Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

@ A1
ako je nova aplikacija i sve gore DL/UL brzine usled opterecenja baznih stanica nagovestaj kako ce se stvari razvijati u buducnosti, necemo se jos dugo druziti...

Ako je neko imao priliku da koristi Vodafone mrežu u Grčkoj, upravo to je ono na šta me podseća Vip u poslednje vreme. Katastrofa.

Izgleda da je i vip rešio da digne cene telefonima
Gledao sam jedan i sad je razlika10000din skuplji, oni i đts se dogovorili izgleda

I ja sam nešto primetio, Mi 10t pro uz neo5 je bio 37.900 a sada je 45.000.

VIP užas već par dana u BG. Srećom nisam potpisao ugovor na njiihive Neo Max, poludeo bih. Problem je i sa pozivima. Upravo poredim sa Telenor (3 slika), ista lokacija, isti telefon.

Prilozi

• 7300F820-A426-4E7E-A1CD-13D4E4046FF4.png
    7300F820-A426-4E7E-A1CD-13D4E4046FF4.png
    296.1 KB · Pregleda: 74
  • 7A5797D5-CEC9-443B-8A21-7CB2272DA329.png
    7A5797D5-CEC9-443B-8A21-7CB2272DA329.png
    301.6 KB · Pregleda: 71
  • 816F5CA6-9BE3-4F41-B2AB-A242660590BB.png
    816F5CA6-9BE3-4F41-B2AB-A242660590BB.png
    301.9 KB · Pregleda: 70
Screenshot_20210310_075908_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
Ne znam zbog čega i gde je VIP signal los ali ja kad god sam testirao brzinu, doduše na 4G+ signalu, rezultati su ovakvi i bolji. Konkretno ovo je na Sajmu a ista i bolja priča je na Banovom brdu.

Od kad su počeli da sređuju mrežu, na 4G+ jedva izvuče 20 Mbps download brzinu, dok upload ide od 0,1 do 0,8 Mbps (da, nula zarez dva - nula zarez osam).

Takođe, 3G mreža više ne postoji, već sa očajne 4G+ prelazi direktno na 2G za pozive, koji seckaju, prekidaju se, javljaju se čudni zvukovi u toku poziva i sl.

Sredjuju evo u rakovici pusten jos jedan id 182037 3ca 800+1800+1800 Cim fiksiram samo 1800 na ruteru b525 dobijam lte+ takodje i onda sam skapirao da izgleda agregaciju radi izmedju 2 sektora na 1800mhz

Poslali i meni sms da mogu da dobijem intarifu za 500din. U pitanju je prepaid broj.

Sredjuju evo u rakovici pusten jos jedan id 182037 3ca 800+1800+1800 Cim fiksiram samo 1800 na ruteru b525 dobijam lte+ takodje i onda sam skapirao da izgleda agregaciju radi izmedju 2 sektora na 1800mhz
Verovatno jer moze samo 2CA ali za intra band-ove ( iste band-ove )

Verovatno jer moze samo 2CA ali za intra band-ove ( iste band-ove )
800+1800
800+2100
800+2600
1800+1800
ovo podrzava
Intra-band non-contiguous 1800+1800 to je kad radi agregaciju iste frekvencije ovo je b525-23a.

Meni je pisalo da vazi ta akcija do 31 januara, ali smo odlozili 7 dana, jel sam pitao mogu li broj da prenesem iz mts-a i da na taj broj vezem akciju nije moglo. Agent mi je rekao da nije tipicna akcija , jednostavno gledaju da sto vise ljudi vezu na 2 godine.

Da li je moguce menjanje tarife tokom ugovora? Brat je trenutno Neo2, razmislja da predje na intarifu.. vise neta, a minuti mu ne trebaju. Cini mi se da je uzeo telefon uz paket, mozda to bude pravilo problem..

Ranije je bilo da uvek možeš na skuplji paket da pređeš, nikako na jeftiniji, ako se ne varam...

Evo ovako:

Imam već 6 god. broj u Vip-u. Pored njega doosta duže i Telenor broj.
U Vip-u sam uz poslednji ugovor potpisao akciju " Ulov meseca" gde sam uz paket tada novembra 2019god. dobio dva telefona jedan za 1din. drugi na 24 rate uz paket Neo 12.
Ostalo mi je još godinu dana ugovorne obaveze tačnije do 4.3.2022god.
Ali zbog promene paketa ( sve neograničeno) i ostatka kod Telenora, Vip-ova kartica kao i ugovor postali su suvišni.
Ja sam razmišljanja da napustim Vip ali imam rate za telefon do novembra kao i ugovor do marta kako sam napisao.
Ako ipak podnesem zahtev za raskid ugovora sada šta bi i koliko platio?

Procitaj ugovor. Punu cenu telefona i popust na pretplatu do tada ostvarnu. A mozes u shopu da predas zahtev za raskid - na papiru napises u slobodnoj da ti jave koliko bi te kostao raskid. I pozoves se na zakon o zastiti potrosaca.

Procitaj ugovor. Punu cenu telefona i popust na pretplatu do tada ostvarnu. A mozes u shopu da predas zahtev za raskid - na papiru napises u slobodnoj da ti jave koliko bi te kostao raskid. I pozoves se na zakon o zastiti potrosaca.
Znači ovaj telefon što sam dobio za 1din. morao bih platiti punu cenu.
Druge popuste nisam dobijao već plaćam punu cenu (podeljenu na rate) i na drugi telefon i na pretplatu.

E sad ovo napismeno da jave koliko bi me koštao raskid, da li bi takvu informaciju dobio i pozivanjem call centra pošto u sistemu vide ceo moj ugovor?
Da ne čekam pisano rešenje ko zna i zbog korone da li će stići brzo.

Probaj.

Ali dobio bi sms za par dana.

Jel moze da se raskine ugovorna obaveza, a da se ostane na istom paketu? Prebacio bih broj u mts boks paket i presao sa boks3 paketa na boks 4, a ako raskinem ugovor i predjem na pripejd onda mora da se ceka 3 meseca(bar su mi tako rekli). Pa me zanima jel moguce samo da se trazi da se raskine ugovorna obaveza, a da sve ostane isto, jer pretpostavljam da na taj nacin moze da se prebaci broj u drugu mrezu bez problema

Sredio za komsinicin broj, starija zena ali nije 65+, bez ugovorne obaveze 1Gb neta+neograniceni pozivi i poruke za 800din mesecno. Net joj ne treba u stanu jer ima sbb, a gledao joj listinge od maja 2017.do sada je trosila prosecno oko 450mb neta.

Jel moze da se raskine ugovorna obaveza, a da se ostane na istom paketu? Prebacio bih broj u mts boks paket i presao sa boks3 paketa na boks 4, a ako raskinem ugovor i predjem na pripejd onda mora da se ceka 3 meseca(bar su mi tako rekli). Pa me zanima jel moguce samo da se trazi da se raskine ugovorna obaveza, a da sve ostane isto, jer pretpostavljam da na taj nacin moze da se prebaci broj u drugu mrezu bez problema
Može. Moraš tako i da im kažeš, znači želiš oslobađanje od ugovorne obaveze i da želiš da prebaciš broj u drugu mrežu. Nadam se da si svestan da moraš da platiš neke penale, koliko ti je ostalo do kraja ugovorne obaveze i da li si uzimao telefon?

Drugari, UO mi ističe 5. meseca (još 2)
plaćam neo5 i ratu za tel oko 2300-2400 mesečno, da li mogu da isplatim još te dve pretplate unapred na moj zahtev, jer bi da pređem kod drugog operatera i da prebacim ovaj broj ili moram da čekam da prođe UO?

Može. Moraš tako i da im kažeš, znači želiš oslobađanje od ugovorne obaveze i da želiš da prebaciš broj u drugu mrežu. Nadam se da si svestan da moraš da platiš neke penale, koliko ti je ostalo do kraja ugovorne obaveze i da li si uzimao telefon?
Hvala. Znam da trebaju penali da se plate, to mi nije problem, jer je tek proslo nesto vise od 3 meseca. To je caletov broj, a posto sam uzeo boks 3, ubacio bih njegov broj u boks 4.

Hvala. Znam da trebaju penali da se plate, to mi nije problem, jer je tek proslo nesto vise od 3 meseca. To je caletov broj, a posto sam uzeo boks 3, ubacio bih njegov broj u boks 4.
Ćaletov ali nadam se na tvoje ime (ako ne mora on). U tom slučaju plaćaš razliku između pume cene pretplate i cene sa popustom puta vreme koliko je korišćen broj (u tvom slučaju nešto više od 3 meseca). Seti se samo da tražiš po tebi najpovoljnijim uslovima oslobađanje od uo. Može da ti se desi da kažu kako to nije moguće i kako moraš da otplatiš sve pretplate do kraja, tad se samo pozovi na zakon. To sve važi ako nisi uzeo telefon.

Nazad
Vrh Dno