Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

znaci mora box 2 a max brzina je 35/6?
jer recimo moji tast i tasta imaju problem sa adsl,placaju total 20/1 a da bi funkcionisao bez seckanja u radu smanjili su im brzinu na 14/1

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

znaci mora box 2 a max brzina je 35/6?
jer recimo moji tast i tasta imaju problem sa adsl,placaju total 20/1 a da bi funkcionisao bez seckanja u radu smanjili su im brzinu na 14/1

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Upravo to. I ja imam vdsl 20/4 box 3 trazio im hibridni iako sam njihov korisnik 10 god ladno me ispalili jer sam vec februara potpisao novi ugovor. Bila mi je namera da poboljsam upload jer na mom vdsl 20/4 imam dowload 18-19 Mbps ali upload od 1-1.2 Mbps. Ako uzmes paket 20/4 izvucices max sa hibridnim. A vec 50/8 ne verujem da ce da ti puste. Znam da ti svaki Mbps znaci ali najbolje se raspitaj u poslovnici.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pratim ovu temu duze vreme, i razmisljam o prelasku na mts sa sbb, samo zbog ove akcije za dinar 12 meseci, ali iskreno nista mi nije jasno oko njihove usluge... Meni su sbb prikljucili u stanu pre 3 godine i sve radi bez problema od tada. Objasnjeno mi je da bih kod mts imao taj hibridni net, posto nije bilo optike. U medjuvremenu krenuli su uvodjenje optike u ulazu, i treba da sve zavrse do ponedeljka. Zanima me da li je na optici stabilna situacija, odnosno da li sve radi kako treba, isplati li se prelazak?
Nisam nikakav zahtevan korisnik, brzina neta mi nije bitna da li je 50 ili 100 mb/s kao ni koje kanale imam, jer tv skoro uopste ne gledam. Planiram da koristim xiaomi s box, i da gledam hbo go/netflix, kao i kodi/elementum.
Da li ce to biti ok na mts optici? Pitam i zbog tog cg nata koji se pominje...?

Huawei P30

Ako imas tehn. mogucnosti za optiku, uzimaj, nema sta da se razmisljas. Mts IPTV eskiviraj , bacanje para u tvom slucaju.

Radi li nekome ova Mts tv go aplikacija na Androidu? Normalno šetam kroz sadržaj al kad treba da se pusti vrti pa izbaci kod greške.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Isti slučaj, ni meni ne radi zadnjih 7-8 dana.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Pratim ovu temu duze vreme, i razmisljam o prelasku na mts sa sbb, samo zbog ove akcije za dinar 12 meseci, ali iskreno nista mi nije jasno oko njihove usluge... Meni su sbb prikljucili u stanu pre 3 godine i sve radi bez problema od tada. Objasnjeno mi je da bih kod mts imao taj hibridni net, posto nije bilo optike. U medjuvremenu krenuli su uvodjenje optike u ulazu, i treba da sve zavrse do ponedeljka. Zanima me da li je na optici stabilna situacija, odnosno da li sve radi kako treba, isplati li se prelazak?
Nisam nikakav zahtevan korisnik, brzina neta mi nije bitna da li je 50 ili 100 mb/s kao ni koje kanale imam, jer tv skoro uopste ne gledam. Planiram da koristim xiaomi s box, i da gledam hbo go/netflix, kao i kodi/elementum.

Huawei P30
Za to što si naveo da ti treba, optika je najbolji izbor.

Samo nek pređu više jednom... I da se nadamo da iris ima i app za Windows...

Sve su zakomplikovali, mogu da zamislim kako je starijim ljudima koji se bas ne snalaze najbolje sa tehnikom.

Trebali bi sada svima da podele nove daljinske sa novim rasporedom dugmica.
Sto ako imas stari radice ti i na starom kao na novom imas i uputstvo ne treba bas dramiti previse iako je ovo mozda malo losije ili tako izgleda jer smo se navikli na staro.

Zovi ih ili piši na chat-u da ti puste HD kanale. Ako ima tehničkih mogućnosti pustiće.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Meni nisu dali iako imam teh mogucnosti(optika) pa moram da cekam jos mesec dana da mi istekne UO i da potpisem novu.

Radi li nekome ova Mts tv go aplikacija na Androidu? Normalno šetam kroz sadržaj al kad treba da se pusti vrti pa izbaci kod greške.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Radi kao i uvek.

Huawei P30
3 godine - to bi trebalo da znači da si bez UO kod SBB.
Internet veza na MTS optici je uglavnom bez mane. Niko još nije prijavio da je iz CG NAT (na how bridnoj vezi su, izgleda, svi iza CG NAT). Uzmeš Box 2, bez TV, otkažeš u probnom periodu ako ima problema.
Ako su tek krenuli radove u zgradi, izgleda da neće to tako brzo.
Ma šta radio, ne potpisuj UO dok ne vidiš internet vezu kod sebe.

Imao sam UO kod SBB, pa sam posle godinu dana presao na eon, pa potpisao novu koja je istekla juce..

Imamo u ulazu nekog iz telekoma ko ce to sve da pogura tako da je moguce da i bude brzo. Od odluke na sednici kucnog saveta do pocetka uvodjenja u ulaz proslo je par dana...

Huawei P30

Znaci nisam jedini kome su utrpali nepostojeci Start SD paket. Hvala svima na savetima. Odmah sam im se zalio zalio na mail. Cekam odgovor pa javljam sta se desilo.

HG8245Q2.
Imam potrebne podatke.
... "napredni" korisnici snalaze sami ako imaju sreću da imaju admin login podatke: onda sami prebace ruter u bridge mode a pre toga su kroz Telnet "isčupali" PPPoE podatke iz samog rutera. I onda se to lepo namesti bez da si išta pitao Telekom podršku.
Ne mogu da prebacim u bridge mode.Kad dodjem do koraka 1.png, kao u ss iz ovog posta https://forum.benchmark.rs/showthre...fizicka-lica&p=5955416&viewfull=1#post5955416, izgubi se internet link.

Koliko se plaća Box 4 plavi nakon isteka ugovora ? Sad sam dobio za 1500 dinara veci racun, ali mislim da je u ugovoru (kojeg ne mogu da nađem) bila manja razlika.

Poslednja izmena:
Koliko se plaća Box 4 plavi nakon isteka ugovora ? Sad sam dobio ž za 1500 dinara veci racun, ali mislim da je u ugovoru (kojeg ne mogu da nađem) bila manja razlika.
Onoliko koliko je cena na sajtu za taj paket bez ugovorne obaveze.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

@kibicer
Nisam resio.

Ovo su sad moji ss. Posle ovog 1.jpg, i prebacivanja u bridge mode ovde2.jpg, ostanem bez internet linka.

Recite mi, da li se sa njima moze ''pregovarati''.

Naime, kroz moju ulicu nema njihove optike pa mi nude promociju 6 meseci po 1 dinar za BOX Beli a gde moze optika 12 meseci po 1 dinar.

Pa sam mislio da im trazim 12 meseci po 1 dinar bez optike, kad vec ne mogu da protnu kabli... E sad, za SBB znam da moze da se cenka, ali za ove ?

Poslednja izmena:
Gde ostanes bez internet linka?
Prebacivanjem u bridge mode HG8245Q2 postaje modem. Lan kabal iz porta 1 treba da ide u drugi ruter i WAN/Internet port tog rutera, i iz tog drugog rutera dobijas internet LAN vezu i wi-fi.
Ostanem bez internet linka uopste, svuda, zicno i bezicno na svim uredjajima.
Na lan port 1 HG8245Q2 prikljucen je drugi ruter od samog postavljanja ont-a. Taj drugi ruter besprekorno funkcionise iza sbb-og modema. To bi moralo da bude i ovde slucaj da je HG8245Q2 presao da radi kao modem, ali to izgleda nije slucaj.

Sa MTS sajta:

Uslovi BOX 3 promocije:

• prvih 12 meseci po 1 dinar – za nove korisnike koji nemaju mts usluge ili koji imaju samo uslugu fiksne telefonske linije a odluče se za uvođenje BOX 3 paketa preko optičke infrastrukture

Ako bih recimo uzeo BOX 3 kombinaciju sa fisknim, TV i NET optikom, da li imam pravo na 12 meseci popusta ako do sada nisam imao mts TV, NET i fiksni, ali imam ugovor kod mts za mobilni (Omorika 1)?

@Fidel: Valjda ti je jasno da na tom drugom ruteru koji je iza ONT-a treba da kreiraš PPPoE konekciju ? Da bi imao net :D Bridge-ovan Huawei radi kao modem ali treba neko da "dial"-uje i uspostavi konekciju i dobije javnu IP adresu.
I da ti za PPPoE autorizaciju trebaju username i password?

Vrh Dno