Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Saphire Nitro izvedbe su uvek bile top,izvrti je malo u testovima pa vidi temp....

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

Ja hteo da uzmem nitro, ali covek od koga sam uzeo kaze da je bolja ova gigabyte, da je probao nitro i da nije dobra, e sad ne znam. Ja imam nitro 5700 xt i karta je extra, hladna i nemam nikakve zamerke. Mozda su ovu novu ukenjali.

Ja procitao par testova kazu da je vrh samo skupa... e sad *mjau**mjau**mjau**mjau*m li ga.... kao da je bitno kako izgleda,ako radi posao :)

Pogledajte prilog 296717 Pogledajte prilog 296718 Pogledajte prilog 296719

Iskreno nisam zadovoljan. Kartica je veoma lagana, da kazem suplja, hladjenje je siromasno u odnosu na MSI, Asus i sl. izvedbe. MSI TRIO X je za klasu bolja karta.
Slabo je ovo Sapphire odradio.

I Nitro+ 5700XT je isto takva bila, plasticna, suplja a dugacka da joj nema kraja. Imao sam i Red Devil u isto vreme kad i ovu Nitro+, razlika u izradi i tezini mi je mnooogo bolje delovalo sve to na Red Devilu.. Hladna jeste bila, posle undervolta.. ali me bas iznenadilo da je takav plastikaner kartica

Ja menjam graficku posle 15-ak godina,tako da mislim da necu primetiti te manjkavosti :D

Imam pulse i nitro 5700xt, samo mogu da kazem da ova pulse ne moze da pridje nitro kartici sto se tice temperature i svega ostalog. Nitro mi je trenutno u kucistu i jedino sto mogu da zamerim je to da se cuje blago neko krckanje, verovatno zbog plastike, ali sve radi kako treba.

Da li iko ima bilo kakav info za Asus ROG Strix RX 6800 XT Gaming OC ?

Nju nameravam da uzmem, ali ne mogu igde da pronađem njene performanse.

Koliko sam video, Sapphire jeste malko podbacio sa Nitro na 6800 seriji. Daleko od toga da je loša, nije, ali nije ni top kao što je Nitro serija bila pre 6800...ima boljih.

Pa na slepo sto bi se reklo,ako te zadovolji review tuf-a,i strixa ce verovatno,samo ni jednu ni drugu neces naci nigde

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Kad smo kod kupovine na slijepo, prosle sedmice na slijepo kupih MSI RX 6800 Gaming X Trio. Cekam da stignu ostale komponente pa cu da je testiram. Ako je ista kao i 3070 Gaming X Trio onda ce biti tiha i hladna kartica.

Uh to je bila karta koju sam najpre hteo al sam ipak otisao na 3080. Javljaj utiske jer gorim kao da je moja o_O

Uh to je bila karta koju sam najpre hteo al sam ipak otisao na 3080. Javljaj utiske jer gorim kao da je moja o_O
Brate tek je na pola puta do mene tj.rekao bih "u nasim je sad rukama" :D Gotovo sve komponente se mi po zemljama preko,tako da proci ce jos vremena dok stignu gde im je mesto :) Ali za mene je i ovo veliki pomak

Jeste da me oduševljava to što je AMD uradio sa NAVI 2 grafikama, ali da imam para i ja bi, u ovom trenutku, pre uzeo 3080 nego 6800XT. Nekako mi se čini da se DLSS trenutno više isplati nego SAM, ali pošto sam video da je AMD patentirao svoju DLSS-like tehnologiju i da će se Radeoni sedme generacije raditi u čiplet maniru (po nekim najavama 7800 kartice će biti dva puta brže od 6800 ) biće sasvim druga priča. Ali, trenutno, 3080 je za dlaku bolja opcija od 6800XT.

Sve se vrti oko cene (i dostupnosti) izmedju 3080 i 6800XT karti.

Na zalost bas je jaka cena za AMD

I sam sam imao dilemu između 6800 XT i 3080, izbor je pao na 6800 XT. Smatram da nisam pogrešio. Ray Tracing me ne interesuje jer to tek treba da zaživi. Pošto me interesuje 4K 60fps, treba dosta VRAMa. Mislim da 10gb nije dovoljno, a to sam juče video npr u NFS Heat koji je zauzeo 10.536mb VRAMa. Generalno, 3080 je bolja karta od 6800 XT ali nije bolja za moje potrebe. U prilog AMD karti idu niže cene i trenutku kupovine bolja dostupnost. Poređenja radi, za 3080 mora nekih 1.200€+ (to kada je ima i kada prodavci nisu nenormalni) dok sam 6800 XT platio 1.000€. Doduše, ostaje žal što je nisam uzeo za 850€ kada je izašla, bila mi SkUpA

Ray Tracing me ne interesuje jer to tek treba da zaživi. Pošto me interesuje 4K 60fps, treba dosta VRAMa.

Iskreno, i ja sam mišljenja da je RayTracing teška glupost, jer gledajući na YT u čemu je razlika zaista ne shvatam KOME je bitno kako senke padaju i kako se šta presijava kada krene radnja. Meni LIČNO jedan RDR2 izgleda lepše od CP2077 sa svim RT efektima.
Možda za 2 godine tih 10GB bude malo za 4K, ali sa DLSS 2 to se neće biti slučaj. Slična situacija će biti i sa Radonima 7xxx serije.

Hahaha. Ovo postaje smešno. Čak nam se i stranci smeju

Prilozi

• Screenshot_20210210_193821_com.android.chrome.png
    Screenshot_20210210_193821_com.android.chrome.png
    432.1 KB · Pregleda: 137
Ovce su za šišanje...... A nakupci za punjenje block liste.

Poslednja izmena:
Veča je ironija što je dole, malo niže ista cena za 6900xt.

To je cena sa ebay-a. Mogu i ja da stavim 3k evra, pa neko u Holandiji da okaci tu cenu i da kaze isto sto i ti,

Svejedno, to je legalna prodavnica, ne lični oglas nekog lika koji je o`ladio neku radnju za par komada. Baš kao što kod nas ta firma prodaje tu karticu za te pare, tako i neka firma u Nemačkoj prodaje 5700XT za te pare i reklamira se preko Ebay-a. Firma koja prodaje (posle referentnih) najgori mogući MSI 5700XT ceni je 575 evra, plus 35 evra garancija od 2 godine, ali pogledati vreme dostave - 16 NEDELJA!!!!!

De pukni plizz link na reddit..
PA cijene su svuda smjeh.
Evo po hrvatskoj 3060ti nema na stanju al na nekim stranicama stoji cijena 950e.

EuBLvEFUYAM67Hw.png

Nazad
Vrh Dno