Šta je novo?

AMD Ryzen™ 5000 (Zen 3)

A za vas onda nema, haha. :D

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Ma polako, bice valjda nece rudari da pokupuje ove procesore ;)

Poslednja izmena:
Realno jos ne smeju da otkrivaju nista zvanicno :) Zvanicno lansiranje je sutra, negde popodne krecu review-ovi.

Pa mogu da kažu dal će da ih imaju na stanju ili ne, to nema nikakve veze sa performansama procesora, ne krši nikakav NDA...

Pa možda mogu, ali verovatno neće dok im ne stignu.

Pa možda mogu, ali verovatno neće dok im ne stignu.

Pa ako im do sad nisu stigli onda bolje i da se nenadamo. To se poklapa sa informacijama koji sam dobio od uvoznika da nemaju ni najavu uvoza a kamoli dostupnosti samih procesora...

Pa ne znam šta da ti kažem, ja gledam uskoro da ga pazarim. :D

Uzmi onda i meni jedan 5600x lako će se dogovorimo... ,)

To već imam, ne znam gde se kupuje. Ploča dobijena u zameni za neku koja je riknula, a ram dobio kada smo osvojili Asus takmičenje.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

:D
5877cccbefd60cc79d94c7c7006216c7.jpg

Pa to dele dzabe :)

Ostaje samo da pretpostavljamo cene koje ce biti i cekamo sutrasnji dan.

Sto uopste cekate nase da uzmete CPU, zar nije bolja opcija KP kao i do sada? :D

G.Skill 4133 CL19, uzas. Prevelika latencija. :p

Ništa bolja nije situacija ni kod mađara. Ja sam poručio na obe strane pa ko pre nađe. [emoji16]

Pa ploca V1 ima 3 godine, a V2 godinu dana, haha..

Ram sumnjam da ima vise od 3, a treba verovatno 10 minimum.

Za cpu ako nije 3, onda lik je luuuud. :D

3 godine je garancija, barem za plocu. G.skill daje godinu dana... ne mora ta mem. (bila je navedena kao primer). Kingston daje 5 godina, opet preko madjara. Ne vidim sto se razlikuju garancije preko i ovde, to najvise zavisi od proizvodjaca. 600eur - zavisi koji proc hoces, 165eur ploca + 100eur memorija (32GB 3600 CL16, Crucial npr.) + 250eur za 5600 (~) - mnogo blize 500eur.
Svakako, domaci prodavci su i trziste su krajnje neozbiljni ili su 'ozbiljniji' za dobru cifru. Dok je tako, ja nemam zelju da ostavljam novac njima.

Ja sam za Tomu dobio 3 godine garancije, za Kingston mem. 5 i Ryzen mislim 3.

Za 5k seriju svakako treba sacekati pocetak sledece godine radi stabilizacije cena.

Poslednja izmena:
Da nije 200e za 32gb crucial 3600, posto na iPonu je toliko..?

Ram i procesor ne crkavaju.

Cudi me koja kolicina ljudi ovde juri da kupi 5000 seriju, zna se kako se kaze, prvi macici se u vodu bacaju :D

Da nije 200e za 32gb crucial 3600, posto na iPonu je toliko..?

Moja greska - mislio sam na 16gb. :)

Sto se kupovine i zurbe tice - kontam da je februar dovoljno daleko, ako bude ikakvih problema, ali ne vidim sto bi to bio slucaj za CPU-ove. Dok postanu dostupni i cene stabilne, vec ce se znati dovoljno kroz review-ove.

Ja ne bih kupovao pre proleća/leta, dok padnu cene i stabilizuje se podrška...

Sto uopste cekate nase da uzmete CPU, zar nije bolja opcija KP kao i do sada? :D

G.Skill 4133 CL19, uzas. Prevelika latencija. :p

A šta ću, ne može više od 4000mhz 12-12-12 latence, samo sam toliko izvukao.

Ram i procesor ne crkavaju.

Cudi me koja kolicina ljudi ovde juri da kupi 5000 seriju, zna se kako se kaze, prvi macici se u vodu bacaju :D

Apsolutno netacno, sa izuzetkom Intel procesora.
Ryzen, ove godine oko 20 reklamacija:
2200G, 2400G, 2600x, 2700, 2700x, 3200G, 3600, 3700x, 3900x (u postocima, mozda 1-1.5%).
Ram isto, nema cega nije bilo, sto DOA (manji broj), sto kasniji kvar.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Crkavaju i inteli, mada bas retko...
Ne shvatajte Ivana ozbiljno samo troluje... (bar de nadam...)

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Ne trolujem, nisam cuo da je ikada ikome crkao procesor/ram, a da su radili u normalnim uslovima (bez klokovanja do nebesa, pregrevanja, na normalnom napajanju).

Ovo govorim za duze staze, cpu/ram koji rade prvih nekoliko meseci kako treba, sansa da crknu nakon toga je mizerna..

DOA je normalna stvar i moze se desiti sa bilo cim, ovde ne racunam DOA kvarove..

Poslednja izmena:
Vrh Dno