Šta je novo?

Cyberpunk 2077

@djakza
Eto vidis,taman sam tu kako si i napisao!Da sam je zapoceo dobio bi odgovor!Hvala ti puno!

Neko je pomenuo da mu slika izgleda "grainy" iako je isključen Film Grain. Primetih to i ja, pa sam se igrao sa podešavanjima jer na low presetu toga nema - u pitanju je Screen Space Reflections Quality. Kada je na off, slika nije više grainy ali se i osvetljenje sveta dosta pogoršava naravno. Tek kad se taj setting podigne na ultra/psycho nestaju te mrljice, ali naravno nestaje i fps :D Dobra stvar u svemu tome je da se te mrljice primećuju samo danju. Popraviće to valjda.
Inače, meni pojedina podešavanja na većim nivoima kvaliteta podižu fps nekim čudom.

Evo i primera, SSRQ Off, Medium i Ultra(najviše se primećuje na nepostojećem horizontalnom pešačkom)

Pogledajte prilog 293867
Pogledajte prilog 293868
Pogledajte prilog 293869

Da, meni je to uvek bilo na Ultra, pa sada na Psycho, te nisam ni probao to.
Ja sam imao drugi problem, sa HDR-om sam imao neke crvene tackice na odredjenim delovima...pa posle iskljucenja HDR-a koji ne radi, progledao :)

Ja sam Witcher 3 tek uzeo da igram kad je izašla finalna GOTY verzija, isto planiram i sa Cyberpunk 2077, a do tad bi i novi GPU-i trebalo da imaju normalne cene...
Planiram baš ovih dana da krenem polako RDR2, ima šta da se igra u međuvremenu... :D

Pametna odluka, kod mene je Witcher 3 tek sada na listi da se odigra, samo jos da vidim sta cu da ubacim od 1000000 modova :p Samo za to mi treba nedelji dana sve da pregledam :d

Da li je neko probao valjane modove? Ima ih dosta na nexusu.

Vidim i po temp da nije ni blizu 100% zauzeca.

Na RX 580 isto, temp 58/59C i ni da mrdne, još na 1530MHz OC-u. GPU usage nije uvek 100%, ali zna da padne na 90-95%. CPU usage zna da skoči na 45% i to nije stalno.

Treba da ispeglaju ovo.

Inace za korisnike AMD karti starijih generacija. FidelityFX CAS, target fps 75-80, min rez 80% i dobije se boost solidan. Mada kod mene na Vega na 1080p je solidan fps na med i ponesto low, moze da se igra sto se tice fps-a, dok na 1440p padne drasticno i nemoguce je igrati bez ovog FidelityFX CAS.

Ispod 80 postane mutno. Ko hoće može u AMD software-u da se poigra sa sharpness-om, mada ništa posebno.
https://www.youtube.com/watch?v=d-lvRA21qgw

Može neko da proba ovo umesto AMD CAS
https://www.reddit.com/r/ReShade/comments/kaq26l/guide_amd_upscaling_with_reshade_properly_to/

Primer: https://imgur.com/a/gQWpCO3

Poslednja izmena:
da pitam kakva je moja config za cp zivo me zanima da li mogu da ocekujem bar 50fps posle svih patchova ( rx 570 oc ryzen 5 2600 16gb rama 3000 rezolucija ekrana 1366x768) j bg nemam bolje

možeš, odeš u stan ispod, pa preko terase udješ u njen stan. A izgleda da može da se završi misija i da je ne ubiješ

Hvala, skontao sam posle, bitno da sam zapljunuo... :)

Realno, igra ima mana, ali vala i izuva... Malo mi je konfuzan ability i perk sistem, bukvalno mi je 70% stvari dobro, pa ne znam gde bi pre, pa sam trenutno jack of all trades, što, naravno nikad nije dobro, specijalizacija je majka... Sa druge strane nisam naišao na perk granu koja me 100% privlači, mada ona blade grana na papiru izgleda predobra, ne znam kakva je izvedba...

Ostaje žal što se (stiskom na "V") ne može pozvati vozilo koje "pozajmiš", već samo tvoje vozilo... Iskreno, jedva nađem valjan motor (nema ih baš), a onda moram non-stop da vodim računa gde sam ga ostavio, pa da šipčim do njega...

Ima li neka fora da se doda novi mark na mapu, bar da mogu da obeležim gde sam ostavio vozilo?

EDIT: Kako je krenulo, ipak se neću suzdržati da ne igram...

EDIT2: Da li ima neki skill za dual wield pištolje?

Poslednja izmena od urednika:

Koliko sam testirao u par igara potencijal dlss sa dsr je veliki - mnogo bolje izgleda i radi dsr 4k propusten kroz balanced dlss, nego nativni fhd sa ugradjenim aa.

Recept za skroz cistu i ostru sliku bez grafickih bagova uz dobre performanse u Cyberpunk je za mene bio: nativna rezulocija mi je 1080p, stavio sam dsr 4x, 20% smooth u nvcp, izabrao u igri 4k rezoluciju, graficka setovanja stavio na ultra rt preset pa iskljucio rt efekte, a stavio dlss na balanced. Rezultat je da igra izgleda predobro i odlicno radi. Na isti nacin sam namestio i COD BOCW sa istim rezulatima. Na slikama se zbog kompresija ne moze videti kao uzivo, pa probajte i sami, ne kosta vas nista.

Poslednja izmena:
Neko je pomenuo da mu slika izgleda "grainy" iako je isključen Film Grain. Primetih to i ja, pa sam se igrao sa podešavanjima jer na low presetu toga nema - u pitanju je Screen Space Reflections Quality. Kada je na off, slika nije više grainy ali se i osvetljenje sveta dosta pogoršava naravno. Tek kad se taj setting podigne na ultra/psycho nestaju te mrljice, ali naravno nestaje i fps :D Dobra stvar u svemu tome je da se te mrljice primećuju samo danju. Popraviće to valjda.
Inače, meni pojedina podešavanja na većim nivoima kvaliteta podižu fps nekim čudom.

Evo i primera, SSRQ Off, Medium i Ultra(najviše se primećuje na nepostojećem horizontalnom pešačkom)

Pogledajte prilog 293867
Pogledajte prilog 293868
Pogledajte prilog 293869

To lafe!

Svi razmaženi... Ja sam prije par godina odigrao dobar dio Assassin's creed Black Flag na ispod 30fps a da nisam ni skapirao. :D

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Ja sam Witcher 3 tek uzeo da igram kad je izašla finalna GOTY verzija, isto planiram i sa Cyberpunk 2077, a do tad bi i novi GPU-i trebalo da imaju normalne cene...
Planiram baš ovih dana da krenem polako RDR2, ima šta da se igra u međuvremenu... :D

+1

Kao veliki fan Witcher-a odigrao sam W3 tek 2018. zbog sporog GPU-a. Nadam se da neću morati da čekam toliko za ovu igru :)

Svrbi me da probam Intelligence + Stealth build, sa pištoljima za borbu. Baš me zanima koliko može da se uradi hakovanjem i šunjanjem...

Ja krenuh sa melee + stealth tj reflexes i cool na 6 na startu ali nesto nisam bas previse optimistican za to. Ipak mislim da je za stealth neophodan i intelligence tj hakovanje a i katana i to da sam skroz stealth mi ne ide u glavu kako da izvedem jer prvi kojeg napadnem to je to, natrcavaju svi. Doduse katana bije lepo :D daleko brze od pistolja ili puski koje sam isprobavao, ali uz nonstop jurcanje s jednog na drugog protivnika uz povremeno sklanjanje zarad lecenja. Na normal tezini, ne mogu da zamislim kako bi ovo bilo izvodljivo na tezem podesavanju :D

EDIT : Ali moram da priznam da mi se napucavanje bas svidja. Nisam neki FPS igrac, stavise ne pamtim kada sam igrao neku FPS igru tako da mi je ovo vrh, iako verujem da je u poznatim naslovima to bolje odradjeno..

Poslednja izmena:
Znaci ipak ima problem sa procesorom. Tacno se i vidi.

^ Ja igram na hard, očekivao sam da sa povećanjem težine povećava se i AI protivnika, a za sada imam utisak da im se povećava samo damage, health i ressistant...

Npr. Royce Maelstrom fight. Ima brdo helta i onaj laser može da te ubije iz jednog direktnog podatka, ali on se 90% vremena napucava sa Džekijem, dok ga ja zlostavljam bombama i pucam mu u leđa dvocevkom iz prilične blizine, a da on maltene ne reaguje...

Ja, kad vidim kako jadno radi Cyberpunk na 1050ti

jedva ali jeedva 30 fps na low sve
cpu 50% gpu 100% all time
f528357a131c7ea378da37840d0b82c3.jpg

Linkao sam ja hex fix i upravo ga testiram, na istoj lokaciji imam 90fps gde sam imao 74fps gpu i cpu usage je dramaticno skocio i za sada je razlika nebo i zemlja. Voznja je sada potpuno podnosljiva.
Kakva glupost od developera.
Ako imate ryzen obavezno odradite ovaj fix dobijate sigurno 20-30% .
Edit: udara cpu do 80% i gpu najzat radi na 99% skoro uvek znaci nije bilo cpu bootelnecka vec glupost od developera.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne znam ko moze da poveruje da je to glupost od developera... Sve je to sa nekim razlogom tako uradjeno, ne prave ovu igru neki neiskuni indijanci koji ne znaju za sve ovo pa je treba neko da im otkrije da su napravili propust. Sreca sto jos uvek na ovom svetu ima pametnih i nezavisnih ljudi.
Ovo je jedan perfektan primer zasto mene licno ne zanima AMD, na Intelu ce sve uvek raditi maksimalno dobro koliko je to moguce, sa razlogom, ili kao u ovom slucaju bez razloga.

Linkao sam ja hex fix i upravo ga testiram, na istoj lokaciji imam 90fps gde sam imao 74fps gpu i cpu usage je dramaticno skocio i za sada je razlika nebo i zemlja. Voznja je sada potpuno podnosljiva.
Edit: udara cpu do 80% i gpu najzat radi na 99% skoro uvek znaci nije bilo cpu bootelnecka vec glupost od developera.

Moze li neki step by step? Trenutno je i reddit post obrisan ali kada sam trazio u fajlu, nije se nista poklapalo. Pocinje nesto sa 75 dok kod mene to nije slicaj. Nesto krivo radim.

Hvala.

Step by Step:

Download HxD hex editor

Find your Cyberpunk2077.exe, i have GOG so mines was in Cyberpunk 2077\bin\x64

Make a backup copy of Cyberpunk2077.exe just in case

Drag Cuberpunk2077.exe to HxD, a bunch of hex numbers should appear (like 01 FF 0D, etc)

Press CTRL+F, change column to Hex-Values

Put in "75 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08" in the search string without quotes, those values should be highlighted

Copy "74 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08" "EB 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08" without quotes

Back in HxD right click the highlighted values and select "paste insert"

Now go to top bar and click the save icon logo

Done

Poslednja izmena:
Moze li neki step by step? Trenutno je i reddit post obrisan ali kada sam trazio u fajlu, nije se nista poklapalo. Pocinje nesto sa 75 dok kod mene to nije slicaj. Nesto krivo radim.

Hvala.
Pretekao me je gospodin bro82.

To je to. Hvala puno. Evo razlika:

image.png

Koji fiks na kraju, ti si poslao jedan, a kolega @Imotep drugi?

EDIT: Skontao...

EDIT: da li umesto prvog stringa lepiš zajedno 74 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08 EB 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08

Poslednja izmena od urednika:
Koji fiks na kraju, ti si poslao jedan, a kolega @Imotep drugi?

EDIT: Skontao...

EDIT: da li umesto prvog stringa lepiš zajedno 74 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08 EB 30 33 C9 B8 01 00 00 00 0F A2 8B C8 C1 F9 08
Ja sam samo prvi broj zamenio 75 sa EB i odradio save.

Nazad
Vrh Dno