Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

@vlayza

Teško je očekivati da dođe do 1$. Ako se približi vrednosti XRP-a to bi bilo super (moja očekivanja za ovu godinu, mada nikad se ne zna). Inače od VET-a očekujem dosta u narednom periodu, jer mi se sviđa njihov koncept i mislim da imaju dobre šanse za budućnost. Na exodusu ima akcija rewarding za stake ovog novčića, tako da se i tu izvući neka sitna pogodnost :)

weasel previse nabija na nos kad neko prezentuje bearish scenario koji je u tom trenutku bio skroz realan, medjutim onda dodje papa Elon i pogura na preko 45k. Ja sam ubedjen da bi mi i dalje bili izmedju 8-12k da nam nije Grayscale-a, Paypala i ostalih bilo onda da krenu da ga guraju.

Apsolutno se slazem sa Detectorom, skroz je realan scenario bio za pakovanje kofera, to sto ga je Elon naduvao jos malo to niko od nas nije mogao da zna.

No bilo kako bilo, i mi koji smo "bearish" smo i dalje u kriptu, ja jos uvek sa vecim delom iako sam izvlacio profit, gledajte da iskoristite sansu da umnozite kolicinu BTC-a kroz altove ovih dana. LTC i LINK se jos nisu pokrenuli imo.

Jel bio skroz realan na 13800, jel bio skroz realan na 16000 ? Aj mi objasnite sta znaci skroz realno ?

Ne nabijam vec ne mozemo ubedjivati ljude u nesto. Svi prozivate SAJ-a sto je tvrdio da ce btc na 50 100k a kad se tvrdi suprotno onda je to ok.

Meni su ovde na 7-8k mnogi posalli da namerno govorim ljudima da ce se btc vratiti preko 10k 15k jer zelim sto skuplje da prodam svoj btc i da izadjem jer je realno da vise nikad nece preci 10k.

Poslednja izmena:
Realan u smislu validan scenario u trenutku pisanja post-a.
Neko recimo kaze "bolje je prodavati DOGE koji je skocio 400% umesto FOMO kupovati ga na ovim levelima, klasican je pump & dump i vreme je za korekciju DOGE-a"
Scenario je realan, ali to ne znaci da sutra neka jaka vest ne moze da ga naduva jos 10x .

Za nekog da za nekog ne, za mene itekako da pogotovu za dodge, ali mi nece pasti na pamet da napisem sto je neko uradio sa btcom na 16k da se napise : pravi trgovci sad prodaju , naivčine kupuju. Potpuno isto vazi i obrnuto

Ja sam izasao vecinom iz BTC-a na 34-37000. Lagao bih kad bih rekao da sam ocekivao ovako nesto.

Po meni je sasvim ok bilo i prodavati na 13-14k jer niko nije znao sta planira paypal. Isli su izbori u Americi, pricalo se o novom soju, sasvim realan scenario je bio da idemo i dole.
Saj-ev bullish pristup povlaci preveliki rizik da se u balonu provozamo u oba smera. I da umesto izvlacenja profita jednog dana budemo u prici "mogao sam imati toliko i toliko da sam prodao". Saj moze biti i 10 puta u pravu da ide na 50k, 80k, 100k, 200k, al sta vredi ako se balon opet izduva na nekih 25k? Sta smo uradili onda? Januar 2018-te je pisano "mala korekcija, nastavljamo dalje ka 50k" pa smo pali na 3k. Niko ne zna gde ce biti vrh, stvari se menjaju iz dana u dan. Iako sam bio bearish prosle nedelje ne znaci da ne mogu biti bullish ove sad.

Naravno je bilo ok prodavati 13-14k. Sada je lako reci da nije, tada sam mislio da je sasvim ok iako nisam tada prodavao vec dokupljivao, ali isto tako je potpuno ok bilo kupovati na 16k. NIsu naivčine ko je proda na 13 ili 30 niti je naivčina ko je kupovao na 16k ili kupuje sada.
Vreme ce pokazati ko ce biti u pravu, ali ne cini to one druge naivčinama, niti jedni ni drugi mogu sada tvrditi sta ce biti za mesec dana.

weasel previse nabija na nos kad neko prezentuje bearish scenario koji je u tom trenutku bio skroz realan, medjutim onda dodje papa Elon i pogura na preko 45k. Ja sam ubedjen da bi mi i dalje bili izmedju 8-12k da nam nije Grayscale-a, Paypala i ostalih bilo onda da krenu da ga guraju.

Apsolutno se slazem sa Detectorom, skroz je realan scenario bio za pakovanje kofera, to sto ga je Elon naduvao jos malo to niko od nas nije mogao da zna.

No bilo kako bilo, i mi koji smo "bearish" smo i dalje u kriptu, ja jos uvek sa vecim delom iako sam izvlacio profit, gledajte da iskoristite sansu da umnozite kolicinu BTC-a kroz altove ovih dana. LTC i LINK se jos nisu pokrenuli imo.
Ja se slazem apsolutno sa weasel-om. Taj argument oko Elon-a ne stoji, tesla je se istresla prosle godine a jucer smo tek dobili informaciji i sama ona je povukla BTC na gore. A taj tvoj argument da nije grayscale-a, paypal-a itd nema nikakve logike jer je bas to o cemu se pricalo vise od godinu dana da ce krenuti velike institucije da ulazu malo po malo u kripto. To je isto kada bi ja sada kazao da je BTC stvoren 2019 umesto 2009 sada ne bi bili ni na 1K, pa no shit. Detector-ov post je zvucao kao da je bukvalno dosao kraj celokupnog bull-a i vreme je da se pakuju koferi jer nas sada ceka dugogodisnji bear market tako da ne razumem sto ti je toliko cudna weasel-ova reakcija...Pogresili ste i ti i Det i to je to, idemo dalje. Neko nije hteo kupovati BTC na 14-15K eto sada prilike da kupuju na 45K.

LTC/BTC trenutno na najnizem nivou ikada, ili barem otkad ja pratim. Avg buy mi je 0.00371 , nastavicu sa kupovinom ako jos padne. Takodje chainlink je danas jedva mrdnuo. Veoma lepa prilika da se umnozi kolicina btc-a kroz altove.
pa survao se pre neki dan, kad je btc skocio na 40k dolara odjednom. posto ce btc samo da raste po meni ubuduce, mislim da ce ti ltc/btc nastaviti da pada
ja uradio obrnuto, tj prodao neku sicu ltca i uzeo btc

@dbns
Moguće je da VET neće doći do $1. Dobar je koncept, pa se kladim na njega kao na zvezdu sezone, kao što sam već pomenuo. Ima mnogo novčića, veća je šansa promašiti nego pogoditi.
Što se tiče DOGE-a, situacija je interesantna. Nakon početne euforije i organizovane kupovine, zajednica je odlučila da ne pravi više veštačka pumpanja. Prećutni dogovor je da se ne prodaje bar do $1. E sad, ako ima nas 1000 sa po 1000 DOGE-a koji ćemo čekati taj $1, a onda se pojavi jedan sa 1000000 i proda odjednom, može doći do velikog pada. Naišao sam na zanimljivost oko DOGE-a kada sam gledao koliki je trensfer fee. Ispalo je da je prosečan fee bio 1 DOGE. Van svake pameti bi onda bilo svakodnevno plaćati njime ako cena ode na $1, ako imate brze novčiće sa feejem ispod 1 centa. Jasno je da je DOGE akcija velikih igrača, samo je pitanje šta se krije iza cele priče. Snoop Dog se pojavio kao hodler, Džin Simons se pojavio kao hodler, Musk svakodnevno promoviše DOGE. U ovakve projekte je uvek interesanto ući sa novcem koji ste spremni da izgubite (kao i inače u svaki kripto) jer mogu doneti finu zaradu. Ja sam ušao na $0.025, ako stigne do $1 to je lepa x40 suma.

Ja stvarno nisam siguran da vam je promaklo pre nove godine kada je FED ubacio 900 milijardi svezih dolara u promet. Meni je to bio najjaci signal da ce kripto gore... Opet nisam neki strucnjak niti analiticar tako da nista ne tvrdim samo skromno iznosim svoje misljenje...

Ljudi kakav 1$ DOGE, pa pogledajte mu circulating supply i izracunajte sami. Jos uzevsi u obzir stvaranje novih coina, ispada da bi trebao da ima marketcap kao etherium.

A dal je realan ADA na 3$ u sledecem kvartalu?

weasel opasno udara i edukuje ove sto misle da je dovoljno povuci liniju dve na nekom chartu, neka neka👍

Nisam sinoc mogao uci (glupi novi forum me blokirao) da javim za btt pump, sad je vec kasno.
Nista sa linijama i chartovima, obican news o airdropu bio i ode moon.

A dal je realan ADA na 3$ u sledecem kvartalu?
Sad se postavlja pitanje šta je u kriptu realno? :)
Ako je realno da je 1btc jutros vredeo 48000$ ( skoro 2.5x od prethodnog ATH ), realno je i da ada dobaci 4-5x do kraja ciklusa ( čitaj ZADNJI kvartal ).
Meni je zadnji target malo ispod 5$, mada ću biti prezadovoljan i sa sledećim targetom na 1$, jer mi je prosek ulaza oko 0.05-0.06$, plus stejkujem veliki deo.

Koliki je APY na tom stejku za ADU?

Koliki je APY na tom stejku za ADU?
Zavisi gde stejkuješ. Ja sam počeo skoro preko exodus-a, tu varira između 4 i 5%, a video sam da će uskoro ubaciti i na Celsius, pa ću prebaciti verovatno tamo ako bude malo više.
Imaš još na dosta mesta gde možeš stejkovati, ali mi je exodus bio najjednostavniji.
Verovatno je par % više direktno preko pool-ova, pa istraži.

EDIT:

Exodus tutorijal za stejkovanje ADA na exodusu

Poslednja izmena:
Po meni je sasvim ok bilo i prodavati na 13-14k jer niko nije znao sta planira paypal. Isli su izbori u Americi, pricalo se o novom soju, sasvim realan scenario je bio da idemo i dole.
Saj-ev bullish pristup povlaci preveliki rizik da se u balonu provozamo u oba smera. I da umesto izvlacenja profita jednog dana budemo u prici "mogao sam imati toliko i toliko da sam prodao". Saj moze biti i 10 puta u pravu da ide na 50k, 80k, 100k, 200k, al sta vredi ako se balon opet izduva na nekih 25k? Sta smo uradili onda? Januar 2018-te je pisano "mala korekcija, nastavljamo dalje ka 50k" pa smo pali na 3k. Niko ne zna gde ce biti vrh, stvari se menjaju iz dana u dan. Iako sam bio bearish prosle nedelje ne znaci da ne mogu biti bullish ove sad.
Ispravka, znalo se da ce Paypal da uleti. Jos preko leta su zaposljavali ljude za to a da paypal hoce da udje kripto stoji jos od pre 4 godine. Jedino nije bilo zvanicne objave ali nije da se nije znalo i suskalo.

@sunce86 4.25% u Exodusu. Imaj u vidu da treba da prođe 20 dana kao period odobravanja od kako zaključaš tokene, tek posle toga dobijaš nagrade na svakih 5 dana.

Ja stejkujem ADU , mislim samo mi stoji na CEX-ovom walletu i svakog 2. u meseceu mi legne stake , mislim da je ~3% ali meni nisu novcici zakljucani vec samo leze tamo...

Slazem se sa Simketom za LTC. Na kriticno niskom nivou se, vise puta se tako support aktivirao i otisao je odnos na 0.042 brzinski. U odnosu na trenutnu cenu to je oko 200$.

Ja sam izasao vecinom iz BTC-a na 34-37000. Lagao bih kad bih rekao da sam ocekivao ovako nesto.
Ogroman respekt za ovoliku iskrenost u temi punoj foliranata. Kudos.(y)

Što se mene tiče, target BTC bullflag-a kog smo imali prethodnih dana je 55k, tu ću već već oprezno početi malkice da uzimam profit. Market je očito overheated, pričaju ljudi o drugoj polovini godine, a ja ne vidim kako ovaj bullrun može da pregura april kako je krenuo. I to još ako ga stock market crash ne zvekne pre nego što kripto stigne da se istrči. Investitori se gađaju parama kao Baja Patak, skaču MEME stocks, evo sada i MEME coin. To nisu znaci zdravog tržišta, to su znaci balona u završnoj fazi.

Ogroman respekt za ovoliku iskrenost u temi punoj foliranata. Kudos.(y)

Što se mene tiče, target BTC bullflag-a kog smo imali prethodnih dana je 55k, tu ću već već oprezno početi malkice da uzimam profit. Market je očito overheated, pričaju ljudi o drugoj polovini godine, a ja ne vidim kako ovaj bullrun može da pregura april kako je krenuo. I to još ako ga stock market crash ne zvekne pre nego što kripto stigne da se istrči. Investitori se gađaju parama kao Baja Patak, skaču MEME stocks, evo sada i MEME coin. To nisu znaci zdravog tržišta, to su znaci balona u završnoj fazi.
Pre ce biti da su to znaci da ce dud da omane sa rodom ove godine.

Svestan sam da LTC moze jos da krvari u odnosu na BTC, ali posto je na visegodisnjem minimumu nije toliko bitno ubosti bas apsolutni minimum jer ce se svakako oporaviti u odnosu na trenutno stanje. Trenutna cena je veca nego moj prosecni buy tako da se ne brinem. Planiram da izlazim vec na oko 0.0044 sa jednim delom, a sa drugim kad "LTC izdivlja" sto bi se reklo. :)

Ko ima viska BTC-a koji je za hodlanje nije lose da razmisli da prebaci u "mrtve konje" od altova.

#notfinancialadvise 😅

Jel bio skroz realan na 13800, jel bio skroz realan na 16000 ? Aj mi objasnite sta znaci skroz realno ?

Ne nabijam vec ne mozemo ubedjivati ljude u nesto. Svi prozivate SAJ-a sto je tvrdio da ce btc na 50 100k a kad se tvrdi suprotno onda je to ok.

Meni su ovde na 7-8k mnogi posalli da namerno govorim ljudima da ce se btc vratiti preko 10k 15k jer zelim sto skuplje da prodam svoj btc i da izadjem jer je realno da vise nikad nece preci 10k.

Svi prozivamo SAJ-a sa razlogom. On ne moze nesto da "tvrdi" i da pravi hype kako ce neki coin da ide na 50k-100k ili da ljudi cekaju cenu od nekoliko hiljada jer on to NE ZNA. Ima pogresan pristup i trebao bi pazljivije da bira reci. Kada nesto napise i nacinu na koji to prezentuje ispada da je to aksiom i tacka. Ne moze da prica da je neko pogresio sto je prodao na odredjenom iznosu. Isto vazi i za ove druge ako pocnu sa pricom da je neko pogresio sto nije prodao. Svako od nas bi trebalo da ima neki plan kada da proda/kupi a ne da slusa razne "prophete" bilo da su moon ili doom.

P.S.
Konacno proradio forum i za nas sa malo poruka :)

Jedna zanimljivost:

Trenutno na oglasima nema vise nista od novijeg hardvera za ETH ( RX 5700 XT ). Bukv stoje 2 oglasa, na kojima na jednom pise PRODATO a drugi trazi 5k eur za 4 grafe.
Cudno mi je sto nema cak ni ljudi koji bi postavili rig za 8-9k ( iako su ga napravili za 3k )
Izgleda da su svi mineri veoma optimisticni za ETH za predstojeci period.

Svi ćute i kopaju 😇

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno