Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Основни пакет, 80мб, бивши Радијус Вектор, кабловски, три уређаја, Борча, ЈМВГ ти не могу дати.
Иначе годинама није био испод 40 и то са 6 уређаја истовремено.
Пишем већ дуже време па они који прате знају.
Broj lične karte, koji mup je izdao 😃. Šalim se naravno malo šale nije na odmet, jednostavno moraš ih cimati, a druga stvar da korisnici znaju kakvo je stanje na određenoj teritoriji ex provajder itd.

Kod mene je malo bolje izmedju 30-40Mb/s, ali što je još smešnije bolja mi brzina na wi fi mreži od lan-a direktno iz rutera 😀
Nema tu pomoći, to je najbolji operater u Srbiji i to nam je što nam je. Kad bude konkurencije biće i oni bolji
Post automatically merged:

Kod mene je malo bolje izmedju 30-40Mb/s, ali što je još smešnije bolja mi brzina na wi fi mreži od lan-a direktno iz rutera 😀
Nema tu pomoći, to je najbolji operater u Srbiji i to nam je što nam je. Kad bude konkurencije biće i oni bolji

sbb1.png Net kod ćaleta preko lan kabla, preko wifija najbrže na telefonu 212 Mbps down, 24,4 Mbps upload , ja sam osudjen na mts 8,5 Mbps dowload, 850 Kb upload.

Trenutno mogu preko EONa da gledam sve kanale. Zvali su me za produženje ugovora. Da li ako potpišem novi ugovor, pa povećaju protok neta, mogu da me zeznu pa promene nešto i onda da nemam sve kanale?

Od jutros nemam TV i net. Novi Beograd, blok 23. Da li jos neko ima slican problem? Vec pola sata pokusavam da dobijem tehnicku podrsku, ali je zauzeto.

Od jutros nemam TV i net. Novi Beograd, blok 23. Da li jos neko ima slican problem? Vec pola sata pokusavam da dobijem tehnicku podrsku, ali je zauzeto.
A jesi slusao poruku na pocetku?
Sta kazu?
I da li je proradilo u medjuvremenu...?

Nisi bio jedini.

Trenutno mogu preko EONa da gledam sve kanale. Zvali su me za produženje ugovora. Da li ako potpišem novi ugovor, pa povećaju protok neta, mogu da me zeznu pa promene nešto i onda da nemam sve kanale?
Mnogo puta vec receno da to zavisi od paketa koji koristis i da je to ogranicenje od SBB a ne od supernove.

Ex-Radijus korisnici tj njihov IP opseg pre spajanja u Supernovu nije imao blokade kanala kad se koristi "u mreži" nalog. Da li je geoblock lista update-ovana kad su ukinuli United Media nemam pojma. Kao što sad nema blokiranja za Orion IP adrese (a u to vreme kad nije bilo za Radijus Vektor bilo je za Orion :D :D ).

Mislio sam na Eon van mreze ili Eon pozajmljeni nalog
Pozajmljen nalog.

Šta predlažete? Da ne cakackam ništa i ostavim ovako kako je? Bio bi fail da potpišem ugovor na dve godine, dobijem neko uvećanje brzine interneta,a za uzvrat da mi se blokira gledanje SK kanala.

@spinks ja sam bio ranije na RV, misliš da je nebitno ako se menja paket?

Velike su sanse da ce ti promeniti IP i da ce ti EON van mreze prestati da radi. To moze da se desi nekada u buducnosti ili odmah i to bez obzira da li si potpisao ili ne. Vozi ovako ako mozes pa kad stane Eon onda nemas izbora sem nekog VPN-a.

O čemu pričate... Postoje dve vrste EON uređaja (naloga). Za korisnike koji su u SBB mreži i oni su ograničeni za gledanje na drugim mrežama to je i sam SBB potvrdio i EON van mreže koji mogu svi da koriste bez obzira koji internet provajder bio. To SBB pravi ograničenja. Pozajmio sam bio nalog od kolege koji je u SBB mreži i svi kanali su radili sem N1, Sport Kluba i još nekih. Otišao u poslovnicu SBB-a gde mi je lepo prodavac rekao da SBB ta ograničenja pravi i da postoji EON van mreže gde nema nikakvih ograničenja. Potpisao ugovor uzeo uređaj došao kući povezao i sve radi full. Znači EON koji je u mreži SBB-a ima ograničenja, a EON van mreže nema ograničenja. Ne pravite više zabunu sa time.

O čemu pričate... Postoje dve vrste EON uređaja (naloga). Za korisnike koji su u SBB mreži i oni su ograničeni za gledanje na drugim mrežama to je i sam SBB potvrdio i EON van mreže koji mogu svi da koriste bez obzira koji internet provajder bio. To SBB pravi ograničenja. Pozajmio sam bio nalog od kolege koji je u SBB mreži i svi kanali su radili sem N1, Sport Kluba i još nekih. Otišao u poslovnicu SBB-a gde mi je lepo prodavac rekao da SBB ta ograničenja pravi i da postoji EON van mreže gde nema nikakvih ograničenja. Potpisao ugovor uzeo uređaj došao kući povezao i sve radi full. Znači EON koji je u mreži SBB-a ima ograničenja, a EON van mreže nema ograničenja. Ne pravite više zabunu sa time.
O tome i pričaju ali pričaju i da postoji mogućnost da ti neko pozajmi nalog i da ti rade kanali UnitedMedia Grupe.To uglavnom zavisi kod kojeg si provajdera ranije bio.

ne mogu nista da vas pohvatam...
Hocete da kazete da "EON van mreze", nece raditi kod drugog provajdera?
nadam se da nije prica o tome da "eon u mrezi" ne radi na supernovi...nije ni za ocekivati da radi.

Ili sta je poenta ako bi neko mogao da sumira.

Ma jok, EON van mreze radi a ove druge kalkulacije su samo puste zelje :rolleyes:

Zanimljiva situacija danas. Radio reset/restore iphone-a. Nakacio tel na wifi , izabrao restore point i jedno 20x failed... Iz ciste radoznalosti, nakwcim se na telenor home wifi koji mi sluzi kao backup - prodje iz prve. Dok na Supernovi nije hteo ni da cuje... Skroz cudan trip...

ja sam imao pozajmljen eon sa lika na sbb mrezi i dok sam bio u sn ex rv svi kanali su mi radili i sk i s i n1, sad sam Box 4 Beli paket i dalje rade kanali ali SK Nova S i N1 ne rade
Eon van mreze bi radio - svi kanali

Napisao je Pozajmljen nalog, mislio sam da je to onaj iz mreze a ne van, ja imam taj koji se dobija uz SBB kablovsku i na Supernovi rade svi sem UG kanala (N1, Nova S, SK). Bivsi Kopernikus.

ja imam pozajmljen eon nalog, instalirana eon android tv aplkacija na TV-u, i rade svi kanali bez ograničenja (sport klubovi, nova s, n1). mreža bivši radijus vektor-borča
zar posle skoro dve godine ne možete da shvatite da nije svima sve isto------nemamo iste kanale, nemamo istu akcijsku ponudu, nemamo ista ograničenja
sve zavisi na kojoj ste mreži i na kojoj ste lokaciji tj kod bivšeg provajdera----eto ja na ex vektoru nemam ograničenja za eon, imam drugačiju ponudu kanala od ex kopernikusa, avcoma i ostalih ex provajdera.
da zaključim: nemojte da globalizujete odgovore tj da sa sigurnoću tvrdite da je tako a predhodno ne proverite jer se pravi pometnja-naglasite kod kog ex provajdera ste, a za one koje žele da postanu korisnici pre nego što potpisujete ugovor sa supernovom raspitajte se prvo koja je bivša mreža tj koji je bio bivši provajder pre nego što je uletela supernova, pa kada postavite pitanje naglasite to a ne ovako se samo pravi pometnja i zbunjuju se svi oni koji žele da postanu novi korisnici a ne znaju kakve su mogućnosti na toj mreži

Poslednja izmena:
ja imam pozajmljen eon nalog, instalirana eon android tv aplkacija na TV-u, i rade svi kanali bez ograničenja (sport klubovi, nova s, n1). mreža bivši radijus vektor-borča
zar posle skoro dve godine ne možete da shvatite da nije svima sve isto------nemamo iste kanale, nemamo istu akcijsku ponudu, nemamo ista ograničenja
sve zavisi na kojoj ste mreži i na kojoj ste lokaciji tj kod bivšeg provajdera----eto ja na ex vektoru nemam ograničenja za eon, imam drugačiju ponudu kanala od ex kopernikusa, avcoma i ostalih ex provajdera.
da zaključim: nemojte da globalizujete odgovore jer se pravi pometnja-naglasite kod kog ex provajdera ste, a za one koje žele da postanu korisnici pre nego što potpisujete ugovor sa supernovom raspitajte se prvo koja je bivša mreža tj koji je bio bivši provajder pre nego što je uletela supernova, pa kada postavite pitanje naglasite to a ne ovako se samo pravi pometnja i zbunjuju se svi oni koji žele da postanu novi korisnici a ne znaju kakve su mogućnosti na toj mreži
Tako je jer supernovu čine dosta ex provajdera koji su nudili različite kanale itd. Neki imali saradnju sa SBB neki ne.

Ja na telefonu pustim SK preko VIP mobilne mreze pa posle ukljucim WiFi i on nastavlja dalje preko Supernove.

da zaključim: nemojte da globalizujete odgovore tj da sa sigurnoću tvrdite da je tako a predhodno ne proverite jer se pravi pometnja-naglasite kod kog ex provajdera ste, a za one koje žele da postanu korisnici pre nego što potpisujete ugovor sa supernovom raspitajte se prvo koja je bivša mreža tj koji je bio bivši provajder pre nego što je uletela supernova, pa kada postavite pitanje naglasite to a ne ovako se samo pravi pometnja i zbunjuju se svi oni koji žele da postanu novi korisnici a ne znaju kakve su mogućnosti na toj mreži

Eon van mreze radi na svim provajderima i tu nema zime, svi kanali rade, dok kod pozajmljenog Eon naloga je cista lutrija. Sad ovi bolje upuceni kazu da je do geoblokade, mada ja i dalje tvrdim, ne 100% da ima veze do Nat-a. Koristim pozajmljen nalog, SN internet, bivsi kopernikus i rade mi svi kanali, dok kod tasta isti grad, isto Sn, isto bivsi kopernikus ali je natovan i kod njega ne rada SK, N1 i Nova...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno