Ne poredim naravno, nego kazem razmisljam da puknem kes (u mts ima sad dobra akcija) izadje me 5500 mesecno sve, pa kazem kad vih nasao 5g a52 odmah bih ga uzeo.Brate,ako porediš S21 sa A serijom onda nešto nije u redu
Nažalost ,neće biti kod nas 5g verzije A52,samo 4g ,taj je i bio od prekjuče na akciji u GG (mada je greškom prvo pisalo da je 5g)Ne poredim naravno, nego kazem razmisljam da puknem kes (u mts ima sad dobra akcija) izadje me 5500 mesecno sve, pa kazem kad vih nasao 5g a52 odmah bih ga uzeo.
Uvek najbolje stvari preskacu nase trziste..Nažalost ,neće biti kod nas 5g verzije A52,samo 4g ,taj je i bio od prekjuče na akciji u GG (mada je greškom prvo pisalo da je 5g)
Ne radi se o 5g, radi se o procesoru koji je u 5g verziji snapdragon 750g, to je neka sigurnost po meni da ce telefon raditi duze godina, da nece biti spor i to.A ovaj 720g i nije nesto, mislim ne znam.Eto nek me ispravi neko ako gresim, plus u verziji 4g nema 120Hz nego 90hz osvezavanje..A 5G ti treba zbog? Brzine neta da možeš da skidas sa torenta?
Kontaktirao sam Samsung i oni su mi rekli da 5g verzija A52 nece dolaziti u Srbiju, pa me interesuje sta mislite o A52 tj konkretno o njegovom procesoru snapdragon720g, jel to slabo?Do sada sam koristio s9+, prelazim ili na ovaj ili s21.
Iskreno ne znam, ja sam uvek koristio Galaxy s telefone od s3 do sad evo s9 plus, razmisljao sam i za s10, s20 i s20fe preskacem tako da cu jos par dana da razmislim, sad sam video da je na mts izasao a52 za 1850 din plus tarifa sto nije puno uopste.Kao sto kazes moram ga probati pa da vidim, sto cu i uraditi.Hvala na savetu.Ne znam sta je tvoj subjektivni dojam slabog procesora, ali vec neko vreme diskutabilnost performansi kada je u pitanju konkretktno ta serija 7 je nepostojeca tema. Naprotiv, mnogi u pitanje dovode potrebu za potencijalima flagship procesora u odnosu na srednji segment.
A sad kad kazes presao bi ili na A52 ili S21 to ti je kao da kazes kupio bi Skodu ili Porse, opet ne ide. 720G je procesor koji radi sve bez problema, fludian, nosi se sa svakim multitaskingom, optimizovan i sposoban za popularne igrice, jednostavo receno ne postoji dojam korisnickog iskustva koji bi ti sugerisao da je spor(iji)
Moj licni stav je da su flagship procesori danas precenjena stvar i da svoje performanse kod 90% korisnika opravdavaju samo zbog ulozene cene u uredjaj i da ne predstavljaju proporiconalnu kvalitativnu razliku kada je u pitanju korisnicko iskustvo koje bi kupac dobio naspram jednog dobrog telefona srednje klase.
Naravno govorim samo o procesoru kao zasebnom segmentu mobilnog telefona.
No na kraju je najbolje uvek da sam iskusis uredjaj, jer svaciji dojam je drugaciji, kada bude negde izlozen, odes i malo ga isprobas i vidis prosto da li steces drugaciji dojam u odnosu na tvoj S9+.
10 Pro mi nije opcija jer je to meni prosto preveliki telefon.
I ja mislim isto ,slažem se da je prvi put samsung dobro zaokružio ovu seriju A52 po pristojnoj ceni.Upoređivao sam sa 5g modelom ,nevidim svrhu kupovine razlika je samo 750g i 120hz ali za to dati razliku od 100e je potpuno nepotrebno.U suštini je A52 vrlo sličan R7 PRO modelu ,ali uz dodatak OIS ,IP67,kome je to bitno.Verovatno ću do kraja meseca poručiti preko mts A52.Ja planiram sebi uskoro da uzmem novi telefon do 300e i A52 sam neocekivano uzeo u razmatranje, vidim da ce mu cena na oglasima biti taman tu negde... Primarno pikiram novu RN seriju medjutim 10 Pro mi nije opcija jer je to meni prosto preveliki telefon.
Svidja mi se jako estetski, bas je pomak u odnosu na prethodnike, crni barem na YT izgleda premocno i svidja mi se mat zavrsnica. Kamera kapiram da je dosta dobra, jer moj Note 8 Pro ima GW1 64MP senzor koji stvarno daje odlicne fotografije i sasvim pristojno slika u uslovima slabijeg osvetljenja... Nisam nasao zvanicni podatak ali mislim da je na A52 unapredjenjiji GW3 senzor koji bi uz OIS pruzio jos bolju kameru.
Ono sto me nervira je pakovanje... Kada kupis Xiaomi dobijes masku, dobijes prilicno kvalitetnu preinstaliranu fabricku foliju, dobijes brzi punjac... Ovde uz A52 ne dobijes nista, cak isporucuju stari punjac od 15W uz telefon koji podrzava 25W punjenje.
Mislim kupis i masku i staklo ili foliju, imas i brzi punjac, ali opet, nekad nervira to zakidanje a ionako placas ceu brenda vise nego ostalima.
Ne znam sta je tvoj subjektivni dojam slabog procesora, ali vec neko vreme diskutabilnost performansi kada je u pitanju konkretktno ta serija 7 je nepostojeca tema. Naprotiv, mnogi u pitanje dovode potrebu za potencijalima flagship procesora u odnosu na srednji segment.
A sad kad kazes presao bi ili na A52 ili S21 to ti je kao da kazes kupio bi Skodu ili Porse, opet ne ide. 720G je procesor koji radi sve bez problema, fludian, nosi se sa svakim multitaskingom, optimizovan i sposoban za popularne igrice, jednostavo receno ne postoji dojam korisnickog iskustva koji bi ti sugerisao da je spor(iji)
Moj licni stav je da su flagship procesori danas precenjena stvar i da svoje performanse kod 90% korisnika opravdavaju samo zbog ulozene cene u uredjaj i da ne predstavljaju proporiconalnu kvalitativnu razliku kada je u pitanju korisnicko iskustvo koje bi kupac dobio naspram jednog dobrog telefona srednje klase.
Naravno govorim samo o procesoru kao zasebnom segmentu mobilnog telefona.
No na kraju je najbolje uvek da sam iskusis uredjaj, jer svaciji dojam je drugaciji, kada bude negde izlozen, odes i malo ga isprobas i vidis prosto da li steces drugaciji dojam u odnosu na tvoj S9+.
Da li može da se kupi bez ugovora ili bilo kakve druge obaveze prema mts-u? Kao u prodavnici.Poručen A52 za devojku preko mts-a. Videćemo koliko će im trebati da obrade i pošalju telefon.
A52 i A72 su takodje preveliki uredjaji. Po meni sve preko 145mm je preveliko.
Što bi kupovao kod njih kad imaš kod svih ostalih domaćih retailer-a?Da li može da se kupi bez ugovora ili bilo kakve druge obaveze prema mts-u? Kao u prodavnici.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari