Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako za 10 dana to ne prodaš što si hteo da prodaš, opet si na početku i dalje ne možeš da okačiš onu drugu stvar. Što se mene tiče na izboru je vlasnik koje klikove žele, ali po meni mnogo više smisla ima dobiti klikove i posete za oglase, nego za "koju ste seriju poslednju gledali." Pored lične koristi da prodam i kupim dosta stvari, Bench oglasi su se jedini bili gde mogu da pošaljem nekoga ko se ne razume i da znam da neće niko da ga prevari. Sa pomeranjem sa 7 na 10 dana i bez mogućnosti postavljanja više različitih stvari, broj oglasa će sigurno biti 5x manji.

Ja uvek kada planiram nešto da kupim pregledam ovde prvo, pa tek onda KP, isto i kada prodajem postavim prvo ovde, pa ako stoji par dana tek onda kacim na KP. 😊

Super je što forum sam odbrojava vreme do mogućnosti postavljanja sledećeg oglasa, ali nema mnogo smisla jer ograničava postavljanje oglasa i u drugim pod-forumima, pa tako ako sam postavo oglas za fotoaparat, ne mogu da postavim za punjač za laptop jer je on u drugom podforuma i zahteva pisanje novog oglasa.
dobrodošao u klub...
Pa ok, strpis se 10 dana ili ako je bas tolika zurba sibnes na KP.
Interesantno koliko su mali oglasi bitni nasoj zajednici...
šta da ti kažem, ima nas manijaka koji volimo da pratimo trendove. A iskreno uvek volim kad nešto prodajem za šta znam da je dobro i kvalitetno da ponudim i prodam ovde ljudima sa kojima se znam ili upoznam na taj način (sa gomilom sam već trgovao u jedan ili više navrata) nego da usrećim nekog no name lika sa KP.

Sta da ti kazem, osim da nisi jedini + imam 2 sina koji su jos gori pa sav "otpad" zavrsi kod mene i opet nema sanse da mi se skupi vise od 5 stavki svakih 10 dana.
Klikovi i zarada preko oglasa trenutno nisu pozeljni. To dolazi od samog vrha tako da dzaba krecimo...
I bas je to problem sto je Bane naveo: koriscenje Bench oglasa kao paravan sigurnije trgovine od KP i slicnih pod izgovorom oslobadjamo se bespotrebnih stvari a u sustini je cista trgovina i nista vise.

Da citiram sto ti je vec jednom predoceno:

Kutija: Kao što piše već, to su mali oglasi za forumaše sa Member statusom. Vrlo sam siguran da ništa nije toliko hitno za prodaju da ne može da sačeka 10 dana. Ako dozvolimo 10 dana po kategoriji ima da nastane cirkus, a to ne dolazi u obzir.
Forum ne služi za oglase, oglasi su samo dodatak na sve ostalo.

Poslednja izmena:
Kada već uvodite pretplatu tj. monetizujete forum zašto ne uvedete alternativni vid zarade u vidu naplate extra featuresa kao što je postavljanje većeg broja oglasa? Omogućite vip korisnicima da to imaju u paketu za tih 10 evra mesečno a ko neće pretplatu uvedete cenu po ekstra oglasu.

Procitaj jos jednom zadnju recenicu u postu.

Ipak sam bio rob navika...posle početnog razočarenja, sve više stvari na novom forumu mi se sviđaju. A ono najbitnije - da radi znatno brže. Samo još da se vrate neke teme koje su nestale. Recimo 90% linkova ka temama u Linkovi ka kvalitetnim i korisnim tredovima i postovima ne radi. Znači li to da tih tema nema?

Ja moram da pitam gde se nalaze podesavanja? Hocu da podesim notifikacije ali nikako sa telefona ne mogu da nadjem putanju do podešavanja

Sta da ti kazem, osim da nisi jedini + imam 2 sina koji su jos gori pa sav "otpad" zavrsi kod mene i opet nema sanse da mi se skupi vise od 5 stavki svakih 10 dana.
Stavite bar da su hardver, laptopovi i konfiguracije jedna kategorija. To se nekako sve prodaje đuture nakon upgrade i osvežavanja postojećeg HW po kućama.

Samo ostro sa oglasima i po svim drugim pitanjima, ako vec nema nista od naplate clanarine onda sve treba prilagoditi proesecnom korisniku i tome da imate sto manje razloga za intervencijama u forumskim prepiskama, jer ako forum nema finansiski interes od zajednice, ni zajednica/pojedinac nema pravo da trazi uslove u kojima moze da ima neki ekstra finasiski interes od foruma.
Vecina je ovde zbog foruma, nekog online druzenja, u zaru diskusije cesto se desava da pretrpe neki blazi vid sikaniranja od nekog moderatora (sa namerom ili spletom okolnosti, desava se), jos kad vide da sa druge strane pojedini nista ne daju zajednici samo uzimaju kroz oglase nije ljudima bas pravo, izgube zelju za aktivnim ucescem. Meni licno ne smeta nista jer me nista ne dotice, ali pricam sa ljudima, znam kako razmisljaju.

Mozda je jos bolje resenje da se na neki nacin komercijalizuje deo podforuma oglasi, mada verujem da ce u tom scenariju oglasi da budu prenatrpani... Bez obzira mislim da je dobra opcija da se komercijalizuje taj deo foruma i zbog toga da bi ostao posecen kao sto je do sada bio, pa ko hoce da se klati neka plati :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Kategorije, sekcije, forumi, nazovi kako hoces... Switchevi omogucavaju da se njihov sadrazaj (podforumi) ne prikazuje na pocetnoj stranici. A "sklopive" bi trebalo da je slobodan prevod za hide, expand ili nesto slicno. :D
Probaj preko desktopa, mozda imas neki bug preko telefona. Evo ja "sakrio" sekcije u koje ne ulazim, a i da ne scrollujem tri dana do onih na dnu:

agtj8k.png
Kod mene (Android 11), samo zatvori tu grupu, ostaje na istom mestu (nigde je ne premesti), pa tako ne zauzima prostor.
Meni, ništa značajno.

Pre svega čestitke administraciji, odličan posao je obavljen. U početku mi se nije svidelo što ne radi tapatalk, a sad već posle par dana mi se svidja ideja da ode u istoriju. Jedna sugestija od mene, a mislim da je neko već pisao o tome, kada se udje u neki podforum, ili u watched mislim da bi logičnije bilo da stoji nick od člana koji je poslednji diskutovao u temi, kako je bilo i ranije, umesto što sada stoji nick od pokretača teme.

Strelica ka dnu foruma kao sto ima i strelica na pocetak foruma na mobilnoj verziji... Svaki put se mora skrolati na dno teme ako se zeli odgovoriti.

Ja sam iznenadjen i zbunjen nekim malim a velikim promenama, Bič Božiji postao samo Super ridža, a tek promena avatara, kako sad trenutno poznati "kutiju", ovaj panker tako obican... :)

Strelica ka dnu foruma kao sto ima i strelica na pocetak foruma na mobilnoj verziji... Svaki put se mora skrolati na dno teme ako se zeli odgovoriti.
Replay? Pored like,quote ima replay koji te odmah vodi dole do editora za postove

Mesecno? To zvuci korektno...

@Alukard
Klikneš na sličicu za svoj profil i odabereš "Opšta podešavanja". Dozvole za notifikacije u browseru ili PWA aplikaciji podešavaš u samom browseru/aplikaciji.

edit: Stiglo i dugme za brisanje poruke. Sjajno!

Nije to rjesenje... Ne citiram i ne odgovaram uvijek nekome. Kada zelim napisati nesto, skrolam skroz dole pa na reply u temu. Skontace kudtihaex na sta mislim.
Znam sta hoces, nego bezveze mozda posluzi replay za slicno, ja stisnem pa obrisem quote iz istog pa napisem... Ali slazem se, moze isto da stavi button u svaki post kao sto je na starom bio za UP , samo da je za dole da baci na kraj...

Želeo bih samo da pohvalim promene na forumu. Sviđa mi se look, moderno je i prati trendove.
Posle više od 17 godina kako visim na web-u, ovo je jedini forum koji dan danas posećujem.

Nisam video da je neko drugi pomenuo, ima li sanse da attachovane slike mogu da se gledaju bez da se ulogujemo ? Cesto hocu da pogledam na brzinu sta ima novo dok sam na poslu pa logovanje da bi ucitao sliku je nepotrebna gnjavaza.

Polako ljudi, dajte coveku vremena.
Radi forum paralelno sa poslom, vec su se i supruga i macka javno odrekli od njega preko novina i sad konfa ispod avatara smrt ili zivot :)
Vec je receno, bice svega sto je moguce samo treba vremena jer su prioritet stvari ispod haube. Malo strpljenja...

A tek što je kuma zapostavio...

Prvo da pohvalim sve ovo, jer izgleda fantatično. Imam 1 predlog. Možda bi bilo bolje da mogu i ove podgrupe (ne znam baš kako da ih nazovem) da se sakriju, kako bi se još lakše dolazilo do željnog sadržaja.

Nisam video da je neko drugi pomenuo, ima li sanse da attachovane slike mogu da se gledaju bez da se ulogujemo ? Cesto hocu da pogledam na brzinu sta ima novo dok sam na poslu pa logovanje da bi ucitao sliku je nepotrebna gnjavaza.
Ovo je odličan predlog. Ja se na poslu ne logujem ni na jedan forum/nalog a dosta znači kada vidiš celu sliku.

Još kada bi u varijanti kada nisi ulogovan mogao da vidiš nove postove (i da ih označiš kao pročitane), kao što je bilo sa starim forumom, bilo bi jos bolje.

A kao da je bankovni nalog pa ne pamtite kredencijale na poslu... Ulogujes se u privatni tab ili nastimas da se izloguje sa svega kad zatvoris chrome.

Nije stvar u pamcenju lozinki vec u tome da ne moze u potpunosti da se koristi forum ako nisi ulogovan.

Tako je. Pored toga, u "Šta da kupim?" nema vise kategorija dok u "Mobilni telefoni" bespotrebno podeljeno na brendove

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno