Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Korekcije sada su izuzetno kratke i sluze samo da se aktiviraju stop loss orderi. Ko se naplasi i shortuje vise ne moze da kupi jer cena odmah ode gore. Dobro je da ima takvih korekcija uopste.
Elem, LTC se opet blizi supportu sto znaci da ce opet uskoro da opali. BTC nema nameru da staje, do sutra napasce 45K.

Tapatalk from Poco loco

Jaka medijska pompa, skok potražnje, jake firme u igri, dižu ovu priču baš jako visoko..Neka nam je sa srećom momci pa da otvorimo i neku kripto kafanu gde ćemo se lešiti [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jutros sam slušao Rock radio i krenula priča od voditeljke: BTC rekordna vrednost bla bla... inače Hogarova projekcija i dalje je u igri

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Ko kupuje bitcoin sada kada je preko 40k?

Nemam veze sa kriptovalutama, samo me zanima kako je moguće uopšte doći do novca (živog), ako nemam kome prodati BTC?

Korekcije ni u najavi. Ovo sto se vrati pola koraka u nazad je samo da pokupi ordere i nastavlja dalje.
Iskreno ne svidja mi se sto ide ovako brzo. Na stanici od 50k nas moze deliti nedelja, dve. Sto mi se iskreno ni malo ne dopada. Ovu cenu sam ocekivao na leto. A docicice jos u januaru. Ako altove ocekujemo da probiju svoje maximume iz januara 2018 btc mora da ode na +300k. Ne bih davao nikakve prognoze

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ko kupuje bitcoin sada kada je preko 40k?

Nema mesec dana da je mislim morbius isto pitao ko će da kupi na 19,5. Pa ga kupio on. I sada je u debelom plusu. Dakle, onaj ko misli da će biti u plusu kupiće na koliko god.

Btw, ja sam pre više godina baš pričao o tome da bi neki marketing trebalo da se fokusira na manje jedinice, ne na btc, zbog psihološkog efekta većine. Ono, neću da kupim 0,001 nečega. Ipak, sve zavisi. Oni koji nisu praktično ni čuli za kripto verovatno i ne znaju da može da se kupi manje od 1. Pa nekako razmišljam da oni koji kupuju ipak malo nekoga negde pitaju, pa kupe tek kada shvate da nije bitno koliko kupiš nego sa koliko para uđeš, a sa koliko izađeš. Takođe, ovde većina ne može da razume kako se ulaže u "razvijenim" (bogatim) zemljama. Tamo ljudi uglavnom daju svoje pare raznim fondovima i uopšte ih i ne zanima šta se kupuje. Eventualno imaju svoje brokere i finansijske savetnike i uopšte se i ne upuštaju u sopstveno razmišljanje o ulaganju, nego sve to prepuštaju profesionalcu koji itekako zna šta radi. Npr, znam ljude koji nisu znali praktično ništa o bitu, ali su poslušali savetnika i kupili u januaru 2017. po 1000, a izašli krajem te godine, opet po savetu, na blizu 20k. Oni i dalje nemaju pojma šta je kritpo i kako sve to uopšte funkcioniše, ne znaju ni za berze, ne znaju da čitaju grafikone ili šta su sveće (možda ne bukvalno, ali ilustracije radi). Niti ih zanima.

Dakle, prosečan Srbin možda neće 0,001 nečega, ali mi ne diktiramo tržište.

Prodas na menjacnici, prebacis u dolare i onda svuces na karticu.
A uvek ima kupaca na svakoj menjacnici.

Ne prodajes 1 na 1 nekom Peri iz Kragujevca.

Ja cu vala da prodajem i Peri kada resim da izadjem sa nekim delom iz crypto-a:D

Korekcije ni u najavi. Ovo sto se vrati pola koraka u nazad je samo da pokupi ordere i nastavlja dalje.
Iskreno ne svidja mi se sto ide ovako brzo. Na stanici od 50k nas moze deliti nedelja, dve. Sto mi se iskreno ni malo ne dopada. Ovu cenu sam ocekivao na leto. A docicice jos u januaru. Ako altove ocekujemo da probiju svoje maximume iz januara 2018 btc mora da ode na +300k. Ne bih davao nikakve prognoze

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Zasto mislis na 300K, neki altovi su jako blizu ATH-a gledano u FIAT-u, ETH ath je oko 1450$, LTC je malo dalje 360. Sa druge strane, odnos ka BTC-u je daleko, tu svi ocekujemo napredak i prostor za dodatnu zaradu.

Poslednja izmena:
Minimalna cena BTC-a u proslom ciklusu je bila oko 190$ a maksimum 19800$
U ovom ciklusu je minimum 3300$ maksimum po ovome bi trebalo da bude oko 340K sto sada zvuci neverovatno ali nije nemoguće tamo krajem novembra pocetkom decembra.
Cena ETH-a i ostalih altova je smešna u odnosu na BTC trebalo bi da bude bar 3-4x veća.
Uskoro bi trebalo da padne BTC dominance i počne značajniji rast altova (koji mnogi od nas željno iščekuju)
Možda ce u sledećem ciklusu minimum biti 40-50K
Ovo su samo želje i moja predviđanja videćemo da li sam bio makar blizu.

Dokle god ovako BTC raste altovi nemaju sanse da ga sustignu sto se tice odnosa. Bas prebrzo raste, mislim da nije niko mogao ni zamislit da cemo pocetkom januara vec biti preko 40K, ja sam iskreno ovaj broj zamisljao tamo negde izmedju aprila-maja ove godine.

XRP trading, deposits, and withdrawals are available for non-US CEX·IO customers for now.

For US users, $XRP trading and deposits will be suspended on January 14. Read more [emoji117] https://go.cex.io/f8526

We’re monitoring the litigation and will inform you about any changes.

Da li prodavati ili ostaviti?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Minimalna cena BTC-a u proslom ciklusu je bila oko 190$ a maksimum 19800$
U ovom ciklusu je minimum 3300$ maksimum po ovome bi trebalo da bude oko 340K sto sada zvuci neverovatno ali nije nemoguće tamo krajem novembra pocetkom decembra.

Slicno sam slusao u decembru 2017 tad se pricalo cifri od 50-70-100k na osnovu prethodnih ciklusa ..

Btc sad je usao u top 10 asseta kad dodje na 50k vredece ko google ili amazon / microsoft.

Ja danas nisam nista prodao, ali ako sledece nedelje ode na 47-48k naj verovatnije izlazim sa svim i to je to, videcu kako se budu kretali ti altovi za vikend od toga zavisi ..

Kad padne na ponovo na ispod 20k i kad se trziste stabilizuje onda cu poceti ponovo da kupujem.

Mislim da je cifra od ~100k realna na jesen / zimu ili pocetak sledece godine. I ne verujem da ce preci mnogo iznat toga u ovom ciklusu ..

Dokle god ovako BTC raste altovi nemaju sanse da ga sustignu sto se tice odnosa. Bas prebrzo raste, mislim da nije niko mogao ni zamislit da cemo pocetkom januara vec biti preko 40K, ja sam iskreno ovaj broj zamisljao tamo negde izmedju aprila-maja ove godine.
Isto, prolece tek, oko Uskrsa. Sto vise ode vise ce se prelivati u altove, samo je pitanje vremena. Jedino sto je sada opsta pomama za BTC-om. Altovi se drze jos i dobro obzirom kakva je situacija.

@Detector, mislim da opasno gresis ali ok. Znas i sam da 90% ljudi izadje do polovine skoka a ti si sad medju prvima ;)

Poslednja izmena:
Btc sad je usao u top 10 asseta kad dodje na 50k vredece ko google ili amazon / microsoft.

Ne razumem zasto bi neko poredio digitalnu valutu sa bilo kojom kompanijom. BTC nije kompanija, nema nista slicno sa bilo kojom kompanijom koja je u top 10. A ako poredimo BTC sa valutama onda je daleko od svog potencijala.

Slicno sam slusao u decembru 2017 tad se pricalo cifri od 50-70-100k na osnovu prethodnih ciklusa ..

Prosli talas je na osnovu onih pre i preskočio očekivanja. Tako da 50-100k je bilo daleko od pravila.

Pretprosli rast 266-1200 je u % mnogo manji od prethodnog 1200-20000, tako da je preskočio očekivanja a ne podbacio. A to sto je neko sanjao o 100k prošlog puta je bez osnove i nema veze sa prethodnim bull run-ovima.

Prosli talas je na osnovu onih pre i preskočio očekivanja. Tako da 50-100k je bilo daleko od pravila.

Pretprosli rast 266-1200 je u % mnogo manji od prethodnog 1200-20000, tako da je preskočio očekivanja a ne podbacio. A to sto je neko sanjao o 100k prošlog puta je bez osnove i nema veze sa prethodnim bull run-ovima.

Znači pretprošli rast je bio negde oko 6 puta, a prošli negde oko 16 puta.
Trenutno je sa 3500$ rast na 41000$ , a dokle će, prosudite sami. :)

• Like
Reagovanja: MPM
Nema mesec dana da je mislim morbius isto pitao ko će da kupi na 19,5. Pa ga kupio on. I sada je u debelom plusu. Dakle, onaj ko misli da će biti u plusu kupiće na koliko god.

Pomešao si. Neko se bio respavljao sa Weasel-om ko će kupovati na višim cenama, ne sećam se priče, nisam pratio. Ja ću rado kupovati i na trilion ako sam siguran da mogu da prodam na dva triliona.

A tačno je da sam očekivao da će na 19,5 da padne, pa promenio mišljenje i kupio kada mi je indikator tako rekao. Ne sme trejder da sluša svoja očekivanja, mora da sluša samo chart. Ko toga neće da se pridržava, bolje da pare što je hteo da uloži baci na rulet, isto mu se hvata.

Poslednja izmena:
Ja prodajem tek na 100k

Znači pretprošli rast je bio negde oko 6 puta, a prošli negde oko 16 puta.
Trenutno je sa 3500$ rast na 41000$ , a dokle će, prosudite sami. :)
Ne. Pisao sam pre nekoliko meseci bas za to... Svaki skok u pump-u je bio izmedjh 4.5x i 16x u odnosu na prethodni top. Nije se racunala razlika izmedju dna i top-a ;)
Prethodni top je bio oko 20k, sada je 41K. Sad ti racunaj. Zato sam i pricao da mora do 100K sigurno doci.

Tapatalk from Poco loco

Da li stvarno svi mislite da neće biti nikakve korekcije? Generalno, ovih zadnjih dana izgleda da se iz bilo kog sellouta ultra lako povrati. Što mi je iskreno neprirodno pogotovo za ovakav nagli rast. Po meni mora biti neka korekcija na tipa 24k do kraja meseca inače ovo vuče u maksimalno nerealnu sferu a tada se ništa ne može ni znati ni predvideti. Nemojte misliti da hejtujem, već naprotiv, mislim da bi jedna dobra korekcija bila zdrava po dalji rast, na duže staze.

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Ne, celu ovu priču diže Tether štamparija

• Like
Reagovanja: MPM
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno