Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
doce i altovi na svoje, mada ne mogu svi vjerovatno ovi vodeci mogu da se oporave, ali sad generalno svi sele u BTC, pa vidicemo sta ce dalje biti.
Evo saj kaze nikad vise ispod 10k :d ne bi se ja u to kladio :d

Gde su sad oni koji su rekli da 13 800 nesto predstavlja i koji su mi postalvjali pitanje da li cu ulagati na 13 800 ili tako neki lupljeni broj 13700 ne secma se ?

13 800 ne predstavlja apsolutno nista ustvari predstavlja broj kao i svaki drugi.
U tom trenutku je 13800 možda bio nekakav resistance, ali se zidovi menjaju sa kretanjem cena i protokom vremena, sentiment se menja, pa je sada bespredmetno prozivati.

Poslednja izmena:
Pa kada ga pre mesec dana prave ludim ima pravo da ih "prozove". Ovi manje iskusni su jako glasni sa prozivanjem kad njima odgovara i posle nestanu u zemlju i malo ko poslusa nekoga iskusnijeg.

Tapatalk from Poco loco

U tom trenutku je 13800 možda bio nekakav resistance, ali se zidovi menjaju sa kretanjem cena i protokom vremena, sentiment se menja, pa je sada bespredmetno prozivati.
Ne pamtim cifru koja u nekom trenutku nije bila resistence pa niko nije postalvjao pitanje da li neko odavde planira da kupi na toj cifri, ali za 13 800 jeste iako u tom trenutku sigurno nije bila resistence vec je bila pre x godina
NIkad mi nece biti jasno zasto neko ne bi kupovao na nekoj cifri pogtovu na beznacanoj ako sto je 13800 ?

Bilo bi bespredmetno da samo sad to pisem, pisao sam i na 10 -10 500 isto da 13800 ne predstavlja apsolutno nista.

Pisali su ovde iskusni i ljudi sa znaanjem da ce kupovati bez problema na toj cifri (nisam medju njima), ali verovatno su od ovih drugih gledani ko buda le..

Poslednja izmena:
Tu cifru od 13800 pominjali su zbog ljeta 2019 kad je doslo do 13800-13900 i odatle krenulo da ide na nize, kad se crtaju grafikoni polaze od takvi tacaka, double top i ostale analize, mada to je bas ispala beznacajna cifra jer je evo jutros vec bilo 14100$

Međeutim opet se vrtimo oko 13 800$ pa vidicemo sta ce se desiti da li ce bas od ove cifre da krene pad il ie zaista beznacajna cifra, opet kazem ovi sto crtaju grafikone njima je ta cifra jako bitna, bitne su bile i neke druge, ali poslje 13 800$ nema vise vazne cifre do ATH.

Gde su sad oni koji su rekli da 13 800 nesto predstavlja i koji su mi postalvjali pitanje da li cu ulagati na 13 800 ili tako neki lupljeni broj 13700 ne secma se ?

13 800 ne predstavlja apsolutno nista ustvari predstavlja broj kao i svaki drugi.

Jel iko ovde planira zapravo da kupuje btc preko 13-14k ?

Tu sam, citam svaki post. Ne bih rekao da ne predstavlja nista jer smo se bas zaustavili na 2019 top-u. Trenutno ne diram nista, imam sredstava i u kriptu i u usd, pa da vidimo kuda ce.

To je druga prica jer takvo pitanje razumem.
Meni je ostalo u secanju fiksan iznos od 13800, ako nije niko pominjao taj iznos onda se ja izvinjavam.

Svakoj cifri cemo naci nesto, na kojoj smo se zaustavili 2017-2018-2019 na kojom smo se zaustavili u januaru feb amrtu aprilu maju 2020. Ni jedan od tih cinjenica ne predstavlja razlog za fiksiranje neke cifre i postaviti pitanje da li ce neko kupovati na toj cifri, kao sto sam napisao pre par nedelja : naravno da hoce, itekako da hoce ma koja fiksna cifra bila.

Poslednja izmena:
Naravno da ne predstavlja nista, cifra kao i svaka druga.
Sta si cekao do sada da udjes? Mozda zbog izbora malo trzne dole pa da imas priliku za ulaz ali kapiram da tada neces sigurno. Posle toga nemas mnogo vremena za razmisljanje jer krece gore u dugoj polovini novembra (ako ne kene i odmah).

Tapatalk from Poco loco

Samo da znate da je u Turskoj Bitcoin dostigao novi ATH, gledano kroz njihovu liru. :)

To je zato sto od pocetka godine imaju inflaciju od 36% prema dolaru. Kupuju btc kao ludi da zastite i to sto imaju od inflacije.

Tapatalk from Poco loco

I te kako znace cifre/leveli. Posebno ce doci do znacaja ako probijemo ATH, iako dostizanje samog ATH-a je cifra kao i svaka druga. Ja bih voleo da vidim jos jednu vecu korekciju pre implementiranja u paypal.

Bukvalno nikakve cifre/leveli nisu bitni "in the grand scheme of things". Citao sam stare komenater prije dosta godina kada je SAJ pisao bas o tom kako BTC treba odrzat 100$ i da ako sidje na 90-95 da je to opet mnogo pozitivno (eh da smo znali sta nas ceka, jelde?). Gledaj nas danas gde smo, pricamo o hiljadama tad nas je "sve" hvatala panika da li da udjemo u BTC kad je probio tek 100$ level i slicno. Za godinu-dve ce ovi komentari da budu ista stvar kada BTC bude vredeo stotine hiljada dollara.

Rekao sam da ti se necu obracati ali brate mili sta se razmisljas, uvaljuj sve do poslednjeg evra u kripto i nemoj da se zahvaljujes. Inflacija je neminovna, to ne moze da se izbegne u ovakvoj situaciji. Ja sam pre 15-ak dana dao stos pedesetki sa serijskim jedan za drugim, nije to nista cudno, glanc nove. Zlato je sigurica ali to je sigurica 20-og veka i steta je da ne zaradis mnooooogo vise od kripta. BTC ti je sad sigurica, nikad ga vise nece biti ispod 10K, to je sigurno. Pogotovu ako uzmes inflaciju u obzir. Tursku ubi inflacija od preko 36%, svako ko je cuo za BTC je kupio vec. Cuvaj kapital, budi pametan. Sve ti se samo kazuje ;)
Za kucu je rano, biraj sledece godine koju hoces, ove se ne kupuju nekretnine. Ja sam pre proslog pump-a sredjivao stan, dao sam 2/3 kompletnog kripta u to. Sledece godine sam mogao dve stancine da kupim za te pare ali nije mi zao. Pamet u glavu, uci na tudjim greskama, to bar ne kosta ;)

Postovanje prema dugom stazu, ali je ovo bas smjela izjava. Naravno, ko zbog savjeta na forumu ulozi bilo kakav novac u bilo sto i nije zasluzio nista drugo nego da ga izgubi.
Podsjetio bih da sam medju prvima ovdje krenuo sa mining-om, iduce godine ce to biti 10 godina staza, i do sada smo se svi nagledali svega. Jedino sto je sigurno u kriptu je da nista nije sigurno.
Naravno, kao i svi ovdje (ili bar 99.9% nas) zelim da se ovako nesto i ostvari, ali ipak mislim da treba malo povuci rucnu, jer mnogo ljudi cita ovaj forum.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Rekao sam da ti se necu obracati ali brate mili sta se razmisljas, uvaljuj sve do poslednjeg evra u kripto i nemoj da se zahvaljujes.

Nađi nekog ozbiljnog trejdera, nek je i najveći kripto moonboy i reci mu da si stavio sav novac u kripto, ima da se krsti. To je prosto neverovatno kakve ti ludorije praviš i još neverovatnije kako od njih do sad nisi nadrljao. Dokle će tvoja srećna zvezda držati, ja pojma nemam.

BTC ti je sad sigurica, nikad ga vise nece biti ispod 10K, to je sigurno.

Bookmark za kasnije.

Još jednom ti kažem, pogledaj total market cap, mi smo još tu gde smo bili letos. Nikakve nove pare nisu ušle, samo su se prelile iz altova i stablecoina u BTC da naprave pomamu kod malog Đokice koji treba da opet završi kao bag holder. Nisu institucionalni investitori ušli da tebe obogate, već da tebe pojedu, čoveče.

Za kucu je rano, biraj sledece godine koju hoces, ove se ne kupuju nekretnine. Ja sam pre proslog pump-a sredjivao stan, dao sam 2/3 kompletnog kripta u to. Sledece godine sam mogao dve stancine da kupim za te pare ali nije mi zao. Pamet u glavu, uci na tudjim greskama, to bar ne kosta ;)

Nanišanio sam jednu kuću, u prelepom kraju, na pet minuta od posla. Ali moram da sačekam da vidim hoće li lepša polovina dobiti stan od države, a Grci nigde nu žure, oni svojim kilavim tempom, baš njih briga što se tebi žuri. Tako nešto da iznajmim, treba mi bar 400 evra mesečno. Ja u ovom trenutku ne mogu da zamislim ni jedan kripto koji može da mi pouzdano donese 400 evra svakog meseca.

Dokle ti misliš da BTC i teoretski može da skače kad mu je već na ovom nivou mreža dve trećine puna? Koliko još transakcija na nju može da se ugura pre nego što krene da se guši?

Pozdrav svima.

Prvo, srećan novi mesec i da budete uvek u plusu. :)

I drugo, vaše mišljenje... Vidim u raznim TG trejd grupama se spominje tema izbora u SAD. Neki očekuju dump posle 3-eg, neki pump ako pobedi Bajden... Ne zanima me nimalo ko će pobediti, samo bih voleo da čujem još mišljenja o kripto marketu i izborima, šta vi mislite da će biti?

Jel jos otvoren? Koji ti je target?

Ne, čim sam video da je dobio support na ovom trendline-u, momentalno sam ga zatvorio. Ne što verujem da nisam u pravu, već što ja uvek igram maksimalno na sigurno, treba mi potvrda. Ovog vikenda je objavljen lockdown u Britaniji i Francuskoj, ako to ne sruši berze, ništa neće. Zato sutra ujutru gledam kako će se otvoriti frankfurtska berza, njen index DAX ti je vrlo pouzdan indikator šta će uraditi SPX kasnije kad se američke berze otvore. BTC prati SPX, tako da imaš nekoliko sati prednosti pre nego što cena BTC reaguje. Ako DAX otvori mnogo niže nego u petak, otvaram novi šort i isto preporučujem i tebi. Ako se međutim dobro drži, berze su sasvim sigurne za sad. Targeti su ti na fib nivoima, chart je u evrima.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    34.7 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
@Morbius ti si toliko dugo u ovoj temi a jos si jako zelen. Samo ne ne znam kako te historija nije naucila. SAJ je u pravu, da sam bogdom usao ALL IN sa ustedjevinom kada sam kupio 100 ETH 15 marta u 10:37 kada je cena ETH bila 111.78eur, mada sam opet jako zadovoljan sa 350% zarade, tj. 25K+ eura otprilike kada bi sada prodao ali cekam bar 1000e/ETH prije prodaje. A sada kada bi ti rekao da sam zaradio 4000% (40x) na jednom koinu a ulozio u njeg samo 180eur ti mi ne bi verovao. Totalno sam ulozio oko 50K eur (u razlicite koine koje sam licno istrazio)i da se sada mogu vratit unazad celokupnu ustedjevinu bio ulozio u crypto, a ne ovako dobar dio novca mi stoji na racunu kao mrtvi kapital koji banka korisiti. Bolja investicija od ove nema, to je objektivna cinjenica bez obzira kakav je tvoj subjektivini stav.

@Morbius ti si toliko dugo u ovoj temi a jos si jako zelen. Samo ne ne znam kako te historija nije naucila. SAJ je u pravu, da sam bogdom usao ALL IN sa ustedjevinom kada sam kupio 100 ETH 15 marta u 10:37 kada je cena ETH bila 111.78eur, mada sam opet jako zadovoljan sa 350% zarade, tj. 25K+ eura otprilike kada bi sada prodao ali cekam bar 1000e/ETH prije prodaje. A sada kada bi ti rekao da sam zaradio 4000% (40x) na jednom koinu a ulozio u njeg samo 180eur ti mi ne bi verovao. Totalno sam ulozio oko 50K eur (u razlicite koine koje sam licno istrazio)i da se sada mogu vratit unazad celokupnu ustedjevinu bio ulozio u crypto, a ne ovako dobar dio novca mi stoji na racunu kao mrtvi kapital koji banka korisiti. Bolja investicija od ove nema, to je objektivna cinjenica bez obzira kakav je tvoj subjektivini stav.

Al to mi je uvek smešno kada ljudi pominju inerciju kao dokaz. Tako je bilo ranije, prema tome, uvek će biti tako. Kada baciš kamen uvis, on uvek nastavlja da leti, jel tako? Leti gore, dok ga više ne vidiš, dok ne izleti iz Zemljine orbite.

Tako isto, BTC će nastaviti da raste i raste, jednog dana će biti 100k evra, transakcije će trajati danima da se potvrde, ako se uopšte potvrde, fee će koštati kao nov auto, a ljudi će ga i dalje najnormalnije kupovati, jel da? Najnormalnija stvar na svetu.

Poslednja izmena:
Nista druze, svoj ti posao i zivi u iluziji kako je nemoguce zaraditi mizerni 400e mesecno na kriptu :)

Bez da ulazim u dublju diskusiju, analogije sa bacanjem kamena i cenom neke kriptovalute je blago receno ... pa ne znam sta bih rekao.

Balon sa helijumom je jos bolje. Dizace se do 7-8-9 hiljada metara i onda ce puci i pasti opet na zemlju. Tako i btc rasce do nekog trenutka i pasce na 0.
To je to. Reseno sve.

Poslednja izmena:
Bio jednom jedan laza na ovom forumu koji nas je uvjeravao da kripto nema buducnost i da ce sve propasti. Nekoliko godina poslije kripto je i dalje tu jaci nego ikad samo laze nema. Bar na ovom dijelu foruma :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nista druze, svoj ti posao i zivi u iluziji kako je nemoguce zaraditi mizerni 400e mesecno na kriptu :)

Uzeo sam ja sinak 20x na Stellar-u u srećno vreme, baksuz što sam imao samo siću na njemu onda i što sam propustio celih 50x. Ali ti ne kapiraš da je to vreme davno prošlo i hteo bi i po drugi put da dobiješ na lutriji. To već malo teže da ti se ostvari.

Uzeo sam ja sinak 20x na Stellar-u u srećno vreme, baksuz što sam imao samo siću na njemu onda i što sam propustio celih 50x. Ali ti ne kapiraš da je to vreme davno prošlo i hteo bi i po drugi put da dobiješ na lutriji. To već malo teže da ti se ostvari.

Koristenje eufemizma poput "sinak" ti ne uvecava argument nimalo. Mozda nisi procitao sta sam ti napisao, ove godine sam 40x dobio na ovoj "lutriji", 180eur x 4000%, preko 7000eur, verovatno tvoja godisnja zarada za koju radis od 8-17. Takodjer sam mogao izac sa 400% na ETH, to bi bilo 30K eur zarade na ulozeni 10k, al cekam i tu minimalno 10x. Toliko o tome "da je to vreme davno prošlo". Mislim da "invisible gorilla experiment" tebe kao pojedinca odlicno opisuje.

Pozdrav svima.

Prvo, srećan novi mesec i da budete uvek u plusu. :)

I drugo, vaše mišljenje... Vidim u raznim TG trejd grupama se spominje tema izbora u SAD. Neki očekuju dump posle 3-eg, neki pump ako pobedi Bajden... Ne zanima me nimalo ko će pobediti, samo bih voleo da čujem još mišljenja o kripto marketu i izborima, šta vi mislite da će biti?

zdravo

kako da ti odgovorim na ovo .... moze biti i ovako i onako ... kako god da bude , po mom iskustvu , bice onako kako mi najmanje odgovara ...
e sada sta meni odgovara? licno i iskreno meni Ne odgovara ovaj btc rast, nimalo. ne znam sta ce biti gore - da btc raste a altovi i dalje da krvare , ili da se btc sroza , altovi ce ili ostati tu gde su ili jos gore i dalje da padaju ...

Koristenje eufemizma poput "sinak" ti ne uvecava argument nimalo. Mozda nisi procitao sta sam ti napisao, ove godine sam 40x dobio na ovoj "lutriji", 180eur x 4000%, preko 7000eur, verovatno tvoja godisnja zarada za koju radis od 8-17. Takodjer sam mogao izac sa 400% na ETH, to bi bilo 30K eur zarade na ulozeni 10k, al cekam i tu minimalno 10x. Toliko o tome "da je to vreme davno prošlo". Mislim da "invisible gorilla experiment" tebe kao pojedinca odlicno opisuje.

I tvoj prepotentni stav ič ne doprinosi diskusiji, ali eto ga. Zaradio sam i ja lepo ove godine, pa ne vidiš da se hvalim. Pretpostavljam da si petljao sa onim DeFi novčićima, mene generalno interesuju novčići koji bi mogli da nam služe sutra u inflaciji, ne petljam se mnogo u projekte kojima ne vidim korisnu primenu, ali svakom svoje, ti samo napred. Ja kažem da ono što je definitivno prošlo je vreme manije, kad si mogao najveću glupost da kupiš i masno zaradiš. Neverovatno je koliko njih neće da se pomiri s tim i očekuje da se ta vremena opet vrate.

Izbrisah poruku slucajno lol...

Htedoh reci da su ta vremena upravo tu...
Yfii 1000x u mesec dana, ja sam usao u trustswap i axion koji su napravili 200x u dva meseca.....i jos brdo drugih je skakalo...osim starih coina naravno...

Slicno je kao 2017e sa ico coinima koji su skakali samo je sad druga prica, defi...

Evo pre neki dan onaj keeper coin koji je od istog lika kao i yfi je od 1.4$ otisao na 400$ u 5 sati...
I neko kaze da nece biti il da nije isto kao nekad :)

Dobro de, stalno će biti pump and dump šema, nisam mislio na to. Pričao sam o kripto establišmentu.

Ali ti ico coini su isto bili pump i dump..cak i taj stellar sto ti uvek spominjes...sad je samo druga prica, neki defi ce ostati tu neki nece...
Bukvalno ista prica samo druga varijanta...
Kripto establisment...96% coinova nema nikakvu upotrebu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno