Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Stanje interneta i mtel minuta proverite pozivanjem *797#, a preostalog interneta 4 u box 4 na *797*97#. Tu pokazuje realno stanje za razliku od web strane Moj MTS ili aplikacije Moj mts. Bar je takva situacija kod mene.

Ja uopšte nemam box paket a na moj mts aplikaciji stoji 200GB box 4u4 interneta. Imam Omorika 2 paket od pre 2 godine.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Meni su mnogo značili MTEL minutu, koji će mi đavo 200GB za mobilni, pa de da to potrošim?
Nije mi jasno da tek tako, bez ikakvog obaveštenja, mogu da menjaju ugovor koji sam potpisao sa njima?
Stvarno su gomila *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*a.

Pozdrav, na hg8245 lan 1 i 4 su za net, a 2 i 3 za iptv. Da li postoji neki nacin da se iz njega izvuce jedan kabl u stan pored, kojim cu da imam i net i tv, ili moram da vucem dva kabla? Je l moguce na neki nacin osposobiti port da bude za oba, pa onda da ide lan kabl u ruter, iz rutera u stb, i tako da imam net i tv? Ili to sto sam ja u glavi smislio nije moguce?

Btw, na optici sam, istice mi ugovor za 15 dana, box 4, ja fino podneo zahtev za raskid, oni fino pozvali da ponude 6 meseci po dinar, i eto, pogadjanka kao na pijac. A lepo sam otisao u poslovnicu, rekao da ne zelim da raskidam ali da mi daju 6 meseci, kaze ne moze
mozes spojiti preko jednog lan kabla. dakle na ruteru ubodes u lan1 i lan2, a na drugom kraju isto tako jedan rj45 koristis za net, drugi za iptv. jedini limit je sto ovako kad se krimpuje, max brzina je do 100 mbps.

a82ced2922ffa0f74b0a005b2e8c137e.gif

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk

Jel moguće da ovolikom broju ljudi nije jasno da je u pitanju bug sa prikazom na MojMTS? Aman, svima prikazuje isto bez obzira koliko MTS usluga imali jedino što u mom slučaju je tačno je podatak "Internet u Srbiji". Ja nit uz Moravu 1 imam Youtube za dž, nit neo minute i SMS, nit je ikad prikazivalo Box4 u 4 preostalo stanje (niti ćaletov box ugovor iz februara ima 200 GB, ima 100 GB). Još svima stoji istih 10167 MB za Youtube.

Propao forum...

Poslednja izmena:
Kad nazovem na *797#:
Minuta u MTS: neograničeno
Min u Srbiji: neograničeno
SMS u Srbiji: neograničeno
m:tel minuti: 200
Podaci: 20477

Na MTS-ovom sajtu u pregledu paketa, za BOX PLAVI koja ja imam m:tel minuti se ne spominju (za mobilni telefon), jedino ima info da je SMS prema RS i CG besplatan.

Poslednja izmena:
Meni pokazuje da imam 0mb. Ne znam koliko je to realno [emoji16]

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Pa ako si potrošio realno je. Ako imaš neku Moravicu nije neki podvig potrošiti u prvih par dana meseca :D S tim da *797# ne prikazuje tu i ne uzima u obzir činjenicu da li jesi ili nisi "pridružio" taj broj u neki Box3 ili Box4 pa deliš dodatnih 20 tj 100 GB mesečno.
Kod mene piše 0 (0/256 na portalu) a uveliko trošim bonus iz Box paketa.

@Casting Hvala na pojasnjenju i detaljnom opisu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nego da pitam...
Doso mi 2. racun od kad sam presao na box (optika).
Prvi racun je bio mesoviti, stara usluga plus optika na boxu i jos neka placanja telefonaom.
Ovaj drugi mi je prvi "po dinar", nisam imao placanja telefonom i pise da je racun 0,00RSD, za uplatu 0,00RSD.
U racunu pise da je "osnovna mesecna naknada" 0,83RSD i da je "popust na osnovnu naknadu" 0,83RSD.
Kako je naknada samo 0,83rsd i zasto je popust 0,83rsd?
Zasto nema 1rsd za dinar da platim?
Da li ja trebam da nesto platim ili ne jer u racunu lepo pise 0,00rsd za placanje?
Ne zalim se ja, samo pitam, ovo mi nejasno i cudno... :)

Pogledajte prilog 293658
Meni još nije došao prvi račun već samo neka marketinška koverta sa nekim uputstvom za IrisTV.

Isto tako, prilikom odabira paketa naglasio sam da želim da račune dobijam elektronski ali me ne bi čudilo da su to prevideli.

Od kada do kada u mesecu šalju račune?

Jel može malo detaljnije objašnjenje? Od početka do kraja gde se šta prikopčava...

Послато са MI 8 помоћу Тапатока

Uopšteno, potreban ti je jedan svič kod rutera (recimo https://bit.ly/3n4gqqE). Iz rutera ide jedan lan kabal iz porta za internet i jedan iz porta za IPTV u svič. Iz sviča ide samo jedan lan kabal u dugi stan/drugu sobu, kroz koji idu internet i IPTV zajedno do drugog sviča u tom stanu/toj sobi, a onda iz tog sviča jedan kabal ka TV, a ostali portovi se setuju za internet. Tačna podešavanja za svičeve zavise od toga koje svičeve ćes kupiti.

Na slici možeš da pogledaš kako sam ja to rešio kod mene u stanu i povezao sva tri Q11 u tri sobe [mreža je kod mene već bila takva pre uvođenja MTSa za internet, ništa nisam dodatno radio samo sam naknadno setovao svičeve]. U tvom slučaju zanemari samo levi deo slike - dakle zamisli da je taj lan kabal (plava linija) direktno povezan sa sviča koji je kod rutera na svič u sobi 3. To je to.

InternetIPTV.jpg

Poslednja izmena:
Meni se beli IPTV box vratio na stari softver a crni i drugi beli rade na novom apdejtu.Počeli su po malo da koče sliku uveče.Imam još 3 meseca do isteka ugovora pa ćemo da vidimo šta će biti.

Meni još nije došao prvi račun već samo neka marketinška koverta sa nekim uputstvom za IrisTV.

Isto tako, prilikom odabira paketa naglasio sam da želim da račune dobijam elektronski ali me ne bi čudilo da su to prevideli.

Od kada do kada u mesecu šalju račune?

Meni su juce 1 i danas 2 racuna dosla (vise brojeva se vode na mene).
Racune mozes i sam da skines sa mts sajta ako se ulogujes u "Moj MTS" (poslednji tab desno).
Mislim da stignu emailom racuni u prvih 10-ak dana.

Uopšteno, potreban ti je jedan svič kod rutera (recimo https://bit.ly/3n4gqqE). Iz rutera ide jedan lan kabal iz porta za internet i jedan iz porta za IPTV u svič. Iz sviča ide samo jedan lan kabal u dugi stan/drugu sobu, kroz koji idu internet i IPTV zajedno do drugog sviča u tom stanu/toj sobi, a onda iz tog sviča jedan kabal ka TV, a ostali portovi se setuju za internet. Tačna podešavanja za svičeve zavise od toga koje svičeve ćes kupiti.

Na slici možeš da pogledaš kako sam ja to rešio kod mene u stanu i povezao sva tri Q11 u tri sobe [mreža je kod mene već bila takva pre uvođenja MTSa za internet, ništa nisam dodatno radio samo sam naknadno setovao svičeve]. U tvom slučaju zanemari samo levi deo slike - dakle zamisli da je taj lan kabal (plava linija) direktno povezan sa sviča koji je kod rutera na svič u sobi 3. To je to.

Pogledajte prilog 293669
OK, sad mi je jasno. Hvala

Послато са MI 8 помоћу Тапатока

Meni su juce 1 i danas 2 racuna dosla (vise brojeva se vode na mene).
Racune mozes i sam da skines sa mts sajta ako se ulogujes u "Moj MTS" (poslednji tab desno).
Mislim da stignu emailom racuni u prvih 10-ak dana.
Zato i pitam, jer dok mi ne dođe prvi račun ne mogu ništa da uradim ni po pitanju Moj mts, ni po pitanju maila, ni po pitanju mts go, čak ni po pitanju HBO go... Treba mi da unesem onaj broj sa računa i da platim prvi dinar, ovaj račun.

Форумаши, да ли вам раде додатни сервиси (Новинарница, Резултати уживо и Временска прогноза) на старој/новој платформи?
Da, rade na staroj platformi nisu radile sad da.

Poslednja izmena:
Da li su jos nekom ukinuli mtel minute na starom Box 4 crvenom paketu i duplirali gigabajte za "4 u Box4" uslugu (sada je 200GB) ili je ovo neka greska u pitanju? :trust:
Meni nisu imam jos uvek 300 mtel minuta.

Zato i pitam, jer dok mi ne dođe prvi račun ne mogu ništa da uradim ni po pitanju Moj mts, ni po pitanju maila, ni po pitanju mts go, čak ni po pitanju HBO go... Treba mi da unesem onaj broj sa računa i da platim prvi dinar, ovaj račun.

Ako misliš na šifru korisnika, što ih ne pitaš na fb da ti puste ili na svom sajtu preko agenta podrške?

Moze li neko ko ima HBO paket a da je na novoj Iris platformi da mi kaze sta mu se prikazuje u video klubu u delu "besplatno uz HBO" ?
Na staroj platformi je bilo
Filmovi, Serije, Disney i Crtani a na novoj nemam podmenija "crtani".

Sto ne vidim racune na Moj MTS? Do pre 15 dana je sve radilo okej a sad mi daje samo da platim za drugo lice.

@Casting Hvala na pojasnjenju i detaljnom opisu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nego da pitam...
Doso mi 2. racun od kad sam presao na box (optika).
Prvi racun je bio mesoviti, stara usluga plus optika na boxu i jos neka placanja telefonaom.
Ovaj drugi mi je prvi "po dinar", nisam imao placanja telefonom i pise da je racun 0,00RSD, za uplatu 0,00RSD.
U racunu pise da je "osnovna mesecna naknada" 0,83RSD i da je "popust na osnovnu naknadu" 0,83RSD.
Kako je naknada samo 0,83rsd i zasto je popust 0,83rsd?
Zasto nema 1rsd za dinar da platim?
Da li ja trebam da nesto platim ili ne jer u racunu lepo pise 0,00rsd za placanje?
Ne zalim se ja, samo pitam, ovo mi nejasno i cudno... :)

Pogledajte prilog 293658
I meni je drugi račun, ista stvar, 0 dinara.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Stigao mi je prvi račun nakon potpisivanja Box4 crvenog paketa (optika). Naplatili mi za dodatni STB uređaj, iako stoji na njihovom sajtu da je besplatan?Screenshot_20201209-082241.jpg

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Ja sam nakon 15+ godina sa SBB-a prešao na MTS. Danas postavili opremu i odmah pustili signal.
Utisci posle jednog dana korišćenja, internet je odličan. Huawei Q2 bolje brzine na WiFi postiže i od Ubee i TC. Što se neta tiče tu MTS bije SBB u svakom pogledu.
Ali što se tiče televizije, MTS stvarno kaska za SBB.
Ovaj Iris je prilično bljak. Sav je trom, nepregledan izgleda malo bolje nego D3 mini.
Preko toga i da se pređe, nije neki problem.
Najgore je što na većini kanala nema gledanja 7 dana unazad, eventualno postoji da se odgleda trenutno šta daju ispočetka.
Isto glupost što na najskupljem paketu mnogo stvari u Video klubu se plaća. Barem bi bilo dobro da može video klub da se zaključa da deca slučajno ne kupuju bezveze filmove.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Moze da se namesti limit za kupovinu, nadji u profilu.

Hvala, probaću ako mogu skroz da isključim kupovinu.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Vrh Dno