Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda traziti napismeno da si se interesovao, ali da trenutno nema uputstava, niti odgovora. Ako je uopste moguce dobiti napismeno.

****ups, pogresna tema i dalje... obrisati ili prebaciti, ako ne mrzi nekog od moderatora
 
Za placanje poreza na dobit od kripto imovine nema grejs perioda, porez treba da se placa od stupanja na snagu zakona od 29.12.2020.
Ko hoce da plati i ima velike prodaje neka ide u kod knjigovodja ili kod poreskih savetnika, ko nece neka saceka.
Ali svako ko proda i ima priliv na racun a ne plati porez na kapitalnu dobit je u prekrsaju.
Da li ce to neko da sankcionise i kada to je druga prica.
Mozes da predjes ulicu, napravis prekrsaj i ako te niko ne vidi to prodje tako. Ali svi treba da budu svesni da su u prekrsaju.
Tako je ova vlast to regulisala jer nije odredila neoporezivi deo zarade od kripta na primer 50 e mesecno ili 500 e godisnje itd.
Izvor?
 
Ne treba ti nikakav izvor za to, jakon je tu jasan. Duzan si da prijavis porez u roku od 30 dana, grejs period je za firme tj. pravna da dobave papire i uhodaju se.

ETH sjajno izgleda, kad BTC skace skoci i on ali odoleva padu. LTC-u navlazio barut...

Tapatalk from Poco loco
 
Sta reci osim iskreno saucesce LTC hodlerima...tuzno je gledati sve ovo, zao mi je ali s druge strane nije da nisu toliko puta upozoravani da ne cekaju bullrun u ltc-u [emoji20]
 
kako god ltc u jos nije vreme , tamo najesen ako ne ove , onda sledece... ternutno je velika "glad" za btc , ne moze da padne pa bog. ovo se nije skoro desavalo da , btc isplatljivost traje , eto mozda 3 meseca , mrzi me sada da brojim , al secate se one polemike ocel li neko da ga kupi za 13k$ ...cestitam svim btc minerima (opet se razbise kinezi i uvalise amerima), ako ih ima u srbiji , razbili se od para , bajdvej 13k je carobna cifra sve preko toga si u + :)
 
Sta fali ltcu? Ja ušao na 48 dolara i dalje imam lepu zaradu [emoji4]

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Bull će trajati do kraja godine. Živi bili pa videli..
 
Poslednja izmena:
...cestitam svim btc minerima (opet se razbise kinezi i uvalise amerima), ako ih ima u srbiji , razbili se od para

Not true. Bitmain ne shippuje novu opremu otkad traje covid, a prethodna S17/T17 serija je uzasnog kvaliteta zbog losih lemova, oko 90% faulty rate. Takodje oprema je jako skupa, i carina takodje odere prilikom narucivanja. ETH rigovi sa grafama su daleko bezbednija i isplatljivija investicija.


Sto se tice LTC-a, trenutno je 0.0041 u odnosu na BTC sto je iznad cene gde sam usao. Za izlaz jos ima vremena.
 
Купио на 140 продао на 145 не жалим се могло је и горе [emoji38]

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 
Ko je ušao u LTC kada je SAJ poslao poslednji signal, ili ranije, još uvek je u dobrom plusu. Videćemo kakva će biti situacija kada krene flare airdrop snimanje, sam flare airdrop, pa ako se uđe ozbiljno u DeFi vode... Nije LTC mrtav, ali daleko od toga da treba biti jedini ili glavni novčić u portfoliu.
 
Sve zavisi sta ce dalje BTC da radi. Neki downtrend je poceo malo. Ja sam trenutno odustao od LTC-a, samo btc/eth/usd. Jednostavnije je :).
 
Poslednja izmena:
Mogao sam uzet 20ltc na ovaj sving ali me strah bilo da prodajem, da bas tada poleti

Sent from my phone
 
Bull će trajati do kraja godine. Živi bili pa videli..

Mene brine poveca zarada od eth mininga, nestasica grafa i duple cene rigova na oglasima. Isti scenario kao kraj 2017-te / pocetak 2018-te godine. Da je stv tako, da ce bull trajati cele godine svi bi napustili posao i ziveli od 2 riga. Ne zaboravite da iako je prethodni ATH ETH-u bio 1200, opet je nakon toga bio pao na 90$, sto znaci da mu sad sledeci ATH bude 3000 recimo, opet mu moze low biti 600-800. Zakljucak: svakako nije lose prodavati barem deo sad na 1200-1400 nego hodlati u nedogled.
 
Bravo za konstataciju, na to se niko ne osvrce, meni je to jedan od pokazatelj da se cene nece dugo zadrzati u ovom nivou
 
Mogao sam uzet 20ltc na ovaj sving ali me strah bilo da prodajem, da bas tada poleti

Neko je nekoliko strana unazad rekao za korekciju od 11-og januara parafraziram ''džabe vožnja gore dole'' za holdere. Juče sam hteo da 28% LTC-a iskeširam na 162$ da imam za korekcije ali sam bio neodlučan. Pokazalo bi se kao ispravna odluka (to je već treći put od 11-og januara da se vozim ''džabe gore dole'' sa LTC-om). Čak i ako skoči, ostaje 72% koji su na HOLD-u i uvek sa tim kešom mogu da se dopunim uz mali gubitak. Videćemo kako će se razvijati situacija dalje...
Nisam uspeo da nađem malopre ko je rekao ovo oko besplatne vožnje gore dole vraćajući se unazad, ali sam video par zanimljivih postova gde su neki od članova indirektno (slučajno ili ne) pustili signal za npr. pump DOT-a. Kad budem imao vremena, vraćam se da iščitam postove od nove godine pa naovamo...

Neka padne LTC i na 50$, čekam i 4 godine ako treba.:D
 
Poslednja izmena:
Nista posebno LTC-u ne fali ali ocekivao sam da isprati skok malo ozbiljnije obzirom kako je krenuo u pocetku. Posle toga je jednostavno stao i posle pada btc-a je roknuo dok su ostali altovi nastavili da rastu. Daleko od toga da se nije zaradilo, skoro 3x sam u plusu npr.
LTC ce sigurno da opali, kao sto uvek radi. Naivno je misliti da je krs ili da nece skociti a jos gore izjavljivati saucesce :d

Tapatalk from Poco loco
 
Mala analiza LTC:BTC za poslednjih mesec dana:
3 puta je u poslednjih mesec dana prelazio odnos 0.0050
pre 5 dana je bio na 0.0038
danas u 09:55h bio na 0.0042
trenutno je na 0.0041
Ide gore dole, trenutno je nisko ako se uzme prosek za mesec dana, ali mislim da to nije razlog za neku brigu i bežaniju iz LTC-a. Opet kažem, šteta je što nemam keš trenutno za dokupljivanje. Očekujem neki priliv $$$ za mesec dva, pa ako se strmoglavi još bolje. :)
 
Ja imam jos 15% od ukupnoga ulaza i gledam neki od ovih mozda - ADA, DOT, PHA, GRT, ORAI, MPH.
No svi su vec skakali, a nemam puno vremena za istrazivanje, ako se neko vise udubio neka da info

Sent from my phone
 
Ако падне испод 140 ЛТЦ пашће и испод 100.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 
Odakle sad to? Do prije nekoliko dana je bio ispod 140 a isao je i ispod 120. A eno gomila coina je pala od 5-13%
fdd3830b77d8c494bf01e0c1c72205e1.jpg


Sent from my phone
 
Došla ova moja prognoza :) Polarisi sa 8 GB idu za 250-300 evra bez ikakvih problema.

Tehnicki sada i mozes da prodas rig sa 4x 580 8GB ( Sapphire Nitro + ) za 1500eu na kp-u. Pitanje je da li je to pametno uraditi? Ako jedan rig baca tipa 120mh/s i donosi trenutno na mesecnom nivou cca 0.21-0.24 ETH ( oko 230-250eu ). I kada oduzmes trosak struje ostaje ti oko 200eu cisto. Za 7 meseci ako ostane ovako ti isplatis rig. Neka potraje i 3-4 meseca i da ga prodas za 1000eu ako se prepolovi tezina/cena opet si dobar. Sa druge strane vecina tih rigova je stara po 3 i kusur godine tako da imamo i to. Da se dodje do nove opreme tesko, plus cene nisu relane ali isto tako i ti bi prodao po ludackoj ceni. Ja vise mogu da dobijem sada za rig koji je kopao 3 godine nego kada sam ga ja kupovao sto je insane :)
 
Drugar ima nekoliko rigova koji stoje ugaseni duze vremena i pola karti koje nikad nisu ni radile jer su im kasno stigle. Pre neki dan mi rekao, ja odlepio. Il pali ili prodaj pa uzmi novcice nema trece.

Tapatalk from Poco loco
 
Купио на 140 продао на 145 не жалим се могло је и горе [emoji38]

Jesi li trenutno u fiatu ili si se vratio u LTC?

LTC:BTC
tačno u ponoć odnos je 0.0042 (oporavio se malo LTC prema BTC-u, ETH mu i dalje beži)

Moja prognoza za LTC od 10.januara:
Hajde i jedna prognoza od mene, LTC pokušava da probije 188.85$.
11.januara 16:00h:
LTC pao na 118$

moje prognoze = lol :d
00:40h edit1:
Scenario no1: Čekam LTC:ETH na 0.12 za prelazak u ETH, pa onda nazad kad mu ETH pobegne
Mada evo, za pola sata od ponoći već mu pobeg'o ~2% kroz odnos i nastavlja da mu beži i dalje...

00:53h edit2:
MAX 0.1115 u 00:06h
MIN 0.1080 u 00:55h (~3.2%)
 
Poslednja izmena:
Ne treba ti nikakav izvor za to, jakon je tu jasan. Duzan si da prijavis porez u roku od 30 dana, grejs period je za firme tj. pravna da dobave papire i uhodaju se.

ETH sjajno izgleda, kad BTC skace skoci i on ali odoleva padu. LTC-u navlazio barut...

Tapatalk from Poco loco
Meni treba, hvala ;).
Šta su doneli tog decembra 2020? Odakle info.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno