Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Znam sve sto se tog dela price tice, samo nisam znao kako ide ovo oko prebacivanja broja kada treba da se raskida UO. Hvala.

Ćaletov ali nadam se na tvoje ime (ako ne mora on). U tom slučaju plaćaš razliku između pume cene pretplate i cene sa popustom puta vreme koliko je korišćen broj (u tvom slučaju nešto više od 3 meseca). Seti se samo da tražiš po tebi najpovoljnijim uslovima oslobađanje od uo. Može da ti se desi da kažu kako to nije moguće i kako moraš da otplatiš sve pretplate do kraja, tad se samo pozovi na zakon. To sve važi ako nisi uzeo telefon.
Nema potrebe nece praviti problem samo izracunaju do kraja UO platis i to je to, pre manje od mesec dana sam upravo to radio isto presao u mts box paket.

Jedno pitanje: Interesuje me esim kod vipa.Želeo bih da imam i tu sim karticu ali da mi pored nje ostane i klasična,za svaki slučaj.Npr kada idem u inostranstvo,koristio bi vip esim i klasičnu karticu stranog operatera,kada sam u zemlji samo klasičnu vipovu.Da li je ta kombinacija moguća,tj da li mogu da zadržim obe i koristim po potrebi?

Ne moze. Vip koristi kao primarnu sim, a za inostranstvo imas puno ovih eSim servisa za data only - Get $3 off your first eSIM data pack from Airalo www.airalo.com

Ja isto koristim eSIM otprilike 3 meseca i nema nikakve razlike. Zaboraviš da nemaš fizički SIM.

Meni je pisalo da vazi ta akcija do 31 januara, ali smo odlozili 7 dana, jel sam pitao mogu li broj da prenesem iz mts-a i da na taj broj vezem akciju nije moglo. Agent mi je rekao da nije tipicna akcija , jednostavno gledaju da sto vise ljudi vezu na 2 godine.
Gde vam je to pisalo tj. kako se dolazi do te akcije ako uopste jos uvek traje?

Kupio karticu da proverim signal 1 decembra i 13 januara dobio ovo. 2 puta dopunio po 200 dinara . Koristio aktivno karticu bas muski

Prilozi

• Screenshot_20210323-130212_Messages.jpg
    Screenshot_20210323-130212_Messages.jpg
    73.5 KB · Pregleda: 190
To je sve individualno, meni je do 31-og Marta akcija 50% popust na dve tarife (intarifu i klasik plus).

Pozdrav,

Želim da iznesem loše iskustvo sa Vip-om koje sam imao i koje je za sada rešeno ali sa znakom pitanja kada će se opet ponoviti.

Naime, prošli mesec sam potpisao ugovor za "Neo neo max" koje se reklamira kao: https://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/neoneo "Nema nazad Beskonačni internet, minuti i poruke su konačno tu." a po ugovoru:

Screenshot 2021-03-27 at 11.23.19 AM.png

Čitao sam ovu temu i znao unapred šta piše u ugovoru ali sam ipak odlučio da potpišem ugovor na dve godine po 1.999 dinara.

Internet sam koristio kako na mobilnom telefonu tako i preko hotspota ali sam mnogo više koristio na mobilnom (nekoliko stotina GB-a više) i smatrao da ne postoji kvota, odnosno da je net zaista neograničen, a hotspot limitiran do onoliko GB-a koliko sam potrošio na mobilnom.

Sve je bilo u redu u toku prvog meseca ali čim je počeo novi obračunski period odjednom je nestao net na računaru ali i dalje je mogao da se koristi na mobilnom.

Kontaktirao sam preko FB-a Vip i u jednom danu dopisivao se sa tri zaposlena od kojih je svako izneo različitu priču.

1. Prvi zaposleni umesto da je napisao da je isključen hotspot odgovorio je:

1.jpeg
1.1..jpg

2. Nakon toga sam otišao u poslovnicu u Bul. kralja Aleksandra gde je zaposleni rekao da je trajno isključen hotspot. Opet se obraćam pismenim putem i tek tada potvrđuju da je trajno zabranjen hotspot:

2.jpeg
2.1.jpeg
2.2..jpeg

Ukupa potrošnja ne piše na sajtu (računi i plaćanje):

Screenshot 2021-03-27 at 12.09.15 PM.png

3. U trećoj prepisci sa trećim zaposlenim objasnio sam da nisam potrošio više interneta preko hotspota u odnosu na mobilni internet i dostavio iz Android mobilnog statistiku. Tražio sam i da oni dostave svoju statistiku pa da uporedim:

3.jpg
3.1..jpg

Nakon toga sam otišao na linkove Ratela, Efektive i drugih organizacija koje se bave zaštitom potrošača i konsultovao se sa par članova ovog foruma preko privatnih poruka ali sledeće jutro su uključili hotspot. Za sada je situacija takva da je njihova reč protiv moje i da mogu kada god požele da isključe hotspot.

Iako reklamiraju Beskonačni internet u ugovoru su trebali da naznače da je maksimalna količina prenetih podataka preko hotspota 10GB, 170GB, 735GB... i preko mobilnog uređaja 10GB, 170GB, 735GB... kako bi kompanija očuvala kvalitet usluge.

Isto tako su trebali da pošalju E-mail ili SMS poruku i da obaveste korisnika ukoliko je prekoračio "njihov" limit a ne bez obaveštenja da ukidaju deo usluge.

Na kraju želim da se zahvalim članovima @Syntaur @nightshadow @SuperStarr @streets_fan na savetima preko privatnih poruka ;)

Prilozi

• 2.1.jpeg
    2.1.jpeg
    130.7 KB · Pregleda: 128
Iskreno bojao sam se da će biti ovih stvari, ali daj nekome nešto neograničeno i to je to.

413gb skidanja torenata...
Nikad ne treba dozvoliti to ljudima, jer da svi tako koriste ugusili bi link svima ostalima. No svako to verovatno gleda sa drugačije strane...

Iskreno bojao sam se da će biti ovih stvari, ali daj nekome nešto neograničeno i to je to.

Nikad ne treba dozvoliti to ljudima, jer da svi tako koriste ugusili bi link svima ostalima. No svako to verovatno gleda sa drugačije strane...
Iskreno bojao sam se da će biti ovih stvari, ali daj nekom operateru mogućnost neograničenog laganja i obmanjivanja i to je to
Beskonačni internet kao prva stavka u ponudi...
Nikad ne treba dozvoliti to operaterima, jer da svi tako našto dozvoljavaju ugušili bi jadni 3G link svim ostalim korisnicima koji usput još i iznajmljuju, nikad ništa nisu uložili u mrežu koju koriste. No svako to verovatno gleda sa drugačije strane...
;)

@Djilkosh_Ns

Ne znam da li radiš u Vip-u (pa otuda i takav post) ili si totalno neupućen u akciju koja je trajala do kraja prošlog meseca a to je da je Vip ponudio FLAT internet preko mobilnog i obavezao korisnike da će minimum plaćati dve godine mesečno po 1.999 din?

Korinicima Vip ne daje besplatno internet već će od mene i ostalih koji su potpisali ugovor za Neo neo max za dve godine dobiti po 48.000 dinara.

Ukoliko nije lažno oglašavanje to znači da su napravili proračun i na osnovu tog proračuna mogu korisnicima da ponude internet bez ograničenja po max brzini.

Nikad ne treba dozvoliti to ljudima, jer da svi tako koriste ugusili bi link svima ostalima.

Da li je 413GB malo ili mnogo totalno je nebitno u ovoj priči kada je FLAT internet u pitanju. Smatraš da mi "nikad ne treba dozvoliti" toliki download. Pročitaj opet šta je Vip ponudio, pa opet, pa opet i opet dok ne shvatiš da su ponudili FLAT net preko mobilnog i da takav net reklamiraju. Idi na sajt https://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/neoneo i ukucaj u search reč "Neo", javi koliko je puta ta reč ponovljena.

Limit u paketu koji je neograničen ne sme da postoji.

Da su stavili limit u ugovor i na sajt tada bi građani drugačije odlučivali da li će potpisati u Vip-u ili će otići kod konkurencije.

Vip je dao po mom mišljenju bolju ponudu i odlučio sam da potpišem ugovor kod njih.

Imali su vremena da promene ugovor (potpisao sam tek pred kraj akcije) i uvedu limitiranje ali to nisu učinili, šta misliš zbog čega?

Napisao si da korisnicima koji su potpisali za neograničen net ne treba dozvoliti veliki download jer će ugušiti link svima ostalima. Pa nisu korisnici pisali ugovor. Ko zabranjuje Vip-u da uvede dodatno jedan, deset ili milion baznih stanica. Ili korisnici treba da brinu o tome?

Poslednja izmena od urednika:
Apsolutno. Sve to moze da se unese u uslove ugovora/promocije, pa da se zna sta je sta i ko hoce uzima, ko nece ne mora. Ovako, dajem ti flat, ali ne moze bas skroz flat, jer previse trosis. Zrelo za tuzbu. Moram samo da se ogradim ako postoje neka siva slova, font 6, pa su ubacili, a nevidiljivo je golim okom.

Me razumem da neko ocekuje i veeuje onome sto pise. Ako tvuci previse sobro da bi bilo istinito, onda je obmana. Tamisli da ja sa telenor home i flat zavrsavam sve? Pa ko bi ti to dao za te pare? Brzo bi svi propali. Razumem i da se ti drzis ugovora i hoces flat ali mislim da su ti ocekivanja bila prevelika.

Me razumem da neko ocekuje i veeuje onome sto pise.
Ovo i jeste problem. Što i kompanije ovako razmišljaju kao ti, pa nas obmanjuju. Ne znam da li si ispratio na tviteru nekoliko desetina pitanja je VIP dobio da napiše na koliko GB je FUP? Odgovor je da nema limita i da je stvarno neograničen net
Naravno da nisu spominjali i ograničenje kod deljenja interneta, ali kada su korisnici objavili delove ugovora gde je to napisano onda su se počeli razni izgovori i objašnjenja.
Zašto je teško napisati u ponudi uslove koji su za tu tarifu?
A da, onda se niko neće zaleteti na njihovu ponudu

Taj slucaj ima u Americi, jestw neograniceno ali ne moze tether. Ma tu stvari koji bi meni bile odmah jasne. Nisam pratio bas ViP jer oni za mene ne postoje ali unam da su ljudi rekli da nece moci da se deli internet. Meni je to bilo ocekivano. Rekao sam ti sta bi to znacilo , za desetak eura ti resio sve probleme. Propali bi mnogi da je stvarno tako. Obmana i prevara? Stvar je tumacenja, siva zona pa kako ko koga prevari. Razumem frustraciju i bes, opravdani su ali mozda malo naivno se poverovalo u bajke lopova( kompanija uopste, ne konkretno vipa)

Ja samo kažem da ono što piše u ponudi to treba da dobijem kada kupim tu uslugu. Da li će se njima mreža raspasti ili ne to nije moje da brinem.
Jednostavno je napisati u ponudi:
Deljenje interneta nije dozvoljeno i mogli su ga čak i iskljujčiti tu opciju na tom paketu.
Ali cilj je navući što više korisnika sa nepotpunim informacijama u vezi tarifnog paketa.

Pa naravno, prevaranti na sve strane.

Me razumem da neko ocekuje i veeuje onome sto pise. Ako tvuci previse sobro da bi bilo istinito, onda je obmana. Tamisli da ja sa telenor home i flat zavrsavam sve? Pa ko bi ti to dao za te pare? Brzo bi svi propali. Razumem i da se ti drzis ugovora i hoces flat ali mislim da su ti ocekivanja bila prevelika.
Treba samo otvoreno napisati ogranicenje, kao sto je to na primer uradio A1 iz Hrvatske!

SAVRŠENA TARIFA

189 kn/mj.

Neograničeni internet*, minute i SMS-ovi.
Bez ugovora, a mobitel možeš uzeti kasnije.

*Nakon potrošenih 100 GB internet prometa, brzina se spušta na 2Mbit/s.

@Djilkosh_Ns

Ne znam da li radiš u Vip-u (pa otuda i takav post) ili si totalno neupućen u akciju koja je trajala do kraja prošlog meseca a to je da je Vip ponudio FLAT internet preko mobilnog i obavezao korisnike da će minimum plaćati dve godine mesečno po 1.999 din?

Korinicima Vip ne daje besplatno internet već će od mene i ostalih koji su potpisali ugovor za Neo neo max za dve godine dobiti po 48.000 dinara.

Ukoliko nije lažno oglašavanje to znači da su napravili proračun i na osnovu tog proračuna mogu korisnicima da ponude internet bez ograničenja po max brzini.

Da li je 413GB malo ili mnogo totalno je nebitno u ovoj priči kada je FLAT internet u pitanju. Smatraš da mi "nikad ne treba dozvoliti" toliki download. Pročitaj opet šta je Vip ponudio, pa opet, pa opet i opet dok ne shvatiš da su ponudili FLAT net preko mobilnog i da takav net reklamiraju. Idi na sajt https://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/neoneo i ukucaj u search reč "Neo", javi koliko je puta ta reč ponovljena.

Limit u paketu koji je neograničen ne sme da postoji.

Da su stavili limit u ugovor i na sajt tada bi građani drugačije odlučivali da li će potpisati u Vip-u ili će otići kod konkurencije.

Vip je dao po mom mišljenju bolju ponudu i odlučio sam da potpišem ugovor kod njih.

Imali su vremena da promene ugovor (potpisao sam tek pred kraj akcije) i uvedu limitiranje ali to nisu učinili, šta misliš zbog čega?

Napisao si da korisnicima koji su potpisali za neograničen net ne treba dozvoliti veliki download jer će ugušiti link svima ostalima. Pa nisu korisnici pisali ugovor. Ko zabranjuje Vip-u da uvede dodatno jedan, deset ili milion baznih stanica. Ili korisnici treba da brinu o tome?
Ja to gledam drugacije. Pogresili su sa ovim sto su dali neograniceno. Sad nek se vade ako mogu, a cisto sumnjam da mogu. Jedno je da nekome treba stvarno net stalno i da ne razmislja, a drugo je da neko hoarduje i skida sa torenata. No kad dodje i kod nas klepanje po usima za torentovanje, onda nek se uvede neograniceni internet, jer sem toga nema na sta da se trosi.

Opet kazem, ja gledam na drugaciji nacin. Zao mi je samo onih ljudi koji su na tom linku gde ljudi povlace terabajte mesecno, jer ce njima da se raspada net, doduse kriv je tu VIP ako se desi, ali i ona druga strana sto ne misli na ostale.

Razmisljao sam da predjem iz mts-a u vip,ali sam cuo da vip ima problema sa signalom i da je neko nedostupan iako ima signal.da li imate takvih problema?

^^ Aman za to se daju pare, ne radi se to na dobrovoljnoj / volonterskoj bazi pa sada tu neki moral mora da igra značajnu ulogu.
Probaj da me ne razumeš pogrešno ali njima je omogućeno da po propisima ove države rade kako rade ali za uzvrat oni (VIP) imaju neke obaveze prema istim tim propisima i sad da li su oni namerno probali da odrade prevaru ili su samo nedovoljno kvalifikovani da budu u stanju da naprave dobru ponudu a da to u stvari nije prevara - to je za njihov upravni odbor, šta ima bilo ko od nas - ko želi da bude korisnik neke usluge kod jednog od 3 mobilna operatera - da razmišlja da li on kao pojedinac šteti nekome kome plaća za neke usluge po ugovorenom modelu?!?

A to za "hoardovanje" torrenta (ko je neupućen - ovo je tabu tema u Nemačkoj) da je nemoralno a nije nemoralno ispiranje mozgova sa Netfliks-ima i YouTube-om... Otvorili bi smo ogromnu temu a realno ne bi imala puno veze sa IT-ije osim njegoe zloupotrebe.

EDIT: u ostalom, kako su oni provajderi mobilnih i internet usluga, neka jasno i vidljivo oglase da je internet FLAT ali će μTP servisi biti oneomogućeni.

Poslednja izmena:
Razmisljao sam da predjem iz mts-a u vip,ali sam cuo da vip ima problema sa signalom i da je neko nedostupan iako ima signal.da li imate takvih problema?

Dominantno koristim Globaltel na Vipu i u poslednje vreme kud god krenem neki problem sa mrežom. Možda sam baksuz pa se uvek zadesim na problematičnim lokacijama.

Savetujem prvo pripejd kartica u drugi telefon, istestiraj kako sve funkcioniše pa tek onda donesi odluku. Mada, ja sam nekoliko meseci testirao i učinilo mi se da je sve u redu, i onda takav pad kvaliteta mreže da je ponekad nemoguće obaviti poziv ili spuštanje brzina 4G+ interneta na E nivo.

Zna li neko do kada traje ova ponuda - intarifa (bez uređaja, 10GB, neograničene SMS = 999 din)? Ne vidim tu informaciju na sajtu. Ili je ta ponuda u međuvremenu postala standardna, ne vodi se više kao promocija?

Video sam samo da bez ugovorne obaveze traje do danas za 999 od sutra bez UO 1499

Nazad
Vrh Dno