Mislim da praviš logičku grešku, jer dovodiš u istu ravan nekoga ko je ušao u kripto pre mesec dana i nekoga ko možda rigove ima godinama.Nisam hteo da ulazim detaljno o majningu jer bi bio off-topic, ali mislio sam na RX 5700 XT rig od 6 kartica, i to sto sad on vredi 6k eur ne znaci da je za toliko inicijalno i sklopljen. Takodje duple cene rigova su jos jedna u nizu stvari koja se poklapa sa scenariom pocetka 2018-te godine. Nisam rekao da zaradi 220e mesecno nego 220e vise od prosecne plate u Srbiji. Takodje tvoje gledanje povratka ulozene investicije je cisto od prodaje coina, nisi uzeo u obzir jednu bitnu stvar a to je da taj hardver dok god majnuje po ovim cenama, ne samo da ne gubi na vrednosti nego jos i dobija. ( primer kartica u decembru 500e sad 800e ) tako da on se isplatio makar ugasen bio. Ono sto sam hteo reci je kad bi cena kripto-a bila odrziva tokom cele ove godine na ovim nivoima i jos cak nastavljala rast, svi bi mi uzeli po 1-2 riga i otisli na neplaceni odmor cele godine, msm sto bih radio onda uopste ako komp zaradi vise od mene? Pazljivo posmatrajte na razvoj situacije, ko je duze u ovome shvatice.
Takodje si rekao da 90% ode na struju gledano u poslednje 3 godine - to je sasvim moguce, a znas zasto? Zato sto ljudi ovde dodju i citaju kako IDE GAAAAAAS IDE ETH NA 3K, i ne selluju nista na ovim nivoima i onda ga hodlaju do 120$ i na kraju odustanu i prodaju ga da barem "spasu nesto". Trenutno na struju ne ode ni 10% iskopanog sa novijim hardverom, i naravno to cisto sumnjam da ce nastaviti da bude odrzivo.
rogove
Koje altove drzis? Link sam pratio neko vreme, imao je neki hype, ali kratkog daha. Sve mirise na neki veci pad uskoro, BTC ce izgleda ispod 30K.
Meni je oduvek mining bio zanimljiviji od suvog holdovanja, tako da sam krenuo tim putem pre nekoliko godina i nije mi žao [emoji56]A uvek je pametnije pare za rogove dati za BTC/ETH i hodlati u miru. Ali neće nikad da razmišlja/sluša.
Ja sam izasao iz mining-a pre 6 godina i ne da mi nije zao nego slavim dan kad sam takvu odluku doneo. Mozda je ovako dosadnije ali je pametnije svakako.Meni je oduvek mining bio zanimljiviji od suvog holdovanja, tako da sam krenuo tim putem pre nekoliko godina i nije mi žao [emoji56]
Ja sam potpuno u fiatu, osim DOT-a, koji ionako ceka neki novi cycle.
Cestitam. Ovo sto sam rekao odnosilo sa na trziste uopste, nisam mislio na ljude sa foruma. Nisam rekao da spekulativno nema mogucnosti za vecom zaradom. Smatram da btc oko 1000% skok za 9 meseci nije malo ali uvek moze bolje. Ali uz koji rizik? btc je safe bet za mene. To se moze videti i kroz to sto kad btc tone sve tone i obratno. Ako druge cc nesto vrede sto su pegovani za btc? Sto ne lete sami? Koliko je koina/tokena imalo bull market kad je btc bio 3500usd? A to sta ce biti za 10 godina mislicu za 5 godina4 od mojih 7 altova u ovom ciklusu tuku BTC i očekujem da će tako i nastaviti. BTC je davno prevaziđen, on je instalacija jednosmerne struje u svetu gde je stigla naizmenična struja. Biće on dominantan i sinonim za kripto još dugo, ali progres ne može da se zaustavi.
Srebro je potpuno demonetizovano, to je sada običan industrijski metal. S obzorm na dostupnost, srebro bi prema zlatu trebalo da bude 17:1, međutim stiglo je do 125:1. Kad se desi everything crash, postoji mogućnost da narod potrči u srebro, međutim posle početne euforije i skoka će se verovatno pokajati, kako potražnja za srebrom bude padala zbog pada industrijske proizvodnje.
Ja sam izasao iz mining-a pre 6 godina i ne da mi nije zao nego slavim dan kad sam takvu odluku doneo. Mozda je ovako dosadnije ali je pametnije svakako.
Tapatalk from Poco loco
POS and passive income ftw!
POW je nešto što je zaživelo sa bitcoinom i nešto što nije održivo na duge staze. Pritom nije ni dobro. Rudarenje oko bitcoina troši više struje nego neke države.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Koliko vidim svi majneri i holderi na forumu prodali su svoj eth i btc... Da li to znaci da idemo gore!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari