Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Auh sto bi voleo da se cena strmoglavi jedno 5 puta nadole, pa da se svi dopunimo.
A ti slepci da placu onda.

Hvala za slepci , nije lepo.
Koji svi?Sa cim da se dopunim kad sam i dalje u crypto-u?:D

Po meni je sasvim ok bilo i prodavati na 13-14k jer niko nije znao sta planira paypal. Isli su izbori u Americi, pricalo se o novom soju, sasvim realan scenario je bio da idemo i dole.
Saj-ev bullish pristup povlaci preveliki rizik da se u balonu provozamo u oba smera. I da umesto izvlacenja profita jednog dana budemo u prici "mogao sam imati toliko i toliko da sam prodao". Saj moze biti i 10 puta u pravu da ide na 50k, 80k, 100k, 200k, al sta vredi ako se balon opet izduva na nekih 25k? Sta smo uradili onda? Januar 2018-te je pisano "mala korekcija, nastavljamo dalje ka 50k" pa smo pali na 3k. Niko ne zna gde ce biti vrh, stvari se menjaju iz dana u dan. Iako sam bio bearish prosle nedelje ne znaci da ne mogu biti bullish ove sad.
Zavisi kad si kupio, ako si kupio na tih 13-14 ili pre onda "pad' na 25k nije tako lose. Za mene je sve to stvar rizika i potencijalne dobiti. Moze li btc gore, moze, recimo prognoze su da ovo mora probiti 55k (Tone Vays) a sad je digao i na 60k. Njemu su se smejali sto je prognozirao 1k ili manje ali pazi, nije mnogo omasio palo je na 3.5k.
Na stranu to i ako ode na 60k to je 12-13k preko ovoga a 25k je - 18k. Sto se mene tice to je dovoljno da prodam i sada prodajem sve sto je za prodaju. Normalno cuvam shitove koji jos nisu mrdnuli i cuvam nesto malo "za sebe" jer stvarno verujem u kripto a i ako bude da u ovom bullu ode na 100k ili vise da imam sta da prodam :)

Imas rx 580 8gb za 400 i 500 eurao_O
Ocigledno vecina minera veruje da ce isplativost potrajati.

Stavio sam ja oglas pre nekog vremena pa ako prodje-prodje. 2500eu za rig sa 4x580 8GB Sapphire Nitro+. Vec su me zvali neki ljudi. Nije mi u interesu da ih prodam ali ako vec neko zeli moze po toj ceni. Nestasica opreme ce uciniti svoje. Licno ne verujem u neku dugorocnu isplativost ovog tipa ali sto duze potraje odlicno.

Ja navijam za Saj-a, nije on bez veze bullish za LTC. Covjek godinama prati LTC i sigurno ima jake razloge zasto je bullish.
To sto vi kazete da covjek nesto "tvrdi" moze se reci da ima samo jako ubjedjenje i vjeru, po meni to ima vecu tezinu nego neke linije koje crtaju kockari po chartovima.
A i statistika je na strani saj-a i hodlera u odnosu na kockare.

Licno imam negdje 1ltc, ne pratim ga i ne zanima me, al cu cekati da prodam kad i Saj bude prodavao.

Auh sto bi voleo da se cena strmoglavi jedno 5 puta nadole, pa da se svi dopunimo.
A ti slepci da placu onda.
Ne vredi to :) Da padne 5x opet bi bilo kibicera kojima bi bilo skupo. Prica je uvek ista...

Nego ljudi, stvarno je ovaj put drugacije. Masa ljudi pristaje na trgovinu tj. da daju robu za kripto. Uglavnom znaju sta je u pitanju. Ovo nije bilo ni pomena ranije. Mi smo boranija, zamislite u razvijenim zemljama.... "500 eur nije problem, da malo probam da vidim kako ide...."
Ja jesam prodao sta sam hteo i ne bih nikome savetovao da sada ulazi u kripto sem iz zezanja ali mnogo je drugacija prica. Ranije smo sanjali velike kompanije da udju a evo to se upravo desava zadnjih par meseci. To su veoma krupne promene. Ipak ciklus bear marketa mora doci, mene brine
Imas rx 580 8gb za 400 i 500 eurao_O
Ocigledno vecina minera veruje da ce isplativost potrajati.
Pa isplativost je toliko visoka da tih velikih 400 eur ta kartica zaradi za 4 meseca. Brate.... predprosle godine se kopalo za struju. Ne razumem toliku aroganciju, niko nikoga ne bije po usima da kupuje.

Ma nemam nista protiv trgovaca koji pokusavaju da zarade , to je normalno , oci su mi ispale kad shvatim da nesto sto sam placao pre 3 godine i vise oko30000 dindzi se trenutno ceni po tim ciframa.

Meni je zao sto sam nisam iskoristio par prilika i vozao se za dzabe gore dole. Ali dobro, jutros sam sav ltc prebacio na binance i stavio stop loss na oko 160$, dok cekam proboj 185$, pa ako dobije suport 218 je sledeci target(doduse 200 ce biti psiholoski sell sigurno).

To mi nije cudno , u to sam negde i verovao:) , ali iz perspektive perioda kada sam kupovao zadnju turu kartica , mislio sam da mining nece biti isplativ 2021, e tu sam zestoko promasio.

Svi prozivamo SAJ-a sa razlogom. On ne moze nesto da "tvrdi" i da pravi hype kako ce neki coin da ide na 50k-100k ili da ljudi cekaju cenu od nekoliko hiljada jer on to NE ZNA. Ima pogresan pristup i trebao bi pazljivije da bira reci. Kada nesto napise i nacinu na koji to prezentuje ispada da je to aksiom i tacka. Ne moze da prica da je neko pogresio sto je prodao na odredjenom iznosu. Isto vazi i za ove druge ako pocnu sa pricom da je neko pogresio sto nije prodao. Svako od nas bi trebalo da ima neki plan kada da proda/kupi a ne da slusa razne "prophete" bilo da su moon ili doom.

P.S.
Konacno proradio forum i za nas sa malo poruka :)
Ne, SAJ ne moze da zna sa 100% sigurnoscu i da garantuje za bilo sta u buducnosti ali ti i svi ostali bi trebali imali toliko zdravog razuma da to ne bi trebalo da se naglasava. A to bilo ko proziva, apsolutno nema dazloga sli to je vec u prirodi samih pojedinaca.
Isto tako vreme ce pokazati da li sam bio upravu i da li sam znao sta pricam ;)

Ne vredi to :) Da padne 5x opet bi bilo kibicera kojima bi bilo skupo. Prica je uvek ista...

Nego ljudi, stvarno je ovaj put drugacije. Masa ljudi pristaje na trgovinu tj. da daju robu za kripto. Uglavnom znaju sta je u pitanju. Ovo nije bilo ni pomena ranije. Mi smo boranija, zamislite u razvijenim zemljama.... "500 eur nije problem, da malo probam da vidim kako ide...."
Ja jesam prodao sta sam hteo i ne bih nikome savetovao da sada ulazi u kripto sem iz zezanja ali mnogo je drugacija prica. Ranije smo sanjali velike kompanije da udju a evo to se upravo desava zadnjih par meseci. To su veoma krupne promene. Ipak ciklus bear marketa mora doci, mene brine

Pa isplativost je toliko visoka da tih velikih 400 eur ta kartica zaradi za 4 meseca. Brate.... predprosle godine se kopalo za struju. Ne razumem toliku aroganciju, niko nikoga ne bije po usima da kupuje.
Ja zelim da kupim graficku za gaming za normalne pare...

Ne, SAJ ne moze da zna sa 100% sigurnoscu i da garantuje za bilo sta u buducnosti ali ti i svi ostali bi trebali imali toliko zdravog razuma da to ne bi trebalo da se naglasava. A to bilo ko proziva, apsolutno nema dazloga sli to je vec u prirodi samih pojedinaca.
Isto tako vreme ce pokazati da li sam bio upravu i da li sam znao sta pricam ;)

Ne, vreme nece pokazati da li si bio u pravu ili ne. Ne mozes biti u pravu za nesto sto ne znas. Ti si samo optimistican i to je to. I ja sam zato i hodlujem 95% svega sto imam ali se ne ponasam kao da znam sta ce biti i solim pamet drugima. Ako BTC ode na 100k ( u sta i ja verujem ) to ne znaci da si ti u pravu i da znas sta pricas. Evo jednog 😉 za tebe jer tako ispadas mudriji.

Ja navijam za Saj-a, nije on bez veze bullish za LTC. Covjek godinama prati LTC i sigurno ima jake razloge zasto je bullish.
To sto vi kazete da covjek nesto "tvrdi" moze se reci da ima samo jako ubjedjenje i vjeru, po meni to ima vecu tezinu nego neke linije koje crtaju kockari po chartovima.
A i statistika je na strani saj-a i hodlera u odnosu na kockare.

Licno imam negdje 1ltc, ne pratim ga i ne zanima me, al cu cekati da prodam kad i Saj bude prodavao.
Ne treba se uopste raspravljati niti stajati na neku stranu. Ja sam svoje misljenje davno izneo, obrazlozio vise puta, pricao sta se sprema dok su svi pricali o padu i dok su pojedini pricali o slomu berze... Samo zelim da pomognem da svi zarade, ne zanima me da se raspravljam i ubedjujem ljude da sam ja upravu ili da pravim sektu. Svakako sam visestruko u plusu, moglo je i bolje ali kad udjes na vreme bitno je samo kada da se izadje, nista izmedju ;)

Ja zelim da kupim graficku za gaming za normalne pare...
Suđeno nama igračima da se patimo zbog rudara. I ja sam se nadao da uzmem GeForce 3060 da bi sadašnju karticu oslobodio za devojku, ali od tog očito za sad nema ništa.

Srećom, i našim mukama se polako nazire kraj. U ovom ciklusu cena PoS novčića raste daleko bolje nego PoW novčića. Osim BTC i ETH, ni jedan native PoW novčić ništa vredno pomena nije napravio, dok efikasni novčići rasturaju. Vreme će polako odraditi svoje.

Suđeno nama igračima da se patimo zbog rudara. I ja sam se nadao da uzmem GeForce 3060 da bi sadašnju karticu oslobodio za devojku, ali od tog očito za sad nema ništa.

Srećom, i našim mukama se polako nazire kraj. U ovom ciklusu cena PoS novčića raste daleko bolje nego PoW novčića. Osim BTC i ETH, ni jedan native PoW novčić ništa vredno pomena nije napravio, dok efikasni novčići rasturaju. Vreme će polako odraditi svoje.

Izvini se devojci u moje ime.😀

Jaoj kad cujem da neki "gamer" hoce da kupi 30 seriju najezim se. Pa sa cime ces da je opteretis?

Mnogi nisu ni svesni koliki compute power im ima graficka kartica i koliko i za sta je koriste. Ja imam RX 580 8gb u kompu, i sve mi pokrece na ultra, a igram i VR sa HTC Vive.
Dok pojedini uzimaju najnovije grafe, igraju igre iz 2015-te, imaju grafu koja moze da gura 4k rezoluciju, a uopste ni ne poseduju monitor koji to moze da prikaze, i onda im mineri krivi sto ne mogu da uzmu najnoviju grafu, koja im pritom nije ni neophodna :ROFLMAO:

On-topic: LTC krenuo vec u blagi oporavak u odnosu na BTC, nadao sam se jos jednom padu i da zavrsim sa kupovinom.
Also obratite paznju na LINK

Ne, vreme nece pokazati da li si bio u pravu ili ne. Ne mozes biti u pravu za nesto sto ne znas. Ti si samo optimistican i to je to. I ja sam zato i hodlujem 95% svega sto imam ali se ne ponasam kao da znam sta ce biti i solim pamet drugima. Ako BTC ode na 100k ( u sta i ja verujem ) to ne znaci da si ti u pravu i da znas sta pricas. Evo jednog 😉 za tebe jer tako ispadas mudriji.
Daleko je to od pustog optimisma koji zamisljas. Ja sam odradio ozbiljno svoje analize, nisam nista pricao napamet niti bez osnova a nisam ni svu lovu ulozio na osnovu tog "optimizma". Siguran sam u to sto radim i uopste mi ne smeta ako mislis da ne znam sta pricam ili ako mislis da se igram na srecu. To je tvoja stvar ;)

Godinama vec pratim forum, a sada mogu i da pisem. Hvala! Svima zelim uspesnu godinu!

Jaoj kad cujem da neki "gamer" hoce da kupi 30 seriju najezim se. Pa sa cime ces da je opteretis?
Ja bih lično uzeo prvenstveno zbog Ray Tracing-a, koji je tek sa 30 serijom upotrebljiv.
Mada sada očigledno ništa od toga do daljnjeg.

...On-topic: LTC krenuo vec u blagi oporavak u odnosu na BTC, nadao sam se jos jednom padu i da zavrsim sa kupovinom.
...
Da, to je ono sto je Simke napisao danas i sa cime sam se slozio. Cim se cena BTC-a konsoliduje posle skoka aktivira se support. Eto ga vec na preko 180$ (0.0039). Nije nemoguce da trzne preko 200 tj preko 0.0042 ali mislim i ja da ce se odbiti prvi put, cisto da ne bude prelako. Svakako se oporavlja i ocekujem dalji rast.

Sta se desava sa BNB-em, zasto je opalio onako?

Svestan sam da LTC moze jos da krvari u odnosu na BTC, ali posto je na visegodisnjem minimumu nije toliko bitno ubosti bas apsolutni minimum jer ce se svakako oporaviti u odnosu na trenutno stanje. Trenutna cena je veca nego moj prosecni buy tako da se ne brinem. Planiram da izlazim vec na oko 0.0044 sa jednim delom, a sa drugim kad "LTC izdivlja" sto bi se reklo. :)

Ko ima viska BTC-a koji je za hodlanje nije lose da razmisli da prebaci u "mrtve konje" od altova.

#notfinancialadvise 😅
na jutjubu neki lik kaze da ako altcoin/usd raste , ali opada u odnosu na btc, da onda gubis novac u sustini ako ih drzis i bolje da drzis btc umesto tog alta,
a da se gledaju altcoini kojima cena raste u odnosu na btc,.
ili ja nisam shvatio to dobro ?

na jutjubu neki lik kaze da ako altcoin/usd raste , ali opada u odnosu na btc, da onda gubis novac u sustini ako ih drzis i bolje da drzis btc umesto tog alta,
Okani se saveta sa youtub-a. Nisu oni tu da ti pomognu da zaradiš, već da ti "uvale" verovatno neki kurs, svoju "telegram grupu gde ćeš sigurno zaraditi :)" i novčiće kojih imaju brdo ( čitaj - dobili za promociju tokena ).

Edit:

Sam se opredeli šta ti je cilj da akumuliraš više, BTC ili USD, i trejduj u tom paru - najbolje je oboje. Pare gubiš samo kad prodaš ispod cene po kojoj si kupio. Na kraju nedelje / meseca / godine podvučeš crtu i vidiš da li si dobar ili u bunaru. Ako si ovo drugo, onda očigledno nešto ne radiš kako treba. Tu bar nema filozofije :)

Poslednja izmena:
Ako si kupio alt za novac onda ne gubis nista osim prilike da zaradis malo vise na btc-u u toj situaciji. Ali svakako u bull-u altovi malo ojacaju u odnosu na btc tko da opusteno, ne zamaraj se previse time ;)

LTC/BTC trenutno na najnizem nivou ikada, ili barem otkad ja pratim. Avg buy mi je 0.00371 , nastavicu sa kupovinom ako jos padne. Takodje chainlink je danas jedva mrdnuo. Veoma lepa prilika da se umnozi kolicina btc-a kroz altove.

Ovo ide dobro za sad. LTC i LINK su trenutno up 9% u odnosu na BTC.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno