Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mozes tv po tvom dobiti od SN ako nemas njihov net.
TV po tvom ide preko 'neta.

Ono sto mozes uraditi je da uzmes stb i u njega na usb zakacis externi hdd i snimas tv program koji te zanima bas kao sto se radilo na VCR (video rekorder) nekad sa analognom tv.
Mozes kao korisnik samo tv usluge dobiti cam i/ili stb za 2 tv, a 3. uredjaj ako ti treba (cam ili stb) se placa dodatno (dal je 299rsd).

Poslednja izmena:
Razmišljao sam kad mi istekne ugovor da otkažem net i uzmem samo TV paket pošto bih, možda, prešao na mts optiku. Da li u tom slučaju mogu da zadržim TV po tvom? Supernova optika, verovatno neće narednih 5 godina biti kod mene a mts optika je dovučena do zgrade i sad treba da se obave tehnikalije da se razvuče do stanova. Šurak mi radi u telekomu i rekao mi je da imamo centralu u zgradi i da mogu da u tim situacijama puštaju i preko bakra do 150mb/s i da će da radi bez problema. Sa optikom bi dobio 12 meseci po dinar na box2 a sa bakrom 3 meseca. Ne bih uzimao TV preko mts-a jer su mi do svih soba razvučeni koaksialni kablovi kroz zid i zato bih ostao na supernova TV. Znam da će me izaći skuplje ali barem da radi kako treba.
Ako su kablovi problem obzirom da se za box pakete koriste UTP kablovi, kupiš powerline adaptere i nema nikakvog razvlačenja.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Upravo je suprotno od toga što si napisao, kad si iza CG-NAT (osim ako provajder ne promeni pravila NAT-ovanja na svojim uređajima), ti ćeš za spoljni svet uvek da imaš istu IP adresu. I nju ćeš da deliš sa određenim brojem korisnika. To može da stvori problem.

Hoćeš da kažeš da te izloguje sa npr. webmaila jer si iza CG-NAT? To sam tražio da mi objasniš...

A šot niko ne pominje prednosti CGNAT-a? Provajder te štiti od od napada hakera :D

Pazi, nisi u pravu. Dakle, sajt tipa privatnog wow servera Warmane uvek mi vidi i ispiše trenutnu ip adresu. Zbog stalne promene (nekad i 2 puta dnevno) me umalo nisu izbacili, i sad sam pod žestokom autorizacijom svaki put. Ranije dok nisam bio natovan, ulogujem se jednom na gmail/hotmail kada instaliram windows i nikad više, a sad svaki dan sam izlogovan. Paypall sam batalio zbog problema, još mi je ostalo na Ali-ju da me nešto zeza i zbogom... Meneybookers takođe. Dakle, stari sam korisnik RV (ex) i oni su znali da me ponekad stave pod nat, ali su uvek bili ljubazni da ga nakon jednog poziva skinu. I uvek sam znao da sam natovan jer krenu ovi problemi. I sad ti meni kažeš da nat ne smeta? Molim te, jedino ako botuješ za ovo smeće od supernove pa da te razumem...

Batice, ja imam HBO kanale, pitao sam kako ide prijava za HBO Go jer tu je potrebna registracija od provajdera... malo se lepo procita post a ne odmah naduvati nekoga kako je nesposoban. Ziv bio

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Batice u ovoj tvojoj rečenici ja u opšte ne vidim da pitaš kako ide prijava.A moj odgovor je bio da se jasano vidi na sajtu uz koje pakete ide hbo.
Koristim Super par plus paket, kako ide prica sa HBO Go, jel se doplacuje ili je u sklopu paketa?
Ne vidim nigde info na sajtu Supernove

Moje iskustvo sa nat-om je sledeće:

Google izbacuje captcha kada nisam ulogovan, inače ne.

Ostali servisi tipa PayPal rade normalno.

problem imam sa seedovanjem na torentima, i nemogućnost pristupa kamerama direktno kao ranije, već moram da koristim onu kinesku LiveYes aplikaciju koja radi i kroz nat.

Definitivno je nat problem za neke ljude sa malo specificnijim potrebama, ali to je možda 5% korisnika, i realno bi mogli i da im daju javne dinamičke adrese, za toliko sigurno nije problem...

Epilog moje priče je ovaj. Potpisao sam novi ugovor gde će u prvoj godini ugovora biti 2100din kao što sada plaćam, a u drugoj 2600din. OBEĆALI su 100/10 umesto 60/6, ne spominjući da mora optika. S druge strane, dobro znaju da u Pančevu ovde nema optika i da je neće biti još ko zna koje vreme. Dok nismo potpisali ugovor, zvali su, bili dosadni, a kada smo potpisali ugovor odjednom se niko više ne javlja, prebacuju jedni s drugih i taj brži internet evo nije već 11 dana pušten. Veoma bezobrazno s njihove strane, džukačkim forama se služe.
Da imam mogućnost za SBB prešao bih odmah, nego nemam tu. Jedino mi ADSL od Telekoma alternativa, a neću da uvodim fixni telefon zbog toga.
Nemam reči za ove lopove.

Batice HBO Go, ne HBO aman

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
To što sam na kraju izostavi go ili paket a prethodno sam ti ostavio link gde se jasno vidi gde se dobija HBO Go uz koji paket tako da nema potrebe za ovom rečenicom ko da te prethodno nisam jasno razumeo i ispravio prethodnim postom tvrdnje da si nešto tako pitao.

Na ugovoru ništa, a kod njih piše 60/6 (100/10 opciono, optika). Niko mi od njih nije spomenuo optiku nikada, a brzinu su na sav glas. I kao pustiće ti za 15 min, kada su bili oni koji su kao kanale namestili.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

To je za pojedinačne pakete brzina. Sa tv uslugom je manji upload.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Na ugovoru ništa, a kod njih piše 60/6 (100/10 opciono, optika). Niko mi od njih nije spomenuo optiku nikada, a brzinu su na sav glas. I kao pustiće ti za 15 min, kada su bili oni koji su kao kanale namestili.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk
Ako na ugovoru ne piše piši propalo. Ukoliko ugovor nisi potpisao kod njih imaš 14 dana fore da ga raskineš bez naknade. Ma mora bar u ponudi pisati da li je u pitanju Super par ili Gron super par.

Poslednja izmena:
@razor81

Da da to stoji, malo je konfuzno bilo. Nego, posto je rekao da zna da kod njega nema optike, znam da je brzina samo za pojedinacnu uslugu. Verovatno mogu da puste to kao neku akcijsku brzinu, iako ima i tv. Ali uglavnom se kao sto vidimo sluze lazima, ili su totalni amateri pa da ne znaju ko im sta radi i kako posluju.

Videćemo, ja čekam moj ugovor pa ću preneti utiske. Mora se i korisnik pripremiti da zna šta može da dobije. Meni su ponudili realnu priču.

Ne mozes tv po tvom dobiti od SN ako nemas njihov net.
TV po tvom ide preko 'neta.

Ono sto mozes uraditi je da uzmes stb i u njega na usb zakacis externi hdd i snimas tv program koji te zanima bas kao sto se radilo na VCR (video rekorder) nekad sa analognom tv.
Mozes kao korisnik samo tv usluge dobiti cam i/ili stb za 2 tv, a 3. uredjaj ako ti treba (cam ili stb) se placa dodatno (dal je 299rsd).

Hvala, pretpostavljao sam da je tako. Što se tiče vraćanja unazad, to mi je manje više nepotrebno ali mi treba aplikacija na telefonu da mogu da gledam utakmice kad nisam kući. Koliko uređaja ide uz super par paket i da li može TV po tvom uz taj paket?

Tv po tvom radi samo na Supernova internetu, rekoše ovde pre izvesnog vremena.

Hvala, pretpostavljao sam da je tako. Što se tiče vraćanja unazad, to mi je manje više nepotrebno ali mi treba aplikacija na telefonu da mogu da gledam utakmice kad nisam kući. Koliko uređaja ide uz super par paket i da li može TV po tvom uz taj paket?
Tv po tvom se posebno plaća 299 din. A uz najveći i najskuplji paket ide uz paket zovi ih najbolje i pitaj mislim da bi ti dali ako hoćeš da plaćaš 299 din dodatno.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Tv po tvom samo uz Super par max.

... i Supernova internet.

dajete nepotpune i netačne informacije........tv po tvom uz super par i super par plus pakete uz ugovornu obavezu na 24m košta 120 dinara...a 300 dinara košta uz ugovornu obavezu na 12m i bez ugovorne obaveze.......a u super par max paketu se tv po tvom dobija gratis tj. ide uz cenu paketa bez obzira da li je ugovor na 24m 12m ili bez ugovorne obaveze

dajete nepotpune i netačne informacije........tv po tvom uz super par i super par plus pakete uz ugovornu obavezu na 24m košta 120 dinara...a 300 dinara košta uz ugovornu obavezu na 12m i bez ugovorne obaveze.......a u super par max paketu se tv po tvom dobija gratis tj. ide uz cenu paketa bez obzira da li je ugovor na 24m 12m ili bez ugovorne obaveze
Moj paket je super par ugovorna obaveza 2 godine i tv po tvom plaćam 299 tako da ne dajem netačne informacije i nepotpune.

Isto, placao 300 dinara, super xxxx, otkazao uslugu jer ne funkcionise kako treba

J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Super Par - 120 dinara
Super Par Plus - 120 dinara
Super Par Max - 0 dinara

Super Sve -120 dinara
Super Sve Plus - 1 dinar
Super Sve Max - 0 dinara

Uz dvogodišnju UO.

Poslednja izmena:
Super Par - 120 dinara
Super Par Plus - 120 dinara
Super Par Max - 0 dinara

Super Sve -120 dinara
Super Sve Plus - 1 dinar
Super Sve Max - 0 dinara

Uz dvogodišnju UO.
E kad stigne račun slikaću ga da vidite i plus ugovor.

Sada je ovako kako je Cojko napisao. Možda je bio drugačiji cenovnik kada ste vi potpisivali ugovor.

Inače meni rekoše da monteri dolaze u ponedeljak da me priključe velikoj srećnoj Supernova porodici pa javljam uslove i kvalitet usluge.

Da da napomenem, moram, kada sam pitao zašto su cene prikazane 120 i 299 meni je tada rečeno da je to cena za nove korisnike koji prvi put sklapaju ugovor, a da je cena 299 za stare korisnike koji obnavljuju ili koji prave aneks ugovora, al eto izgleda da svima različito ide da bi zadržali korisnike. Tako je meni super par plus ponuđen po ceni super par na 2 godine. Najbolje bi bilo da se čovek lepo raspita jer svima očigledno drugčije daju.

Potvrđujem da je i meni 120 din tv po tvom i mogu ga gledati na bilo kom internetu, ne mora biti supernova

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno