресa Банке биће SBPORSBG. Уколико сте у претходном периоду примали уплате на Ваше рачуне у страној валути, у наредном периоду Банка ће Вам на захтев послати нову инструкцију за уплату. Молимо Вас да о наведеној измени обавестите сва лица, компаније и пензионе фондове који врше уплату на Ваш рачун у страној валути и да почев од 01.07.2021. године користите нове инструкције.
 
Ja sam citao do negde pa sam prestao,poslali 10 strana a sve to moze da stane u 10 recenica samo da su hteli.
 
Untitled-1.jpg
Nadam se da ovo znaci i da na srecu necemo imati prilike da uzivamo u divnom dizanju i funkcionalnosti e-bank/m-bank aplikacije Postanske stedionice, vec ce ostati ova ista kakva je sada.
 
Nije ko će sve čitati, o zadržavanju brojeva računa je na drugoj strani, kaži početak a dosta njih kreće od sredine koliko vidim.
 
Moj slucaj verujem da je jedistven. Bukvalno mi treba samo za kupovinu sa aliexpress i slicnih sajtova. Neko mi je predlozio prosle godine da uzmem internet karticu u telenoru ja mislim,500din izrada kartice odrzavanje racuna nema. Ali pitanje je sada da li je i dalje tako. Mislim realno da bacam 25e godisnje na odrzavanje racuna da bih potrosio 20,30 eura godisnje na kupovinu samo mislim da nije korektno. Treba da postoji neki paket za nezaposljenje.
Tebi bi najviše odgovarala neka virtuelna kartica, tipa Globaltel Mastercard, ili slična.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno