Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Ako je ovo tacno, onda su resili da "raskomadaju" i Titana:d

90e979a4a0ad97ef8373078ca1adae0503bbbf45b8bb521feb5a3d37514bb4db.png

91cc1306eb89a0820d5a93a440403f5eb65e444f0d57378296a8f1ba63dcddad.gif

Mašala. Sve lepše od lepšeg...

Takođe, ako su upola dobre za mining kao što šuškaju, RIP.
Plus, Bitcoin opet raste...

Poslednja izmena:
Doci ce 5 komada osecam u prvoj turi za celu srb hah kao i 5000 serija sto je dosla

Ahahaha, pa znaci nikad necu doci na red da promenim grafiku :).

pa nema sanse 60-70mhs max

256 bita sta moze vise od 70mhs max? a vjerovatno blize 60mhs, taj infinity cacahe ne znaci nista za mining, moze samo da pravi problem da trebaju optimizacije minera, a u zadnje vrijeme niko nece da optimizuje minere, dobro je bilo dok je clymore tu bio njega vise nema a ovi ostali rijetko rade optimizacije.

na koju foru 90?
Zna se da ETH zavisi od memorije i magistrale 256 Bita GDDR6 nema tu sta od 65-70mhs tu je to mozda ni toliko bez tajminga i bios moda.

Nove nvidije RTX 3080/3090 imaju GDDR6X memoriju to je potpuno drugacija memorija od GDRR6 koju AMD RX 6800/XT kartice imaju

RX 6800, RX 6800 XT i RX 6900XT imaju istu magistralu od 256 bita i GDDR6, dok nvidija ima 320/384 Bitnu magistralu i noviju GDDR6x memoriju zato nvidija ide 90-100mhs, AMD karte to nece moci. ( u Pocetku bez mod biosa oko 60mhs, kasnije tu i tamo max 70mhs)

Poenta je da je memorijski protok bottleneck kada je u pitanju mining. Mislim da sam cak procitao negde da su cak RX 5700xt gore za mining od obicnih RX 5700 jer imaju isti memorijski protok, dakle imaju iste performanse dok trose vise.

Kolega goldi u podforumu za kriptovalute procenjuje da ce sve 3 imati uporedive performanse za mining i da ce u tu svrhu biti jedva bolje od 3070 zbog 10% boljeg takta memorije.

Poslednja izmena:
Ne.

Broj nije deljiv sa 64, bilo da piše 5800 ili 6800 shader-a.

Takodje 6800 xt spec sa tabele se ne poklapa sa zvanicnim spec na AMD sajtu. Ovaj na tabeli je negde izmedju RX 6800 i RX 6800 xt.
Isto tako klokovi memorije i jezgara su nizi nego sto treba.

Jel to "kolega" goldi loks opet gleda u svoje goldi bols za prognozu performansi/"rudarskog" potencijala? :S:

Kao i onomad za CPU-e i GPU-e? :d

Ovaj put bi mogao biti u pravu :), jedino ako bi infinity cash mogao nekako dobijeti to ubrzanje - inace, nema sanse :).

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ovaj put imamo specifikacije sve je poznato.... kakve crne mining performanse nece to mineri ni pogledati ne brinite....

Ovaj kaze da je dobra za mining , ali sve su jos nagadjanja....

Ovaj put imamo specifikacije sve je poznato.... kakve crne mining performanse nece to mineri ni pogledati ne brinite....
Siguran si da taj poprilično velik keš neće imati uticaja na kopanje?

Kad se zvanično pojavljuju testovi?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

18. ili 19. možda kada bude krenula prodaja.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Obično bude barem 3 dana ranije, tako je bilo za 3000 seriju. Ipak lepo je znati realnije podatke pre nego što se kupi kartica.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa procesorima je bilo u isti dan skoro. Možda će biti tako.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Siguran si da taj poprilično velik keš neće imati uticaja na kopanje?

Onoliko koliko poznajem ETHash algoritam i nacin citanja DAG-a mislim da je samo bitna brzina memorije, tajminzi i magistrala, a taj "kes" vjerovatno ce samo da pravi probleme u pocetku jer se moraju mineri optimizovati, zivi bili pa vidili, ali sam bas ubjedjen da ce karte biti lose za mining ETH-a, postoji mogucnost da budu dobre za neke algoritme izuzev ETH-a gde bi Kes mogao imati bitnu ulogu, ali takav algo trenutno nije poznat bar meni nije poznato, ali moguce da ima uticaj u nekim algoritmima tako da sa te strane ostaje mogucnost da karta bude isplativa u nekim algoritmima, ali za Mining ETH-a ne vidim na koju mogucnost moze biti profitabilna, cak sta vise opet kazem bez optimizacije minera u najmanju ruku nece biti uopste izbor minera. Imat ce gameri razlog za zadovoljstvo.

Da dodam jos od 2012g bavim se tim miningom kopali smo sa svim i svacim dobro sam upucen u materiju, iznenadio me AMD sa procesorima pa i prvi testove za ove RX 6800/XT kartice su zaista odlicni, ali za mining tu ne vidim nikakvu mogucnost da nas iznenade, karte dolaze sa 256Bita GDDR6 i tu se sva poenta krije.

Poslednja izmena:
Onoliko koliko poznajem ETHash algoritam i nacin citanja DAG-a mislim da je samo bitna brzina memorije, tajminzi i magistrala, a taj "kes" vjerovatno ce samo da pravi probleme u pocetku jer se moraju mineri optimizovati, zivi bili pa vidili, ali sam bas ubjedjen da ce karte biti lose za mining ETH-a, postoji mogucnost da budu dobre za neke algoritme izuzev ETH-a gde bi Kes mogao imati bitnu ulogu, ali takav algo trenutno nije poznat bar meni nije poznato, ali moguce da ima uticaj u nekim algoritmima tako da sa te strane ostaje mogucnost da karta bude isplativa u nekim algoritmima, ali za Mining ETH-a ne vidim na koju mogucnost moze biti profitabilna, cak sta vise opet kazem bez optimizacije minera u najmanju ruku nece biti uopste izbor minera. Imat ce gameri razlog za zadovoljstvo.

Da dodam jos od 2012g bavim se tim miningom kopali smo sa svim i svacim dobro sam upucen u materiju, iznenadio me AMD sa procesorima pa i prvi testove za ove RX 6800/XT kartice su zaista odlicni, ali za mining tu ne vidim nikakvu mogucnost da nas iznenade, karte dolaze sa 256Bita GDDR6 i tu se sva poenta krije.

Mislim, ako je mem protok glavni bottle neck, ako racunamo da cache nece praviti problema, kartice ce imati performanse na nivou koji je tek za nijansu visi od RX 5700/GTX 3070, uz visu potrosnju, zar ne?

To su lepe vesti, da majneriima nece biti interesantne.
Prvo me nvida iznervirala sa cenama za 20xx seriju, a i sada za 30xx, em nema kartica nigde a iako se pojave cena bude 300e veca do najavljene.
Ako 6800 sa 16gb bude na stanju sa najavljenom cenom, bice dobra to kupovina.

Meni samo nije jasno zasto su toliko ljudi optereceni nedostatkom ovih kartica u prvih par dana od izlaska? Da li svi imaju 4k monitor 144hz i igraju fps igrice pa je neophodno imati jednu zver kao 3080 ili 6080xt? Ili jedna , recimo 5700xt obavlja posao ( kao sto se vidi u novim igricama godfall , ac , itd ) . Ja sam totalno zbunjen :(

Iskreno ne razumem se u algoritam i kako funkcioniše ETHash. Može da se desi i da ima efekat na performanse jer veći deo DAG-a može da stane u L3.
Kod igara se vidi da pomaže no nije ovo sad toliko bitno kad su kartice u prodaji sledeće nedelje pa ćemo videti iz prve ruke. :wave:

Meni samo nije jasno zasto su toliko ljudi optereceni nedostatkom ovih kartica u prvih par dana od izlaska? Da li svi imaju 4k monitor 144hz i igraju fps igrice pa je neophodno imati jednu zver kao 3080 ili 6080xt? Ili jedna , recimo 5700xt obavlja posao ( kao sto se vidi u novim igricama godfall , ac , itd ) . Ja sam totalno zbunjen :(
Obavlja i 2xxx serija, samo zaboravljas da je korona, ljudi sede kuci, ne ide se na letovanja/zimovanja, imas visak para...

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Iskreno ne razumem se u algoritam i kako funkcioniše ETHash. Može da se desi i da ima efekat na performanse jer veći deo DAG-a može da stane u L3.
Kod igara se vidi da pomaže no nije ovo sad toliko bitno kad su kartice u prodaji sledeće nedelje pa ćemo videti iz prve ruke. :wave:

Ma da bas tako ubrzo cemo sve saznati, ali po svim procjenama, ne samo mojim nego ljudi koji se mnogo bolje razumiju od mene, ocekivano je oko 60mhs da karte daju, ali eto brzo ce se i to znati, ali to je realno ocekivati, a s obzirom na cijenu nece biti interesantne minerima.

Pa DAG je 4GB, tako da od toga nista, ali sto kazete, videcemo.

Nazad
Vrh Dno