Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Receno je vise puta,moras sam da odes u poresku i da prijavis u roku od 30 dana.Placa se 15% na celu sumu.Ako imas dokaz koliko si ulozio(banka,kartica itd) mozes da umanjis porez za taj ulozeni iznos.Dakle ulozio si 1000e a podizes 10000e,ako dostavis dokaz koliko si ulozio placas porez na 9000e.Ako u roku od 3 meseca te pare ulozis u biznis(otvoris firmu) dobijas 7.5% poreza nazad.
I cini mi se ako kupis nekrentinu isto ti vrate pola poreza

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Hmm, gledam po zakonu i tako mi se cini, ali bi bilo kul da neko potvrdi.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Neozbiljni ste :), evo sta kazu:
Poresko oslobođenje​​

Član 79. ​​

Obveznik, koji sredstva ostvarena prodajom nepokretnosti u roku od 90 dana od dana prodaje uloži u rešavanje svog​​ stambenog pitanja i stambenog pitanja članova svoje porodice, odnosno domaćinstva, u Republici, oslobađa se poreza na ostvareni kapitalni dobitak.​​
Obvezniku koji u roku od 12 meseci od dana prodaje nepokretnosti, sredstva ostvarena prodajom nepokretnosti​​ uloži za namene iz stava 1. ovog člana, izvršiće se povraćaj plaćenog poreza na kapitalni dobitak.
Ministar bliže uređuje kriterijume za ostvarivanje prava na poresko oslobođenje iz stava 1. ovog člana.​​

Član 79a ​​

Obveznik koji novčana sredstva ostvarena prodajom digitalne imovine u roku od 90 dana od dana prodaje uloži u osnovni kapital privrednog društva rezidenta Republike u skladu sa zakonom kojim se uređuje porez na dobit pravnih lica, odnosno u kapital investicionog fonda osnovanog u skladu sa zakonima kojima se uređuju investicioni fondovi, a čiji se centar poslovnih i investicionih aktivnosti nalazi na teritoriji Republike, oslobađa se 50% poreza na kapitalni dobitak.
Obvezniku koji u roku od 12 meseci od dana prodaje digitalne imovine, novčana sredstva ostvarena prodajom digitalne imovine uloži za namene iz stava 1. ovog člana, izvršiće se povraćaj 50% plaćenog poreza na kapitalni dobitak.
Izuzetno od st. 1. i 2. ovog člana,​​ u slučaju da privredno društvo u čiji osnovni kapital su uložena novčana sredstva od prodaje digitalne imovine, u kalendarskoj godini u kojoj je registrovano ulaganje i u naredne dve kalendarske godine sprovede postupak smanjenja osnovnog kapitala, danom​​ donošenja odluke o smanjenju osnovnog kapitala obveznik gubi pravo na prethodno ostvareno oslobođenje i dužan je da podnese poresku prijavu saglasno članu 95. stav 1. tačka 1) ovog zakona.
Ministar bliže uređuje postupak i način ostvarivanja prava na poresko oslobođenje iz stava 1. ovog člana.
Napomena Redakcije: odredbe ovog člana u delu koji se odnosi na digitalnu imovinu primenjuju se od 29.6.2021.

Poreski kredit​​

Član 80.​​

Ako obveznik u rešavanje stambenog pitanja u smislu člana 79. ovog zakona uloži samo deo sredstava ostvarenih prodajom nepokretnosti, odnosno ako u osnovni kapital privrednog društva, odnosno u kapital investicionog fonda u smislu člana 79a ovog zakona uloži samo deo sredstava ostvarenih prodajom digitalne imovine, poreska obaveza mu se srazmerno umanjuje.
Napomena Redakcije: odredbe ove verzije člana u delu koji se odnosi na digitalnu imovinu primenjuju se od 29.6.2021.

Član 80 govori o rešavanju stambenog pitanja. Da li to znači ako već imam svoj stan (znači da sam rešio svoje stambeno pitanje), da se recimo prodajom BTC-a i kupovom drugog stana na moje ime ne oslobađam 50% poreza?

Nema umanjenja ni da je prvi ni deseti.

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Nema umanjenja ni da je prvi ni deseti.

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk
Ima umanjenja PDV-a ako ti je to prva nekretnina na teritoriji RS. Ako nije onda nema olakšica....

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Dripci.

Nema mesec dana da je mislim morbius isto pitao ko će da kupi na 19,5. Pa ga kupio on. I sada je u debelom plusu. Dakle, onaj ko misli da će biti u plusu kupiće na koliko god.
Neko drugi se raspravljao i to na 13800.
Ja pokusavam ljudima da ne postoji neka magicna cifra i da nije bitno na koliko ces uci vec ulaz izlaz. Ne postoji magicna cifra od 13800 19000
40 000 99000, ali ljudi ovde pricaju kako je 13800 neki max pre 2-3 godine valjda, pa svaka cifra nesto predstalvja i 100 dolara je nesto predstavljalo i 9000 i svaka moguca cifra. NA pitanje od 13800 su se javili ovde iskusni i odma rekli : JA CU KUPOVATI i bravo, pokazalo se da znaju.

Da ni jedna cifra ne predstavlja nivo na kojima niko ne kupuje je Morbius. Covek je covek dokazao to najbljim mogucim primerom. Covek usao na 19500 na 500 od proslogodinjeg ATH-a jer ne gledaa cifre i sta je bilo pre xx godina vec tehincku analizu i mogu samo da kazem : SVAKA ČAST.

Neki su, imena stvarno nisu bitna govrili ovde: Neznalice i naivcine ce samo kupotvati na 16500 dok pravi investitori su kupili ranije i na toj ceni samo prodaju.

Jos jedna molba za sve. Postoji tema opsta diskusija postoji i tema o zakonu otvorite i porezima slobodno, nemojmo sve u ovou temu.

Poslednja izmena:
Prva veca korekcija kada budu poznati detalji oko Tethera, naravno ako se dokaze prevara...

Ne verujem da je potrebno mnogo vremena od 15. kada moraju da predaju knjige.
A i cisto sumljam da ce dugo trajati, mozda malo veci dip...

A sto se tice poreza, za prvu nekretninu se vraca PDV do 40m2

Kad vidim tako optimisticne ljude koji broje porez i novac i kad vidim da se ljudi toliko raduju svemu ovim skokovima i prognoziraju vrh ..

Znaci da je doslo vreme koje glasi "bez te noge posra vas guzica " .

Zvanicno predvidjam "double top" market i garantujem da ce za dve-tri nedelje ova tema biti ispunjene pricama ljudi koji su izgubili novac ..

Sad sam 15% FIAT ostatak kripto, sa mogucnoscu da izadjem sa svim uskoro ..

Ako ovo krene prema 50k sledece nedelje onda izlazim sa svim i zavrasavam ovu pricu do sledece OZBILJNE KOREKCIJE ( korekcija su tri cvrene nedeljne svece koje zajedno imaju najmanje -20-30% )

Sad je vreme za pakovanje kofera i bezanje a ne za pricu o novium ATH-ovima .

• Like
Reagovanja: MPM
Dve što imaš u short i budeš milioner za 2 3 nedelje. Nama baciš screen da nam pokažeš kako se to radi kad već garantujes.

Sve je ovo ok za 15% na razliku u ceni ali kako ce neko bilo sta da dokaze? Da pokaze csv?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Da.
Ako si usao sa depozitom dolara na menjacnicu i od tada samo kupovao/prodavao, to ti je to.

Elem, bio sam malo pozurio i usao na 1180, a cena je isla i na 1130, kako je krenulo reko ode ispod 1000 :)
Sad cu morati dobro da razmilim po kojoj ceni da prodam i da li uopste da prodam.

Vidim dve skole aktulene trenutno, SAJ-ovic i DETECTORCI :)

Poslednja izmena:
Ja sam prodao deo ETH-a na 916.29eu. Jedan deo planiram da prodam na 1150eu+, zatim 1250eu+ i poslednji deo na 1350eu+. Ako padne ispod 750eu tada opet kupujem ali samo od dela koji sam prodao na 916.29eu. Sve ostalo se cuva i stake-uje. Videcemo sta ce biti tamo oko 2025. godine.

Zainteresovao sam se za ovo placanje poreza, ali imam par nedoumica:

- Porez se placa za svaku godinu u kojoj je FIAT povucen na karticu (tacno/netacno). Ako ne povlacim nista, nemam obavezu placanja poreza (tacno/netacno) ?
- CEX dozvoljava pregled uplata samo za zadnjih godinu dana. Ima li neki nacin da dobijem pregled i za raniji period ?
- Vazi li naplata poreza retroaktivno ?

Poslednja izmena:
Dve što imaš u short i budeš milioner za 2 3 nedelje. Nama baciš screen da nam pokažeš kako se to radi kad već garantujes.

Dajem ti 200 evra na racun ( direktna uplata ) ako ne krenu da cimzdre po ovoj temi do prvog februara.

Za uzvrat moras da kazes da si "glup ko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*" na ovoj temi ako se bull run nastavi do provg dvanaestog ( jel moze ? )

Ja pokusavam nekako da prenesem poruke sa privatnog kanala kojeg placam X dolara mesecno (onaj benjamin cowner ), a ti me *****avas..

Ocu da ljudi sacuvaju ustedjevinu jel vidim da im je mnogo stalo cim spominju neke BTC cifre a kod benjamina neki Ameri tamo pricaju kako su prodali sve i kako se privremeno povlace iz price ..

*mjau**mjau**mjau**mjau*te ocu da pomognem ljudima, a ti me prozivas tako ...

izvini ako sam te isprozivao ali ova ponuda odozgo ostaje.

Te dve flase viskija cu sa zadovoljstvom da prezalim.

Poslednja izmena:
Ljudi ovo je duoble top i sad je situacija da razmisljate po sistemu "bezte noge posra vas guzica", a ne da sanjate neku zestoku lovu ...

Pakujte kofere i idemo dalje ako padne dokupimo se lagano ali bitno je obezvediti profit .. .

bilo bi mi zao da vidim jos 5 SAJ-ova ovde koji su prosli tri ciklusa, a nisu izvukli krsten profit ..

Ovo vam je sa telegrama od nekog drugog mnogo pametnijeg coveka ..

Just something to consider - crypto is very much a personal journey. If you reach points where you can take profits to significantly better your life, but are always worried about "Will it keep going up," you have to consider that everyone's goals are different.

Plenty of people paid off mortgages, car loans, student loans in 2017.

Plenty of people also took out loans, even second mortgages to buy #BTC back then, and it was certainly not a good short-term play.

There will be more accumulation phases for cryptocurrencies in the future, just like there are accumulation phases for assets across various asset classes (i.e. me moving into the #ARKG fund)

Just yet another reminder that timing the exact top is not something that can realistically be done.

So many people across forums that I monitor have taken profits in 2021 and have secured themselves a better life. The idea that this is a bad decision for them if #BTC keeps going up is simply not true.

Everyone has their own goals and circumstances - so as I said, crypto is a personal journey. I personally get in when the risk is low and try to scale out when the risk is high. In this manner, it more or less just becomes a secondary income stream.

Anyways, just wanted to share these thoughts - I have spoken to many people who have watched their portfolios go up 10-20x over the past year and are just in shock and scared at the same time. I find that occasionally taking some off the table buys me some safety, but of course this is not the "cool" thing to say in a bubble which we have no idea how high it can go before coming back down to earth.

I'll try not to post these types of non-data comments that often, but you have to remember that there is always another investment opportunity and the people selling in a bubble are labeled as "*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*s" until the bubble pops, and then they are seen as "geniuses."

Anyways, I have my stops in place at least up to 0.85 risk. If we make it to 0.925 risk, I'll move it up to 0.875 risk and will keep you guys updated.

Kad vec pratis strane kanale...

Jel recimo u USA ide povlacenje novca sa menjacnica na bankovni racun bez ikakvih problema ?
I da li oni tamo placaju porez na to, i koliko, ako placaju ?

Kad vec pratis strane kanale...

Jel recimo u USA ide povlacenje novca sa menjacnica na bankovni racun bez ikakvih problema ?
I da li oni tamo placaju porez na to, i koliko, ako placaju ?
Pa imaju onaj cashapp tamo mislim bez peoblema btc zamijene za usd.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Ljudi imate druge teme za te stvari.

Inače muka mi je od tih TA jutjubera. Primer: BTC se nalazi u jednoj poziciji i ono što oni uglavnom znaju da kažu je: Cena može ići gore, može ići dole a može i sideways.

Onda posle 5 dana se pojave i kažu eto pogodio sam

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

@Detector
Posle ovakvih postova ,pogotovo prvog , mislis da ce stvarno neko da slusa tvoj savet ako ti je stvarno bila namera da "pomognes ljudima".Da li stvarno mislis da je ovde gomila dece na koje moze da utice "nesto napisano na forumu" kako ce oni da ulazu svoje pare?Bez da zelim da ulazim u Saj-ov dzep , mislim da je on napravio para od crypto-a koje ti nikad neces videti , sa svim svojim nesrecama i promasajima.A weasel ti samo lepo napisao i dao ideju kako da potkrepis svoje misljenje da bi ljudi znali o cemu pricamo.

Odakle ti ideja da sam se ja ikada zalio na svoj profit? :d
Ja sam povlacio za sve sto mi je trebalo, trosio... Sta je tu problem i sto bi to tebe interesovalo?
Moj je daleko veci problem bio sto sam jednom hakovan pred ciklus a drugi put mi je menjacnica pukla pa sam realno docekao sa sicom. Iz proslog ciklusa sam izvukao dovoljno za ovih par godina.

Tapatalk from Poco loco

Ako se meni obracas , nisam to ni mislio:d
nesrece- to sto pominjes za menjacnicu i hack , a vec si i ranije pominjao
promasaj -tvoj preterani optimizam u nekim trenucima:d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno