Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam jesam li propustio vec, ali mi je bilo korisno na 'starom' forumu - moja masina sekcija pod korisnickim avatarom. Je l' u planu, jer je ne vidim sada? :)

Prvo da pohvalim sve ovo, jer izgleda fantatično. Imam 1 predlog. Možda bi bilo bolje da mogu i ove podgrupe (ne znam baš kako da ih nazovem) da se sakriju, kako bi se još lakše dolazilo do željnog sadržaja.
Može, pročitaj temu Obavestenja o radovima i izmenama.
Post automatically merged:

Tako je. Pored toga, u "Šta da kupim?" nema vise kategorija dok u "Mobilni telefoni" bespotrebno podeljeno na brendove
Objasnjeno više puta u ovoj temi kako radi.

Jel si namreno napisao dva odvojena posta kako bi nam pokazao kako auto merge radi divno ? :D :D

I dodelio sebi bodove, zbog nepoštovanja pravila. :D

Gde su ta pravila? Koliko bodova se zaradi za koji prekršaj i da li se i kako gube?
Nije da imam nameru da ih skupljam ali čisto da znam ;).

Inače, najsporiji deo foruma do sada je učitavanje smajlija.

Jel baš morala konfirmacija kada obeležavamo sve teme kao pročitane? Nije da će neko slučajno da klikne na to dugme.

Jel baš morala konfirmacija kada obeležavamo sve teme kao pročitane? Nije da će neko slučajno da klikne na to dugme.
xeFHHDK5Ku5S4FrVA

1612982302113.jpeg

a ne moze linkovati sa sve google searchom :D

@kUdtiHaEX Mislim da bi bilo dobro da post zbog kog je neko dobio opomenu ili ban ostane na forumu sa crvenim kratkim objašnjenjem zbog čega je kažnjen.

To je mnogo efektnije nego da post prosto nestane i drugi ga ne vide za primer.

Naravno, brisaće se neke teške bljuvotine ako ih bude, ali ono za šta redovno idu poeni bi tako vidljivo služilo kao neki guide sve vreme.

Poslednja izmena:
Gde je to dugme, ja ne mogu da nadjem?

edit: sad vidim da si napisao za sve. Jel ima negde da obelezim samo neke teme kao procitane?

Off: kome mogu preko privatne poruke na forumu da se obratim sa idejom u vezi videa na YT-u (Benchmark kanal)?

Obratis se direktno Benchmark redakciji

Ne znam da li je bilo i ranije (ne u ovoj temi, ali pošto je opet aktuelno) - možda ne bi bilo loše da se uvede neki topic gde bi se evidentirale promene korisničkih imena koje vidim da su krenule sa novim forumom, čisto da može da se isprati ko je bio ko pre promene.

A i CSS od tema sam čačkao malo 😇 mislim da je .message-body line-height 1.75 baš previše razuđeno, 1.5 meni lično deluje mnogo bolje, kompaktniji su pasusi.
Idealno mi je 14px i 1.4 mada pretpostavljam da bi na 4K ekranima bilo previše sitno. Neka custom/compact tema kao opcija? 🙃

Svratite i na Discord server: https://discord.gg/Q4Jk7Me88R

Imamo i posebnu sobu #forum u okviru koje možete da iskažete mišljenje o novom forumu!

Može, skrol do dna i klik na globus.

Screenshot_20210211-005310_Chrome.jpg

Ne znam da li je bila prica o tome, predpostavljam da jeste, ali ipak cu da dam malu primedbu. Ne dopada mi se sto ste spojili teme o cpu, maticnim i memorijama. Moje misljenje je da zasluzuju posebne teme a to se odnosi ponajvise na procesore posto je to u poslednjih par godina najaktuelnija tema na polju hardvera. Toliko se stvari brzo menjaju, toliko nekih novih informacija svako malo. Ova tema na forumu je bila jako dinamicna i zato mislim da ih treba razdvojiti (cpu, mbo, ram). Uostalom na mnogim tech forumima su razdvojene teme. Npr, tomshardware. Inace sam misljenja da neke teme nije trebalo spajati. Mnogo je lepse i preglednije ici sa razdvajanjem nekih tema nego spajati sve u jednu. Recimo na mobilnim telefonima je upravo ovo uradjeno, lepo je sve razdvojeno, sad je super pregledno, lako za snalazenje... Tom logikom je trebalo ici i za neke druge teme. Nije statistika uvek najbolje resenje a i nije neka nauka, jer neko jede kupus, neko meso a u proseku jedemo sarmu. :)

