Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Ne treba ti cex za to, moze to odraditi na uniswap, sigurno i brzo.
Cex koristis samo kad prodajes za kes i povlacis na banku.

Hvala na odgovoru.

U samoj Ledger live aplikaciji postoji opcija swap, ono što meni treba praktično može i odatle da se odradi?

A što se tiče USDC, da li je moguće da on izgubi vrednost u odnosu na dolar ili je vezan za njega?

Relativno je to "cena koja jeste". Uniswap isto ima slippage slajder, mislim da je predefinisana vrednost 1%, toliko gore ili dole može cena da oscilira od one koju vidiš. Obično to nije slučaj sa parovima koji imaju veliku likvidnost.

Stable koini poput USDT, DAI, USDC i sl. imaju uvek vrednost od 1 USD (promil gore ili dole, ali da, ta je vrednost).

Nadam se da je "opšta diskusija" pravo mesto za pitanje na koje pokušavam da nađem najbolje rešenje. O čemu se radi?

Želim da trgujem sa početnim kapitalom od 10 eth i trgovao bih na Cex-u (otvoren sam da čujem predloge za drugu menjačnicu) i imam konkretan primer: Recimo ako je sada eth oko 600$ a moja procena je da će recimo za NG biti 500$, prodam 10 eth, sačekam mesec dana kupim na 500$ i to je jasno, ali tražim bezbedno rešenje šta sa novcem u tih mesec dana... Ne bih držao na Cex-u, jer postoje prethodna loša iskustva gde su menjačnice pucale. Povlačenje novca pa kasniji novi deposit je skupo rešenje a može i da utiče na oporezivanje koje je u najavi.

Dobronamerni i iskreni savet, bolje batali takvo swing trejdovanje u periodima bull manije kao što je sada, pogotovo kad nemaš iskustva. Ovo ti kažem kao čovek koji je kupio BTC na 3500, pa prodao na 5000 računajući da mora da se iskoriguje. ;) Ako hoćeš da učiš trejdanje, sačekaj da bull market prođe, pa to radi u nekim mirnijim vremenima. Za sad, samo kupi i drži, ne igraj se. Voleo bih da je to meni neko rekao onda.

:d
Kakav preokret. Citam treci put i ne verujem

Salu na stranu apsolutno se slazem s njim. I ja mislim da sada apsolutno nije vreme za prodaju i ucenje da se trguje. Sada se novcici cuvaju i ne diraju. Krajem sledece godine kad proda i kad padne moze da se igra koliko hoce.
Edit: Bice i sada opasnih rollercoaster-a i super je za trgovinu ali steta je da gubi novcice i priliku da zaradi posto ne zna sta radi.

Poslednja izmena:
Hvala na dobronamernim savetima, moje pitanje je bilo više "tehničke" prirode, svakako ne bih uleteo u trejdovanje bez ikakvog plana i strategije.

Saglasan sam da možda nije pravo vreme, ipak, samo nemirno more pravi dobre mornare! :D

Drug koji ima Ledger i živi u Nemačkoj, je dobio ovu poruku...

viber image 2020-12-07 , 11.01.14.jpg

Pitanje za vlasnike Ledgera i iskusne poznavaoce tematike... šta mislite da li je ovo legit ili neka nameštaljka?

Ne da nije legit, nego je nameštaljka 1/1 :smoke: Shift-delete.

Ok, nikada nisam imao hardware wallet, reko ovde ću dobiti najbrže odgovor ;).

Jutros drugar dobio ovo. Tako da cisto obratite paznju za svaki slucaj.

photo_2020-12-10_12-52-47.jpgphoto_2020-12-10_12-52-53.jpgphoto_2020-12-10_12-53-06.jpg

Nema to veze sa Ledgerom. Najobičniji Phishing. Dešavaće se često jer imaju bazu od prošle godine.

Taj breach podataka (spisak e-mail i očigledno neki brojevi telefona) je jedino što je imalo veze sa Ledgerom.

Sve ostalo je najobičniji Phishing i sredstva su ugrožena samo ako poveruješ u email.

Poslednja izmena:
Koji je to put sa ledgerom?

Tapatalk from Poco loco
Pošto je scam u pitanju, dešavaće se i dalje, jer su im pokupili podatke sa online Shopa, pa sada cimaju kupce pokušavajući da ih nateraju da skinu modifikovanu verziju programa. E, tek tada se oprostite sa novčićima, kada namestite sve u novom programu :)

Znaci u principu, nas koji smo kupili u skorije vreme nece cimati jer nemaju podatke.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

U principu nikad ne koristis link iz mejla nego odes na sajt i tamo provjeris da li ima neki update itd..
Nebitno sta je u pitanju.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Pogledaj na poslednjoj slici mejl je: contact(@)leGDersupport.com

edit: dodao sam () pošto pravi automatski email tag ili kako se zove pa da ne radi to.

Poslednja izmena:
Stigao mi ledger X. Platio sam ga 8005 dinara.
Cena: 8005 rsd
Pdv: 1760 rsd
Carina: 800 rsd
I jos neki trosak, dal dostava ili sta vec: 340 rsd

Mnogo je to, ja uzeo trezor na 10% popusta sa sve dhl postarinom 58e...i nema carine ni pdv-a

Sent from my phone

Da li je neko koristio opciju swap na ledger?
U smislu da li mi je puno skuplje da zamenim usdt za eth ili nesto drugo na njemu direktno ili da saljem na binance, tamo menjam pa vratim?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno