Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo kada je poslato.
034c06632b8f3f1d0445fbf061d896c2.jpg

Poslato sa Nova 5t

Do nedavno je ogranicenje bilo na 120 dana.

Ako su sada omogucili 180 , onda to ne sluti na dobro :hair:

Letonija od ponedeljka zatvara granice na 4 nedelje, da vidimo da li zaključava i vazduh :D
@ sasa022
Poštanske pošiljke važe 180 dana a nakon toga se smatraju nestalim

Poslednja izmena:
To je vec i bezobrazluk AE-a. Bolesno je da paket putuje 6 meseci, bukvalno i zaboravis sta si narucio pa te onda carina podseti.

Izgleda da staje kargo jer je pola Evrope zatvoreno. AE se izgleda opekao sa SG u prvoj blokadi pa sad udaraju max rokove.

Ali nisam primetio da su bilo gde to naznacili tako da ne znam da li ja moram kao kupac i da cekam toliko jer da sam znao za to verovatno ne bih ni porucio. Osim toga, taj predmet sam kupio pre 52 dana i tada nije bio toliki rok.

Poslato sa Nova 5t

@ Gilgamesh
Kontaktiraj podršku da vidiš šta će ti odgovoriti. U ovakvim situacijama ne važi šta je pisalo kad si kupovao ali max 180 dana je rok do kada pošiljalac može da piše potražnicu za pošiljkom

Teretni saobracaj se ne zaustavlja , ali je pitanje kojim tempom i u kojoj kolicini
ce posiljke sa AE biti otpremane iz Letonije , Litvanije i Poljske.

Moze neko da mi pojasni? Inace na mailu mi stiglo obavestenje da je stiglo u zemlju kao arrived at destination country..
72d7b14861ca1c4c554dabdc5141ed2e.jpg

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Posto vidim da si iz Nisa, za nas nekad potraje isporuka i preko mesec dana od tog statusa.
Inace taj status ti ne znaci da je to u Srbiji, vec samo da je krenulo iz Letonije.

Sve uglavnom mrzi da pročitaju par stranica unazad. Dakle, Arrive at destination znači da je pošiljka stigla u Rigu (ako je LV pošta), a onda treba da dobije status Depart from transit country or district kad krene put Srbije. Nekad u Srbiju stigne za 2 nedelje od tog statusa, a nekad za 2 meseca. Pravila nema.

Može li mi neko reći čemu u stvari služi alternativni broj za praćenje?
Vidi ga samo Cainiao Tracking ostali ga ne vide.
U formatu je UV*********UZ
A glavni broj je LP*************
Navodno ide preko Uzbekistanske pošte.

Doneo poštar jedan SpeedPak, moj prvi do sada :)
Inače kinez stavio 3x manju cenu iako mu nisam tražio ( hvala kinezu ). Pošiljka je bila oko 15usd.

Poslato 19.10, zadnji status 27.10, uručeno 09.11.
Imam ih još poručenih posle ovog paketa, videćeno da li će i oni ispoštovati ovaj tempo :)

Kod mene je danima zastoj

Da li imate primera da za UH..TR pise da su prosledjene / stigle u Srbiju , a da danima ne stizu na adresu ?

Da li je nekom stigla koja UV..UZ posiljka ?

Od kojih datuma vam UB..LV stoje zaglavljene u Rigi ?

Meni je jedna RH...TR ovako putovala:

prosleđena iz TR za SRB 17.10.
Stigla u SRB 26.10.
Isporučena 03.11.

Tako da je čekala dosta dugo kod nas. Imam sad još nekoliko RH...TR koje su stigle prekjuče kod nas i još uvek su "Za carinu". Mogu da javim ako se pokrenu..

@nikolaq45

Rx..xx posiljke imaju pracenje i znamo gde se nalaze .

Problem su Ux...xx i gomila nepreciznih i laznih statusa za iste :(

Šta se dogadja sa UV...UZ pošiljkama? Da li ima promena osim da je Arrived GMTC, odnosno da je stiglo u Uzbekistan?
@nikolaq45
LV od 02.10 do 01.11 čučalo u Rigi, ono kasnije još skuplja prašinu u Rigi.

Poslednja izmena:
Imam jednu UV... UZ poručenu pre 18 dana, 05.11. je dobila status arrived at destination country. Čekam da vidim za koliko stiže na adresu.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

@Mali Mrav

Imas lazni status koji izbacuje SunYou uvek tacno posle tri dana da je posiljka sa tranzitne lokacije ( GMTC - ma gde bila ) stigla u Srbiju.

Zato pitam da li je nekom isporucena posiljka sa UV..UZ kodom

EDIT :
Nadam se samo da nece biti kao sa MY i TO , da po 3 meseca ne stizu od statusa da su prosledjene iz neke od tranzitnih tacaka.
SunYou je uvek ojavljivao lazni status posle tri dana !!!

Poslednja izmena:
@ sasa022
Arrive at transit country or district Aliexpress-Cainiao je naredni status. Ja sam pitao za dalje da li ima nekih promena, interesuje me kakvi su Uzbekistanci sa ažuriranjem. Inače pošiljka se posle 4 dana od poletanja iz Hong Konga pojavila u UZ, malo mi je čudno dug let bio :D

Evo moje pošiljke što čekam trenutno.
RH...TR mi je stigla pre 6 dana, putovala 16 dana, onaj BT risiver i transmiter sto sam kačio tu..
fc3cae7704e7cd2b7f6b45dd04c656cd.jpg

Poslato sa Nova 5t

Ja isto ocekujem paket, pa sad kad stigne
09d6502d547b5181c7ee8cc4d88dd819.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Cainiao u 1001 varijanti
SunYou ne napusta svoju taktiku
( 3 dana posle GMTC lupe da je posiljka stigla u Srbiju..... i gotovo )

csy.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno