Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako si ga držao od kad je bio 20 dolara, ti očigledno nemaš nekih bitnih potreba za novcem, šta te briga i ako krešuje, opet će porasti kasnije. Tako da ne moraš nikad ni da ga prodaš, možeš i da ga držiš čisto kao zalog za crne dane, ne verujem da će se njegova zvezda ugasiti još godinama od sada.
Post automatically merged:

Tacno je. Nemam velikih potreba za lovom .Imam redovan priliv, malo i trejdujem a valjda sam i skroman ;) .Sto se tice gasenja BTC, tu nisam bas potpuno siguran.Veliki je to gutac energije a Greta u jednom momentu moze da se naljuti.

Ako si ga držao od kad je bio 20 dolara, ti očigledno nemaš nekih bitnih potreba za novcem, šta te briga i ako krešuje, opet će porasti kasnije. Tako da ne moraš nikad ni da ga prodaš, možeš i da ga držiš čisto kao zalog za crne dane, ne verujem da će se njegova zvezda ugasiti još godinama od sada.
Post automatically merged:

Iskreno, zasto bi imao potrebu sad za prodajom. Sve mu ide na ruku i po planu.Moze da. se. zuri samo onima koji su uzeli lovu od zelenasa na kamatu pa utrcali a kamata raste. a. cena se. vuce i malo tamo, malo ovamo.Kada je msm ako me secanje dobro sluzi LA rekao da ce prodati kad cena dodirne 100k(neka me neko isprati ako gresim),sto bi se ostalima zurilo. Problem je samo ocaj ciklus do kada ce trajati, misljenja su podeljena, neki kazu dani, nedelje, neki tvrde do 11-12 meseca 2021(u sta nisam bas siguran ali se nadam).Verujem da velika vecina koja je u kriptu ima posao, ima redovne. prihode mesecno i pored tog uloga ma koliki on bio imaju za troskove zivota. Ako i ima onih koji kradu Bogu dane a usli sa lovom koja im "zivot znaci" e za te osobe jednostavno nemam komentar i nek im je Bog u pomoci. Sve u svemu, strpljen-spasen.

Zar mu ne stoji na negde oko 50k?
Jedino ako mislis da je to njegovo na 50k onaj pad sa 40k na 30k. Za razliku od njegovog grafika, btc je sa 10k na 40k otisao bez znacajnih korekcija. Po nekoj logici bi trebalo da se desi veca korekcija do oko 30k, malo da se zaplase i otresu longovi pa onda da se ide ka tih 80k ili 100k.
Svi pricaju o 100k i svi to cekaju. Sta ako recimo ovo ode naglo do 70-80k i tu ga zatvore, ohlade godinu dana kao sto su odradili sredinom 2019. pa onda nastave na gore. Tada nije bilo ni pomisli na pandemiju pa se opet zaustavio na 14k.

Dosta je ovde licitiranja gde je sledeca stanica za BTC (altovi me ne zanimaju na duze staze pa njih i ne razmatram a i previse ih je i iziskuju previse vremena)
Elem, mnogi kazu da TA ne radi ali evo, kada je bilo stani-pani, postavio sam target od oko 28.000.Naravno, do kraja godine moze da sibne i prema 30.000 ali to je tu negde. Pitanje je gde ce BTC iduce godine. Kao i svi, evo i ja malo da nagadjam, ali i da to nagadjanje ne bude samo istresanje iz rukava upotrebicu i poneku alatku
Za bolji uvid cu uzeti godisnji chart . Na zalost, nemam pristup ni jednoj platformi gde bih uradio bolju analizu pa cu ugrubo postaviti ˝nagadjanje˝
Na godisnjem chartu vidimo da je ovogodisnji candle upravo izasao iz trading range.Pogledajte prilog 294770
To je veoma bullis momenat.Sledeci candle(po mom misljenju) bi trebao biti barem kao onaj iz 2017 a jos verovatnije kao iz 2013. ako ne i veci. Koja ce to biti cena, ne mogu da kazem jer kao sto rekoh, nemam odgovarajucu platformu sa godisnjim chartom. Dakle ako je sada (plus minus) 25.000, do kraja sledece godine bi trebalo minimalno biti 250.000
To je ujedno i vrh kanala logaritamskog charta Pogledajte prilog 294771
E sad, mnogi govore samo o gornjim granicama & vasioni. Koja je to donja granica, nazovimo je ˝granicom bola˝koji cemo moguce je da istrpimo i kada ovaj scenario nije vise validan.
Ako je candle open bio (otprilike)7.000 a close bude recimo 25.000(jos cemo videti gde ce zatvoriti do Nove godine), onda bi max korekcija za predstojeci bull candle bila 50% fibbo, a to je negde oko 16.000. Licno mislim da ce to biti nesto vise.(moguce je i da ovogodisnji close bude nesto vise pa se matematika promeni :) )licno mislim da je verovatnije da korekcija bude Izmedju 18.000 i 20.000. Verovatno je da se kurs vrati da testira stari vrh (oko 20.000) , i da malo pokupi tradere (1000-2000 ispod)
I jos samo jednu razmisljanciju da stavim na papir. Ja cu svakako izaci sledece godine. Mislim da ce to biti poslednji ozbiljniji skok BTC-a. Zasto? U sklopu predstojeceg reseta, fundamentalno mesto ce zauzeti-Zelena ekonomija. To ce biti i era svesnijeg trosenja resorsa & usporavanja rasta. Mozda i potpunog prestanka rasta.Moguce , prvi put nakon industrijske revolucije.Btc pri ovoj ceni trosi oko 0.3 % energije na svetskom nivou. Sa cenom od 250.000 skace drasticno potrosnja i to u sklopu sveprisutnog ¨zelenog¨ narativa,politicki nece biti odrzivo.U to vreme ce se pojaviti i CBDC a Centalne banke naravno ne zele ˝nelojalnu˝konkurenciju;). Sve ovo je naravno SF (za sada).U svakom slucaju svima zelim Happy trading & Novu godinu
Btw. kad smo kod ceprkanja po starim postovima & predvidjanjima.Pretpostavka od pre nove godine kao bericetne se polako ostvaruje.Da li je moguc target od 250.000 veliko je pitanje. Ako se ciklus produzi i na iducu, vrh kanala ide i preko 400k.Test u zoni od 20.000 se za sada nije ostvario.To je svakako pozitivan signal. (bio test na 30.000)Evo jos jednom da postavim logaritamski chart da se bolje vidi.( Prosli put nisam postavio u najboiljem formatu). https://www.tradingview.com/x/YyIONjXG/

I samo malo zapazanje.Ovaj volume od proslog meseca me bas kopka.Toliki volume smo videli samo na kraju proslog ciklusa i pocetku ovog. Ajd da se nadamo da je to zbog ovih institucionalaca. Ako su kupovali po 20 i 30k, racunam da su i oni gledali ovaj chart i da ce da teraju bar do vrha kanala.Ipak treba biti oprezan.Treba se svakako za realtime analizu prebaciti na manji TF.Proboj MA 314 na H4 chartu svakako ce znaciti ozbiljnu korekciju

Jedino ako mislis da je to njegovo na 50k onaj pad sa 40k na 30k. Za razliku od njegovog grafika, btc je sa 10k na 40k otisao bez znacajnih korekcija. Po nekoj logici bi trebalo da se desi veca korekcija do oko 30k, malo da se zaplase i otresu longovi pa onda da se ide ka tih 80k ili 100k.
Svi pricaju o 100k i svi to cekaju. Sta ako recimo ovo ode naglo do 70-80k i tu ga zatvore, ohlade godinu dana kao sto su odradili sredinom 2019. pa onda nastave na gore. Tada nije bilo ni pomisli na pandemiju pa se opet zaustavio na 14k.
Da u pravu si. Ja sam nekako to prevideo i racunao da je to ona korekcija koju smo imali proslog meseca. Sa cirka 40k na 30k.Sad nesto gledam H4 TF i vidim da je mesecni pivot bas negde oko 32k a nesto ispod nedeljni support. Ko zna.Mogli bi mnoge da istresu iz gaca

Prilozi

• MP.png
    MP.png
    218.5 KB · Pregleda: 230
Sto se tice hladjenja, ako pogledas gorepostavljeni logaritamski chart mislim da i dalje postoji varijanta svaljivanja ka dnu kanala ali mislim da to nece trajati toliko dugo Ovaj godisnji canle je expanzivan i on bi trebao da ide bar do 100.000. Ovako nekako

Prilozi

• godisnji.png
    godisnji.png
    42.5 KB · Pregleda: 185
Poslednja izmena:
Nadjoh jos jednog sa slicnom pricom. Ovde je ako ne gresim bas iscrtao to sto kazes, da se sve odigra ove godine.

Prosle godine je zacrtao sebi plan i za sada je na pravom putu.

Ja cu da sacekam da se zacrveni pa da vidim onda sta cu. Prebrzo mi je sve ovo otislo na gore bez prave korekcije.

Carl from the moon je danas pricao kod Ivana na kanalu o kretanju cene i rekao je da moze da ode na 60,65,70k nije sigurno ali da ce se pre desiti korekcija od nekih 60% nego sto ce izaci prvo na 100k...pominjao je cifru od 22-24k$ prilikom te korekcije, da li sa 65k(uzeo za primer samo).
Pitanje je koliko to uzeti zdravo za gotovo mada ima skoro pola miliona pratilaca isto tako nije rekao da li bi to znacilo dalji pad tj Bear ili samo otresanje i reset pred novi ATH... kao ni na koji vremenski period bi se. to dogodilo.
Ali kad citam clanke od ranije, konkretno njegov iz 2019.tada je izjavio u narednih 5.godina da ce BTC vredeti gotovo sigurno iznad 200k$ e sad tu pobija sebe. jer tesko da. ce. Bull trajati toliko dugo, tada bi vec odavno trebali biti u Bear-u pa ide halving.... pa primea za naredni ciklus. Ne znam koliko to znaci i da li razmatrati uopste.

Iskreno, zasto bi imao potrebu sad za prodajom. Sve mu ide na ruku i po planu.Moze da. se. zuri samo onima koji su uzeli lovu od zelenasa na kamatu pa utrcali a kamata raste. a. cena se. vuce i malo tamo, malo ovamo.Kada je msm ako me secanje dobro sluzi LA rekao da ce prodati kad cena dodirne 100k(neka me neko isprati ako gresim),sto bi se ostalima zurilo. Problem je samo ocaj ciklus do kada ce trajati, misljenja su podeljena, neki kazu dani, nedelje, neki tvrde do 11-12 meseca 2021(u sta nisam bas siguran ali se nadam).Verujem da velika vecina koja je u kriptu ima posao, ima redovne. prihode mesecno i pored tog uloga ma koliki on bio imaju za troskove zivota. Ako i ima onih koji kradu Bogu dane a usli sa lovom koja im "zivot znaci" e za te osobe jednostavno nemam komentar i nek im je Bog u pomoci. Sve u svemu, strpljen-spasen.
Gde ja spadam :) Ja sam od sredine 2016. godine u kriptu i usao sam tada u pricu sa nekih 15-ak hiljada evra za koje sam kupio 15-ak rigova i iznajmio stan u kome sam poceo da "kopam". A te pare sam ustekao od redovnog posla i neke prodaje na kp-u. Tada sam dao otkaz u firmi i fokusirao se u potpunosti na kripto i nekih par meseci na kp gde sam zaradjivao dovoljno da bih pokrio troskove struje da ne bih prodavao izmajnovani ETH jer sam imao neki predosecaj da ce to otici u nebo. Kada je kripto kasnije eksplodirao prestao sam da se bavim i kp-om, tacnije prebacio sam to na ortaka koji tada nije imao posao i od tada se bavim iskljucivo kriptom. BTC nikada nisam prodavao niti cu. On neka bleji i ceka 250K+ ili neka ode na nulu. Ako ode na 250K+ time resavam zivotne probleme citave uze i sire familije dugorocno. Idem na sve ili nista. Mozda bih prodao jedan na 250K ali to je mozda, jer sasvim normalno mogu da zivim od ETH-a, plus mislim da nisam nesto preterano greedy i ne bahatim se. ETH mi je resio stan tako da sam se tu obezbedio i nemam vise nekih vecih zelja. Samo HODL ako treba i do 2030. godine. :)

Poslednja izmena:
Gde ja spadam :) Ja sam od sredine 2016. godine u kriptu i usao sam tada u pricu sa nekih 15-ak hiljada evra za koje sam kupio 15-ak rigova i iznajmio stan u kome sam poceo da "kopam". A te pare sam ustekao od redovnog posla i neke prodaje na kp-u. Tada sam dao otkaz u firmi i fokusirao se u potpunosti na kripto i nekih par meseci na kp gde sam zaradjivao dovoljno da bih pokrio troskove struje da ne bih prodavao izmajnovani ETH jer sam imao neki predosecaj da ce to otici u nebo. Kada je kripto kasnije eksplodiralo prestao sam da se bavim i kp-om, tacnije prebacio sam to na ortaka koji tada nije imao posao i od tada se bavim iskljucivo kriptom. BTC nikada nisam prodavao niti cu. On neka bleji i ceka 250K+ ili neka ode na nulu. Ako ode na 250K+ time resavam zivotne probleme citave uze i sire familije dugorocno. Idem na sve ili nista. Mozda bih prodao jedan na 250K ali to je mozda, jer sasvim normalno mogu da zivim od ETH-a, plus mislim da nisam nesto preterano greedy i ne bahatim se. ETH mi je resio stan tako da sam se tu obezbedio i nemam vise nekih vecih zelja. Samo HODL ako treba i do 2030. godine. :)
Taj isti je rekao do 2030-2035 da ocekuje oko 5mil$ cifru BTC—a... ako ce ti to nesto znaciti 😉
Posle ETH kad ne bide moglo vise, svi da ste presli na Beam 😁👍

U SOL sam ušao na 9.5$ samo da više ne pipam berzu. HODL ceo ciklus ako treba!!!
LTC se izvukao 'malo' ;)
BTCETHBCHLTCSOL-17-02-2021-2300h.png

Sto Solana zasto mislis da ce bas on rasti bolje od drugih, i koja ti je procjena

Čisto iz radoznalosti:
Kada si uradio depozit u banci da bi imao novac na računu da platiš stan, šta si napisao za poreklo novca?
Igrom slucaja imam agenciju koja se vodi na mene vec 5+ godina tako da bez problema mogu do 200k da ubacim. Sada vec mozda i vise. Sve preko ako bude potrebe ustedjevina, nasledstvo itd. Do 10k uplate ne postavljaju pitanja inace mada je drugar pre 10-ak dana uplatio oko 15k. I on i zena mu i nista nisu pitali.

Igrom slucaja imam agenciju koja se vodi na mene vec 5+ godina tako da bez problema mogu do 200k da ubacim. Sada vec mozda i vise. Sve preko ako bude potrebe ustedjevina, nasledstvo itd. Do 10k uplate ne postavljaju pitanja inace mada je drugar pre 10-ak dana uplatio oko 15k. I on i zena mu i nista nisu pitali.
Priznanje za pranje love :)

Mislim da je realnije da se desi da peypal uvrsti dogecoin nego da xlm i ltc krenu. 👀

Sto Solana zasto mislis da ce bas on rasti bolje od drugih, i koja ti je procjena
Trenutno mreža sa najbržim TPS-om, smešan fee za transakcije, ima jedinstveni PoH (Proof of History) model na bazi PoS, tek se gradi ekosistem, mainnet mreža još uvek u beta fazi (pegla se trenutno i debaguje), skalabilnost nije problem (ako se poveća korišćenje, samo se dodaje novi hardver (nodovi)) za razliku od ostalih mreža (sharding = komplikovano), layer 2 je integrisan u samu mrežu (programi su sastavni deo blockchaina-a). Tek sam ušao u priču sa Solanom, pa ću verovatno imati za kasnije i detaljniji info. Sviđa mi se koncept, tako da sam rešio da maksimalno ispratim šta se radi. CEO i jedan od osnivača je 30 godina radio za Qualcomm optimizujući mobilne mreže, hardware i TCP/IP protokol.
Bolje od drugih, ko će to znati, a procena mi je HODL dugoročno. Kratkoročno, možda ali samo možda početkom marta neki skok. Opet samo moje lično viđenje i splet okolnosti da naletim baš na Solana blockchain.
E sad bih ja voleo da čujem od drugih i negativne stvari vezane za ovu mrežu kako bih i to uzeo u obzir...

U poslednjih par dana na par mesta sam čuo-pročitao da je realno da se desi 30% korekcije pre proboja ka nekim višim ciframa, a neka nemačka firma je danas sa kapitalom utrčala u BTC.

Iskoristio sam priliku dok traje pump da iskopani XMR prebacim na Kraken, pretvorim u LTC i prebacim isti na Bitskins wallet i da imam 19,79 USD. Da to nisam uradio večeras pokajao bih se, a vjerovatno ću se opet kajati u narednih sedam dana kajati ako cijena XMR bude narasla preko 300 USD. 😁

Evo i detaljnije vezano za Solanu, da ne ostanem nedorečen, pa procenite sami:
8-mi minut za 'bottom line'!

Gamon još jedan odličan video o BTC u široj ekonomiji.

Gde ja spadam :) Ja sam od sredine 2016. godine u kriptu i usao sam tada u pricu sa nekih 15-ak hiljada evra za koje sam kupio 15-ak rigova i iznajmio stan u kome sam poceo da "kopam". A te pare sam ustekao od redovnog posla i neke prodaje na kp-u. Tada sam dao otkaz u firmi i fokusirao se u potpunosti na kripto i nekih par meseci na kp gde sam zaradjivao dovoljno da bih pokrio troskove struje da ne bih prodavao izmajnovani ETH jer sam imao neki predosecaj da ce to otici u nebo. Kada je kripto kasnije eksplodirao prestao sam da se bavim i kp-om, tacnije prebacio sam to na ortaka koji tada nije imao posao i od tada se bavim iskljucivo kriptom. BTC nikada nisam prodavao niti cu. On neka bleji i ceka 250K+ ili neka ode na nulu. Ako ode na 250K+ time resavam zivotne probleme citave uze i sire familije dugorocno. Idem na sve ili nista. Mozda bih prodao jedan na 250K ali to je mozda, jer sasvim normalno mogu da zivim od ETH-a, plus mislim da nisam nesto preterano greedy i ne bahatim se. ETH mi je resio stan tako da sam se tu obezbedio i nemam vise nekih vecih zelja. Samo HODL ako treba i do 2030. godine. :)
Svaka cast! Samo ne kapiram, da si mogao za 15k 15 rigova da osposobis. Daj jos neki info, kako si sta radio. :)

Iskreno, ja ne vidim proboj nocas. Ne vidim ijedan da ce da mrdne nocas. Sutra je petak, mogug je novi trzaj, poslednji pred vikend.
Grayscale je juce kupio 20K ETH pa je cenu pogurao preko 1900, videcemo za 2h da li su danas kupovali i koliko. Po ceni mi ne deluje da su uzimali ista u iole vecim kolicinama.

Svaka cast! Samo ne kapiram, da si mogao za 15k 15 rigova da osposobis. Daj jos neki info, kako si sta radio. :)
Pa nema sta. Tada su rigovi bili oko 1000eu. Plus nisam platio pdv tada. Uzeo sam novu opremu. I to sam sve sam radio preko guide-ova, ljudi koji su poceli pre mene su mi pomagali putem fona ako je bio neki problem. Sve mi je bilo novo. Znam da sam ostajao budan do 5-6 ujutro i busio u podrumu tog stana koji je bio u kuci konstrukcije i sve montirao i polako pustao u rad jedan po jedan. Testirao. Bilo je mnogo trial & error pokusaja ali tako sam ucio sve to. Ali isplatilo se na kraju. Tako da sam se penzionisao😀.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno