^ hmm jel si siguran u to ? Posto je 3D tv a nisam siguran da je tehnicki izvodljivo da ide 3d na 60hz
Da, imam taj TV više od 7 godina
Kažeš da je na njemu mnoog bolja slika nego na TCL-u kad je u pitanju kablovska televizija?
Ako ti 2.4ghz ne zavrsava posao nece ni 5ghz ....I ako je taj oled iz price od pre par strana on bi trebalo da podrzava ac standard....Ima li nešto da se bocne na TV da bih hvatao WiFi na 5GHz? 2,4GHz nije idealno za sve, ili neko pojačivač 2,4GHz?
Mora da imas neke dodatne opcije za podesavanje motion-a. Taj mod sto treperi je black frame insertion i on retko gde radi, samo na najskupljim novijim televizorima...i kod mene na B8 oledu ne radi bez treperenja.No no, sto se tice kvaliteta slika na TLC je odlicna zaista, pogotovo HD kanali (EON STB BOX)
Nego je sve znatno vece pa mi deluje da je da nije toliko glatko kad su brze scene. TLC ima neki smooth da se ukljuci kao opcija ali ne radi nista, sem sto slika blago terepri da kad se ukljuci isti, tako da bolje da je na off.
Ako ti 2.4ghz ne zavrsava posao nece ni 5ghz ....I ako je taj oled iz price od pre par strana on bi trebalo da podrzava ac standard....
Taj ec780 nije u klasi sa ovim panelom. Možda c715 i c815 model. Upoređivao i nije mu ni prići. Slazem se za os. Android je ipak neprevazidjen al posto imam eon box nije mi bio presudan.
ispraviće me neko grešim, U8B ima quantum dot (za razliku od U7B koji nema) što znači da se vodi kao QLEDC715 i C815 su qled televizori, Hisense nije Qled.
VIDAA U je zasnovan na WEVD a koji je naslednik Opera TV. na VIDAA U se mogu isntalirati VEWD aplikacije. koliko se sećam, na VIDAA se furaju tzv. cloud aplikacije.VIDAA je corskokak, niko ne razvija aplikacije za taj sistem.
Sharp se odavno ništa ne pita na tržišti, nažalost.Furao je i Sharp svoj AquaNet pa su batalili,
dobro su se setiliPanasonic je blizu da batali My Home Screen (Firefox OS.) i prelaze na Android TV OS,
je l' taj Net TV ono što se vodi kao Linux?Philips je batalio Net TV i presao na Android.
neće LG i Samsung, nprTo ce na kraju uraditi svi proizvodjaci, samo je pitanje vremena.
NeDa li je moguće ostvariti 5-to godišnju garanciju na LG televizore sa KP?
Ne mogu da verujem kolika je razlika u ceni između prodavnica i KP, 50UN80003LC je 550€ vs 450€ nije baš mala razlika ali ako ne može da se dobije 5 godina onda vredi razmisliti, barem u narednih nedelju dana pošto, koliko vidim, ta opcija sa 5 godina garancije traje do 15.11.2020, posle toga KP je jedini logičan izbor.
Kratko i argumentovano:
....
Hisense novi modeli za 2020.god. imaju los motion. To je jedan od razloga zasto se kasni sa implementacijom Vide 4 na proslogodisnjim modelima (npr. u8b). Ceka se da se to ispravi novim softwerom, pa ce tek posle stici upgrade na vidi 3.
....
Pogledajte prilog 292089
Kratko i argumentovano:
60Hz vs 120Hz je itekako vazna razlika. Vise puta sam objasnjavao, ne bih ponovo ulazio u tu pricu.
Vincent Theo sa hdtvtesta je naglasio tu stavku kao veoma bitnu pri kupovini, tako da se tu prica zavrsava.
U8B nije 8bit vec 10bit odnosno 8bit+frc. Od proizvodjaca panela i samog kvaliteta matrice zavisi koji ce dati bolju i lepsu sliku, a ne od toga da li je pravi ili kvazi 10bit panel.
Da 8bit+frc paneli ne valjaju ne bi ih Samsung koristio u svojoj Qled 4k liniji pa cak i u Q90T seriji koja kosta preko 2000 eura i daje vrhunsku sliku (za lcd).
TCL ec780, P715 i C715 nemaju motion procesor ( Memc) pa im je motion prilicno los.
C815 serija ima memc, ali u 55" C815 se koristi 60Hz panel tako da ta velicina i dalje ima los motion.
Hisense novi modeli za 2020.god. imaju los motion. To je jedan od razloga zasto se kasni sa implementacijom Vide 4 na proslogodisnjim modelima (npr. u8b). Ceka se da se to ispravi novim softwerom, pa ce tek posle stici upgrade na vidi 3.
Ovo sam naveo cisto da bi se videlo da pisem objektivno i da ne preferiram nijednu marku tv-a posebno. Svaki proizvodjac ima i dobre i lose modele itd.
Local dimming ima samo Hisense U8B koji itekako poboljsava crnu boju i kontrast.
Brightness je najbolji kod U8B. Q60T ima samo 250cd tipicni brightness verovali ili ne.
Qled nije isto sto i Oled. Svi oledi imaju slicnu i vrhunsku sliku. Kod Qleda to nije tako. Samo top modeli qleda imaju vrhunsku sliku, ostali nista posebno.
Postoji znacajan broj panela koji ne koriste Qled tehnologiju, a imaju lepsu sliku od qleda iz nizih serija (ukljucujuci i boje).
QLED je samo filter, ako se taj filter stavi na los osnovni panel, krajnji proizvod nikako ne moze biti vrhunskog kvaliteta. Tako da Qled vise nije sinonim za vrhunsku sliku.
Android vs Vida, Tizen, WebOS itd. -- Bez ikakve dileme Android na prvom mestu. Ali to nikako ne znaci da je bolje imati losiji tv sa Androidom u odnosu na bolji tv sa ovim ostalim sistemima.
I za kraj, zna se sta je najvaznije pri kupovini tv-a, a to je :
Pogledajte prilog 292089
...ovakve slike su cista prevara, pa bi bilo lepo da se manes tih manipulacija...
...
Q60T je testiran na preko 400 na Rtings.com, ne znam odakle ti to o 260?
....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari