Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li nekog resenja za ove njihove WAN ip-ove? Skoro su mi zamenili modem za novi Tehnicolor i od tada sam u nekom nekom njihovom wan range-u - nemam pristup mrezi spolja. Pre toga sam imao onaj matori modem/ruter kombo i imao uredan public ip. Zvao podrsku al' mrka kapa ne znaju ljudi ni o cemu pricam ili se prave ludi.
Doplata za statičku IP adresu.

jel bio nekad paket "super par" koji je sadrzao TV+tel?

Evo prevrcem po sajtu i vidim da super par samo ide NET+TV a telefon tu ide uvek kao zasebna usluga.

trazim najjeftiniju opciju za babu
Samo TV da se uzme je 1600din mesecno sto izadje prilicno mnogo za nju koja zivi sama i to je najmanje isplativa varijanta.
Ako prebaci fiksni kod njih izadje na 2000 mesecno ali onda fiksni racunaju kao pojedinacnu uslugu.

Napravili su da se jeftini paketi nikako ne isplate i da mora da se trosi bar 3000 mesecno

Jel orion jeftiniji?
Treba mi osnovni neki jeftini TV paket.

Secam se da fiksni navodno nisu mogli e sad da li da prenesu isti broj ili inace realizuju uz superpar

ja sam pre nekoliko godina imao paket TV+tel a internet sam koristio od drugog provajdera.

uzeti samo TV za 1600din ce biti vrlo skupo babi od 80 godina.
jedino i telefon da ubacimo.

nema neki popust za penzionere?

Stigao mi TECHNICOLOR TC7210 od SuperNove , preko lan kabla mi je oko 100 mb/s a paket mi je 120 mb/s , da li se isplati kupovati neku usb wifi karticu da bi izvukao 100 do 120 mb/s na laptop?

Imam box3 i hteo plus Supernovu 12m po dinar ali kazu NE moze za mts korisnike

Ne mogu da verujem,bio sam dogovorio sve a sad me loze kao ne moze

Sta njih briga sto ja placam dva ugovora,jos su "kao razlicite firme"

Meni je njihov agent ponudio TV+TEL za 1.700 din. i 3 meseca po 1 din. uz ugovor na 24 meseca

@Zekovic: A što USB-to-WiFI adapter a ne USB-to-ethernet pa da nastaviš da koristiš LAN kab i imaš stabilnije brzine i ping nego sa WiFI varijantom?
Ako sam dobro razumeo da je problem da na kompu/laptopu/ čemu već imaš "Fast Ethernet"/100 Mbps max mrežnu karticu ?

Stigao mi TECHNICOLOR TC7210 od SuperNove , preko lan kabla mi je oko 100 mb/s a paket mi je 120 mb/s , da li se isplati kupovati neku usb wifi karticu da bi izvukao 100 do 120 mb/s na laptop?
Verovatno koristis kabl kategorije 5, nabavi 6 ili ti je mrezna kartica 100Mbit na racunaru?
Wifi samo preko 5GHz ocekuj vece brzine od 100Mbit.

Otkazi supernovu, stavi obicnu loga antenu i neka gleda zemaljske kanale besplatno.
Bravo ili nek uzme onaj dvb-t2 on preko antene hvata programe pa cak i ovi noviji televizori sami hvataju "zemaljske" kanale

@Zekovic: A što USB-to-WiFI adapter a ne USB-to-ethernet pa da nastaviš da koristiš LAN kab i imaš stabilnije brzine i ping nego sa WiFI varijantom?
Ako sam dobro razumeo da je problem da na kompu/laptopu/ čemu već imaš "Fast Ethernet"/100 Mbps max mrežnu karticu ?
Imam Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection ne verujem da moze 5ghz , proradila je nije crkla.

Ako ti je Gigabit mrežna onda je problem u samom kablu kojim si povezao ruter i komp. Pošto sam ruter podržava Gigabit LAN.

Tj ajd ti za tu mrežnu u Windows-u pogledaj status pa vidi šta piše za Link speed, 100 Mbps ili 1000 Mbps. Takođe istu stvar potraži negde i na ruter interfejsu.
Da razgraničimo jel problem LAN brzina ili je problem da ti Supernova ne isporučuje 120 Mbps...

Tj sad si me već malo zbunio na šta se sve žališ i šta je krajnji cilj. Pošto spominješ i LAN kabl i 5 GHz WiFi...

Da zbunio sam se nema lan 2.4.GHZ i 5GHZ nego wifi , ali imam neki android box onaj od supernove i rig sa 6 grafickih u kuci pa mozda zbog toga ne mogu 120 mb/s da postignem , evo je ta mrezna https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/52963/intel-82579v-gigabit-ethernet-phy.html
To ti je gigabitna kartica, znaci na kablu bi morao da imas preko 100mbita ako ne ide kabl preko nekog svica ili drugog rutera vec direktno iz modema.

Cudno je sto ti je brzina okruglo 100mbita a ne recimo 105mbita pa da kazes d asu te krajcovali ovako je verovatnije da je neki hardver usko grlo.
A na wifi 2.4 nemoj ni da pomsilis d aimas 100mbita to moze samo na 5ghz

Da zbunio sam se nema lan 2.4.GHZ i 5GHZ nego wifi , ali imam neki android box onaj od supernove i rig sa 6 grafickih u kuci pa mozda zbog toga ne mogu 120 mb/s da postignem , evo je ta mrezna https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/52963/intel-82579v-gigabit-ethernet-phy.html

Verovatno je do LAN kabla, kupi kod kineza noviji :

UTP kabl kategorije 5e taj podržava brzine do 350 Mb/s ili UTP kabl kategorije 6 podržava brzine do 1000 Mb/s
imao sam isti problem dok nisam promenio lan kabal od rutera do računara. Vidi šta piše na lan kablu ako je 5e nije do kabla, ako je samo 5 onda je do kabla (5=100Mb/s)

CAT 5e takodje podrzava do 1Gb.
Imam 18m CAT 5e kabla od rutera mts-ovog do kompa i 392-400Mbps nije problem ostvariti.
CAT 5 je do 100MMb/s.

Nek covek promeni lan kabl, uzme valjan cat 5e ili cat 6 i dobice verovatno i preostali deo iz paketa.

Zna li neko moze li se gledati Eon van mreze na LG smart tv-u koji ima aplikacju za Eon , inace vec imam Eon na kompu pa me interesuje ima li neko na tv-u i kako radi ?

Ako imaš nalog, može. Ja imam i radi. Nisam baš zadovoljan, hoće da secka, ali je pdnošljivo.

Jel ima firmware upgrade za TECHNICOLOR TC7210 posto koliko sam citao TECHNICOLOR je u steceju od letos bese barem tako pise na Wikipediji?

Ja ne bih ništa čačkao, šta više.., vrati sve na fabrička i koristi naziv/šifru što su oni postavili. Ja čim promenim ime/šifru, sa 350mb spadna na neki 100mb i to jedva. Kad vratim sve na fabrička, ide full. To mi je rekao njihov serviser, jednostavno neko ima problema sa tim i rešenja nemaju...

Jel ima firmware upgrade za TECHNICOLOR TC7210 posto koliko sam citao TECHNICOLOR je u steceju od letos bese barem tako pise na Wikipediji?
Mislim ako nešto čačkaš da ti neće raditi, jer provajder koji ti je dao modem na korišćenje ima neka svoja setovanja na DOCSIS-u i sam modem ih povuče sa CMTS uređaja posle restarta...

Zna li neko moze li se gledati Eon van mreze na LG smart tv-u koji ima aplikacju za Eon , inace vec imam Eon na kompu pa me interesuje ima li neko na tv-u i kako radi ?
Radi odlično, slika bolja nego na kompu (7Mb/s na TVu za razliku od kompa gde ide 4Mb/s), samo preko mts-a nema Sportkluba, Nove, N1 i još par kanala.

Malo protoka, WiFi 1m od rutera, sve je gore i gore, vikendom pogotovoScreenshot_20210214-192050_Chrome.jpgScreenshot_20210214-191551_Chrome.jpg

Koliko je uređaja povezano na wifi? Koji grad, opština ili mesto. Kablovski ili optički. Koji ex operater. Ovo samo brzina nije dovoljno.
Основни пакет, 80мб, бивши Радијус Вектор, кабловски, три уређаја, Борча, ЈМВГ ти не могу дати.
Иначе годинама није био испод 40 и то са 6 уређаја истовремено.
Пишем већ дуже време па они који прате знају.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno