Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Ja sam na poslednjem Xeu weekly miui 12.5 Android 11.
Sta znam, ništa spec.

Zbog toga i razmišljam da zalepim najobičniju foliju, fp senzor mi je bio jako spor sa prošlim, očigledno debljim staklom, sada sa ovim drugim je ok ali bih voleo da bude još brži. Ionako mi telefon nikad ne ispada. Bukvalno nikad.

Nillkin frosted futrola štiti odlično i same ivice telefona odnosno stakla. Ali ako padne sa strane stakla na nešto, nema pomoći. Meni izvan ovog zaštitnog stakla toliko malo viri ekran da ako padne i pogodi baš tu tačku od celog telefona neka se i razbije [emoji1749][emoji1]
Koristim baš Nillkin frosted i staklo pored. Ispao mi telefon na pločice, ravno na ekran, tri meseca star. Ja se preznojio, podignem ga vidim samo staklo popucali na uglovima. Posle dve nedelje skinem masku kada ono leđa telefona popucala, tako da nije baš sjajna maska.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ne vidim kakve to ima veze. Ako želiš da promeniš hardver van garancije.

Pa probaj da zameniš bateriju na telefonu koji nije legalno uvežen (odnosno nije za naše tržište).

Ja sam na poslednjem Xeu weekly miui 12.5 Android 11.
Sta znam, ništa spec.
Nisam neko vreme bio n miui ROM-ovima . Flešovao sam ovaj poslednji weekly. Ima razlike u fluidnosti - ovaj je fluidniji - ali je baterija i dalje loša u odnosu na AOSP ROM-ove. Baš loša

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Koristim baš Nillkin frosted i staklo pored. Ispao mi telefon na pločice, ravno na ekran, tri meseca star. Ja se preznojio, podignem ga vidim samo staklo popucali na uglovima. Posle dve nedelje skinem masku kada ono leđa telefona popucala, tako da nije baš sjajna maska.

To sam pročitao još nekoliko puta. Izgleda da se tako prenese energija pada. Čak i sa drugim maskama, lomljivo je izgleda to zadnje staklo.

Meni zasad nije ispao nikad.

Curi mi 9t pro pao 10x sa istom maskom, pukne zaštitno staklo i to je to, zamenim i vozi dalje. Zadnje staklo čitavo svaki put.

Nisam neko vreme bio n miui ROM-ovima . Flešovao sam ovaj poslednji weekly. Ima razlike u fluidnosti - ovaj je fluidniji - ali je baterija i dalje loša u odnosu na AOSP ROM-ove. Baš loša

Koliko lošija u odnosu na MIUI 11?

Uh...teško pitanje si mi postavio. Odavno sam bio na miui 11. Uglavnom sam bio na AOSP ROM-ovima u zadnjih 7-8 meseci. A od tog vremena do danas je moja baterija degradirala. Reći ću samo da sa ovakvom baterijom na LineageOS izguram dva dana sa 5-6 sati SOT-a a na poslednjem miui sam juče izgurao dan sa 4 sata SOT-a. Koristim telefon sasvim normalno - 2 SIM kartice od kojih je jedna povezana ba 4G a drugu koristim samo za pozive, lokacija uvek uključena, osvetljenje ekrana podešeno na Automatsko. Ekran se uključuje kad podignem telefon sa stola. Ipak, ostaću na miui-u neko vreme. Memi je sasvim dovoljno da mi telefon oregura dan sa jednim punjenjem.

@panpetar Ma, peglaće se to, nema mnogo bagova je s obzirom da je prvi sa A11.

Poslednja izmena:
Dobar je ovaj 12.5, međutim nešto čudno se dešava sa baterijom. Bukvalno 10% ode za 15-ak minuta. Isto i kod sestre na mi9se global rom. Imam u kući dva huawei-a (nova 5t i jedan honor) na njima baterija kao prvog dana. A da se opet petljam sa kuvanim romovoma, ne mogu.

Jesi probao? Pa nisu hteli da zamene?
Da, kad ubace imei broj u bazu, odbiju da rade telefon.
Tako je bilo pre godinu dana, da li je i dalje tako, verovatno.

Послато са MI PAD 4 PLUS помоћу Тапатока

Kakvi su to servisi, divlji zapad, jel traze mozda i izvod iz maticne knjige rodjenih...

U čemu je fora, plaćaš uslugu servisa. Kakve veze ima odakle je telefon, pa ne rade ti to za džabe [emoji1751]

Sent from my Mi10T using Tapatalk

U čemu je fora, plaćaš uslugu servisa. Kakve veze ima odakle je telefon, pa ne rade ti to za džabe [emoji1751]

Sent from my Mi10T using Tapatalk

Zato što hoće da ubiju KP.

Jednostavno je. Nisi platio pdv, nema servisa.

Sad će i ostali igrači to da uvedu.
Neće više biti bitan račun nego imei.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ali zasto njih (servis) interesuje gde sam ja kupio telefon ako mu placam uslugu popravke.Pa i oni mahom nabavljaju zamenske delove od Madjara kao i ovi na KP telefone.To bi isto bilo kao kad bi oterao auto kod mehanicara i on kaze "aha, uvezao si auto iz Nemacke preko kuma,necu da ti popravim. Popravljam samo auta iz ovlascenih uvoznika automobila Srbije"...

Drugačije je.

Na KP se porez ućaruje i zaradjuje dodatno na povratu. Šverc telefona je lakši nego kola, a tamo moraš platiti porez.

Jel ko stavio na 9t pro poslednji xeu? Miui 12.5 i A11? Interesuje me imate li ovu prvu app u listi na activity launcher app? Razmišljam se da probam 12.5 ali ako je ovo sklonjeno, ne diram ništa.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Prilozi

• Screenshot_2021-01-03-21-37-33-444_de.szalkowski.activitylauncher.jpg
    Screenshot_2021-01-03-21-37-33-444_de.szalkowski.activitylauncher.jpg
    25.7 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Drugačije je.

Na KP se porez ućaruje i zaradjuje dodatno na povratu. Šverc telefona je lakši nego kola, a tamo moraš platiti porez.

Djilkos, i dalje mi nije jasno sta njih zabole ona stvar sto ja nisam platio porez za kupljeni telefon. Nisu oni poreska sluzba i sta ti znam ko jos iz drzavnog sektora pa da vode njihovu brigu i interes vec obicni majstori i serviseri telefona.. Sta mislis,da li ti isti dusebriznici za porez koji kao gledaju drzavni interes ne kupuju zamenske delove koje ugradjuju u telefon koji ti servisiraju i to preko madjara i preko trece ruke da izbegnu taj isti PDV.. Da se ne lazemo, i najveci trgovinski centri rade na crno koliko god mogu i izbegavaju PDV na volsebne nacine.. A sta je tek sa manjim radnjama. Licno znam ortaka koji drzi butik za garderobom, nabavlja farmerke iz Pazara, 40% na belo od robe. Dve privatne pumpe za gorivo toce na trik tocenje 60-70% gas za kola.. A sad se nasli neki dusebriznici iz servisa koji su pokupili znanje sa YT i brinu se da li sam ja platio drzavi porez kad sam kupio telefon,malo je ono degenerativno..

Poslednja izmena:
Ako rezervni deo dobiješ zvaničnim kanalom od xiaomia (bila je pre priča da samo ovlašćeni servisi mogu da dobiju/nabave original deo) onda taj isti xiaomi očekuje da se deo ugradi u telefon koji je legalnim putem ušao u zemlju i očekuje neki vid reversa za isti (čitaj imei telefona u koji je deo ugrađen). Naravno, puno je više telefona koji su kupljeni legalno obzirom da sva 3 operatera nude iste. A servisi koji nisu ovlašćeni naravno nemaju orginal delove, nit mogu da ih nabave.

Sta mislis,da li ti isti dusebriznici za porez koji kao gledaju drzavni interes ne kupuju zamenske delove koje ugradjuju u telefon koji ti servisiraju i to preko madjara i preko trece ruke da izbegnu taj isti PDV..

Ne ide to tako. Da bi dobio i zadržao licencu za ovlašćeni servis, moraš nabavljati isključivo originalne delove iz izvora koje odredi sam proizvođač. Takođe, serviseri se moraju usavršavati i sticati sertifikate mahom na mesečnom nivou za svaki model uređaja koji stiže na tržište. Postoji tu gomila "sitnica" i procedura, ali je nebitna za ovu diskusiju.

Da ti odgovorim na pitanje koje je i započelo ovu diskusiju - Zašto se uređaji sa drugih tržišta ne mogu servisirati u ovlašćenim servisima kod nas?

Ukratko - jer proizvođač to ne dozvoljava ili je takav dogovor između ovlašćenog servis, uvoznika i proizvođača. Svaka dijagnostika uređaja beleži se u bazi koju dele ovlašćeni servis i proizvođač. Ako sistem kaže da je uređaj za drugo tržište, traži se dozvola od proizvođača za popravku tog uređaja.

Nažalost, uglavnom takav zahtev bude odbijen i servis ne može da upotrebi deo koji je dobio od proizvođača (prosto serviser ne može da doda deo u radni nalog i ne može da ga ugradi). Bez obzira na to da li je popravka u okviru garantnog perioda ili ne.

Ovo sam objasnio na osnovu ličnog iskustva sa drugim proizvođačem/ovlašćenim servisom, ali 99% je isto u ovom slučaju.

Sve si lepo objasnio,verovatno je to tako zamisljeno, ali ne ide bas tako kao i sve u zivotu pa i u poslu.. Uvek postoje rupe u zakonu i legalni i nelegalni putevi, na crno i na belo.. Kad bi svi isli na belo, nek stave odmah katanac na vrata..Zarada ravna nuli.. Naravno, kojeg god privatnika, majstora, frizera da pitas, radis li sta na crno, sve kucas kroz fiskalnu, iz zatrke ce klimnuti glavom i reci pa kako drugacije, to je zakonom propisano, ne sme nista na crno..Ali istina je nesto drugacija..

Jel ko stavio na 9t pro poslednji xeu? Miui 12.5 i A11? Interesuje me imate li ovu prvu app u listi na activity launcher app? Razmišljam se da probam 12.5 ali ako je ovo sklonjeno, ne diram ništa.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Ja je ne nađoh.
Aj pojasni u čemu je problem.

Poslednja izmena:
Global stable 12.0.5.0, baterija neverovatno osakaćena, jel to samo kod mene ili kod svih ?

Sve si lepo objasnio,verovatno je to tako zamisljeno, ali ne ide bas tako kao i sve u zivotu pa i u poslu.. Uvek postoje rupe u zakonu i legalni i nelegalni putevi, na crno i na belo.. Kad bi svi isli na belo, nek stave odmah katanac na vrata..Zarada ravna nuli.. Naravno, kojeg god privatnika, majstora, frizera da pitas, radis li sta na crno, sve kucas kroz fiskalnu, iz zatrke ce klimnuti glavom i reci pa kako drugacije, to je zakonom propisano, ne sme nista na crno..Ali istina je nesto drugacija..

Pa u ovom slučaju teško da se mogu naći rupe, pošto originalni deo bez IMEI nećeš dobiti. Pored toga, na ovaj način se proizvođač štiti od reklamacija na nestručnu ugradnju delova, pošto samo ovlašćeni servis može da to radi.

Global stable 12.0.5.0, baterija neverovatno osakaćena, jel to samo kod mene ili kod svih ?

Izgleda da nisi jedini, kod mene je užas. Jedva čekam novu verziju.

25-30% pojede Android sistem

Poslednja izmena:
Ma da, ista priča, uveče jedva sa 5-6 % završim dan, a pre ovog abdejta bez 30% retko kada

Још увек ми је телефон а верзији 12.0.3.0 занима ме да ли ће бити апдејта на андроид 11 и на "испегланију" миуи верзију 12.5 ?

Још увек ми је телефон а верзији 12.0.3.0 занима ме да ли ће бити апдејта на андроид 11 и на "испегланију" миуи верзију 12.5 ?
Biće sigurno samo se ne zna precizno kada

Vrh Dno