Poolmaker
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2013
- Poena
- 2,245
Prvo da se ogradim, ovo probas na sopstvenu odgovornost..Ajde da pitam i ja ovde,pojavio mi se jedan cudan problem.
Na nekom malo starijem racunaru sam instalirao win 10 64 bit i on radi ok.Buni me sada sto se sistemski disk na kojem je instaliran win 10 pojavljuje sto bi se reklo kao externi disk.
Pojavljuje se dole desno u uglu ekrana pored sata i kad se klikne na safely remove hardware pojavi se sistemski disk.
U pitanju je ssd samsung evo 840 od 120gb.
Naravno on se ne moze tu nikako iskljuciti ali me nervira sto se tu pojavio a ne bi trebalo tako da ga vidi.
Ploca je gigabyte gap43-es3g,procesor je intel e8500 i memorija 2x2gb ddr2 na 1100mhz.
U biosu je za ssd podeseno da bude ahci mod.
Ne znam da li je to mozda problem sto je podeseno da bude ahci mod ili je trebalo da ostane ide mod,ili je nesto drugo u pitanju?
Mozda je trebalo nekako drugacije podesiti setovanja kroz rufus kad se pravio butabilan fles?
Pa ako moze pomoc da se ne pojavljuje sistemski disk kao externi dole desno u uglu ekrana.
Pronadji u BIOSU opciju hdd HOT SWAP ili nesto slicno i izgasi je.Ajde da pitam i ja ovde,pojavio mi se jedan cudan problem.
Na nekom malo starijem racunaru sam instalirao win 10 64 bit i on radi ok.Buni me sada sto se sistemski disk na kojem je instaliran win 10 pojavljuje sto bi se reklo kao externi disk.
Pojavljuje se dole desno u uglu ekrana pored sata i kad se klikne na safely remove hardware pojavi se sistemski disk.
U pitanju je ssd samsung evo 840 od 120gb.
Naravno on se ne moze tu nikako iskljuciti ali me nervira sto se tu pojavio a ne bi trebalo tako da ga vidi.
Ploca je gigabyte gap43-es3g,procesor je intel e8500 i memorija 2x2gb ddr2 na 1100mhz.
U biosu je za ssd podeseno da bude ahci mod.
Ne znam da li je to mozda problem sto je podeseno da bude ahci mod ili je trebalo da ostane ide mod,ili je nesto drugo u pitanju?
Mozda je trebalo nekako drugacije podesiti setovanja kroz rufus kad se pravio butabilan fles?
Pa ako moze pomoc da se ne pojavljuje sistemski disk kao externi dole desno u uglu ekrana.
![]()
Disable Windows 10/11 Automatic Updates With Ease | Win Update Stop
Manually disable and turn off automatic Windows updates, stop Windows 10 and Windows 11 from automatically updating your PC. Permanently disable Windows Updates and enable them when neededwww.novirusthanks.org
Ja sam skinuo ovo https://www.sordum.org/9470/windows-update-blocker-v1-6/ nadam se da ce odraditi posao. Vec drugi put kod drugara update zezne stvar. Jednom nije on kriv, drugi put mu nestalo struje usred update-a i kolaps.
Moj takodje.Komp je starije generacije,na njemu je dignut nov win 10.
Od pre par dana (mislim da je bio neki update), ne radi mi shortcut win+shift+s, kao ni win+L.
Pokušao sam par rešenja koje sam našao na google, ali nije pomoglo. Jeli imao neko sličan problem i da ga je rešio?
Hvala.
Može da se zove i "Removable" tako je na mojoj ploči.Moj takodje.
Opcija se tacno zove Hot Plug i opisana je i u uputstvu za maticnu.
Znaci nju iskljuci u biosu.
6. On the Choose an option screen, select Troubleshoot > Advanced options > Command Prompt and type
below commands.
Type bootrec /fixmbr and press Enter.
(This command will write a Windows 10 compatible Master Boot Record to the system partition)
Type bootrec /fixboot and press Enter.
(This command writes a new boot sector to the system partition by using a boot sector that's compatible with Windows 10)
Type bootrec /scanos and press Enter.
Type bootrec /rebuildbcd and press Enter.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari