Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Nisam probao, ali niti ću, dojadilo mi da posle svakog abdejta radim factory reset, ako ne bude bolje ili ću da se vratim na xeu i da svarim to da ne mogu da koristim gestures sa Nova launcher, ili da menjam telefon

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Probali factory reset?

Ja jesam, radio factory reset, praznio telefon pa puno ugašen, punim noći na sporom punjaču. Probao trista čuda samo da zadržim telefon, da ne pucam još 200€ za novi telefon sa skoro istim performansama i ništa ne pomaže.
Jedva mi sastavi 12 sati baterija, sa SOT-om od 3 sata.
Mislim da xiaomi ide stopama iphona i samsunga, kad izbace nove modele osakate stare.
Čekaću taj 12.5 ako i tada ne reše kupujem drugi telefon, tj. telefon nekog drugog proizvodjača.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Aj probajte ove dve komande, paste u termux (install sa gplay). Prva bi trebala da pokaže kapacitet baterije, a druga broj ciklusa. Kod mene je 3299mAh i 225 ciklusa.

cat /sys/devices/platform/soc/c440000.qcom,spmi/spmi-0/spmi0-00/c440000.qcom,spmi:qcom,pm6150@0:qpnp,qg/power_supply/bms/charge_full

cat /sys/devices/platform/soc/c440000.qcom,spmi/spmi-0/spmi0-00/c440000.qcom,spmi:qcom,pm6150@0:qpnp,qg/power_supply/bms/cycle_count

@masamunea: Ne radi ti to bez root / bez superuser :p

Kod mene situacija:
Kapacitet: 3987000 (3987 mAh)
Broj ciklusa: 146

Telefon kupljen 27.01.2020.
I kod mene je tipa 95% vremena punjen na 5V 2A punjaču (namerno izbegavam Quick Charge varijantu / ne koristim Xiaomi punjač sa kojim je došao; QC samo kad mi baš treba da se napuni brzo da idem negde) tj imam Anker punjač koji nudi 3 porta sa 5V 2A + 2 porta sa Quick Charge 3.0 pa samo premeštam USB kabl po potrebi.

Od kad ti terorišeš svoj telefon? :D

Isto tako nekako kao ti. Sredina januara, početak februara. Baš me nervira u poslednje vreme, zadnjih mesec dana užas. Poslovni huawei (fazon 200e telefon), baterija perfektna. Sinoć iz revolta flashnem aospe, da vidim dal ce biti šta bolje.

Dodje mi da ga "ubijem" i nosim na reklamaciju. :-D

Treba to otključana bootloader i twrp/sličan recovery. Kad flashnes recovery iz recovery-a ides flash magiska (za android 11 treba poslednji). Ako ti je bootloader zaključan, otključavanjem istog briše se sve da interne memorije.

@masamunea: Ne radi ti to bez root / bez superuser :p

Kod mene situacija:
Kapacitet: 3987000 (3987 mAh)
Broj ciklusa: 146

Telefon kupljen 27.01.2020.
I kod mene je tipa 95% vremena punjen na 5V 2A punjaču (namerno izbegavam Quick Charge varijantu / ne koristim Xiaomi punjač sa kojim je došao; QC samo kad mi baš treba da se napuni brzo da idem negde) tj imam Anker punjač koji nudi 3 porta sa 5V 2A + 2 porta sa Quick Charge 3.0 pa samo premeštam USB kabl po potrebi.

Od kad ti terorišeš svoj telefon? :D

Mozda je baterija oslabila jer ne koristite standardni punjac, tj onaj koji dolazi uz telefon.

Kako da ubacim root u mi 9t?
Ako je otkljucan bootloader kroz TWRP instaliras magisk

Poslednja izmena od urednika:
Treba to otključana bootloader i twrp/sličan recovery. Kad flashnes recovery iz recovery-a ides flash magiska (za android 11 treba poslednji). Ako ti je bootloader zaključan, otključavanjem istog briše se sve da interne memorije.

Ma ima XEU u telefonu i pita ovo iznad.. [emoji23]

Ajd, nemojte da se svadjate

Sve odkljucano, imam zadnji xeu 12.5.

Da te pitam je nesto, jesi ti bolestan, jel ne znas da citas, jesi derpe, sta si se bre nakacio na moje dupe? Alo decko sjasi mi sa vrata zadnji put te opominjem.

Pitam zato sto mi nikada nije trebalo a sada me zivo interesuje ovo za bateriju da vidim to vas ne valja do 100% da se puni baterija. Jel ti sada jasnije zasto pitam. I koji ti imas problem? Sta ako sam pitao?

Zar nije bolje pitati pa sve da prodje bez problema nego da se napravi neki belaj, jel bi ti to voleo da s*mjau**mjau**mjau**mjau*m svoj telefon pa da se nasladjujes? E pa malo si se zeznuo bebane.

Skini odavde https://github.com/topjohnwu/Magisk/releases Magisk-v21.2.zip i instaliraj kroz TWRP

Poslednja izmena od urednika:
Ima negde u opcijama, sad ne znam tacno gde, ne koristim magisk. slikaj mi screen kad si u magisku

Evo
a034e6f623dce3ca34cf613ab7bba57d.jpg

Instalirao magisk sada druga borba, kako dati odobrenje ovom termux da vidi liniju koju mu ukucam.

Otvoriš terminal i ukucaš:

su (pritisni enter)

Dozvoli root pristup kada pita

Samo kucaš su pa enter i tražiće root dozvolu.

Otvoriš terminal i ukucaš:

su (pritisni enter)

Dozvoli root pristup kada pita

Ne mogu da se ne nasmejem. Koliko prosto a koliko komplikovano kada ne znas. Hvala vam ljudi.

EDIT

H2e7OBN.jpg

Evo slika, kao sto sam vec pisao uvek do 100% punim praznim do 1% i evo stanje. Telefon kupljen u maju prosle godine.

Poslednja izmena:
Čitao sam na prethodnim stranama da ovlašćeni servis odbija zamenu baterije na xiaomi telefonima koju su uvezeni na crno(mađari), da li onda neko može da preporuči koju bateriju uzeti i odakle a da je približnog ili istog kvaliteta kao fabrička?

To mi nije bilo bas najjasnije kako mogu da ti ne zamene deo kada dodjes da platis? Ne trazi se pokrivanje garancijom nego dodjes, platis, zamene bateriju i dovidjenja.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ispalo je kao da nece jer si kupio od Madjara i nisi platio PDV drzavi.. Ali to je zvanicno. Nezvanicno munes 10e serviseru i on zavrsi posao i popravi ti telefon.. Vuk sit a ovce na broju.

Problem "zvanicnog" servisa je sto oni trebuju/nabavljaju deo od Xiaomi-ja na osnovu serijskog broja uredjaja koji je legalno uvezen. U prevodu, ne mogu da potrazuju deo za uredjaj koji nije legalno uvezen i samim time da rade servis takvih uredjaja.
Jedan od nacina kako pokusavaju da ugase sive/crne kanale nabavke.

Sent from my One plus 8 using Tapatalk

Nezvanicno munes 10e serviseru i on zavrsi posao i popravi ti telefon.. Vuk sit a ovce na broju.

Iako sam ti lepo objasnio pre par postova zašto to nije moguće, i dalje nastavljaš po starom. Niko neće da rizikuje posao za 10€. A servisi su već gubili licencu zbog bilo kakvih nepravilnosti. Taj serviser nije ujedno i vlasnik, pa da radi kako mu se hoće, nego mora da poštuje procedure firme tj. proizvođača.

I eto ga Kide mega car, posle godinu dana sa postom na nekoj od tema, živeo [emoji106]

Prosto mi neverovatno zvuči situacija, tipa došao neko službeno iz Nemačke, sa sve legalno kupljenim telefonom tamo. Ispadne mu, razbije se ekran i odnese u ovlašćeni servis jer mu treba hitno uređaj i ovi kažu ali znate vi to niste kupili ovde... Priznajem da nisam u tematici ali mi deluje totalno besmisleno.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Vrh Dno