Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Nije igrivo ni na jednoj platformi ali ako je ovo taj rdna2 rejtrejsing, neka hvala.

Deluje kao na pola puta izmedju rtx i non rtx.

Nije igrivo ni na jednoj platformi ali ako je ovo taj rdna2 rejtrejsing, neka hvala.

Deluje kao na pola puta izmedju rtx i non rtx.
Pa niko ne ocekuje da ubodu odmah rt ali idu u dobrom pravcu , mozda do kraja 2021 bude dosta bolje.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

s obzirom da je prva "lajv" iteracija, meni sasvim korektno izgleda

@ABET/G@W

Valjda je logicno da kvalitet ray tracing efekata na konzolama i na PC-u nece biti isti, bez obzira da li su GeForce ili Radeoni upotrebljeni.

Relamira se rx6000+cpu 5000x sa b550 maticnim plocama da ima odredjene benefite , E sad da li isto vazi i za kombinaciju sa x570 maticnim plocama ?

@maxx79

Ne znam na sta te sta podseca, niti me zanima. Pricas gluposti.

Gledao sam nekoliko modela 5700xt karti na neweggu i amazonu, svi su sa prosecnom ocenom 4,sto bi bilo nemoguce matematicki da je 20% korisnika dalo 1 ili 2. Opet, pricas gluposti. Posebno iz razloga sto su nezadovoljni kupci mnogo skloniji da ostavljaju negativne ocene nego zadovoljni pozitivne. A i neke slabe ocene su davali ljudi kojima su stigle mrtve karte, ostecena pakovanja, i slicno, sto svakom brendu i karti moze da se desi.

Poslednja izmena:
Gledao sam nekoliko modela 5700xt karti na neweggu i amazonu, svi su sa prosecnom ocenom 4,sto bi bilo nemoguce matematicki da je 20% korisnika dalo 1 ili 2.

Ne znam za Newegg, ali on nije napisao ništa što nije tačno. AMD/ATI je ODUVEK kuburio sa softverom i drajverima za razliku od Nvidije. Intel+Nvidia je uvek bilo "ubodeš i teraš", dok je AMD cpu+grafika uvek bilo hardverski i cenovno bolje, ali dok se izmačuješ sa drajverima presedne ti sve. Drajveri su im uvek bili loši, ali sa 5700 serijom, koliko sam video, imali su KATASTROFALNE greške, tolike da su ljudi radije davali 200 dolara/evra više za 2070 super sa kojom je hardverski tu negde. Samo zbog prokletih drajvera.
Naravno, sve se to sredilo, ali suviše kasno i to je ostavilo takve posledice da se ljudi i dan danas plaše da kupe te karte zbog drajvera, iako su ispeglani maksimalno. A s obzirom koliko su, ovaj put, ozbiljno uleteli u klinč sa Nvidijom ne verujem da će dozvoliti da im se desi slična buda.laština. Bar se nadam.

Ispravnije receno - GeForce je plug n play, a Radeon je oduvek bio za naprednije korisnike.

Upravo tako. :)

Uf, nisam vozio od 2008. i ne razumem se bas u automobile.

(da se ne pravim pametan sada i da guglam Daciu Sandero, da bih ti kao nesto odgovorio :))

Ispravnije receno - GeForce je plug n play, a Radeon je oduvek bio za naprednije korisnike.
Ako kupiš radeon onda si besposlen i možeš sebi da priuštiš žongliranje sa drajverima. Radeon je oduvek bio za dokone, tako se pravilno kaže.

Cene u Kini za referentne modele kad pocne prodaja:

6800 - 4600 RMB / 575e
6800 XT - 5100 RMB / 637.5e
6900 XT - 8000 RMB / 1000e

Videcemo kako ce se pokazati u praksi referentni kuler. Ne znam koja je velicina ploce 6900XT ali bilo bi super kad bi moglo da se spakuje u neku mini izvedbu, sa dva ventilatora. ITX san bi postao realnost :D

Ništa nam ne znače cene u Kini, tamo ima 3070 za ispod 500 evra a kod nas je najjeftiniji model 95000 dinara, na KP traže i 900 evra. Još se ljudi na forumu javljaju da su nabavili kartice, što znači da su platili te cene. Toliko su i u Madjaskoj.

Ali ako bude 6800XT za 630 evra onda bi dodao za bolje napajanje. Mada sam na netu pročitao da AMD preporučuje 850W za ovu karticu. Ja bi pre ako moze da tera na onom Seasonicu od 10k dinara. Procesor će sigurno biti usko grlo ali ako stvarno podrže 5000 seriju na b450 toma max onda valja zameniti i cpu za 5600. Naravno kasnije, ne sve odmah. Radije bi nv ali njihove cene su sulude za moja shvatanja.

Da li će biti varijanta Asus ROG RX 6800 XT grafičke sa vazdušnim hlađenjem ?

Video sam da su za sada predstavili samo varijantu sa vodenim hlađenjem.

EDIT: Saznao sam da će biti.

Poslednja izmena:
Naslednik mog metalnog tenka u kucistu od 2013 -te. Deda po babine linije - ASUS HD 7950 DirectCU II TOP :)

Da li će biti varijanta Asus ROG RX 6800 XT grafičke sa vazdušnim hlađenjem ?

Video sam da su za sada predstavili samo varijantu sa vodenim hlađenjem.

EDIT: Saznao sam da će biti.

Gde si nabavio komponente iz profila i po kojim cenama, ako nije tajna? :)

Gde si nabavio komponente iz profila i po kojim cenama, ako nije tajna? :)
Nisam uzeo sve iz opisa, za sada sam uzeo RAM, napajanje, kućište, SATA SSD. Sve uzeo na KP.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Ništa nam ne znače cene u Kini, tamo ima 3070 za ispod 500 evra a kod nas je najjeftiniji model 95000 dinara, na KP traže i 900 evra. Još se ljudi na forumu javljaju da su nabavili kartice, što znači da su platili te cene. Toliko su i u Madjaskoj.

Ali ako bude 6800XT za 630 evra onda bi dodao za bolje napajanje. Mada sam na netu pročitao da AMD preporučuje 850W za ovu karticu. Ja bi pre ako moze da tera na onom Seasonicu od 10k dinara. Procesor će sigurno biti usko grlo ali ako stvarno podrže 5000 seriju na b450 toma max onda valja zameniti i cpu za 5600. Naravno kasnije, ne sve odmah. Radije bi nv ali njihove cene su sulude za moja shvatanja.

Na Amd-ovom sajtu kazu minimum za 6800 je 650w a za 6800XT preporucuju min 750w .

https://www.amd.com/en/products/graphics/amd-radeon-rx-6800-xt

Poslednja izmena:
Kao poručena vest, za Sapphire: :D

SAPPHIRE PULSE AMD Radeon™ RX 6800 Gaming Graphics Card with 16GB GDDR6, AMD RDNA™ 2

11305_02_rx6800_pulse_c01_r_800x500.ashx

SAPPHIRE PULSE AMD Radeon™ RX 6800 XT Gaming Graphics Card with 16GB GDDR6, AMD RDNA™ 2

11304_03_rx6800xt_pulse_c01_r_800x500.ashx

SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon™ RX 6800 Gaming Graphics Card with 16GB GDDR6, AMD RDNA™ 2

11305_01_rx6800_nitro_c01_r_800x500.ashx

SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon™ RX 6800 XT SE Gaming Graphics Card with 16GB GDDR6, AMD RDNA™ 2

11304_01_rx6800xtse_nitro_02_rr_800x500.ashx

SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon™ RX 6800 XT Gaming Graphics Card with 16GB GDDR6, AMD RDNA™ 2

11304_02_rx6800xt_nitro_c01_r_800x500.ashx

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno