Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Toliko o 1500 dolara. 20201005_175036.jpg

Pa kacio sam vam cene ovde u Shenzhenu. Sta ocekujete onda po Evropi gde mora da se transportuje, plati carina, porez , marza... Nema jeftinije od 800e za 3080 i to colorful (igame) modeli.

Odlična cena. Razmišljam da poručim sa severa, da ne čekam domaće prodavnice.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ipon - > rtx 3090
giphy.gif

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Nadam se da ce ih AMD opametiti kao sto su to uradili sa Intelom. Dve (a mozda i tri ako se racuna skok cena zbog bitcoina) generacije Nvidia javasluka. Sudeci po Steam Hardware Survey-u, sto se tice procesora AMD na mesecnom nivou raste po 1% i trenutno su na 25% globalnog trzista, sto bi u teoriji moglo da znaci da bi do kraja iduce godine taj odnos mogao da bude 50-50. U 2020 je odnos prodaje sigurno 50-50 ako ne i bolji u korist AMD-a, naravno govorim o Desktop market share, ne racunajuci laptop i server trziste.. Po pitanju grafika sve sto sada AMD treba da uradi jeste da obezbedi pune rafove i to prvenstveno najjacih modela cak i po istoj MSRP.

Poslednja izmena:
https://videocardz.com/newz/nvidia-announces-quadro-rtx-a6000-and-quadro-rtx-a40
Šteta što gase Quadro ime. Za Teslu je veće ranije najavljeno i to je ok.
jeste šteta. sad je zbunjujuće: ZXXXX, ZXXX, ZXX
Z je slovo za arhitekturu, u ovom slučaju A za Ampere
XXXX je nekadašnji Quadro (A6000)
XXX je kao Tesla al' bez video izlaza (A100)
XX je kao Tesla (Titan) al sa video izlazima (A40)

Nadam se da ce ih AMD opametiti kao sto su to uradili sa Intelom. Dve (a mozda i tri ako se racuna skok cena zbog bitcoina) generacije Nvidia javasluka.
nema šta AMD da opameti nVidia-ju koja pokriva više tržišnih niša od AMD-a. koliko znam, AMD nema odgovor za (nekadašnju) Teslu

Poslednja izmena:
Kao sto Nvidije nema u konzolama vec dve generacije. AMD se ne zalece previse, ide sitnim ali stabilnim koracima, vidimo kako Ryzen lepo evoluira, tako ce biti i sa grafikom.

...i sa cenom.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

To još ne znamo ;)
nema šta AMD da opameti nVidia-ju koja pokriva više tržišnih niša od AMD-a. koliko znam, AMD nema odgovor za (nekadašnju) Teslu
Ima, to su MI akceleratori, samo im prodaja ne ide tako dobro :d Doduše, ni Intel ni Xilinx nisu mnogo bolji, nVidia ima 90% tržišta, pre svega zbog dobrog softvera (CUDA)

Ima Kuzmanović svoj tipičan komentar u najnovijem broju SK. Sa obzirom na trenutno stanje, mogao je biti još žešći.

hahahha, pa dal su ovi iz ipona normalni... dva gigabajt modela 3080, jedan 1360e, drugi 1435e..... onda nadjes u nemackoj MSI Trio za 830e.... samo 60% razlika u ceni....

inace je kod one nase fine prodavnice MSI Ventus na raspolaganju u magacinu, cena i dalje 103k dinara sto je kad se sve uzme u obzir odlicna ponuda!

hahahha, pa dal su ovi iz ipona normalni... dva gigabajt modela 3080, jedan 1360e, drugi 1435e..... onda nadjes u nemackoj MSI Trio za 830e.... samo 60% razlika u ceni....

inace je kod one nase fine prodavnice MSI Ventus na raspolaganju u magacinu, cena i dalje 103k dinara sto je kad se sve uzme u obzir odlicna ponuda!
Nema ta fina prodavnica ni jednu 3080,iako pise da je raspolozivo to tako stoji mesec dana vec

^ tu gresis, kad pise cena imaju na stanju a ako nema cene nema na stanju.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Zvao pitao,kazu ostavili su tako jer kao taj model prvi ocekuju,nema nigde grafi

Aha... Ja znam da nije bilo raspolozivo kad sam gledao ranije... Znaci poceli i oni da muljaju...

Nisi skapirao o kojoj Beogradskoj prodavnici se radi ne madjarskoj.

^ kada si citirao nikolrna on je pisao o ipon i domacim, ja sam mislio kod madjara gde je azuriranje redovno

Poslednja izmena:
^ ne vredi sa tobom pricati kad ne citas sta si citirao, pominje dve cene u evrima i jednu u dinarima. Neka admini pobrisu ove postove

Nazad
Vrh Dno