- Učlanjen(a)
- 24.12.2020
- Poena
- 20
Ne znam dal je osetila, but I'm all in babe 
ETH na 1180.
ETH na 1180.
I cini mi se ako kupis nekrentinu isto ti vrate pola porezaReceno je vise puta,moras sam da odes u poresku i da prijavis u roku od 30 dana.Placa se 15% na celu sumu.Ako imas dokaz koliko si ulozio(banka,kartica itd) mozes da umanjis porez za taj ulozeni iznos.Dakle ulozio si 1000e a podizes 10000e,ako dostavis dokaz koliko si ulozio placas porez na 9000e.Ako u roku od 3 meseca te pare ulozis u biznis(otvoris firmu) dobijas 7.5% poreza nazad.
Au da!? Zekiš?I cini mi se ako kupis nekrentinu isto ti vrate pola poreza
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Poresko oslobođenje
Član 79.
Obveznik, koji sredstva ostvarena prodajom nepokretnosti u roku od 90 dana od dana prodaje uloži u rešavanje svog stambenog pitanja i stambenog pitanja članova svoje porodice, odnosno domaćinstva, u Republici, oslobađa se poreza na ostvareni kapitalni dobitak.
Obvezniku koji u roku od 12 meseci od dana prodaje nepokretnosti, sredstva ostvarena prodajom nepokretnosti uloži za namene iz stava 1. ovog člana, izvršiće se povraćaj plaćenog poreza na kapitalni dobitak.
Ministar bliže uređuje kriterijume za ostvarivanje prava na poresko oslobođenje iz stava 1. ovog člana.
Član 79a
Obveznik koji novčana sredstva ostvarena prodajom digitalne imovine u roku od 90 dana od dana prodaje uloži u osnovni kapital privrednog društva rezidenta Republike u skladu sa zakonom kojim se uređuje porez na dobit pravnih lica, odnosno u kapital investicionog fonda osnovanog u skladu sa zakonima kojima se uređuju investicioni fondovi, a čiji se centar poslovnih i investicionih aktivnosti nalazi na teritoriji Republike, oslobađa se 50% poreza na kapitalni dobitak.
Obvezniku koji u roku od 12 meseci od dana prodaje digitalne imovine, novčana sredstva ostvarena prodajom digitalne imovine uloži za namene iz stava 1. ovog člana, izvršiće se povraćaj 50% plaćenog poreza na kapitalni dobitak.
Izuzetno od st. 1. i 2. ovog člana, u slučaju da privredno društvo u čiji osnovni kapital su uložena novčana sredstva od prodaje digitalne imovine, u kalendarskoj godini u kojoj je registrovano ulaganje i u naredne dve kalendarske godine sprovede postupak smanjenja osnovnog kapitala, danom donošenja odluke o smanjenju osnovnog kapitala obveznik gubi pravo na prethodno ostvareno oslobođenje i dužan je da podnese poresku prijavu saglasno članu 95. stav 1. tačka 1) ovog zakona.
Ministar bliže uređuje postupak i način ostvarivanja prava na poresko oslobođenje iz stava 1. ovog člana.
Napomena Redakcije: odredbe ovog člana u delu koji se odnosi na digitalnu imovinu primenjuju se od 29.6.2021.
Poreski kredit
Član 80.
Ako obveznik u rešavanje stambenog pitanja u smislu člana 79. ovog zakona uloži samo deo sredstava ostvarenih prodajom nepokretnosti, odnosno ako u osnovni kapital privrednog društva, odnosno u kapital investicionog fonda u smislu člana 79a ovog zakona uloži samo deo sredstava ostvarenih prodajom digitalne imovine, poreska obaveza mu se srazmerno umanjuje.
Napomena Redakcije: odredbe ove verzije člana u delu koji se odnosi na digitalnu imovinu primenjuju se od 29.6.2021.
Bas tako.... pa nisu ni oni blesavi [emoji15]Znači ne.
Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk
Ima umanjenja PDV-a ako ti je to prva nekretnina na teritoriji RS. Ako nije onda nema olakšica....Nema umanjenja ni da je prvi ni deseti.
Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk
Neko drugi se raspravljao i to na 13800.Nema mesec dana da je mislim morbius isto pitao ko će da kupi na 19,5. Pa ga kupio on. I sada je u debelom plusu. Dakle, onaj ko misli da će biti u plusu kupiće na koliko god.
Dve što imaš u short i budeš milioner za 2 3 nedelje. Nama baciš screen da nam pokažeš kako se to radi kad već garantujes.
Pa imaju onaj cashapp tamo mislim bez peoblema btc zamijene za usd.Kad vec pratis strane kanale...
Jel recimo u USA ide povlacenje novca sa menjacnica na bankovni racun bez ikakvih problema ?
I da li oni tamo placaju porez na to, i koliko, ako placaju ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari