O, to je definitivno tačno. Verovatno i jedan od razloga što je 2080Ti onoliko skupa...
NV hoće da precizno definiše šta je za taj i taj segment i da se ne "prekorače granice" kao što je 1080Ti obesmislila svaku kartu koja je izašla naredne 3 godine...
Što se rezolucije i frejmova tiče, u zadnje vreme sam u dilemi da li da skočim na 1440p 100+ fps ili 4K 60/75. Da, svi su u fazonu "šta? što veći refresh, WTF" ali meni lično 4K (naravno 60 fps, ne mogu da priuštim jače od 3070) ima dosta smisla.
Prvo, text i oštrina texta pošto dosta čitam i blejim u text i kratkovid sam. Drugo, skaliranje pošto imam hrpu animea i drugih stvari koje će primetno bolje da se skaliraju na 4K. Treće, volim da imam dosta prostora na ekranu. Četvrto, malo toga šta igram ili bih igrao će zaista da ima benefita od 144Hz. Igram matore igre, spore igre, stvari koje ili uopšte neće imati koristi od 144Hz ili ne rade kako treba na više od 60, imaju fiziku koja ne funkcioniše lepo na više od 60, etc. Stvarno ne mogu da se setim više od šačice igara gde bi mi trebalo više od 60 Hz ili gde pouzdano mogu da kažem da ne mogu bez 100+ Hz.
Plus, 4K (VA) monitori su ravni, muka mi je više od krivine na svemu i svega nekoliko ravnih 1440p 144Hz VA monitora na tržištu od kojih mogu da biram. Voleo bih da ima pristupačnih 4K 75-100Hz monitora ali avaj, sve je na 60Hz plus sem par 4K 144Hz monitora koji bi mi odgovarali ali koštaju 2-5k dolara...