Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno velika Sony akcija u jednoj velikoj prodavnici, npr

55XG80 69990din
65XG70 89990din
55AG8 179990din
43XG70 52990din
55XG95 119990din
55/65 XF90 109990/149990din

Ovo su neki po meni najbolji popusti, ima tu jos modela koje mozete videti na sajtu te firme i jos 5yrw i dalje traje..
Ako nekog nesto zanima dodatno neka pise na PM [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

I sta bi radio na našoj granici? Platio još 300€ carine i pdv-a?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

javi utiske....
ja kanim isto učiniti mada sam sa postojećim SONY 55W809c prezadovoljan

išao bih verovatno na 65inca

Oni samo prosledjuju robu od uvoznika, nema gde da bude izlozen. Moguce da je izlazni model, ili da ih je ostalo samo par. Dobra je cena za 65 oled realno..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Sad se udubih. Mator model. Izašao 2017.. still, za te pare je ok, ako neko ne ganja tv ceo dan. Ima 2015/16 lg panel i tehnologiju koji u paketu ne peglaju burning in, tj nemaju burn in mitigation protokole, pa ne treba ga gaziti sa minimax logoom ceo dan, ali povremeni film i 2-4h rada je ok. Ipak je o 1200e za 65", pa nek crkne za 2-3 godine...

Poslednja izmena:
Sad se udubih. Mator model. Izašao 2017.. still, za te pare je ok, ako neko ne ganja tv ceo dan. Ima 2015/16 lg panel i tehnologiju koji u paketu ne peglaju burning in, tj nemaju burn in mitigation protokole, pa ne treba ga gaziti sa minimax logoom ceo dan, ali povremeni film i 2-4h rada je ok. Ipak je o 1200e za 65", pa nek crkne za 2-3 godine...
Znači izvrtiš ovu temu 3 godine unazad pročitaš i odmah letiš u radnju jer bolje nema [emoji23]

Ja ne kupujem (vidi u konfi šta imam), drugar juri oled za spavaću. Nema backlighta sa zamara oči, a i ne gleda se TV u spavaćoj duže od sat-sat ipo, tako da je idealan ovaj tv. Sutra će zvati da poruči ako može.

U planu je kupovina novog tv-a, 55'' 4k, HDR i dobar smart (ne mora Android) je must have. Koristice se za ps4 (verovatno i ps5 kroz par meseci), malo standardno gledanje kablovske, i filmovi i serije pretežno sa Netflixa. Najčešće uveče u tamnijoj prostoriji, mada i u toku dana sunce ne svetli direktno u tv. Nekako mi je LG OLED B9 prvi izbor, ima i hdmi 2.1 od koga će nove konzole da imaju benefit. Najviše me plaši naravno burn in, i to što kažu da je max osvetljenje nešto lošije pa ne znam koliko HDR dolazi do izražaja? Ima li neke dobre i jeftinije alternative, ili je oled najbolje rešenje?

Zaboravih da napomenem, Madjari su takodje u opticaju za kupovinu, mnogo su povoljnije cene.

Sent from OnePlus 7 Pro

Poslednja izmena:
Ako mozes da priustis oled, nemoj ni da razmisljas ni o cemu drugom :)

Pa u sustini mogu, spremio sam se za to ulaganje. Samo eto da se raspitam kakvo je stanje trzista, jer nisam bas u poslednje vreme pratio kakvi su modeli i cene. Oled je oko 1000e kod Madjara

Treba mi OLED manje dijagonale koji bi koristio kao monitor ( sada koristim SAMSUNG TV 32 inc sa VA panelom koji ima ok sliku, ali cenim da je OLED daleko bolji )
Dakle ima li oled od 32 inca i koja je preporuka ?
ako ne koja je najmanja dijagonala od nekog krštenog proizvodjača ?

48" LG oled.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Komšije uvele eon, pa me pitaju za savet, a ne razumem se, pa da pitam ovde. Koji tv preporučujete za oko 20k, po mogućstvu 40" i full hd.

Vidim da ima dosta domaćih kineza, ima li koji da nije krš?

Pa u sustini mogu, spremio sam se za to ulaganje. Samo eto da se raspitam kakvo je stanje trzista, jer nisam bas u poslednje vreme pratio kakvi su modeli i cene. Oled je oko 1000e kod Madjara
To je zapravo dobra cena, 55 B9 je bio oko 1150e do skoro..

Komšije uvele eon, pa me pitaju za savet, a ne razumem se, pa da pitam ovde. Koji tv preporučujete za oko 20k, po mogućstvu 40" i full hd.

Vidim da ima dosta domaćih kineza, ima li koji da nije krš?
40G7NFX u pobeda pobeda 16.990.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Treba mi OLED manje dijagonale koji bi koristio kao monitor ( sada koristim SAMSUNG TV 32 inc sa VA panelom koji ima ok sliku, ali cenim da je OLED daleko bolji )
Dakle ima li oled od 32 inca i koja je preporuka ?
ako ne koja je najmanja dijagonala od nekog krštenog proizvodjača ?

LG CX 48 oko 1600 evra, najbolji monitor na svetu ko ima dubok sto. Tek skoro su ubacili tu dijagonale. Ja bi 43 ili 40 incha ali nema jer im se ne isplati. Samsung je batalio oled TV u potpunosti zbog neisplativosti, nije za očekivati da lg ikada ponudi 4k i manje od ovih 48 incha. Ako I naprave cena će biti 1500 evra za nov model.

U8B 65" ima izložen u Emeceti. Moram reći da nije ništa posebno uživo i odustao sam od kupovine istog. Jeste da sam očekivao dosta čitajući forum, ali uživo ništa posebno pored ostalih. Najbolje negde da se uporede lično gde ima izloženih modela.

Velika je greska donositi zakljucke o kvalitetu slike na osnovu gledanja izlozenih televizora.

Emeceta je prva pocela da prodaje Hisense u Srbiji, secam se kada sam ih prvi put video izlozene i ja sam bio razocaran slikom. Medjutim, prava situacija je znatno drugacija.

Hisense televizori imaju veoma losu fabricku default sliku. Ali, kada se kalibrisu, imaju fantasticnu sliku u odnosu na svoju, pa cak i visu cenovnu kategoriju.

Pri tom ne mislim na profesionalnu kalibraciju, vec na manje-vise amatersko podesavanje slike. Doduse, kod Hisense sa njegovim opcijama ipak treba malo vise vremena za podesavanje (za neiskusne), ali kada se podesi slika je fantasticna.
Razlika izmedju fabricke i podesene slike je nebo i zemlja.

B7500 i narocito U8B jako lepo renderuju plavu boju pa ce i oni koji vise vole hladnije boje (tipa Samsung) biti zadovoljni jer mogu podesiti upravo tako specificnu sliku.

Vidim vrsi se neko poredjenje sa Sony-jem. Sony serije 70 i 80 nemaju sta da traze pored U8B Hisensa. Sony serija 85 je vec druga prica, ali je IPS pa nije bas preporucljiv za filmofile.
Tako da Hisense U8B model dodje negde izmedju sony serije 85 i serije 90.

Podeseni U8B ima primetno bolju sliku i od Philips The One modela, za koji se provereno zna da ima dobru sliku znacajno bolju od mnogih poznatih proizvodjaca (odnosi se na pocetne 4k modele).

Mnogi ovde komentarisu televizore i predstavljaju se kao neki strucnjaci, a nikada nisu imali ni obican 100Hz tv i ne znaju sta to znaci.

100Hz (120Hz) televizori predstavljaju citavu jednu klasu iznad 50Hz (60Hz) televizora.

Neupucenost kupaca dobro vide proizvodjaci pa nam sada u visim klasama nude 60hz televizore, cak i Qled serija 6 od ove godine u svim dijagonalama. Ovo je prava pljacka, a ono sto je najgore kupci ni ne znaju da su opljackani.

Porediti 100hz sa 50hz televizorima to je kao da poredimo Full HD tv sa HD ready, pa cak i gore kao poredjenje Full HD tva i SD tva.

Moram da dodam i sledece.

Uopste mi se ne svidja politika benchmark reviewer-a da se televizori kalibrisu po nekim industrijskim standardima sa najvecom preciznoscu boja. Takva slika uopste ne odgovara svakome.

Pravilno (narodski) podesena slika ima mnogo lepse boje nego sto se moze videti na njihovim Hisense testovima (narocito kod modela B7500)

Poslednja izmena:
55 o kojoj se prica je model za proslu godinu, a 48 em je ekskluziva po dimenzijama em je novi model

@envoy
samsug bi trebao tek da predstavi svoj oled tj qd-oled.

Podeseni U8B ima primetno bolju sliku i od Philips The One modela, za koji se provereno zna da ima dobru sliku znacajno bolju od mnogih poznatih proizvodjaca (odnosi se na pocetne 4k modele).

Mnogi ovde komentarisu televizore i predstavljaju se kao neki strucnjaci, a nikada nisu imali ni obican 100Hz tv i ne znaju sta to znaci.

multitasker, koji si ti svemoguci hisense kupio? :) mozda je u8b bolji od sony-ja 7 ali sony 7 bar ne moras da cupas iz struje. Dakle ti si kupio i philips the one i u8b, kalibrisao sliku i direktno poredio svaki snimak pa si zakljucio da u8b ima primetno bolju sliku iako je philips the one svetliji, bolji procesor i vecu pokrivenost boja? Naravno misli se na VA panel oba proizvodjaca. Vratio si philips the one jer je djubre, a zadrzao ultra mega u8b u rangu sony-ja 9 tj skoro 9? :) Eh dok nam je takvih strucnjaka...

Poslednja izmena:
Hisense televizori imaju veoma losu fabricku default sliku. Ali, kada se kalibrisu, imaju fantasticnu sliku u odnosu na svoju, pa cak i visu cenovnu kategoriju.
pa, Cinema mod ima dosta tačne boje, tako kaže benchmark.rs.
Moram da dodam i sledece.

Uopste mi se ne svidja politika benchmark reviewer-a da se televizori kalibrisu po nekim industrijskim standardima sa najvecom preciznoscu boja. Takva slika uopste ne odgovara svakome.

Pravilno (narodski) podesena slika ima mnogo lepse boje nego sto se moze videti na njihovim Hisense testovima (narocito kod modela B7500)
a koji je standard za narodnu sliku?

Poslednja izmena:
Hvala. Ima li neki poseban razlog zašto ovaj u odnosu na recimo neke tesle sa 5god garancije? Cenim da će menjati tv posle 5god.
Zbog dizajna. Meni se svidja dizajn Alfe, a najjeftiniji je u toj kategoriji. 4 godine garancije.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno