Moram ti postaviti par pitanja za neke stvari koje mi nisu jasne.
Kazes da je zadata bila 25c pa si je spustio na 23c.
Koliko ti je bila trenutna temperatura po senzoru klime pa se nije ugasila kad si je spustio na 23c?
Povrsina grijanja kod mene je 37m2 tako da su nam uslovi isti, i kod mene je dobra izolacija.
Kazes da se klima ugasila i nakon oko 6min opet upalila.
Interesuje me koliku temperaturu pokazuje senzor klime pri gasenju klime i pri ponovnom paljenju?
Kod mene se desava da kada je toplije vani klima se spusta cak do 92w i duva vazduh hladniji od zadate temperature.
Recimo zadata 23c a klima duva vazduh temperature 22c.
Dok recimo nekad joj naleti zakuca se na recimo 230w i drzi ravnu liniju i nema oscilacija ni hladnog duvanja
Molio bih te da mi napises i provjeris ako mozes sledece stvari.
1. Na kojoj najnizoj snazi si primjetio da radi klima?
2. Kad upalis tek klimu pa ode visoko preko 1000w, kad pocne da obara snagu, koliko ti pokazuje na klimi senzor temperature u odnosu na zadatu temperaturu?
3. Da li ti se desavalo da ti klima posle defrosta ostane ugasena i ceka da trenutna temperatura opadne ispod zadate pa da se ponovo upali?
Kod mene se sa ukljucenim I feel uvijek desava a bez I feel ponekad kako sam pomjerio senzor temperature.
4. Na kojoj temperaturi gledajuci displej klime a ne sobni termometar, se klima ugasi sa ukljucenim I feel, a na kojoj upali?
Nisam ni priblizno toliko detaljno testirao moju klimu, niti se toliko i razumem

Skratio sam tvoj citat, da bi mogao po redu da kolko tolko odgovorim, a i da dopunim ponesto sto nisam napisao,
a mozda je bitno.
Meni je od pocetka dugme Temp bilo problematicno. Spoljnu T kada je ispod 0 nije pokazivao displej na klimi, tj pisalo je 00, a izgleda da se pokvarilo i ocitavanje unutrasnje T, jer sada i tu pise 00. A napolju je sada 4, unutra 23, displej na klimi pokazuje 2x00.. To sam tek danas primetio. jer nisam to godinama probao. Pocela da se kvari izgleda

, bmliga. Iskljucio sam je iz struje 20 tak min predvece, ali ponovo isto. Za sada ne vidim bilo kakve druge anomalije. Greje sasvim normalno.
Kvadratura koju grejem se cesto poveca na 54m2, jer se pocesto doda i jos jedna prostorija, spavaca soba.,odprilike 50/50% je 40/54m2. I feel nikada nisam ni koristio, jer nisam ni nalazio neke razlike. Pokusao sam u prvo vreme, pa batalio.
Moj je utisak da kada zahladi, retko ova klima ide ispod 300w, tj odmah se ugasi.
Kada je prelazni period, i kada sam to u prvo vreme pratio pocesto onim obicnim meracem, najnize sto videh
je bilo 180w, koliko se secam.
Nikada vazduh, pogotovo zimi nije bio neprijatan, nisam merio, ali je na ruku, to vrlo priblizan vazduh telesne temp...recimo 34-38 C, kazem ovako "na ruku"
Za prelazne periode kada je napolju 10+ ne znam. To mogu ovih dana da propratim.
01. U prelaznom periodu najmanje na 180w, zimi najmanje na 250-300w
02 Ne znam, jer se ovo pokvarilo. Nisam pravo da kazem to ni ranije pratio, nazalost
03 Ako je iznad 0 moze da se desi da se na ponovno paljenje mozda malo saceka, kada je minus ne. Ovo pisem
po "secanju", nisam primecivao u tome neke velike nelogicnosti, tj cekanje na ponovno paljenje.
04 I fell sam ponovo probao malo predvece posle dugog vremena, i imam utisak da kod mene nema razlike u odnosu na klasicno kada klima radi bez toga. Imam cak utisak da meni samo gori na daljnskom taj simbol a da klima radi klasicno.
Ono sto je mozda bitno, a na sta nisam obratio paznju kada sam prvi odgovor slao, je to sto je meni unutrasnja, njena desna strana, bukvalno zalepljena na spoljni zid. Koliko sam ukapirao, tu se nalazi taj famozni senzor. Nije moglo drugacije da se namesti, a da bude koristan Vivax i za ostatak prostora. Krilca su pod 45 step usmerena prema drugom zidu koji je 8,5m daleko od njih.
I steta sto sad ne radi pokazivac T tog senzora. Zna li mozda neko nesto o tome ? Da li da nesto cackam ili ne ?
U svakom slucaju takvih nelogicnosti kao kod tebe- kod mene nema. Kada je toplije mozda moze da se desi neko cekanje na ponovno paljenje, kada je hladnije nije tako, protekne neko vreme, ali da prolazi pola sata ili vise, ne.
Niti posle defrosta, niti ovako.
Kada greje 40m2 (dvena+predsoblje+kuhinja) brze zagreje i odrzava, cesce se gasi, kada je to 54m2 sporije zageva, mnogo redje se gasi.
Setovana je 24/7, od 23 do 25, u zavisnosti od doba dana, kolko je T napolju i da li grejem 40 ili 54m2. Kada se priblizava trazenoj T smanjuje potrosnju i fan. Kada se ponovo ukljuci bilo posle defrosta ili postignute T, prilicno ode gore, pa se spusti. Zadnjih dana se potrosnja vrti 400-600-800w bez obzira da se greje 40 ili 54m2, na 24 ili 25. U najdaljoj tacki spavace sobe kada je 54 m2 u pitanju, temperatura bude do 2C manja. U najdaljoj tacki kada jse greje 40m2, bude 05-1,5C manje. Kada se otvore jos jedna vrata od decije sobe, od 15m2, i gde je 09llca, situacija se na komplet od 70m2 malo promeni, Gexi rasterecenije radi, LLCA malo zustrije. Komfor tada bude ipak bolji.
Fan je oduvek na auto. Samo jedne zime, ono kada je bilo ispod -20, sam prebacio na manuelni jaci izduv, da bi sto brze rasporedio topao vazduh.
Ova klima nema wifi.
Znas kako, ne znam da mozda postoji neko ko recimo ima Hansola iz starije generacije,.. on bi ti bio od najvece koristi jer bi mogao full adekvatne informacije da ti da. Pa da onda uporedis da li su nesto mozda menjali na novijim generacijama.