Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh sad bio do radnje igrao se sa tcl c715 and i like it, i like it a lot! :)

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Može malo utisaka šta te je impresioniralo (slika, boje, kvalitet izrade, OS...), jer očigledno ovaj model nije svuda izložen, čak bih rekao da je retko izložen u radnjama, pa nemamo svi mogućnost da pogledamo uživo...

Koju dijagonalu si gledao? Da li si na TVu gledao neki njihov materijal ili su te pustili da pustiš svoj materijal? Da li su tačne infromacije sa sajtova da je u pitanju Quantum Dot displej?

Može malo utisaka šta te je impresioniralo (slika, boje, kvalitet izrade, OS...), jer očigledno ovaj model nije svuda izložen, čak bih rekao da je retko izložen u radnjama, pa nemamo svi mogućnost da pogledamo uživo...

Koju dijagonalu si gledao? Da li si na TVu gledao neki njihov materijal ili su te pustili da pustiš svoj materijal? Da li su tačne infromacije sa sajtova da je u pitanju Quantum Dot displej?
I mene zanima info. Hvala.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Saznaćemo uskoro :)
b5021a9b0dd686b93ceef538a1a95e82.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

U radnji mozes samo da vidis kakvi su uglovi gledanja i to je otprilike to. Sve ostalo ces videti kada ga upalis kuci. Skoro svaki polupristojan ekran izgleda dobro kada na njemu pustis 4K HDR demo u dobro osvetljenjoj prostoriji i kada ga gledas spreda, jer se probijanje pozadinskog u tom slucaju ne vidi.

Da li na našem tržištu postoji neki TV od oko 100k dinara u 55" a da ima HDMI 2.1 ? Ako ne računamo Samsung q70t/q75t koji su po mnogima lošiji od prošlogodišnjih modela :/

C ima quantum dot filter(qled).

Na papiru deluje kao ubedljiv bestbuy u budget segmentu.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Sirius9 Imaš ga u emmezeti za 56.000. To je ok cena. I ja sam jedno vreme gledao taj i ne secam se da je bio toliko jeftin. Najjeftinije je bio na akciji u Dr. Techno.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Na svim testovima koje sam gledao su ga nahvalili osim za par stvari:
1. Jako sporo radi u nekim trenucina os
2. Upscale 1080p ekstra, 720p nije los, ispod toga nikakav.

1. Na prvu os je jako cool, radi poprlicno dobro. Jedino gde sam primetio da se uspori je kad se udje u playstore i kad se full ugasi tv pa kad se upali treba mu malko vremena verovatno upali sve pozadinnske servise ali ovo se lako resava ima opcija za fast boot tako da i kad se ugasi zapravo ne ugasi full sve.

2. Ovo je 100% i moje zapzanje, pogotovo sam prijatno iznenadjen HD kanalima (sbb eon) izgledaju odlicno.

Kad smo kod Eon-a i ako na play store vidi uredno eon aplikaciju ista je ne upotrebljiva. Izuzetno lose radi (spora aplikacija, slika trza zajedno sa zvukom) sa druge strane HBO radi odlicno.

Neki privi utisci:

I ako sam namenski otiso u prodavnicu da uzmem hisanse u7b ili A7500F slika je uporedno sa c715 izgledala nekako isprano pa sam zato uzeo da se igram sa TCL. Radnja bila prazna, a momak koji radi skroz cool lik pa sam imao vremena da probam neke stvari pre kupovine i odlucio se za isti. Pre svega ovaj minimalisticki dizajn sa tankim ivicama meni licno najlepsi. Uglovi gledanja za moje uslove odlicni (dnevna soba uska a dugacka tako da gde god da sednem nema razlike u slici). Svetlo ne izbija previse, ima ga pojavise na dnu (sa strane i gore znatno manje). Meni licno totalno prihvatljivo. Jedino sto sam ja preso sa 200hz 43" na ovaj 55" i 60hz pa mi je to prilicno primetno i bode oci ali za ove pare veca hercaza nema da tu koji god da sam uzeo bilo bi isto.
Cast radi bez greske (na starom mi je to bila muka pa sam prvo to probao :D)
TV je poprlicno glasan, i zvuk skroz korektan, nema neke distorzije zvuka ni kad se pojaca poprlicno glasno.

Sve u svemu, prvi neki utisici su pozitivni, jos se nisam nista igrao sa kalibracijom slike a cini mi se da tu ima prostora se dotera jos finije jer ima dosta opcija i podesavanja. U ovom trenutku svi ovi pred definisani profili su mi nekako pretarani, izuzetno visoko osvetljenje i saturacija boja.

Ja na prvu zadovoljan za cenu od 70k din mislim da je u ovom trenutku dobra kupovina.

Sva pitanja slobodno pisite pa cu da testiram sta god zelite:)

Eon nekad dobro radi, nekad tako kako si opisao.

HDR radi bez greške sa filmovima ili PS4. HDR ima i podešavanja kao i bez HDR, mod slike, za igranje obavezno mod igre, za filmove mod film. Kao da ne gledam isti film ili istu igru da igram. Daljinski sa tastaturom je legao odlično, da ne nabadam slovo po slovo strelicom. Ambijent svetlo je lep dodatak i preko dana ću ga za sada ostaviti, sinoć sam ga ugasio jer mi je bilo prejako uz film, ima podešavanja da prati video, zvuk, boju zastave itd. i to još nisam isprobao.
Ukratko, od mene sve preporuka za Philips OLED. Ako neko želi nešto da probam neka napise.

2e259082a9ad1a60e03dbd3a65931ae2.jpg

791fd0b6c9cf992f8a6c6f89e1f8b259.jpg

55d3e5ff0dc1d30ec08f8de99aa29ce8.jpg

Pozdrav društvo!
Razmišljam o kupovini televizora za spavaću sobu, 43".
Na njemu bih koristio samo Netflix i Eon. Dakle, samo serije i filmovi, ne sport i gejming.
Budžet mi je do 45k, maksimum 50k.
Trenutno su mi za oko zapali Mi TV 4s i TCL P715 (cena im je skoro identična).
Koji biste mi od ova dva televizora preporučili? Ili neku drugu 43 koja nudi više za ovu sumu?
Hvala unapred :)

Pozdrav kolege,

TLC 43P715 je trenutno na popustu kod Tehnomanije za 37 hiljada. Valja li cemu ili ima nesto bolje za slicnu cifru?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno