Pa nije nvidia tolika kompanija a da ne znaju matematiku. Naravno da je sve ovo u cilju njihovog profita ALI po meni gameri ce malo profitirati ovime, pod uslovom da mining only kartice budu zaista skart chipovi (sto je vrlo izvesno, pretvoris skart u proizvod, to je prilicno veliki win samo po sebi).^
Genijalan potez, nema sta. Dodatno smanjiti kolicinu grafickih koje mogu da stignu tj "nadju se" u slobodnom prometu i kod obicnog korisnika (gejmera).
Onemoguciti prosecnog korisnika, koji ce ionako morati da izvali brdo love za graficku, da rudari i povrati deo novca a pritom uz custom seriju rudarskih kartica (koje nisu za gaming) smanjiti opticaj polovnih grafickih koje bi preplavile trziste kada kripto balon pukne...
Na kraju samim tim sve to rade da im ne ugrozi cene sledece generacije dogodine kako bi mogli da nastave da cenama deru kozu sa ledja kupcima...
I to sve uz slogan "brinemo za gejmere...". Itekako su dobro isplanirali sve...
MSRP zaboravi, realno. To su puste zelje. Sigurno ne bez cimanja.Pazite, stvarno postoji šansa da ove karte sa kojima se može da se rudari dodju barem po MSRP cenama. Pa i ovde ljudi koji su kupovali preko *******og su se bacili u mining a kao gameri.
Posebno ovi slabiji, popularnoj modeli. Bukvalno jedino što me zanima.
Tolika je cena sada u EU, ali to mu dodje na isto kao sa Turingom po cenama..Ja se iskreno nadam da ću moći da nađem 3060 do nekih 500 evra, ili kod nas ili na kupujem prodajem. MSRP koji je nvidia postavila je nerealno da se očekuje pošto čisto sumnjam da proizvođači i imaju nešto u ponudi po toj ceni.
Slažem se, jeste loša cena, ali eto spreman sam da dam i tih 30-40% više od realne cene samo da završim sastavljanje konfiguracije. Samo je pitanje da li će i toliko više biti dovoljno.Tolika je cena sada u EU, ali to mu dodje na isto kao sa Turingom po cenama..
Ona je po performansama tu negde sa 2070s? Koja je svrha onda, za 500-600e trebalo je da 3070 bude u opticaju... 3060 je trebala da bude oko 300-350e
Pusti info u kojim to radnjama pošto nigde ne naleteh na ponudu. 😳😳Prva tura RTX 3060 se mogla naručiti u našim radnjama za 80.000rsd, čisto da imaš orijentaciju.
Tri meseca pre te akcije stalno sam ponavljao da ce cene sigurno da rastu, jedino sto se desilo jos preko toga sto sam govorio je da karti nema nikako, a to da ce cene da idu gore najvljivali su proizvodjaci dok je Nvidia slala signale da ce se situacija popraviti od Januara, znaci to ja zvanicna informacija, ali ovde ako neko kaze nesto sto ne odgovara vecin odma traze dokaze, a ja bas nesto nisam raspolozen da delim po forum prepiske i da snimam razgovore sa ljudima koji su kompetetni po ovim pitanjima... Ovo da nema robe odluka je Nvidia-e, zasto ? Mislim da to niko ne zna sem Nvdia-e, a proizvodjaci pokusavaju da prodaju robu a da se ipak ne nadje u maloprodajama, to je evidentno.Kako prolazi vreme, sve vise vredi potez *******og da obezbedi karte za forumase, bar tih 15ak komada.
Nisu ni to bile cene kojima se svi nadamo (jer to je koliko vidimo nemoguce), ali od tada su cene dodatno otisle navise, a podjednako je tesko naci kartu, ako ne i teze..
Prakticno je to bio neki poslednji voz dok se nesto ne preomeni..
Uzmi odmah, ne cekaj. Ja sam se mesecima patio a sve sto je trebalo da uradim je da dam 60 evra i imam funk. graficku. Meni radi posao i u 4K jer ne jurim aktuelne igre nego igram ono sto mi se dojmi u tom momentu a dosta tih igara su starije ili nezahtevne. Realno bi mi 1080ti zavrsila 95% potreba i u isto toliko bila overkill, kajem se sto nisam kupio od *******og kada je prodavao za 280 evra.Slažem se, jeste loša cena, ali eto spreman sam da dam i tih 30-40% više od realne cene samo da završim sastavljanje konfiguracije. Samo je pitanje da li će i toliko više biti dovoljno.
Ako i to propadne onda kapiram da je jedino realno da uzmem neku polovnu RX570/470 4GB za 80-90 evra i završim priču dok ne budu realne cene, što će ko zna kad da se desi.
I to su preprodavci, tj ljudi koji su nedavno kupili pa skontali da mogu da uvale za mnogo veće pare.Nove cene na kp su 900e 3060 klot, 400e 1660, 600e 2060 6gb, 1000e 3060ti, 1100-1200e 3070. Dalje nisam gledao
Kakvo je stanje pitanje hocemo li videti kartice po tim cenama 😳😳Dakle, ukratko,
Svi su utiska da cene neće pasti skoro, i da nešto kao 3060 vredi u ovoj situaciji platiti 500-600€?
3060 je dovoljan za 60Hz u 3440x1440?
Oni je prodaju kao i 3060ti 😳😳😳 samo par eura jeftinije 😳😳Gde ima za te pare, pošto ja smao vidim po 100.000 3060 (~900e)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari