Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Koji hardware wallet preporučujete / koristite i kakva su vaša iskustva?
Da li postoji kakva razlika u upotrebi wallet-a između Windows i macOS računara?

Koji hardware wallet preporučujete / koristite i kakva su vaša iskustva?
Da li postoji kakva razlika u upotrebi wallet-a između Windows i macOS računara?
Nema bitne razlike između OS-ova.

Zavisi koliko ćeš ih često koristiti, neki su malo više naklonjeni korisnicima.

Imam i Ledger Nano S i KeepKey i Cobo Vault Pro i naravno, što veći ekran, to ih je lakše koristiti, ali su i manje diskretni.

Ako planiraš da držiš novčiće godinu dana i da ne čačkaš puno, onda slobodno uzmi najjeftiniji Ledger Nano S i bićeš zadovoljan.

Trezor još nisam imao priliku probati.

Obrati i pažnju da li platforma/softver koji planiraš da koristiš podržava i ako da, onda koji hardver.

SgapeShift.io recimo radi odlično sa KeepKeyem, ali ga sa Ledgerom nisam naterao da radi, iako je zvanično podržan.

U principu, Ledger i Trezor su glavni igrači. Ledger Nano S najjeftiniji.

ECD ima Trezor One na prodaju (korektna cena), malo skuplji od najjeftinijih Ledger Nano S na KP.

Ipak, mislim da je pametnije uzeti od njih, nego na KP.

Trezor One model je ustvari Trezor wallet koji se je prodavao pre 3 godine? Ili postoji razlika između modela One i onog modela od pre 3 godine?
Da li se isplati kupiti Trezor beli za 42,70 EUR? Ne piše da je model One već samo Trezor.

Da, deluje da su im to zalihe od pre ko zna koliko godina. Niko živi to nije kupovao od 2017 po 12k tadašnjih.

Trezor One model je ustvari Trezor wallet koji se je prodavao pre 3 godine? Ili postoji razlika između modela One i onog modela od pre 3 godine?
Da li se isplati kupiti Trezor beli za 42,70 EUR? Ne piše da je model One već samo Trezor.

Trezor je top imam ga od kad se pojavio.

To su sve isti modeli godinama. Pouzdani su, to je najbitnije. Nema potrebe izmisljati toplu vodu i menjati bilo sta. To drasticno dize cenu. Valjda su napravili lager jer ce biti nestasice. Opet ce se prodavati po 120e kad skoci cena novcica.

Tapatalk from Poco loco

Da li mi je potreban hardware wallet ako ću samo da holdujem? Trenutno koristim Exodus, koji mi nije ni instaliran na računaru pošto ne obavljam transakcije, jel postoji rizik uopšte u takvom slučaju?

Da li mi je potreban hardware wallet ako ću samo da holdujem? Trenutno koristim Exodus, koji mi nije ni instaliran na računaru pošto ne obavljam transakcije, jel postoji rizik uopšte u takvom slučaju?

Najtoplija preporuka za hardware wallet bez obzira na sve

Postoji naravno, da neko drugi obavlja transakcije umesto tebe :).

Na Amazon-u se neki kupci žale da Trezor One ima problem sa povezivanjem sa macOS računarina, da je potreban dodatni program i da je uređaj nestabilan.
Da li neko koristi Trezor na macOS i kakva su vaša iskustva?

Ima li neko predlog za neke tutorijale vezane za kriptovalute,odakle krenuti, kakve taktike koristiti itd?

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

takovg sto god nema. Kupi jeftino prodaj skupo kao npr ove godine mogao si da uzmes ETH za 80 90e i da danas prodas za 500e to je sigurica. Onaj trejd izmedju je lutrija ali posto trziste ide uvek gore dole dokle god ne prodas prve koine jeftnije nego sto si ih platio treba da budes u plusu.

Ajde jedno glupo pitanje, da li je potrebno prodavati?
Ja sam planirao da mesecno ako je dobra cena kupujem coine za 100€ svaki mesec i da nakon nekog vremena imam neku svotu

Naravno da nije potrebno. Sve zavisi ko sta zeli odnosno koji mu je cilj.

A gde kupujete coine? Vidim da je najpopularniji coinbase ali zato niko ne koristi blockchain sajt? Ili bitcoinov?

Cex naše kartice ili OTC od Pere, Đoke, Miše.

Sent from my Oneplus 8

Ne mora da dodje do tvoj key-ja, dovoljno je da ima neki backdoor na tvojoj masini i sve ce s tvoje masine da odradi.

Tapatalk from Poco loco

Ovde se ocito ne moze dobiti nikakav pristojan odgocor. Svi su zatvoreni kao da ce im neko hleb iz usta uzeti.. eh,srbi..

Ovde se ocito ne moze dobiti nikakav pristojan odgocor. Svi su zatvoreni kao da ce im neko hleb iz usta uzeti.. eh,srbi..

vec su ti odgovorili . Dakle mozes od nekoga licno kupiti sto ispada najpovoljnije , a mozes i preko odredjenih menjacnica koje su ti nabrojali , ako si u srbiji imas i nekoliko firmi koje ti prodaju kripto , mozes i za dinare , provizija je oko 5% . Dakle prvo mozda reci u kojoj drzavi zivis , pre nego se ljutis na nekoga .

"cex ili Otc od pere" meni nista ne znaci, kao sto rekoh bas sam noob sto se bitcoina i generalno kriptovaluta tice zato i postavljam noob pitanja pa se nadam i nekom iscrpnijem odgovoru.
U Srbiji zivim i ne vidim prednost kupovine od pere u odnosu na neki sajt tipa coinbase?

Cex.io mozes karticom iz tvoje banke da kupis
Ecd.rs domaca firma mozes da kupis uplatom na njihov racun
Binance.com/Advcash.com isto karticom moze

Na ecd ne moras da se verifikujes dok na ostala dva moras da odradis licnu verifikaciju.Provizije su slicne.

Od nekoga tj. Pere mozes da prodjes bez provizije , ako ti nije bitna provizija imas ecd.rs

"OTC od Pere" je najovoljniji nacin i nacin koji vecina praktikuje ili bar prizeljkuje , a videces kad malo udjes u materiju , zato te svi bledo i gledaju , ali eto sad imas celu listu , tako da 5% kad kupis , 5% kad prodas , dakel ukupno 10% , dakle btc ako ga kupis na 19000 koliko je sada treba da ode na 21000 da bi ti bio na nuli :) Zato "OTC od Pere" je zakon

evo ti i definicije , samo ukucas u google

https://www.investopedia.com/terms/o/over-the-countermarket.asp

Poslednja izmena:
Ok,gde da nadjem Peru?
Koja je prednost kupovine sa nasih sajtova u odnosu na coinbase koliko vidim provizije su slicne?

Ranije je na forumu bila tema , gde su clanovi mogli da oglasavaju kupovinu i prodaju kripta , ali su zbog nekih zloupotreba zatvorili temu , Tako da sad se uglavnom koriste poznanstva i neke grupe koje se bave kriptom na srpskom jeziku ,
sve u svemu ako si malo u materiji upoznaces izvestan broj ljudi . Koliko vidim priprema se neki zakon po kome ce se placati porez na prenos kod kripto transakcija , slicno kao kad kupis auto , mocice kripto i da se nasledjuje , poklanja itd

Da samo je problem kad Pera trazi 5% provizije da ti proda kripto, u tom slucaju je Cex bagatela

Sent from my phone

Vrh Dno