Šta je novo?

Koje miševe imate?

Nije softverski, prekidaci kod Logitecha su krs, kako kod modela iz donje ponude tako i iz najvise... Pojavljivanje duplog klika je neminovno, samo je pitanje vremena.
Jedino resenje je da kupis nov ili da ti kolega ovde sa foruma zameni sa japanskim omron prekidacima.
 
Da sedim za sigurnim stolom verovatno bih kupio nekog Razer-a, ali pošto mi je monitor na dva metra od mene dok sam zavaljen u fotelji, plus što često mala deca vršljaju ili po sobi ili po kompjuteru i što mi periferije ponekad ispadaju na pod ne dajem velike pare za to. Ali mi je 2.000 dindži bilo sasvim OK za REDRAGON GRIFFIN. Ono što me je iznenadilo jeste zaseban softver za miša koji toliko košta, plus 7200dpi?? Bio sam ZAPANJEN kako dobro radi, veličinom i težinom, koja je kao stvorena za moju šaku.
Naravno, uzeo sam još dva da mi stoje u rezervi. Lomio sam more miševa, ali bolje od ovoga za te pare nisam video nigde.
 
Narucio Xtrfy M42, odlican senzor, oblik isto deluje dobro. Jedino mi se rupice ne svidjaju al dobro, sta je tu je :D
@imarkovic Ne znam tacno koji switch ide u njega fabricki, jel mozes da bacis pogled dal' moze da se zameni za neki kvalitetniji ako ovi cviknu?
 
Jel ce tu moci da se turi onaj japanski omron sto preporucujes inace? Sta mislis o Kaihl GM 4.0 i jel ima jos neki bolji switch?
 
Moci ce naravno, onaj sa linka koji sam postavio. Dobar je taj Kailh, ima zlato na kontaktu, ipak je tozla, tako da je kvalitetan, samo je on dosta skup, pa vidi sta ti odgovara, ne ide da placas switch vise od misa :)
 
Trenutno furam:
SS Aerox 3 ( glavni mis )
CM MM711
Logitec G903

Za posao preferiram G903 zbog inifinity scroll-a, ali za sve igre sve vise koristim samo Aerox, jer em je lagan em wireless pa ne moram da se bakcem sa kablom.
 
Hoću da pazarim MX Master 3. Ovaj ROG Charkram mi ne odgovara posle kratkog korišćenja.
 
^
Pure virgin-grade PTFE Skates

Bi li elaborirao? :p
 
Genius NX-9000BT, одличан миш, Bluetooth конекција без оних nano usb пријемника (или како се већ зову) већ директно Bluetooth веза на лаптоп. Ради на свим подлогама, а батерија се пуни преко USB кабла, нема стандардне замене батерија.
 
preporuka za mis, zicani, za posao, photoshop, after effects?
Ja bih ti zapravo preporučio trackball. Milina su za tako neke stvari i profesionalci ih puno koriste. Kolega na poslu je počeo da koristi jedan i dok si rekao keks, pola tima je zarazio. Problem je što su skupi i teško ih je naći, tako da bi verovatno morao da naručuješ s Amazona ili tako nešto.

Ja imam Elecom Deft i nisam nešto zadovoljan njime, počeo je u zadnje vreme da preskače, očistio sam mu sad senzor štapićem za uši umočenim u alkohol, bolje je, možda prljavština sa lopte dospeva na senzor koji je baš nisko postavljen. Elecom pravi miševe za malu japansku ruku i ležajevi za loptu im nisu toliko dobri, pa ne klizi toliko glatko, bolje ti je da se otvoriš za Kensigton model. Mada, za neku običnu kancelarijsku upotrebu i moj je dovoljno dobar, vredeo je tih nekih 40 evra ako ništa drugo ono samo zbog izgleda.

61XdrWN7kOL._AC_SL1500_.jpeg
 
Nije softverski, prekidaci kod Logitecha su krs, kako kod modela iz donje ponude tako i iz najvise... Pojavljivanje duplog klika je neminovno, samo je pitanje vremena.
Jedino resenje je da kupis nov ili da ti kolega ovde sa foruma zameni sa japanskim omron prekidacima.
Ovo je nazalost tacno. Do sad sam imao sve iz mx500 serije, zaboravio sam im nazive mx500, 518,, g5, g500 itd, i g402 i jos neke, ukupno bar 6-7 miseva, i uglavnom je stradao srednji klik na svakom. Medjutim nisu skupi mnogo, skoro sam mx518 hero platio 40 evara. Al def Logi nije onaj koji je bio nekada.
 
Koje prekidace sada traziti u misevima? Def odustajem od Logitecha posle 20 i kusur godina koristenja. Stari MX5*** kome ima +10-12, a mozda i vise godina, radi dan danas na jednom kompu. A od tad sam na drugom zamjenio 4-5 novijih (visa klasa) Logi miseva.
Kalih? Omron Japan? Razer optical? Neki cetvrti?
 
Poslednja izmena:
Razer optical nije standardan, ima vise pinova, ne moze na ostale miseve. Kailh ima tastere sa zlatnim polugama, ali to je skupo, ne isplati se. Skroluj nazad, postavio sam link za Omron japanske za miseve, meni su oni najbolji. TTC su isto korektni i trajni, taktilni.
 
Ne ne, ne bih da kupujem posebno, nisam se ja dobro izrazio. Nego da znam koje miseve da ganjam, a koji imaju odredjene prekidace?
 
Kailh su za moj ukus previse nekako bucni, a TTC nisam vidjao ni na jednom misu na levom i desnom tasteru. Benq EC ima huano tastere koji su veoma izdrzljivi. Ali mis je skup do bola.
Nazalost, situacija je takva, vise ni garancija nicemu ne sluzi, jer drze miseve po mesec dana i vise.. Ne znam ni sta bih ti preporucio, nesto povoljnije, malo istrazi gejmerske poznate miseve koji nemaju problema kao npr. Goliathus. Najbolje savete ces dobiti od gejmera nemilosrdnih ubica miseva :).
 
Pa i nisu toliko, Zowie EC1-B je tu negdje cijenom ko vecina "malo jacih brendova sa kineskim omron-om", a 2x jeftiniji od wi fi modela "malo jacih brendova". Izgledom me podsjeca na nekadasnji microsoft intellimouse.
Ja sam MX518 Legendary platio oko 35e prije godinu dana, jos ga nisam iz kutije izvadio, stoj nov. Al posle pojave 2klika i cudnog ponasanja tockica na G500 koji sad koristim, iskreno, ogadio mi se omron kineski.
Znaci taj Zowie ima prekidace koji traju dugo i bolji su od kineskog omrona.
Ne kontam asus nikako. Kupis mis sa kineskim omron i dobijes 2 zamjenska japanska. Pa u cemu je fazon, sto odmah njih ne stave?
 
Poslednja izmena:
Ovaj japanski switch koji se dobija uz ASUS mis ima potpuno drugaciji smek, tvrdji je i glasan, tako da s razlogom sam postavio link bas za odredjeni model tastera nekoliko postova iza. ASUS je verovatno istrazio i zato je dao te 2 opcije, pa ko sta preferira, ili mozda da kupis neke trece tastere. Naravno, i da uzme pare :)
 
Pa na kraju se sve na to i svodi, daj pare :) Al koliko sam skontao, sa tim omron china je bukvalno lutrija, moze biti odlican 2mjeseca, moze 5 godina. Recimo na MX518 Legendary (imao sam priliku jedan koristiti 10tak dana), je potpuno drugaciji klik od G500. G500 i G5 su mi tu negdje. MX518 hero je mnogo glasniji i malo tvrdji klik.
Kod Asus mi se dopada sto su hot swap, samo ubacis. Mislim, nije problem ni zalemiti, samo meni na svakom Logiu uglavnom prvo crkne srednji klik (tockic), pa tek onda lijevi ili desni. U zamjenu lijevog i desnog (sa lemljenjem) bi se i usudio, znam zalemiti toliko. Narucio bih one sto si pominjao par postova prije, ali sta sa srednjim. Dok sve narucim i platim, mogu kupiti nov :) Nista, otpakujem MX518 hero, pa cekam neka bolja vremena, mozda se pojavi sta dobro.
 
^ Možda sam nubster, ali živo me zanima za koje potrebe toliko često koristiš sredni (točkić) klik?
Razumem kad nekom ode (prokliza) roll na točkiću, ali klik...
 
Ja npr. zatvaram tabove u Chromu srednjim klikom :) Lakše da ubodeš ceo tab srednjim klikom, nego da jurim mali X levim npr...
 
@whiplasher
Ne znam, ja ni na jednom misu nisam doziveo da crkne middle-button na scroll-u, ali za tabove isto koristim to, kao i CTRL-W, ni za sta drugo ne koristim to dugme.
Ne znam koji je to taster, ima vise vrsta, moze da bude Panasonic mouse button, moze mali smd sa 4 kontakta, ili obican kao sa klikova. Panasonic sam bas kupio pre par dana, 10kom. za 1.5$. Ostali klikovi su 1$, sa postarinom isto malom, tako da nije to nikakav trosak ako ce ti zavrsiti posao na duze staze.

Edit, vidim da je na ebay-u 10kom. sada 4$, opet je jeftino, ali ima i na komad ili 2kom. jeftinije. Ali mislim da tebi treba ovaj: t.ly/kqCZ
Proveri za svaki slucaj.
 
Da, tako navikao i ne mogu drugacije. Na G5 i G402 mi je recimo sredji klik pobrljavio. Na G500 lijevi klik (duplo klikce). Na ovim prije njih se ne sjecam, al znam da mi cesto strada srednji klik.
 
Nazad
Vrh Dno