Svratite i na Discord server: https://discord.gg/Q4Jk7Me88R

Imamo i posebnu sobu #forum u okviru koje možete da iskažete mišljenje o novom forumu!
U čemu je razlika? Discord vs Hangouts/Viber/Thrrema ?
Svi (osim Hangouts) imaju Group/Community opcije..da ne pominjem Telegram/Signal i sl.
Moguće da Discord ima bolje administrator opcije i prihvaćen je kao default za gamer-e i ostale..kao što je Telegram za 'off forum' chat..?

Sorry, odoh u off...ovo je pitanje za Messaging i VoIP thread, ali me baš zanima..

Dodatna poboljšanja na tamnoj temi foruma
Pristupam u 99% sa telefona. Nikakva poboljšanja nisam primetio, a nisam se logovao od juče. Da li mogu bold beli naslovi nepročitanih thread-ova da budu više boldovani ili neka druga boja (deep purple, recimo) ?

Poslednja izmena od urednika:
Da li je realno da ste sav hardver nabacali djuture u temi "Sta da kupim",tj nije vise sortirano po nekim osnovnim kategorijama,kao sto je bilo ranije?...(tipa sta da kupim od procesora,ploca,grafickih,nosaca podataka itd)

Po meni,ovo je jedna od vecih nelogicnosti novog foruma....ranije,kada su bile one kategorije,mnogo je bilo preglednije

U čemu je razlika? Discord vs Hangouts/Viber/Thrrema ?
Svi (osim Hangouts) imaju Group/Community opcije..da ne pominjem Telegram/Signal i sl.
Moguće da Discord ima bolje administrator opcije i prihvaćen je kao default za gamer-e i ostale..kao što je Telegram za 'off forum' chat..?

Sorry, odoh u off...ovo je pitanje za Messaging i VoIP thread, ali me baš zanima..
Discord je all-around mnogo mocniji od svih ostalih. Ja licno preferiram Discord za vise-manje sve zbog mocnog API-a koji dozvoljava pravljenje botova koji mogu da rade u sustini bilo sta.

@Ulrich
Ubaceni su prefixi umesto sub foruma (mada su trebali automatski da budu dodeljeni prefixi za stare teme u odnosu na sub forum u kojem su bile, ali dobro).
EDIT : ^Ako je moguce automatski ih dodeliti naravno.

Poslednja izmena:
Ubaceni su prefixi umesto sub foruma (mada su trebalo automatski da budu dodeljeni prefixi za stare teme u odnosu na sub forum u kojem su bile, ali dobro).
Ako ćeš da prođeš kroz sve teme i to uradiš ručno, vrlo rado ću ti dodeliti privilegiju.

Zato sam rekao automatski. Ne znam tacno kako je formatirana baza za stari i novi forum, ali postoji sansa da se to moze automatizovati. Nisam mislio nista lose porukom, uopste nije toliko bitna stvar. Generalno nemam zelju da se svadjam na forumima, pogotovo sa administracijom u 8. poruci 🤣.

Jel svima ovako ovo aad glupo kad otvorim temu tipa evo dajem primer, Playstation 5, on mi otvori od prve stranice a ima npr 150 strana, pa moram skrol do kraja pa da udjem na tu poslednju stranu, iritantno je mnogo

Klikneš ovde i vodi te na poslednju poruku. Na desktop verziji se ovi podaci o poslednjoj poruci nalaze sa desne strane. Klikćite malo okolo, isprobajte mogućnosti...
Screenshot_20210211-131142__01.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno