Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

^ nije mi jasno sto onda kupite telefon sa takvim performansama i onda ga sakatite?
Није сакаћење, телефон потпуно нормално ради са тим подешавањем, држао сам и ја једно време, али сад немам потребу јер батерија гура добро па сам угасио ту рутину...

Nisam update-ovao nista.. Kad sam ga kupio, utadio sam odmah update na android 11, i baterija je od starta bila poprilicno losa.. Do duse, znalo je da bude dana da izguram do 20 h navece, sa 4 sata SOTa.. Posto se nista nije menjalo, pre 20ak dana sam resio da uradim hard reset (wipe data).. Medjutim stanje sa baterijom se nije popravilo.
I potpuno je saroliko, iako da kazem, svaki dan telefon koristim gotovo za jednake stvari..
Evo ti primer danas:
Video si SS koje sam kacio, u 8 ujutru tel sam skinuo sa 100%, u 13 h je pao na 19%..
Zatim sam ga stavio na punjac, skinuo sa punjaca okk 14:30 sa 100%, i evo sada u pola 9 navece baterija je 69%.
Znaci u jednom danu potpuno drugacije ponasanje baterije.

I jutros, i kuci je tel non stop na wifi..
Kad udjem u bageriju za potrosnju, nista nelogicno ne vidim, ni jedna sumnjiva aplikacija ne trosi..
Kako je jutros pojeo bateriju 6 sati, i sta je to trosilo bateriju a vise je ne trosi tako posle tog punjenja u 13h, ne znam...

To je Ex tu leka nema a slazem se sa kolegom koji je rekao zasto kupovati tel pa ga sakatis,nema logike nikakve

Čisto da pridodam. Pokazatelj lošeg stand by režima.

Ok, sve je uključeno, ali standby ga ubija

Sada ima 22%.

Screenshot_20210218-225150_Device care.jpg

Ma ludi smo i ti ja druze, vidis da ovde pojedinci guraju po 2 dana i po 10 sati SOTa :LOL:
Većina je uzela snapdragon note 20 ultra i to je razlog daleko bolje autonomije. Ako imaš živaca, prodaj taj telefon i uzmi snap, preporodićeš se po tom pitanju garantujem.

Da se ne lazemo, Ultra Exynos ne zasluzuje ovakvo ime. Ja ne mogu da sastavim 4h SoT u toku dana. Teams, Office365, Gmail, Viber, osvetljenje minimalno, i jos signal na 3G. Blagi uzas i ocaj.

Već dve nedelje nosim ovo tehnološko čudo i razmišljam da li da su upišemo u temu kao "ponosni" vlasnik ovog telefona.
Blago rečeno sam razočaran ta baterija je gora nego na običnom Note 10 , Note 10 + ga razbija.
I džabe što je sve ostalo na telefonu super (sem širine da je 3-4mm uži bio bi perfektan)
Kada me ta baterija svaki dan potseti na ovaj pogrešan potez.

Bas je zabrljao Samsung..
Ima N20U svojih mana, ima sitnica u kojima zaostaje za konkurencijom, ali u globalu, kad se sve sabere je odlican uredjaj.. ukoliko ne racunamo bateriju..
Na veliki zalost nas Exy korisnika, baterija je tu da ti svaki dan pokvari to Ultra iskustvo, uzivanje u telefonu, i da, ma koliko ti se telefon svidjao uvek imas onaj "pozadinski" utisak da si doneo pogresnu odluku za kupovinu..
A tako im je malo falilo da naprave savrsen uredjaj koji bi u svakom smislu opravdavao rec Ultra..

Poslednjih pola godine najviše sam koristio Huawei telefone prvo Mate 30 pro pa P40 pro e to su zaista ultra telefoni , ali nemaju Google.
Nikad nisam bio preferirao Huawei ali ovo što oni rade je ne verovatno to koliko god se trudio ne možeš isprazniti bateriju za jedan dan.
Ipak sve kada se sabere mislim da Samsung ipak ima najkompletnijih uređaje zato se uvek na njih vratim.

Ljudi imam Note 9. Autonomija izmedju 5 i 6h u zavisnosti od koriscenja. Planiram prelazak na Note 20 ultra Exynos. Recite mi jel moguce izvuci tu autonomiju na N20Ultri. Nemam pametan sat,ne igram igrice,slabo koristim mail. Telefon najvise koristim za surfovanhe internetom,jutjub i drustvene mreze.

To su ti sve dobri konzumetni pozadinskih procesa. Meni sa navedenih stvarima gore ne izdrži više od 4h, još ako si na 4G umesto na Wifi mislim da se nećeš puno usrećiti sa baterijom.

Ljudi imam Note 9. Autonomija izmedju 5 i 6h u zavisnosti od koriscenja. Planiram prelazak na Note 20 ultra Exynos. Recite mi jel moguce izvuci tu autonomiju na N20Ultri. Nemam pametan sat,ne igram igrice,slabo koristim mail. Telefon najvise koristim za surfovanhe internetom,jutjub i drustvene mreze.

Pisao sam gore kako ja dobijam i bolje rezultate,mesano wi fi 4g imam u proseku oko do 6h sot-a,na wi fi idem i do 8h.Medium power 120hz.

Ne moze to niko da ti kaze...
Trajanje baterije zavisi od mnogo faktora, kako i koliko koristis telefon, sta sve imas instalirano na njemu itd...
85% nas sa Exy jedva sastavimo 4 h SOT, dok preostalih 15% uspeva da izvuce vise (power saving, slabije osvetljenje ekrana itd...)

Sve u svemu, ako si resio da ides na N20U, juri SD verziju, veruj mi da se isplati doplatiti i 200 eur vise u odnosu na Exy.

Ja sa Note 9 za 2 meseca koliko sam ga imao nisam prebacio 4.5h sot, uglavnom je bilo ispod 4, tako da ćeš verovatno moći na n20u toliko.

Без мало подешавања и твиковања, тешко, ако те не мрзи и спреман си да испратиш предлоге људи са форума, може
Сад колико си спреман да искешираш за телефон и после да се цимаш око намештања касније види сам са собом, упозорен си у свему, ако можеш сачекај август ако уопште буде излазио N21 пошто се не зна ништа тренутно, нови егзинос је дефинитивно решио проблем аутономије.

Ja sam uzeo Nilkin Ruged case, sa ojacanjima po coskovima, pozadi 3mm odignuta zaštita za kameru. Uopšte nije glomazna kao što sam očekivao. 1150 din na KP.
No, danas sam provalio da telefon skoro isto radi na 4G i WiFi.
Koristio wifinili dobar 4G signal, SOT je isti, od 6 do 7.5h. 120Hz bez ikakve štednje.
Meni je ovo očekivano od 6.9" amoled ekrana i 120Hz.
Brz i veliki ekran jedu bateriju, Poco F2 Pro je imao 10h SOT lagano sa SD 865 i običnim amoled ekranom...
***, Note je Note, al' u šumu i prirodu sa externom baterijom, realnost.

Ovo izvlacis iz Exynos-a? Ja ne znam kako uspevate, majke mi.

Ne moze to niko da ti kaze...
Trajanje baterije zavisi od mnogo faktora, kako i koliko koristis telefon, sta sve imas instalirano na njemu itd...
85% nas sa Exy jedva sastavimo 4 h SOT, dok preostalih 15% uspeva da izvuce vise (power saving, slabije osvetljenje ekrana itd...)

Sve u svemu, ako si resio da ides na N20U, juri SD verziju, veruj mi da se isplati doplatiti i 200 eur vise u odnosu na Exy.

Ja sam uzeo Nilkin Ruged case, sa ojacanjima po coskovima, pozadi 3mm odignuta zaštita za kameru. Uopšte nije glomazna kao što sam očekivao. 1150 din na KP.
No, danas sam provalio da telefon skoro isto radi na 4G i WiFi.
Koristio wifinili dobar 4G signal, SOT je isti, od 6 do 7.5h. 120Hz bez ikakve štednje.
Meni je ovo očekivano od 6.9" amoled ekrana i 120Hz.
Brz i veliki ekran jedu bateriju, Poco F2 Pro je imao 10h SOT lagano sa SD 865 i običnim amoled ekranom...
***, Note je Note, al' u šumu i prirodu sa externom baterijom, realnost.

Nema sanse da izvlacis toliko na 4g,6h max.

Napisao sam, između 6 i 7.5h.
Nisam do sada nijednom prebacio 7h32m i 1% baterije.
Samo sam primetio da tamo gde sam, 4G pun signal troši identično kao wifi.
Oko 13 ili 14h nabodem punjač do 85 ili 90% i to je to do kraja dana.
Svaki Xiaomi mi je dobacivao 10h SOT ali ovo je druga dimenzija koja nije cigla.
Pa star S10e službeni dobacuje 4h+nakon više od 2 godine...

Sa note je već bilo sumnjivo ali posle ove izjave za s10e mogu samo da kažem da ti slabo koristiš telefon druže ;)

Napisao sam, između 6 i 7.5h.
Nisam do sada nijednom prebacio 7h32m i 1% baterije.
Samo sam primetio da tamo gde sam, 4G pun signal troši identično kao wifi.
Oko 13 ili 14h nabodem punjač do 85 ili 90% i to je to do kraja dana.
Svaki Xiaomi mi je dobacivao 10h SOT ali ovo je druga dimenzija koja nije cigla.
Pa star S10e službeni dobacuje 4h+nakon više od 2 godine...
Ma da, dopunis ga malo cisto da ne crkne u 16:00. 😂

Jaka je cena bas za snapdragon verziju,bices zadovoljan i sa exynosom baterija je solidna ostalo nema greske.Ako koristis 120hz namesti na medium power da ti radi 120hz bolja je baterija.

Sa note je već bilo sumnjivo ali posle ove izjave za s10e mogu samo da kažem da ti slabo koristiš telefon druže ;)

Ma da, dopunis ga malo cisto da ne crkne u 16:00. 😂
Ako surfujem na poslu kad god mogu, ne sedam kući za komp, igrice ne igram ali sam ceo dan na netu, redditu, yt, ovde, surf, igrice ne igram - kako treba da se koristi telefon?
Nisam zavisnik.
Normalno je da ću dopuniti telefon ako sa posla idem negde i znam da pre ponoći neću stići?
Sramota je što moram dopunim telefon od soma eura?
Možda i jeste ali ja ne lažem sebe, vidim ovde razne bajke pojedinaca.
Ne znam ni da li neki uopšte i imaju ovaj telefon...

Moj kolega sposla puni telefon svaki 5 dan, uvece ga ugasi, internet pali samo po potrebi ne duze od 5 minuta, 3 razgovora i 4 sms poruke dnevno 😀 mislim da ima a50, da ima neki huawei punio bi ga jednom mesecno.

Na N20U (Exy) sa full korišćenjem (4G + wifi , AOD , Sync , Gps / Lokacijski servisi ... FB , Instagram , YT , ... gomilom pozadinskih procesa) - znači onako kako se treba koristiti punokrvni flegšip smartfon (sve na ultra) nema šanse .
Može ako uradiš nekoliko "hirurških" zahvata , ugasiš AOD / lokaciju / sinhronizaciju / staviš na 2G+WIFI / uspavaš aplikacije koje ne koristiš -najbolje sa ADB Shell da onemogućiš aplikacije koje ne koristiš ( xda tutorijal - link ) ... ima još stvari , prelistaj temu od početka .

Има 6 - 7h SOT са два пуњења...

Juče sam se iznenadio ima sam čak 5 sati sot i stavio sam ga na punjenje sa 20% .
Inače primetio sam da je baterija dosta bolja od kada sam isključio Google Location History

Nazad
Vrh Dno