Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

Čisto sumnjam i da je kamera nešto bolja s obzirom da je senzor isti. Možda su još malo ispeglali softver i prehajpovali kvalitet videa. Vidim da je otvor blende 1.9 u odnosu na 1.7 kod Mi 10, isto i za prednju 2.2 vs 2.0 (koja je u svakom slučaju prosečna, mada sa Gcam daje nešto bolje rezultate). Jedine prednosti, po meni, u odnosu na Mi 10 jestu što je nešto tanji i lakši, ostalo je zanemarljivo. Ne bih žrtvovao odličnu autonomiju i odličan CPU zarad malo boljeg ekrana sa većom stopom osvežavanja.
Ovde se ponavlja slučaj sa Mi 9 koji je u odnosu na Mi 8 na polju kamere bio inferiorniji a doneo je samo ekran bez notcha i noviji cpu/GPU uz wireless punjenje. Uz to je izgubio i odličan face id koliko god notch bio ružan.
Tako da verujem da će Mi 10 biti još bolja kupovina jer u odnosu na Mi 11 ne nudi ništa lošije a biće solidno jeftiniji.

1440p 120Hz Oled naspram 1080p 90Hz Oled-a je mali napredak? 😁

Ja primecujem razliku izmedju 60 i 75Hz, tako da ne sumnjam da cu primetiti razliku izmedju 90 i 120 :D

Verujem da je tako kod bilo koga ko je koristio 144Hz monitor.

1440p 120Hz Oled naspram 1080p 90Hz Oled-a je mali napredak? 😁
Po meni čista glupost. Poredio sam Mi 10 sa S21 Ultra i jedino tako se vidi razlika 90 vs 120hz. I to ne neka drastična razlika. 1440p ekran na telefonu mi je takođe glupost, ne gledam filmove/serije na telefonu, niti editujem slike/videe.
Draža mi je bolja autonomija nego nepotrebno napucani ekran.

Verujem da si u manjini, posto vecina ljudi puni telefon svako vece, autonomija je bitna tek kada ne moze da izdrzi 12-14h bez punjaca, sto je danas retkost.

Na "nepotrebno napucani ekran" svaki komentar je suvisan :)

Mislim da je skoro svaki tvoj komentar suvišan. Nisam nov na forumu, od prebacivanja ne mogu da se ulogujem iz nepoznatog razloga na nalog pa sam morao drugi da napravim. Tako da znam kakvi su tvoji komentari. Pretpostavljam da nećeš menjati svoj 10T Pro za Mi 11 iako ima ultra mega giga napucan ekran?

Drago mi je sto tako smatras :D

Mi 11 cu uzeti ako bude isao za ispod 500e za nekih 5-6 meseci :)

Nisam nov na forumu, od prebacivanja ne mogu da se ulogujem iz nepoznatog razloga na nalog pa sam morao drugi da napravim.
Nije tacno da ne mozes da se ulogujes vec si banovan i to poodavno,i ko zna do kad ti vazi ban.Verovatno si mislio da ce novom platformom da ti se ukine kazna za razne konstantne provokacije i vredjanja koja castis ostale kolege forumase pa i mene. Mislio si da se mozes sakriti iza novog acaunta,ali odaje te stil pisanja,nametanje misljenja i pokusaj provokacije skim ulazis u prepisku..

Nisam banovan care nego mi konstantno piše da je lozinka neispravna a kad hoću da je resetujem ne postoji mail u bazi.
S tobom nikad ni u kakvu prepisku nisam ušao, pomešao si me sa nekim očigledno. :d nemam šta da namećem, rekao sam da meni ne igra ulogu qhd ekran na telefonu, nekome igra. Ne vidim zašto bi neko menjao Mi 10 za Mi 11.

Izvini onda, jako slicno pises i odnosis se prema drugima kao jedan iz teme Mi9t..

Znam kakav je ko pa tako i pišem. :d U 9T temi sam pisao samo par puta, čini mi se nešto oko flešovanja i Gcam-a. Beše to dobar telefon, šteta što Pro nije imao bolji glavni senzor.

Zna on sve, isto kao sto zna sve o telefonima i o dizajnu, strucnjak 😁

Sve je to kesa 😁 Mi 11 Pro/Ultra ce doneti pravi skok u odnosu na Mi 10.

Mislim da je ovo najveći moderni senzor do sad i ujedno će i debitovati u mi 11ultra.

I dalje je nejasno zašto ovaj telefon postoji :)
A jedini logičan odgovor je da bi mi11 ultri mogli da stave cenu od 1100,1200e. Svi se bave istim jeftinim trikovima.

Mi 11 mi i nije ostavio neki utisak kao must have telefon, imao sam mi 9t, mi 10, mi 10t pro i ovaj poslednji mi je bio vrh kao i mi9t. ips ekran mi je toliko odgovarao da to nije normalno, otisak na senzoru sa strane a ne ispod ekrana je izmislio zivot za ostale, baterija vrh... malo me nerviralo sto mu ne radi taj proximity senzor ali sta ces jer ni jedan uredja nije perfektan, zato ih i menjamo valjda toliko... mi 10 ultra mi je nekako bila kao vrh da se nabavi ali se ne isplati izlagati se dodatnim troskovima...

Mislio sam na 11..zna li se kad ce se pojaviti kod nas u Srb.

Mislis na mi11 ili mi11 Ultra? Ne znam da li ga ima na prodavnicama kod nas, ali ima na tom cect-shopu i mi11 618eur, pa ko moze da naruci u EU, eto prilike.

Pojavio se u Nemackoj i Austriji, cena 800e, sto je suludo, toliko tamo kosta iP12 koji je bolji tel, a tek koliko bolje drzi cenu. Brzo ce to ispod 500e na kp...

Sigurno nece brzo ispod 600 a kamo li ispod 500..Nema 2 meseca kako je Mi 10 proslogodisnji spao ispod 500..

Pojavio se u Nemackoj i Austriji, cena 800e, sto je suludo, toliko tamo kosta iP12 koji je bolji tel, a tek koliko bolje drzi cenu. Brzo ce to ispod 500e na kp...
Po cemu je bolji tel konkretno? :D

60Hz 1080p Oled sa 4 godina starim dizajnom, ne znam ko bi dao 800e za tako nesto :)

@ivanbass1
Za dizajn/notch se slazem, 60Hz/120Hz mi ne igra neku ulogu, a ostalo je uglavnom na strani iP, pre svega kamere, pa SoC, softverska podrska i autonomija (ako Mi koristi svojih 120Hz). Posto menjam(o) telefone relativno cesto, veoma vazno je napomenuti i gubitak vrednosti, gde iP mnogo bolje stoji. 🙂
@Pavell
Kad sam letos kupovao S10lite, secam se da je tada Mi10 bio 500 i kusur e (odbio me je previse zakrivljen ekran, i nedostatak "native" dual sim opcije). Mislim da ce 11ici malo brze da pada cena, a leto ce brzo doci, vec je mart. 😄

Sta se desava sa Pro/ Ultra modelom, pricali su kao prezentacija ce biti krajem februaru i nista..?

Nazad
Vrh Dno