- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Ili pošalji na PM
Kolike su dimenzije modela i koji ti je nivo detalja potreban?na 3D stampacu printa delove zgrade koje zidam, model fasade, modele namestaja
A dimenzije modela su cupave. Sirina ne manje od 50cm, pre oko 55 cmKolike su dimenzije modela i koji ti je nivo detalja potreban?
Evo ti primer sta fdm printeri mogu i kako izgleda na sitnijim detaljima:
Generalno ti je vreme stampe isto. Ionako ce ti trebati dani za tako velike modele, +/- pola sata na manjem stampacu zbog vise printova ne znaci nista.Ja sam mislio da stampam to iz 4 manja dela... pa da slepim to... mislim da ne bi trebao da bude problem.
Jedino vreme stampe da ne bude preveliko?
Sorry, prevideo sam pitanje.@DukeLander kako se stampa TPU, je l' ima smisla bez direct drive-a probati?
Pa i ne baš..@Gedora Transparentni materijali su za izbegavanje, nebitno koji je tip plastike. Krto, lomi se, unistava diznu vremenom. Ionako ne moze biti prozirno zbog nacina stampe, uzimanje transparentne plastike je pocetnicka greska koju svi pravimo.
Ima li smisla uloziti u nesto ovako??Dužim stajanjem na vazduhu filament svakako postaje krt. Neretko mi se dešavalo da mi pukne filament tokom štampe čim potrošim više od pola kotura, tako da za jako bitne printove otvaram novo pakovanje,
Pozdrav svima! Pomagajte ljudi, imam ender3 pro jedno godinu dana. Sve je radilo kako treba do, pre dve nedelje. Štampa jedno sat vremena, i filament se ko da zaglavi negde u hotendu.Stanem sa štampanjem, izvučem filament odsečem kraj i radi dalje. Menjao sam već ceo hotend, extruder plastični sam promenio za metalni, ptfe tube sam isto promenio. Filament je petg, štampam na 240 stepeni. Probao sam i sa pla al isto se dešava. Da li imate ideju šta bi moglo biti?
Da li si probao u tom momentu da "otvoris" extruder rukom i gurned filament ka hotendu rucno?se ne zapuši, kad mi stane filament probao sam sa iglom i nema zapušenja. T
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari