Šta je novo?

Banka Intesa

S obzirom da im je gold status kada prebacite 100k mesečno u plati, nikako ne može da bude ukupno 1500e za tri meseca.
Znači, 1500e mesečno je uslov, međutim kao što je @kibicer rekao - labavo to umeju da tumače, u smislu da rado zovu ljude i sa manjim mesečnim prihodom.
 
S obzirom na to da se Magnifica sad plaća 800 dinara, šta se dešava ako neko padne ispod limita, te mu promene status? Na koji paket "pada"? Hit Plus?
 
Nisi ti to dobro video. Provizije im nisu najnize. Recimo u Intezi je po nalogu 20 din konkretno za Hit racun, a u PS se placa procenat, 0.25% od transakcije ako se ne varam, a minimalno 10 din, sto je mnogo gore.
kako je gore? tek na 10000+ dinara provzija izađe malo skuplja od 20 din ali je održavanje jeftinije u štedionici.
  • 110 dinara je vodjenje tekuceg ukoliko izvestaj ide na email.
  • Mobi bank se ne naplacuje ako imas bar 3 placanja tokom meseca
  • Sms kôd za home banking je 50 din, ali on nije neophodan
mobi bank je skupo održavanje
šta je tačno sms kod?

generalno ja se zbog računa za plaćanje preko neta odlučujem da promenim banku, do sada ga nisam plaćao a sad će mi nakalemiti još +120din na već postojećih 220 za osnovni račun
u štedionici bi me manje od 200 sve izašlo a da ne spominjem da pošte ima u svakom selu po srbiji i svuda mogu da podignem keš ako zatreba
 
Poslednja izmena:
Pa ako placas neke sitne iznose, mozda, mada minimalno je 10 din. Ali kod Inteze nevezano za iznos, placas po nalogu. Mnogo je bolje po nalogu nego na procenat. Odrzavanje u PS je manje ali placanje je skuplje sve ukupno gledano.
 
Jel nije tu bilo neke nedoumice oko tumacenja uslova za Magnifica? Pise da je potrebno u protekla 3 meseca priliv po osnovu ....... ne manji od 1500€? Sad, da li to znaci ukupno za 3 meseca ili za svaki posebno? . Ostalo je nedoreceno jer se moze tumaciti i ovako i onako. Kako je stvarno? Zaboravio pitati kad sam bio neki dan.
Mislim da to relativno labavo tumače. Verovatno je uslov tromesečnog prosečnog priliva 1500.
Ja jedan uslov nikada nisam ispunio. Kod drugog sam padao ispod donjeg limita, jednom čak u kontinuitetu bar 6 meseci. Nisu mi menjali status.

Ili jedan ili drugi uslov. 1500+ eur na racun mesecno se gleda, a ne zbir za prethodna 3 meseca ILI tromesecni prosek sredstava veci ili jednak 30k eur.
Sto se tice toga kako proveravaju to dalje kada dobijete status:
Banka periodično u toku godine proverava ispunjavanje uslova za dobijanje Magnifica statusa i o eventualnom gubitku statusa obaveštava klijenta
 
Зна ли неко колики је лимит за подизање на Интеса банкомату са картицом која није њихова? (ако то има уопште неке везе).

Такође ме занимају и лимити на банкоматима Поштанске Штедионице и ОТП банке?
 
Na Intesa bankomatima je limit bio 40 novčanica. To je uglavnom 80.000 dinara, ali je nekada i 60 ili 40k, zavisi čime je napunjen bankomat.
 
Ili jedan ili drugi uslov. 1500+ eur na racun mesecno se gleda, a ne zbir za prethodna 3 meseca ILI tromesecni prosek sredstava veci ili jednak 30k eur.
Preduzetnik pausalac sam i u principu nisam ispunio nijedan od dva uslova za Magnifica, ali su me ipak pozvali. S obzirom na to, rekao bih da ovih 1500+ mjesecno ne mora biti bas prava plata, vec bilo kakav priliv, vjerovatno sa odredjenom sifrom placanja (npr. 241 i sl.), jer ja tako isplacujem novac sa preduzetnickog racuna pa kontam da je to uslo u "potreban uslov" za dobijanje statusa.
 
Nova banka Intesa iOS app.
31CCB59E-86F0-4865-B56C-37BB2B511BDB.jpeg
 
^ da li već možemo da aktiviramo ovu novu aplikaciju? Hvala
 
U vezi nove Banca Intesa iOS app

"Nova aplikacije biće dosputna za pokretanje od 31.05.2021., odnosno od stupanja na snagu novih OUP"
 
Nove aplikacije mobilnog i elektronskog bankarstva, će biti dostupne za preuzimanje bez dolaska u Banku, od datuma početka primene Opštih uslova poslovanja za elektronsko i mobilno bankarstvo (31.05.2021. godine). Na nove aplikacije digitalnog bankarstva možete preći do 31.12.2021.godine, nakon čega postojeća aplikativna rešenja više neće biti dostupna.
 
Hm, cemu tolika euforija i nestrpljenje oko nove aplikacije? :D Zar ocekujete da ce biti toliko revolucionarna? Mada bi trebala, ako se uzmu u obzir nove cijene...
 
Nervirao me je uvek taj odlazak u banku da bi dali kodove za instalaciju aplikacije. Ako bude kako najavljuju, da nema više odlazaka u banku, možda im se vratim.
 
Da li ste sigurni da sada mora odlazak u banku? Možda je to za prvi put, ali online postoji aktivacija i rekativacija
 
Da li ste sigurni da sada mora odlazak u banku? Možda je to za prvi put, ali online postoji aktivacija i rekativacija
Jedino ako se nešto nije promenilo u zadnje dve godine. Pre toga, stalno sam morao ići u banku kad bih menjao telefon. Zbog toga sam zatvorio račun.
 
Čitao sam šta pišete ali ne mogu da se snađem u moru informacija. Imam samo Internet Visa debitnu karticu koja je do sada bila bez naplate održavanja. Da li će se plaćati od 01.06.?
Koliko sam ja razumeo biće naplate 125 dinara ako ima para na računu, ako nema onda ništa??
Vođenje deviznog računa je 120 RSD mesečno.

Naknada za vođenje platnog računa se naplaćuje iz raspoloživih sredstava, bez obzira da li je po računu u toku meseca bilo finansijskih promena. Ukoliko na platnom računu na dan naplate naknade klijent nema obezbeđena sredstva za naplatu u celosti, Banka neće formirati potraživanje za iznos dospele nenaplaćene naknade, tj. naknada za taj mesec neće biti naplaćena. Naknada za jednovalutne devizne platne račune i devizne platne račune koji su zadržali broj viševalutnog računa iz koga su nastali tokom migracije u novembru 2019 godine, naplaćivaće se stupanjem na snagu ove Tarife naknada za usluge BIB za fizička lica, dok će se naknada za sve automatikom novootvorene devizne račune nastale iz viševalutnih računa i devizne platne račune koji su bili sastavni deo Intesa Hit/Intesa Magnifica računa, naplaćivaće se počevši od naknade za januar 2022.godine.
 
Jedino ako se nešto nije promenilo u zadnje dve godine. Pre toga, stalno sam morao ići u banku kad bih menjao telefon. Zbog toga sam zatvorio račun.
Promenilo se zapravo od prošle godine, od kako je bio lockdown.
Dovoljno je imati ebanking aktiviran i tu onda možeš da dobiješ nove kodove za reaktivaciju.
 
Evo sad gledam, imam dva devizna racuna uokviru Hit-a. Na jednome nikada nije bilo prometa, nemam pojma cemu sluzi. Drugi sluzi da preko njega idu devize za kreditnu karticu. Ako zatvorim oba, kako ce ici placanje u evrima kreditnim karticama? Mozda i ne mogu da zatvorim oba?
 
Jedino ako se nešto nije promenilo u zadnje dve godine. Pre toga, stalno sam morao ići u banku kad bih menjao telefon. Zbog toga sam zatvorio račun.
malo jače od dve godine. sigurno bar godinu dana pre korone. Znam po svojim telefonima i promenama istih. Dosta je zavučena opcija do duše
 
Ja nisam isao u banku. Mobilnu aktivirao preko njihovog sajta a e banking nisam ni aktivirao jos.
 
Nazad
Vrh Dno