Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas posle podne se pojavila u sistemu.
Jutros kad sam proveravao nije je bilo.
Hvala.

Gde vi i na koji nacin dobijate posiljke preko Turske poste ?
Ja vec 2 meseca sigurno kad god nesto porucim preko Yanwena vise ne ide preko Turaka uopste nego preko Holandjana...

Preko turske mi je išlo zadnjih par sa tracking-om. Yanwen (bez tracking-a), Litvanija i češće Uzbekistan.

Idem da proverim do poste da li je nesto stiglo pa javim posle. Mada mislim da nema nista.
Cekam i UZ i LV i jos brdo ...

Pozdrav ljudi, naručio sam oko 20tak pošiljki. Sve su stigle sem dve. Broj za praćenje je VR...YP. Ostale pošiljke su dva, tri dana posle ovog statusa item arrived stigle na adresu. Šta li se dešava sa ovim?
27b596e344d3e244f313cf9384e790eb.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Preko turske mi je išlo zadnjih par sa tracking-om. Yanwen (bez tracking-a), Litvanija i češće Uzbekistan.

Meni Yanwen kako rekoh vec 2 meseca nema sanse da ide preko Turaka, vec Holandija iskljucivo.
Sinoc sam porucio 10 posiljaka sve sitnice, i sve su otisle preko UB LV i ako sam se trudio da miksujem nacine slanja, prosto neverovatno..

Inace sleteo registrovani Holandjanin kod nas posle 12 dana od statusa da je prosledjeno iz Holandije ka nama.. tako da sutra / prekosutra verovatno da se mogu ocekivati ture i neregistrovanih posiljaka...

SYA pošiljka - Out for delivery. The end of tracking.
Je l' tu neđe blizu? [emoji3]
a4c45f4b7d5bef9e53b0f0d2169d20ae.jpg

Danas stiglo:
4kom. UD NL (Zadnji status 25.11.)
2kom. UB LV (zadnji statusi 23.11.)
2kom. UB LV (zadnji statusi 3.11. i 31.10.)
Jos 2 kom. UB LV (zadnji statusi 21.11. i 22.11.)
i jos 2 kom. UB UZ (mislim da su statusi bili 2.12.) Nazalost bacio sam kese one sa datumima... j*b*g kakav sam indijanac :)

Код мене још ништа од Узбекистанаца.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Kod mene treba jos dosta da stignu. Samo ja npr. kad narucim, ne nadam se da ce stici pre 3 meseca od dana narucivanja... pa ako stignu odlicno, ako ne stignu onda nikom nista. Vratim novac nazad i toliko.
Ne mogu da se nerviram vise oko gluposti.

SYA pošiljka - Out for delivery. The end of tracking.
Je l' tu neđe blizu? [emoji3]
a4c45f4b7d5bef9e53b0f0d2169d20ae.jpg
Meni je isto tako, imao je i drugi broj za pracenje samo sto ga nisu prosledili, video sam ga kada je vec stiglo. Ukupno mu je trebalo 31 dan da dtigne a posle tog statusa je brzo stiglo ako se dobro secam.

Poslato sa Nova 5t

Meni Yanwen kako rekoh vec 2 meseca nema sanse da ide preko Turaka, vec Holandija iskljucivo.
Sinoc sam porucio 10 posiljaka sve sitnice, i sve su otisle preko UB LV i ako sam se trudio da miksujem nacine slanja, prosto neverovatno..

Inace sleteo registrovani Holandjanin kod nas posle 12 dana od statusa da je prosledjeno iz Holandije ka nama.. tako da sutra / prekosutra verovatno da se mogu ocekivati ture i neregistrovanih posiljaka...
Neni su poslednja dva stigla preko Turske, jedan za 11 a drugi za 12 dana.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Pao novi rekord DHLa, iz amerike sa iherba za 3 dana u CG, 4 dana od porudzbine. I to ide preko Beograda pa je uvjek dan vise nego za Bg.

Dosadasnji rekord mi je bio USPS iz Kalifornije u Bg za 5 dana od porudzbine.

Sent from my phone

Poslednja izmena:
Hmm, ove sve sitnice sto sam pre dve veceri poruci, sada gledam za svaku je povecana cena postarine, ali za svaku, svaka je poslata po starim cenama i otisla na UB LV, ali su cene skocile..

Stigao registrovani Nizozemac danas i dva neregistrovana.

I jel imao ko broj u formatu : VR*********YP ? Imao sam UD**YP, ali ne i VR, preko cega je to ? Pretpostavljam isto samo je ova mozda registrovana ?

Poslednja izmena:
VR... YP mi je jednom postala RH... TR i dva puta RE... LT.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

@ Animal
Još prošlog meseca su prevoznici debelo digli cene za transport suvog leda, verovatno sad dižu cene za sve pošiljke jer treba da krene transport vakcina masovno.
VR*********YP ti je registrovana pošiljka preko Yanwena i dobiće novi broj verovatno u Hong Kongu a nisam u toku preko koga šalju sad, zadnje YP što sam imao je bilo preko LT. Otvori YW praćenje i proveri kod njih. Evo ti kineska verzija pa ubaci broj https://www.yw56.com.cn/

Poslednja izmena:
Ja imam jednu ali PR...YP i dobila je novi broj LD...BE i posiljku sam adresirao na HR.Screenshot_20201211_133742.jpg

Poslato sa Nova 5t

Imam jedno pitanje.
Preko DHL-a, cekam neki mali paketic, koji je poslat pre mesec dana, iz USA.
Kada sam danas proverio status, pise, da je paket isporucen, jos pre dva dana.
Da li je neko imao takav slucaj, da li je to normalno....?

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk

Naravno da nije normalno. Otprilike da se nadaš da je pošten taj koji je preuzeo, kao u gizmovom slučaju što je imao.

Sent from my SM-G9810 using Tapatalk

Pa ja ne znam kako moze i taj koji dostavlja isporuciti nekome a da ne zna kome je isporucio, pogotovo u slucaju DHL?! Ne znam kako to funkcionise kod nas ali bi sada nazvao DHL predstavnistvo u srbiji i pitao ih jel znaju kome su isporucili paket?!

Poslato sa Nova 5t

Ne znam stvarno, glupa situacija.
Jedino da zovem DHL, pa da se sa njima natezem.

Edit:
Da li neko zna,koji broj da pozovem, posto mi izbacuje dosta DHL lokacija i predstavnistva?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije svaki DHL i stvarno DHL. E commerce DHL je ustvari Deutsche post (obicna sa pracenjem) i dobijes kovertu u sanduce.

U pitanju je DHL ecommerce.
Nista nije stiglo u sanduce.
Da li ta vrsta posiljke ide preko nase poste?

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk

Obicna posta bi trebalo da ga isporucuje, i sta kaze postin track&trace?

Stigao i poslednji Letonac (ja ne kupujem mnogo ali sva četri paketa su na kraju stigla). Inače ovaj je kupljen još 12.09, poslednji status 23.10. Post office collection, od tada ništa, ali stigao je živ i zdrav, nema nalepljenih nekih drugih brojeva.

Zovi postu odmah, ako ne radi lokalna onda zovi odmah onu iznad nje... posto ne znam odakle si. Zovi i Beograd, digni malo halabuku oko toga.
Jer DHL nema nista sa tim, posto je ecomerc... tako da oni ne urucuju paket.
Moraces malo da se napinjes jer neces moci da dokazes da nisi ti preuzeo paket. Ostaces i bez para i bez paketa. A i sajt na kome si kupio ce misliti isto da zelis neku prevaru da odradis pa je moguce da ces biti pod prismotrom.

To je zaj**** stavi neki novi postar sigurno. Resavaj to brzo, dok se jos seca kome je dao... inace ode mast u propast.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno